با سلام و احترام به رئيس محترم بانك مركزى .لطفا ملاحظه بفرماييد ميزان ارزبرى خودروهاى سى كى دى چينى بدون كيفيت كه در ايران مونتاژ و تحت عنوان توليد داخل بنا به اجبار به مردم به قيمت چهارصدو پنجاه ميليون تومان يعنى چهل هزار دلار فروخته ميشوند چه ميزان است ؟
،،، وقتی در جایی مثل خودروسازی فشل کشورمون بهره وری معنی نداشته باشد همین میشود،
چه شخص باشد چه صنعت باشد چه هر چیز دیگری وقتی وقتی خودش هزینه را پرداخت نکند و از طرفی رقابت درستی بت بازار جهانی نداشته باشد و دستش هم تو جیب مصرف کننده باشد! بنظرتان چرا باید درست شود!
برادر درست نمیشود! تا خصوصی نشود درست نمیشود! تا رقابت برابر با سایر تولید کنندگان جهانی نداشته باشد درست نمیشود! تا وقتی هزینه های سرسام آور و اشتباهاتشان مسخره شان را مصرف کننده پرداخت میکند، درست نمیشود!
اگر میخواست درست بشه تو 40 سال درست میشد! جمعش کنید بره پی کارش! بابا کارگراش دیگه باید تو 40 سال بازنشست میشدن،،، بازنشست نشدن برن تا تعطیلش کنید؟،،، اینا کی میخوان بازنشست بشن؟
اقای همتی هم مانند بقیه مدیران بانک مرکزی ادرس غلط می دهد. درست است که فرمایش ایشان در باره به اصطلاح صنعت خودرو سازی درست است ولی ایشان باید پاسخ بدهد که مگر غیر از این هست که بحرانهای ارزی و تورم نتیجه سودهای موهوم بانکی 25 درصدی و عدم نظارت بر بانکهای خصوصی و افزایش نقدینگی سالانه تا سی درصد که امسال هم قطعا بدتر خواهد بود و افزایش نقدینگی حالا به راحتی به دو تریلیون تومن در روز رسیده. خوب اینها سوخت اصلی بحران ارزی و اقتصادی و تورم و از بین رفتن پس انداز مردم است. ایشان باید حداقل بفرمایند برا کنترل و کاهش این سودهای موهوم و نقدینگی چه کردند؟ قطعی بدانید تا سود موهوم بانکی کنترل و کاهش نیابد و تا بانکها نظارت نبینند و تا نقدینگی افزایش می بابد با یا بدون تحریم باز هم شاهد بحرانهای اقتصادی خواهیم بود. در مورد صنعت خودرو سازی هم همین است. از دویست کشور دنیا شاید فقط سه کشور المان و ژاپن و امریکا صنعت خودرو سازی دارند و سه کشور دیگر یعنی چین و کره جنوبی و فرانسه با فاصله زیاد بدنبال انها هستند. ایا 194 کشور دیگر که صنعت وابسته و اتلاف بر خودرو سازی مانند ایران ندارند همه کارگران انها بیکارند؟ مگر صنعت خودرو سازی فقط کارگران ایران خودرو و سایپا هست؟ اگر سرمایه های دولتی بصورت بهینه و هوشمندانه به صنعت واقعی خصوصی خودرو سازی و قطعه سازی به صورت سرمایه گذاری با بازگشت واقعی اختصاص یابد نه تنها تمام ان صد هزار نیروی سایپا و ایران خودرو کار بهتر پیدا می کنند بلکه چند صد هزار نیروی جدید از ناحیه رونق سرمایه گذاری واقعی و اقتصاد ایجاد خواهد شد...
پاسخ ها
رضا
||
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۹
برادر حرف شما راجع به رشد نقدینگی صحیح است اما اگر کشورهایی با درامد سرانه ما خودروسازی ندارند،هر کسی در این کشورها هم انتظار داشتن خودروی شخصی را ندارد و داشتن آن در انحصار طبقه ثروتمند است.شما تصور کن 1 میلیارد نفر هندی بالای 18 سال بخواهند خودروی شخصی داشته باشند،تولید 20 سال اینده خودوسازان دنیا هم جوابگوی این امر نخواهد بود تازه سوختش را از کجا بیاورند ؟پس در کشوری با جمعیت زیاد و درامد کم فقط ثروتمندان می توانند .خودرو داشته باشند
برادر همتی به دولت بگو در قیمت گزاری و مدیریت خودروسازان دخالت نکند،بانک ها را هم ملزم کن که پول بی پشتوانه چاپ نکنند بعد آن خودروسازان که سهل است دربان دم در بانک شما هم از ثبات نرخ ارز مطمئن خواهد شدیا از نوسان آن نگران نخواهد شد. اما ظاهرا فرافکنی کردن قاعده روزگار شده است.