گوردون قولو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۸
یک نکته را نباید از نظر دور داشت . ( البته من هم مخالف این روش هستم) اما در بازاری که تیراژ هر کتاب هزار تا دو هزار نسخه است ، و اغلب چاپ دوم از نسخه بیش از دو هزارم آغاز می شود، اگر یک کتاب در چاپ اول ده هزار نسخه تیراز بزند، به نوعی متضرر می شود . چون یک کتاب کم فروش تر با پنج هزار نسخه به چاپ سوم می رسد ، اما کتاب شما با ده هزار نسخه هم فقط در چاپ اول است. لذا این اقدام نشر چشمه علت اصلیش وضعیت تیراژ کتابها است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
نظر نویسنده مطلب فوق درست است اما من فکر نمی کنم این روند فقط مربوط به نشر چشمه باشد.بلکه گمان می کنم( تاکید دارم که گمان می کنم یقین ندارم) انتشارات سوره مهر هم همین کار را می کند. به یاد دارم دراسفند سال ۹۶ که به تازگی کتاب خاطرات سفیر(در سایت سوره مهر زمان نشر را آذر ۹۶ زده) به بازار آمده بود من نسخه چاپ نهم این کتاب را خریدم و تعجب کردم که چطور در این مدت کوتاه دو ماهه به چاپ نهم رسیده بود. فکر کنم چاپ های بعدی کتاب هم موجود بود که من چاپ نهم رو خریدم. همین طور در مورد کتاب روزهای بی آیینه خاطرات منیژه لشکری ، تاریخ نشر در سایت سوره مهر بهمن ۹۵ است و من در شهریور ۹۶ چاپ ششم را خریدم. البته من مدام سایت های مختلف کتاب و اخبار کتابو دنبال می کنم و شاید حدود یکماه قبلش یعنی مرداد ۹۶ از انتشار چنین کتابی مطلع شدم و بعد کتاب را خریدم. یعنی شاید زمان انتشار کتاب درست اعلام نشده و در سال ۹۶ کتاب وارد بازار شده باشد. الان هم در صفحه اینستاگرام یک کتابفروشی، دیدم روی جلد رمان جدید وحید یامین پور به نام "ارتداد" که کلا ۲۰ روز از زمان انتشارش میگذره زده چاپ نهم! . در سایت سوره مهر در تاریخ ۸ بهمن پیش خرید کتاب به تعداد محدود را تا تاریخ ۱۹ بهمن اعلام کرده. تعداد محدود یعنی چندصد تا یا فوقش هزار تا. در روز ۲۰ بهمن مراسم رونمایی کتاب در حوزه هنری برگزار شده و یک هفته بعد به چاپ نهم رسیده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
عذرخواهی میکنم. نظر قبلیم رو اصلاح می کنم. چاپ چهارم کتاب روزهای بی آینه رو در شهریور ۹۶ خریدم. ممکنه من در مورد روند انتشار این کتاب اشتباه کرده باشم.
تیزبین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
در این وضعیت وانفسای اقتصادی که مردم کتاب را از سبد خاوار خارج کرده اند وتیراژ کتاب در بهترین حالت هزار جلد است واکثر کتابها با تیراژ صد تا پانصد جلدی منتشر می شود ؛ به نظرمی رسد این کار چشمه منطقی وحرکت در جهت جریان اقتصادی کشور می باشد.باز جای تقدیر دارد که امثال نشرچشمه وعلمی کماکان در جبهه فرهنگی این کشور مشغول فعالیت هستندومانند بسیاری ناشران دیگر با تغییر جواز به کسب دیگری مشغول نشده واحیانا با دریافت سهمیه کاغذ به دلالی روی نیاورده اند.
متاسفانه آن چیزیکه مد نظر نویسنده است دراین شرایط امکانپذیر نیست چراکه ناشران متضرر خواهند شد نمونه واضح آن انتشارات علمی است که در چند سال گذشته با چاپ وسیع کتاب در تیراژهای چند هزارجلد درهمان چاپ اول ؛ کتابهایشان در انبار مانده است وهمینک در بعداز ظهرها وروزهای جمعه توسط فروشندگان خیابانی زیر قیمت کتاب وبا قیمت 3جلد ده هزارتومان یا جلدی پنج هزار تومان بفروش می رسد..
پس لطفا بگذارید همین چندناشر معتبر برایمان بمانند.