هدف از اجراي طرح هدفمندي يارانه ها؛ اصلاح قيمت ها و بهينه كردن مصرف انرژي و آب و كالاهاي اساسي در طي 5 سال بود؛ نه اينكه تا قيامت يارانه نقدي پرداخت شود و جلوي رشد، توسعه و پيشرفت كشور در كشف علم و تكنولوژي و به روز رساني همه جانبه دانش و فن آوري در صنايع گرفته شود. اثر بد ديگر يارانه هاي نقدي در جامعه رواج فرهنگ تنبلي، راحت طلبي و فرار از مشقت هاي كسب درآمد و رزق و روز حلال است.
دو هدف اصلي هدفمندي يارانه ها يعني يعني اصلاح قيمت ها و هدفمند كردن فرهنگ مصرف( حامل هاي انرژي، آب، برق و كالاهاي اساسي) در اين طرح مهم فراموش شدند.
از دولت و مجلس به شدت محافظه كار فعلي، انتظاري جزء انديشيدن به فرعيات به جاي اصول مهم براي ايجاد زير ساخت هاي محكم اقتصادي و رهايي از فرهنگ خام فروشي نفت و ارزان فروشي ديگر منابع خدادي طرح ديده نمي شود.
راه كار تحول در اقتصاد و بنيان كردن فرهنگ آفرينش در ميان جامعه كشور بسيار ساده است، براي رسيدن به اين اهداف بايد:
1- يارانه نقدي براي همه دهك هاي جامعه حذف شود. پول يارانه ها به عنوان منابع مالي به منظور ايجاد اشتغال جوانان، به صورت وام هاي كم بهره براي: الف - زنده كردن چرخه صنايع با اهميت؛ ب- توليد مسكن هاي ارزان و كوچك در بافت هاي فرسوده شهرها، ج- توليد محصولات كشاورزي گلخانه اي( خیار- گوجه – کدو - ...) و گل و گياه، د- ايجاد استخرهاي توليد ماهي هاي خاويري، ر- توليد قلي هاي نفيس و دست باف و صنايع دستي، ه- توليد خودروي استاندارد و بروز و ... اختصاص يابد. با استفاده از گلخانه و آبیاری هوشمند کشور ما به عنوان اولین تولید کننده گل و گیاه و اولین تولید کننده محصولات گلخانه ای در خاورمیانه شود و تمام بازار روسیه و کشورهای مجاور در اختیار ما قرار گیرد.
2- به منظور رعايت مصرف هدفمند و بهره وري بيشتر در مصارف آب، برق و حامل هاي انرژي، استاندارد ها و شاخص هاي جهاني مصرف براي خانوارها، كشاورزي و صنايع تعريف شود و به منظور تشويق صرفه جويي مصرف گنندگان هزينه قبوض آب – برق – گاز براي خانوارها، كشاورزان، صنايع و كارخانجاتي كه در حد نرمال و استاندارد مصرف داشته اند، رايگان شود. براي گروه هايي كه مصرفي بيش از حد استاندارد تعريف شده، دارند، قيمت قبوض آب، برق و گاز پلكاني شود.
3- اوّل اينكه: بنزين يك فرآورده ملي است، و استفاده از آن حق همه ايرانيان است و نبايد اجازه قاچاق حتي يك قطره به كشورهاي همسايه داده شود. دوم اينكه : سوخت هاي فسيلي و فرآورده هاي نفتي ثروت هاي ملي متعلق به همه ايرانيان و آيندگان است، پس بايد بهينه و به جا مصرف شود تا مورد نفرين آيندگان نشويم. سوم: بنزين ايران بسيار ارزان عرضه مي شود و سود ارزاني آن در حال حاضر نصيب جمعيت اندكي( دهك هاي هفتم، هشتم، نهم و دهم) از جامعه و قاچاق چيان مي شود؛ راه كار اين است كه قيمت آن واقعي و حداقل در حدود متوسط قيمت كشورهاي همسايه شود،
در حال حاضر عادلانه ترين روش دادن ماهيانه 20 ليتر بنزين سهميه اي( يارانه اي به قيمت هر ليتر 1000 تومان) براي هر ايراني( زنده و مقيم كشور) يا واريز معادل نقدي آن براي هر ليتر بنزين با قيمت آزاد( 7000 تومان) به حساب سرپرست خانوار توسط دولت است.
هرفردی اختیار استفاده از بنزین یا حق واگذاری آن به شخص دیگر یا فروش آن به دولت و با قیمت آزاد( 7000 تومان) را دارد.
توزيع بنزين براي خودروهاي شخصي فقط براساس كارت سوخت و قیمت هر واحد برای بنزین سهمیه ای 1000 تومان و برای بنزین خارج از سهمیه 7000 تومان باشد. قیمت واحد بنزین با استفاده از کارت جایگاه دار 10000( ده هزار) تومان باشد. 3000 تومان مازاد باید تجهیز و بازسازی مدارس, تجهیز بیمارستان و ایجاد فضای سبز و نگهداری محیط زیست شود.
4- توزيع بنزين براي خودروهاي عمومي بنزین سوز خارج از شهری ( انواع تاكسي های بین شهری - وانت ها -...) براساس پيمايش مسير روزانه با نصب GPS و تایید و نظارت دقیق واحدهای ذیربط با قيمت يارانه اي هر ليتر بنزين 1000 تومان صورت مي گيرد.
5- مصرف CNG با قيمت فعلي فقط مخصوص خودروهاي عمومي درون شهری ( انواع تاكسي های بین شهری - وانت ها - سرويس ها و تاكسي هاي اينترنتي, سرویس مدارس و ...) بوده و بعد از سه ماه از اجراي اين طرح سهيمه يارانه اي بنزين خودروهاي دو گانه سوز به 30 ليتر در ماه تقليل يابد.
تبصره : با توجه به بند های ردیف 4 و 5 هیچ دلیلی برای گران کردن کرایه حمل بار و حمل مسافر وجود ندارد, باید در این خصوص نظارت دقیقی شود و با متخلفین جریمه های سنگین نقدی و خلع همیشگی از فعالیت در نظر گرفته شود.
6- كساني كه واقعاً نيازمند دريافت كمك هاي نقدي هستند درخواست خود را به نهادهاي حمايتي كميته امداد و سازمان بهزيستي ارائه مي دهند تا بعد از راستي آزمايي دقيق وضعيت خانوار؛ از مقرري مشخص نقدي به صورت ماهيانه يا كمك هاي غير نقدي نظير كالاهاي اساسي برخودار شوند( كميته امداد و بهزيستي بايد به صورت ماهيانه راستي آزمايي درباره خانوارها را انجام دهند).
تبصره : بسياري از گروه هاي كه به عضويت سازمان هاي حمايتي در آمده اند، واقعا از خانوارهاي برخودار بوده و با استفاده از رانت اطلاعاتي و پارتي بازي يا رابطه بازي به عضويت كميته امداد و سازمان بهزيستي در آمده اند و حتماً نياز به بازنگري جدي دارند.
7- دولت براي كنترل توزيع عادلانه كالاهاي اساسي( مرغ - گوشت - برنج ايراني - پنير - آرد و ...) و جلوگيري از قاچاق اين كالاها به ديگر كشورها بايد براي خانوارهاي هدف ( شامل : كارگران و كارمندان دولتي و غير دولتي با حقوق كمتر از 5 ميليون در ماه، بيمه شدگان تامين اجتماعي از تمامي اصناف( از روي ميزان حق بيمه برآورد حقوق ماهيانه بيمه گر مشخص مي شود)، كشاورزان و روستائيان( با در آمد كمتر از 60 ميليون تومان در سال)، بازنشستگان و كارگران فصلي ) كه متقاضي دريافت اين كالاها هستند؛ كوپن الكترونيك( يا كارت اعتباري خريد) براساس تعداد نفرات خانوار ارائه كند و با ايجاد شبكه منظم توزيع توسط فروشگاه هاي زنجيره اي معتبر و تعاوني هاي روستايي، در زمان هاي مشخص( هفتگي يا ماهيانه) در سطح كشور جلوي احتكار، قاچاق و سودگري قيمت ها گرفته و عدالت اجتماعي برقرار شود.
8- دولت( وزارت نفت) می تواند باقیمانده بنزین تولیدی روزانه را با قیمت متوسط منطقه اي (به صورت ارزی) به کشورهای همسایه( پاكستان – تركيه – عراق – افغانستان- ارمنستان) صادر نمایید و منبع درآمد ارزی حاصل را صرف ایجاد زیر ساخت های حمل و نقل عمومی(مترو در شهرهای بزرگ، اتوبوس های تندرو گاز سوز در شهرهای کوچک و مینی بوس گاز سوز یا ون در روستاها), سرمایه گذاری در صنایع فرسوده بالادستی و پایین دستی صنعت نفت، مميزي و فرهنگ بهینه کردن مصرف انرژی در مصارف صنعتی, تجاری و خانگی؛ و صرف مدرن كردن روش هاي آبياري كشاورزي و باغداري در روستاهاي مستعد كند.
9- شركت هاي خودروسازي داخل با همكاري شركت هاي كره اي و ژاپني به فكر نوسازي خودروهاي توليدي از نظر حداقل كردن ميزان مصرف بنزين، حداقل توليد آلايندگي، راحتي و ايمني و كيفيت در موتور و بدنه باشند؛ در ضمن با فراخوان هاي عمومي ماشين هاي موجود در خيابان را از نظر كيفيت احتراق موتور و ميزان سوخت مصرف به صورت رايگان مورد بازنگري قرار دهند.
10- با هدفمند کردن مصرف حامل های انرژی, آب و برق و توسعه کشاورزی گل خانه ای, بهره مندی از آبیاری هوشمند و چهار بار کاشت انواع محصول گل خانه ای و تولید گل باید ایران به بزرگترین صادر کننده محصولات گلخانه ای و انواع گل در خاورمیانه تبدیل شود و تمام بازارهای روسیه، عراق, کشورهای خلیج فارس و اروپا در احاطه تولید کنندگان ایرانی قرار گیرد.
مهرداد رادمهر - دكتراي انرژي
دولت بایستی یارانه پنهان را که بیش از 649 هزارمیلیاردتومان است رسیدگی کند چون رانت دران نهفته است ونه یارانه قشر اسیب پذیر که وجه ان بحساب سرپرست خانوار میرودومبلغ ان 42هزار میلیارداست اینکه الان میگند اشتباه شده دروغ محض است ویا حساب بانکی اشتباه است ویا بانک اشتباها واریزنکرده ویاسرپرست خانوار فوت کرده اگر ریالی ازسوی دولت بحساب بانک واریز شده وبانک موظف به پرداخت ان به مردم بود قطعا عمل میکرد وریالی از ان درصورت اشتباه بانک کل یارنه را درصورت مغایرت دست نگه میداشت تا وووو اینها فریب مردم است ومیخواهند مشمول زمان کنند ویا جعفرزاده نماینده مجلس میگوید دولت درپرداخت حقوق ها مانده وصبر پیشه کنید که بعد پرداخت خواهد شد اگر 2ماه هم طول کشید تفاوت پرداخت میشود حرفی پوچی است که میزند
یارانه بنده را درشهریور بدون هیچ منطقی قطع کردند هیچ پیامکی هم برای رسیدگی و اعتراض برایم نیامده است هیچ قانون و عدالتی اجرا نمیشه من چگونه میتوانم دلایل قطعی یارانه خودرا پیگیری کنم درصورتیه که خیلی احتیاج به ان دارم
اقاجان اقای احمدی نژاد حاملهای انرژی را که ازاد کردند قرار شد یارانه اش به همه پرداخت شود منتهی اقایون حال یاد ثروتمند و فقیر و دارا و ندار افتاده اند.
دقیقا بازی ارز ۴۲۰۰ که به از ما بهترون بدهند و مردم عادی هم بروند ارز را ۱۲۰۰۰ توماناز بازار ازاد تهیه کنند
متاسفم برای ثروتمندان طماعی که برای گرفتن 45 هزار تومان پول حرام به هزار دوز و کلک دست می زنند ؛ و متاسف تر برای پزشکان ثروتمندی که دستگاه کارتخوان در مطب خود ندارند تا پول مریضهای را بخورند
آخه کجای عدالت گفته شده کسی که با کار بیشتر حالا درامدی هم دارد و یک زندگی عادی دارد جز دهک بالا حساب شود و یکی که از صبح تا شب ول میگردد و تن به کار نمیدهد بشود دهک پایین !!!!!!!
تنبل خانه شاه عباس که نیست . اسمش را هم میگذارند عدالت!!!!!!!
یارانه حق هر ایرانی است مگر خلاف ایرانی بودنش ثابت شود. والسلام.
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
این روش اداره کشور در عدالت توسط ایده اصولگرایان باعث رشد نقدینگی و تن پروری و فقر پروری شده است . کاری نکن پول بگیر . اصولگرایان چرا طرح موسوی که دادن کالا و ملزومات مصرفی را در دوره جنگ اجرا میکرد را احمدی نژاد ملغی کرد . طرح موسوی این بود که به نیازمندان کالا به جای پول پرداخت میکرد چون مصرف کالا باعث رشد تولید میشد ولی دادن پول نقد باعث رشد نقدینگی و سپس گرانی و بیکاری میاورد
ناشناس
||
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
نمی دونم کار شما چی هست که با کار کردن به دهک های بالا رسیدی اما اینو بدون گروه کثیری از مردم هستند که در میدان بیگاری شاه عباسی از صبح تا شب جون میکنن و باز ول معطلنند
ناشناس
||
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
دهک بالا و دهک پایین همه بهانه هستند وضعیت درآمد دولت خراب است
اطلاعات بانکب باید باید در اختیار دولت واداره مالیات باشه. کوچکترین نقل و انتقالی باید معلوم بشه بابت چی بوده و آیا مالیات آن داده شده. اینطوری هر نفر باید یک شغل داشته باشه. شغل بیشتد درآمد بیشتر به نحویکه صرف تکنه و .... از محل مالیات هم حقوق ها را اصلاح کنند. بشرط عدم اختلاس و ....