یعنی شما و اقای همتی معتقد هستید که برای این که دلار توسط کانادایی نشینان از مملک خارج نشه . باید ارزش پول ملی تقویت نشه و دلار هر طوری دوست داشت بالا بره و از صدقه ان قیمت مسکن و ماشین و لپه هر سال 300 درصد افزایش پیدا کنه ؟ بیایید برای یک بار هم که شده دنبال کشف واقعیت ها باشیم . اقای همتی به جای این حرف ها بروند بررسی کنند چرا ارزش پول ملی ما باید هر سه چهار سال 300 درصد تنزل پیدا کنه و بالبع ان این مشکلاتی که بیان داشتند بوجود اید .
امروز مشکل ما مسکن و خودرو و سکه و ... نیست مشکل ما پول ما است که همان مغز و قلب اقتصاد کشور است و تا کسی این موجود مظلوم را در نیابد تمام بدنه اقتصاد کشور دچار بیماری است و تا وقتی پول به یک ارزش ثابت تبدیل نشود همین گرفتاری اقتصادی و حتی فرهنگی وجود دارد چرا کشورهای غربی با وجود شرایط سخت اقتصادی و تنش های سیاسی ارزش پولشان همان است که قبلا بوده است و بنظر رسد که آنها چیزی را می دانند که ما آنرا درباره پول و سود نمی دانیم و متاسفانه دولت در هر گرفتاری و کسری بودجه به تنها چیزی که فکر نمی کند همین موجود ضعیف و ذلیل توسری خور است
با ترزیق ارز بانک مرکزی توسط صرافیها باز هم خواهید دید که هیچ تاثیری نخواهد داشت چرا سرمایه کشور رو نابود می کنید؟ چاب اسکناس بدون پشتیبان نگاه به امریکا میکنند ؟
یکی از دلائل مهم رشد تورم از نظر بنده خود مردم ایران هستند از اینجهت که بمحض افزایش قیمت کالایی یا ارز خارجی یا طلا وخودرو به سوی آن هجوم می آورند. البته احتمالا نیت اکثر این مردم رسیدن به سود بیشتر است اما غافل از اینکه هرچقدر تورم بالا برود تعداد ثروتمندان کمتر و تعداد فقرا بیشتر خواهد شد.
پس بیاییم به فقیرتر شدن خود کمک نکنیم.
یاحق
سالهای سال است که از دخالت دولتها در اجرای وظایف بانک مرکزی و اینکه بانک مرکزی در کشور ما مستقل نیست صحبت و انتقاد میشود. اتفاقاً اکثر این انتقادات علاوه بر اقتصادیون مستقل توسط دولتها و بطور کلی حاکمیت کشور بیان و مطرح میشوند. بهتر است که یک اقتصاد دان فهیم و مستقل موضوع دخالت دولتها در بانک مرکزی کشورمان را با ذکر مصادیقی به زبان ساده توضیح و تبیین کنند تا مردم هم به عنوان ناظرین و ذینفعان واقعی کشور از آنها آگاه و در بزنگاههایی وظیفه نظارتی خود را انجام دهند. اما در مورد اطهارات آقای همتی در خصوص پرداخت اقساط بعضی از طبقه سرمایه دار در کشور کانادا از محل خرید ارز آزاد و یا استفاده از ارز با نرخ رانتی چند نکته ای و سؤالی هست . یک اینکه ایشان مقدار ارز خارج شده از کشور بابت این اقساط را شفاف اعلام فرمایند تا معلوم شود که این موضوع تا چه حد در این حجم از گرانی نرخ ارز و تورم تأثیر داشته است. در زمان ریاست آقای بهمنی بر بانک مرکزی و قبل از شروع دوره ای نرخ ارز ( دلار ) و توسط ایشان اعلام شده بود که برای تثبیت نرخ ارز ( در حدود هزار تومان ) به تزریق روزانه ۲۰۰ تا ۲۲۰ میلیون دلار نیاز است که در آن مقطع تزریق این مقدار ارز که سالیانه بالغ بر ۷۰ تا ۷۵ میلیارد دلار میشد چندان مشکل نبود. آیا این اعداد و ارقام یعنی در حدود همین مبالغ برای تثبیت نرخ ارز همچنان لازم است ؟ آیا کشورهای دیگر از جمله امارات و عربستان و قطر و کویت و حتی بحرین با همین روش نرخ پول ملی اشان را طی دهه ها ثابت نگاه داشته اند ؟ اینکه در همین کشور خودمان برای سالهای متمادی نرخ پول کشور تثبیت بوده و نرخ خودکار بیم همیشه ۵ ریال بود و کبریت یک ریال ، روش تثبیت همین بوده است ؟ ایشان برای مردم توضیح دهند که چرا و چگونه مردمی که با واسطه ای سکان هدایت پولی کشور را به ایشان و اعقاب و آیندگانشان سپرده اند بیاید متحمل این سطح از تورم و تبعات آن باشند ؟ ایشان منتظر تحقق چه شرایطی هستند که ایشان امید به ادامه کار دارند ؟ اصلاً مردم میتوانند امیدی به بهبود شرایط اقتصادی کشور داشته باشند یا خیر ؟ ترس این است که ایشان هم نه راه حلی در دسترسشان باشد و نه امیدی که قدری از آن را به مردم دهند. اگر عنوان شد که این سرمایه دارهای مقروض در کانادا مثلاً چند ده میلیارد دلار را خارج کرده اند ، آیا مردم حق دارند که بیشتر نگران شوند؟ البته نه بلحاظ حجم زیاد خروج ارز بلکه از قلت مبالغی که میتواند چنین بلایی سر سیاستهای پولی کشور بیاورد . کشور ما به لحاظ پولی حکایت کسی است که با یک غوره سردیش میکند و با یک مویز .... البته گرمی مه ندارد فقط سردیست و بس.