ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
با این قیمتهای توهمی هیچ معامله ای ممکن نیست مگر صوری و دلال بازی و معاوضه وگرنه مردم از این پولهای نجومی ندارند که بابت مسکن بدن اونهم در این وامصیبتا و وانفسا.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
یکی از علت های اصلی بالا رفتن قیمت مسکن در سالهای گذشته سفته بازی و وجود تقاضاهای سرمایه ای و سوداگرانه در بازار مسکن کشور بوده است. با توجه به شرایط خاص بازار املاک و زمین به عنوان کالایی غیرقابل تجارت، بدون جایگزین و جانشین و محدودیت های طبیعی آن را به کالایی منحصر به فرد در اقتصاد تبدیل کرده است. تقاضای سرمایه ای در کنار تقاضای مصرفی معنا پیدا میکند همانطور که گویا است تقاضای مصرفی به دلیل بر طرف کردن نیاز واقعی و مصرفی خود در بازار حضور پیدا می کند اما تقاضای سرمایه ای با انگیزه کسب سود حداکثری و نه رفع نیاز واقعی در بازار زمین و مسکن حضور پیدا می کند. به دلیل شرایط کلی حاکم بر اقتصاد کلان کشور همواره سرمایه های سرگردان در دست سرمایه سالاران وجود داشته است و با حرکت این سرمایه ها به بازارهای مختلف شاهد ایجاد حباب هایی در بازارهای مختلف همچون ارز، سکه و طلا، بورس و مسکن بوده ایم. متاسفانه به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب جهت شکل گیری بستر تولید در کشور و همچنین مهمتر از آن هزینه نداشتن فعالیت های غیرمولد و سوداگرانه همچون دلالی برای سرمایه سالاران در کشور در دوره های متناوب این سرمایه های به بازار مسکن سرازیر می شود و موجبات شکل گیری حباب و افزایش قیمت های جهشی را فراهم می آورد. مهمترین توجیه اقتصادی سرمایه سالاران برای سرمایه گذاری در املاک حفظ ارزش دارایی خود و استفاده از تورم های بالای این بازار می باشد. با توجه به اینکه طبیعی است سرمایه جذب بازار های با سود بالا و ریسک کمتر شود، از این رو با توجه به سود بالای بازار زمین و املاک و همچنین نبود هزینه های مالیاتی بالا مثل مالیات بر تولید این بخش یکی از گزینه های ثابت برای سرمایه گذاری سرمایه سالاران و سوداگران بوده است. به صورت آشکار می توان گفت که تقاضای سرمایه ای و سوداگرانه ای در بازار مسکن خود را به شکل تعدد تصاحب ملک نشان می دهد و به بیانی ساده تر می توان گفت کسانی که مالک چندین ملک هستند مصداق تقاضاهای سرمایه ای در این بازار می باشند. با این حال موضوع چند ملکی نیز قابل تقسیم بندی است. بررسی تعداد خانوارها و افراد دارای بیش از یک ملک، بیش از 2 ملک، بیش از 3 ملک، بیش از 10 ملک و بیش از 100 ملک نیاز به برنامه ریزی جداگانه ای برای خارج کردن تقاضای سرمایه ای دارد. البته شاید برای خوانندگان قابل تامل و تعجب باشد که در تهران و در برخی نقاط کشور مالک یا مالکانی هستند که به تنهایی بیش از 600 واحد ملکی، آپارتمان، مغازه تجاری، ویلا و زمین را تصاحب کرده اند! این مثال ذکر شده نشان می دهد که بدلیل بدون هزینه بودن تصاحب ملک بسیاری از صاحبان سرمایه پول های زیادی را در این بازار بلوکه کرده اند. اخذ مالیات های متنوع و متعدد از املاک در کنار افزایش تولید مسکن در بازار می تواند به کنترل قیمت مسکن بیانجامد. یکی از مهمترین مالیات ها برای کنترل اشتهای تقاضای سرمایه ای در بازار مسکن اخذ مالیات های تصاعدی بر مالکان چند ملکی است. با توجه به تعداد املاک در تصاحب یک نفر مالک، ضریب مالیاتی برای وی به طور تصاعدی افزایش می یابد. می توان برای یک دوره زمانی محدود همزمان با ایجاد یک شوک مثبت عرضه و تولید مسکن در کشور، برای هر خانوار در تصاحب ملک (اعم از زمین، آپارتمان، مغازه و واحد تجاری و …) محدودیت ایجاد کرد.
به عنوان مثال برای یک بازه 5 ساله داشتن بیش از یک واحد مسکونی برای هر خانوار ممنوع اعلام شود. البته ملاحظات اجرایی نیز لازم است صورت گیرد به عنوان پیشنهاد هدف اول این مالیات دارندگان بیش از 10 واحد مسکونی، اداری، تجاری،ویلا، زمین و غیره و در گام بعد دارندگان بیش از 5 واحد مسکونی، اداری، تجاری،ویلا، زمین و غیره و در گام آخر در صورت نیاز به سراغ دارندگان بیش از یک ملک رفت. شایان ذکر است زیرساخت لازم برای شناسایی مالکان و املاک در کشور تشکیل «سامانه ملی املاک و اسکان» موضوع تبصره 7 ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم است که در مجلس تصویب شد و وزارت راه و شهرسازی را مکلف به راه اندازی این سامانه کرده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
به عنوان نمونه در ایران طی 10 سال اخیر، 77 درصد معاملات انجام شده در بازار مسکن، به قصد مصرف نبوده و جزو تقاضای سرمایه‌ای به حساب می‌آید. این بدان معناست که این حجم از تقاضای موجود در بازار مسکن، برای رفع نیاز مصرفی نبوده و به قصد کسب سود از محل خرید این دارایی حیاتی انجام شده است. دارایی‌های منجمد موجود در بازار مسکن، نشانه‌ای دیگر از حضور گسترده تقاضای غیرمصرفی در این بازار است. به گفته آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی میزان نقدینگی موجود در این بخش، با توجه به آمار 2.6 میلیون خانه‌ خالی با متوسط 80 مترمربع مساحت، بیش از 250 میلیارد دلار برآورد شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
بابا پدر مردم اجاره نشین و فاقد خونه رو درآوردید ... قیمت خونه 200 میلیونی رو کردید 1 میلیارد ... قیمت خونه ها رو دقیقا 5 برابر کردید ... قیمت اجاره خونه یکدفعه شده سه برابر !!!!! واسه اجاره نشین این حکم خفگی داره ... برای اینکه نقدینگی سرگردان و بی هدف تو جامعه رو از سمت ماشین و طلا و دلار به سمت خونه بکشونید ... موفق شدید ولی به چه قیمتی !!!! نصف مردم اجاره نشین رو بردید ته چاه فقر و اختلاف طبقاتی رو دقیقا 10 برابر کردید دیگه از پس پول پوشک بچه هم بر نمی یایم... باید پول قرض کنیم برای بچه پوشک بخریم چون هرچی داشتیم و داریم می دیم واسه رهن و اجاره خونه که سه برابر شده ... الان هم وام 100 میلیونی می دید برای خرید خونه که طبیعتاً خونه های 40 متری پایین شهر رو می شه با 300 میلیون 350 میلیون خرید ... یک عده ریختند تو پایین شهر دنبال خونه می گردند یعنی خونه اجاره ای ما رو 100 نفر تو این دو هفته بازدید کردند همه می خواستند این وام 100 میلیونی خرید مسکن رو بگیرن ... همه شون هم بالا شهر نشین و بازاری بودند مردمی که صاحب خونه نیستند نبودند می خواستند برای بچه هاشون سرمایه گذاری کنند .... بابا این چه صیغه ای هست که برای خرید مسکن وام صد میلیونی می دید برای ساخت مسکن هیچی ... چرا اصرار دارید نصف مردم اجاره نشین رو نابود کنید !!!! ... یعنی متوجه نیستید نباید قیمت مسکن رو 5 برابر کنید ... خونه با همه چی فرق داره ... خونه رو نمی شه صادر کرد زمین و سرزمین خودمونه این همه زمین خالی چرا خونه سازی رو دنبال نمی کنید ؟ چرا زمین ارزان در اختیار مردم اجاره نشین قرار نمی دید وام ساخت مسکن بدید مثل دوران احمدی نژاد تــــــــــــا هم رونق اقتصادی بوجود بیاد هم ضربه گیری مهمی برای مقابله با تحریم ها باشه هم مردم یک سقف امنی بالا سرشون باشه ... خیلی ها دارن تو خونه هایی زندگی می کنند که دوران احمدی نژاد ساخته شده ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
در بورس ارزش پول در هرحالت حفظ می شود چه پایین بیاد جه بالا رود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
حباب خالص
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
بهترین راهکار فروش مسکن درگرانی وتمام انهارا پیتزا خریدن وخوردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
در طی دو سال قیمت مسکن حدوداً 3 برابر شده
باز میگن زاد و ولد کنین ، آخه با چه امیدی ؟
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
شما اگه راست میگید چرا این خبرها را انتشار میکنی از قصد داری این کارو میکنید که باز هم گران شود
رامین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
شما بگویید قیمت مسکن متری فلان و فلان شد مهم توان خرید مردم است وقتی رشد قیمت مسکن ظرف ۱۸ ماه چهارصد درصد و نقدینگی مردم ۳۸ درصد باشه خوب مشخصه که قدرت خرید نیست.پس مسکن دچار رکود است و خواهد ماند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
بازار مسکن رشد مبکند تا خودشو به بازار سرمایه و طلا و خودرو برساند شک نکنید و این یک اصل در اقتصاد است که قیمت های نسبی تا حدودی ثابت می مانند.
نظرات بیشتر