آقا ما یه زمانی میخواستیم با کمک خیرین برای یک عده روستایی گاو بخریم و به باغداریشون کمک کنیم و اینا.
یه نفر از مردم اونجا به من گفت آقاجان اینکه شما بیای گاو بخری بدی به من یا برام نهال درخت میوه بیاری فایده ای نداره!
گفتم چرا؟؟؟
گفت چون من بازار فروش محصول اینها رو ندارم. مگه من چقدر میخوام شیر بخورم یا سیب و آلو گاز بزنم؟؟ شما به جای گاو و نهال و کود و اینها وردار اینجا یه کارخونه تولید لبنیات و یه کارگاه میوه خشک کن بزن، من خودم با قرض و قوله و وام و بدبختی میرم گاو و درختش رو تهیه میکنم چون میدونم که میتونم محصولم رو بفروشم. و نه تنها این روستا، بلکه تمام روستاهای دور و بر هم میرن گاو میارن و درخت میکارن چون یه کارخونه کوچیک لبنیات و یه کارگاه خشک کردن میوه، همه ما رو جواب میده.
قصه اینه برادر من.
دولت تنها کاری که باید بکنه اینه که بازار داخلی و حتی خارجی ایجاد کنه که شهری و روستایی همه برن دنبال تولید و بدونن جنسشون فروش میره.
اینکه میگم "شهری و روستایی" دلیل داره. باور کن آقا اگه امکان صادرات قالیچه های کوچک ابریشمی به خارج فراهم باشه و یه جایی باشه اینها رو از دست مردم بگیره و جمع کنه و سالی سه چهار مرتبه فقط بفرسته خارج و بفروشه و پولش رو هم توی چمدون بیاره، تمام زن ها شروع میکنن توی خونه ها دار قالی ابریشم میزنن. اونم نه بزرگ. برای قاب های 30 در 40 یا 50 در 70 و این اندازه ها. حتی بچه های راهنمایی و دبیرستان هم بجای ولگردی و علافی و وررفتن به موبایل و کامپیوتر و گیم و این حرفا، مشغول کار مفید و تولید میشن چون میبینن بازار هست و پول میشه واسشون.
غیر از موارد اقتصادی و سیاسی و امنیتی که بیان شده
موردی که کمتر مورد توجه قرار می گیرد، مقابله با تهاجم نرم دشمنان است در:
ایجاد بی اعتمادی، احساس ناتوانی و تحقیر در ملت ایران و فراری دادن سرمایه های فکری و مالی لازم برای تولید. ایجاد بی اعتمادی در ملت نسبت به کالاهای ایرانی. تحریب بازارهای جهانی کالای ایرانی. ایجاد ناامنی روانی و مالی برای سرمایه گذاری و بهره برداری.
مطمئنا دشمنان این ملت هیچ گاه نظاره گر پیشرفت و جهش ملی تولید نخواهند بود و از همه ابزارهای داخلی و خارجی برای شکست این طرخ استفاده می کنند. با وجود تحریم ها و... این مسئله توهم توطئه نیست و واقعیتی انکار ناپذیر است.
حال آیا راهی برای مقابله با ترفتدهای موجود و احتمالی آینده دشمنان اندیشیده شده یا خواهد شد؟؟
بانک مرکزی،کوهها،جنگلها،کویرها،دریاها،رودها،کرانه ها،بنادر،راه ها،خیابانها،کوچه ها،پیاده روها،راه اهن،چاههای نفت و گاز ومعادن ومانند اینها باید دولتی باقی بمانند.موارد بالا بجز بانک مرکزی را می بایست زیر نظر اداره دارائی و وزارت محیط زیست کرایه داد.وزارتخانه ها باید تمام بنگاههای اقتصادی را از طریق بورس به بخش خصوصی واگذار نمایند.بنیادها ومانند اینها باید منحل و دارائی ایشان به دست بورس به بخش خصوصی واگذار شوند.اقتصاد بازار آزاد نیاز به رسانه های آزاد و آزادی سندیکاهای کارگری و کارمندی دارد.وظیفه دولت در کشوری مانند ایران بستر سازی است.کشور ایران نیاز به صد و بیست هزار کیلومتر راه اهن و دوچرخه و صدها هزار کیلومتر راه دوچرخه رو دارد.پس پول نفت و گاز باید برای راه اهن،دوچرخه،گسترش جنگلها و کشاورزی و بنادر مصرف شود.تمام موسسات خیریه از هر نوع آن باید با کمکهای مردمی اداره شوند، نه با آب،برق،گاز رایگان و کمکهای دولتی.اولویت کشور باید محیط زیست و بسترسازی باشد.تازه اینها همه شدنی است،اگر با همسایگان و جهان تعامل داشته باشیم.اگر با همین فرمان برویم،تخلیه روستاها،گسترش هیولایی شهرها،آلودگی آب،خاک و هوا،حاشیه نشینی،جرم و جنایت و اعتیاد ابعاد بزرگتری خواهد گرفت و به ناکجا آباد خواهیم رفت.از من گفتن بود.
ری
پاسخ ها
farhadi
||
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
در کل نظر درستی است
ولی اجرای آن مرد عمل می خواهد
مسولان ما در بهترین حالت دوست دارند کاری انجام دهند که نتیجه اش زود معلوم شود اهل صبر و حوصله و اهل برنامه بلند مدت نیستند
اگر برنامه بلندمدتی پی ریزی شده باشد مسئول بعدی آن برنامه را چه خوب باشد و چه بد از بیغ و بن کنده و دور می اندازد
دولت سکه پیش فروش کرد که مالیات نداشت. به دلیل ناکارآمدی و کاهش ارزش ریال دولت بی تدبیر و ناامید میاد مالیات غیرقانونی و ناعادلانه بر خلاف تعهدات مطالبه میکند و دیوان عدالت اداری هم بر این اقدام غیرقانونی دولت صحه میگذارد . کدام سرمایه گذار به شما اعتماد میکند.