موتور اصلی افزایش نقدینگی هزینه های جاری دولت است و بطور مشخص پرداختی بابت حقوق و دستمزد و غیره . اندازه ی دولت بسیار بزرگ است و در عین حال بهره وری هم پایین و شاید هم منفی باشد .دولت باید تصدی گری را رها کند و تا آنجا می تواند امورات را به بخش خصوصی بسپارد . تامین منابع لازم برای اداره ی دولتی به این حجم بتدریج سخت تر خواهد شد همین الان هم هزینه های جاری دولت نزدیک به تمامی بودجه را به خود اختصاص داده است هر سال بودجه ی عمرانی کاهش می یابد. رفتن به سمت مالیات هم در نهایت به رکود بیشتر دامن خواهد زد . چیزی که الان گریبانگیر اقتصاد است تورم رکودی است . تورم آن ناشی از تامین کسری از طریق چاپ پول است و رکود ان ناشی از کاهش رشد اقتصادی و پایین بودن حجم تولید کل ناخالص داخلی و تکیه ی بدون حساب و کتاب به مصنوعات خارجی است.
من می خواستم یه یخچال بخرم بعد تصمیم گرفتم اول پولمو بذارم بورس و بعد از سودش یخچال بخرم
حالا با اصل پول و سودش نمی تونم یخچالی را که اینقدر گرون سده بخرم.
یه تفر بگه سود بورس کجاست وقتی قدرت خرید من حفظ نشده.
با این تحریمهای کمر شکن مانند ویروس کرونا شده چرا که هر لحظه و هر ان یک جایی یا یک بخشی از اقتصد رو درگیر خودش می کنه وچون اقتصاد ما یک اقتصاد کاملا انحصاری و وابسته به نفت هست که با تحریم فروش نفت درامدهای دولت بشدت کاهش پیدا می کنه از طرفی اقتصاد ما هم که کاملا دولتی است فقط پول می خواهد که به کارمنداش بده باز این یاداور بشوم که یک سازمان یا یک نهاد حالا بطور مثال همین سایپا وایران چرا به این روز افتادند بخاط اینکه یک زمانی نفت رو بشکه ای 100 الی 150 دلار می فروختند دوره ی احمدی نزاد بله کارخای که مثلا 2 هزار نفر اداره می شد فقط در زمان ایشان چندین برابر اسخدام شدند تحریمهای امریکا شروع شد و پولهای که باید زیر ساخت صعت خودرو را انجام می دادند رفتند توی اسخدامهای الکی حالا این فقط و فقط داره حقوق پرسنلش رو می ده با هزار ویک ترفند نمی خواهم بگم نمیشه کاری کرد اما بیشتر از این دیگه با این تحریمهای سخت آمریکا واروپا همانند همان ویروس کرونا است
بازار بورس مکان جذب نقدینگی و پولهای سرگردان است. در بورس خلق پول مفهومی ندارد بلکه ارزش دارایی سهامدار، که شامل سهم یک یا چند شرکت است، کم یا زیاد می شود. بنابراین سهامدار بسیاری از اوقات ضرر هم می دهد یا در یک رنج خسته کننده ناشی از عدم تحرک قیمت سهام گیر می کند و البته گاهی اوقات هم سود می کند. در مقابل برخی افراد یا توان مالی ورود به این بازار را ندارند، یا فاقد دانش کافی و تسلط به قواعد این بازار هستند و یا تنها هدفشان تخریب بازار بورس است و نسبت به ارائه تحلیل های غیر واقع اقدام می کنند.