خدایا به داد ما برس، خدایا به داد ما برس، خدایا به داد ما برس
---
تولید کنندگان چینی بارها گفتهاند که ایرانیها از ما درخواست تولید کالاهای بیکیفیت و ارزان قیمت میکنند.
بارها از زبان برخی مسولان شجاع شنیدهایم که فساد در کشور سیستماتیک شدهاست. امثال شهرام جزایری، بابک زنجانی، محمود خاوری و ... نمونههای غیر قابل انکار و غیر قابل کتمان در اثبات این ادعا هستند.
کسی شک ندارد که پولشویی و تامین مالی تروریسم اقدامهای مجرمانهای هستند. اگر کشور درگیر این اقدامات نیست چرا با شفافیت و پذیرفتن این لوایح مخالفت میشود؟(حتی به قیمت هزینههای سنگین برای کشور و مردم ایران)
منافع چه اشخاصی(حقیقی/حقوقی) با پذیرش این لوایح به خطر میافتد؟
رفتار یک کشور در جامعه جهانی، مثل رفتار یک فرد در داخل یک کشور است. اگر فردی قوانین کشور را نپذیرد و از اجرای آنها خودداری کند و اسرار بر رفتار مجرمانهاش داشته باشد، با او چگونه برخورد خواهد شد؟ آیا بارها به او فرصت تغییر رفتار داده خواهد شد؟ یا ...
توضیحی از FATF و اتفاقاتی که پس از قرار گرفتن ایران در لیست سیاه میافتد :
● ورود ایران به لیست سیاه FATF موجب خواهد شد که "همه ی کشورهای متعامل ما" ملزم به رعایت توصیه های این نهاد درباره ی معاملات با ایران شوند. این توصیه ها به زبان ساده موجب خواهد شد که بانکها و مؤسسات مالی سراسر دنیا:
• حسابهای شرکتها و اتباع ایرانی را ببندند، که می تواند حتی شامل ایرانیان مقیم در دیگر کشورها هم بشود.
• از طرف حساب شدن با شرکتها و بانکهای ایرانی امتناع کنند و کار خود را با آنها متوقف کنند.
• به مشتریان خود و شرکتهای متعامل با ایران توصیه به توقف کارشان با ایران کنند و یا حسابهای آنها را به واسطه ی این کار ببندند.
• تراکنشها را از حیث ارتباط با ایران به شدت و دقت بیش از پیش بررسی کنند و تمایل به انجام هیچ تراکنشی، حتی برای فروش غذا و دارو، به ایران نداشته باشند.
■ پیامدهای اتفاقات بالا چه می تواند باشد؟
ابتدا پاسخی به کسانی که می گویند، هم اکنون هم ما با بانکهای دیگر کشورها تعاملاتی نداریم:
• بخش بزرگی از تجارت ما با چند بانک کوچک در چین، هند، روسیه، عراق و ترکیه در حال انجام است. این بانکها همکاری خود را با ایران به شدت کاهش می دهند و شاید حتی متوقف کنند. همچنین بخش بزرگ دیگری از تجارت ما از طریق صرافها و با واسطه ی حسابهایی انجام می شود که ایرانیان، به نام خود یا دیگران، در بانکهای کشورهای متعامل گشوده اند. این حسابها هم با سرعت بیشتری بسته خواهند شد. شاید تنها کشورهایی که معاملات با آنها به صورت نقدی انجام می گیرد، مانند عراق و افغانستان، کمی از این مشکل مصون بمانند.
و اما پیامدها:
• تجارت خارجی ما سخت تر و هزینه برتر می شود. یعنی به دنیا ارزانتر خواهیم فروخت و گرانتر خواهیم خرید.
• درامدهای ارزی کشور کمتر و دسترسی به منابع ارزی خارج از کشور مشکلتر می شود. در نتیجه روند افزایش نرخ ارز شتاب بیشتری می گیرد.
• کمیابی کالا در کشور محتمل می شود و این موضوع حتی شامل غذا و دارو نیز خواهد شد.
• ایرانیان خارج از کشور، مانند دانشجویان، گرفتاری بیشتری در نقل و انتقالات ارزی پیدا خواهند کرد.
• ریسک بلوکه شدن پولهای مربوط به تجارت با ایران افزایش می یابد.
• شرکتهای خارجی کمتر و کمتر تمایل به کار با ایران خواهند داشت.
لیست سیاه و یا تحریم برای مسئولین و سرمایه دار یعنی هیچ , این عزیزان واسه تحریم و لیست سیاه تره هم خرد نمی کنند ولی با مردم عادی کار دارند که اون هم مسئله ای ندارد.
شریعت مداری گفتی تحریم اثر نداره بعد از یک سال معلوم شد حالا هم بگو این اثر نداره تا چند ماه دیگه معلوم میشه اما مشکل اینه که کسی رو که خودش رو زده بخواب نمیتونی بیدار کنی هر چی هم این مردم بیچاره برات کامنت بذارن چونکه خودت رو زدی بخواب تاثیر نداره شما فقط و فقط و فقط توی ذهنت تصور کن یک رفراندوم ازاد برای قانون اساسی بزارن نتیجه اش چی میشه نمیخواد جواب بدهی فقط تو ذهنت جواب بده اونوقت ببین کجای کاری اقا