یک سوال: فرض کنیم در جریان رابطه گسترده با چین که در آینده صورت خواهد گرفت، چینیها تصمیم بگیرند در ایران کارخانه های تولید گوشی هوشمند، لپ تاپ، اتومبیل و... باکیفیت کم و بیش قابل قبول و البته بسیار ارزان راه اندازی کنند تا هم برای ایرانیان اشتغال زایی ایجاد شود، هم کالای تولیدی برای طبقه ضعیف ایران قابل تهیه باشد و هم با صدور آن به دیگر کشورها، امکان ارزآوری برای ایران و چین فراهم شود. آیا اقتصاد فاسد و رانتی کشور ما و آقازاده هایی که ظاهرا جیبشان انتهایی ندارد، اجازه چنین کارهایی را خواهند داد؟!!! و آیا اصولا بالا رفتن سطح رفاه مردم برای مقامات و مسئولین ما مهم است؟!!!
مالیات برعایدی سرمایه اول ازهمه باید بر سودهای باداورده نجومی روزانه ۵-۶ درصدی سهامداران بازار سرمایه ( بورس نورچشمی) اعمال شود که فقط موجب پرپول شدن جیب عده ای خاص که عموما از رانت هم بهرمند هستند شده وهیچ تاثیر مثبتی بر تولید نداشته است !!!
پاسخ ها
علی
||
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
کجا عده ای خاص؟ پولت رو بجای خوابوندن تو بانک ببر تو بازار سرمایه. سودش و زیانش هم با خودت. بازار سرمایه به اندازه کافی رسک دارهکه نیاز به مالیات نداشته باشه. ریزش های عجیب غریب. شما بهتره بری از پول های راکد تو بانک یا خونه های خالی یا خانواده هایی چند خودرویی مالیات بگیری. بهتره از نجومی بگیرها مالیات نجومی بگیری. نه از کسایی که ده بیست ملین پول دارن و بردن تو بازار سرمایه
آقای دژپسند به مردم توضیح دهید که کدام بورس دنیا همزمان با توقف تولید این قدر رشد میکند؟
محمد صادق جنان صفت روزنامه نگار اقتصادی: آقای دژپسند باید به عنوان وزیر اقتصاد به طور شفاف توضیح دهد که آیا رشد روزانه به طور میانگین سه درصد در شاخص کل قیمت سهام به دلیل این است که شرکتهای ایرانی به همین میزان تولید کرده و تفاوت هزینه و درآمدشان روزانه سه درصد است؟
وقتی میدانیم شرکتهای بزرگ بورسی به ویژه پتروشیمی و فولاد و صنایع پالایشگاهی با تنگنای صادراتی مواجه هستند و انبارهای آنها به دلیل کاهش صادرات در حال پر شدن است چگونه قیمت سهامشان رشدهای نجومی دارد؟ شنیده شده که ارزش سهام یکی از واحدهای صنعتی که تعطیل است چندین برابر شده در حالی که اصلا تولیدی ندارد.
آقای وزیر اقتصاد باید به شهروندان توضیح دهد که آیا نمونه مشابهی در تاریخ بازارهای سهام کشورهای دارای اقتصاد سالم داریم که در شرایط توقف تولید و رشدهای منفی بخش واقعی اقتصاد ارزش سهام آنها چندین برابر شود و آیا این سرمستی امروز مدیریت شده است؟
پاسخ ها
علی
||
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
من بجای دژپسند توضیح میدم. وقتی دلار و سکه دارا بی محابا و بدون مرز بالا میرن. شرکت ها برای اینکه ارزش ریالی خودشون رو حفظ کنن باید قیمتاشون بره بالاتر. مردم هم برای اینکه حداقل سرمایه خودشون ثابت بمونه میان تو بورس. چون سکه و ارز سلطان داره. بخری اعدام میشی. نخری به فنا میری. ولی بورس اینجوری نیست. یه گوشه یه کارخونه رو میخری. خیالت یکم راحته که تغییرات ارز تاثیری زیادی روی از دست رفتن سرمایت نداره
ناشناس
||
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
بورس بخاط رشد دلار رشد کرده؟!!!
کجای کاری برادر؟
دلار دردوسال گذشته حداکثر دوبرابرشده بورس ۱۶ برابر !!!
ناشناس
||
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
علی 11:19 اشتباه شما اینجاست. طبق قانون ورشکستگی کشور ابتدا باید بدهی پرداخت شود. یعنی درصورتی که شرکتی اعلام ورشکستگی کرد اموال آن اعم از دیوار و ساختمان و ماشین آلات حراج شده و خرج پرداخت بدهی شاکی ها خواهد شد. حال اگر چیزی ماند بین سهامداران پخش میشود.
سوال اینجاست که آیا مردمی که اقدام به خرید سهام شرکت هایی که اگر واقع گرا باشیم ورشکسته هستند نمونش خودروسازی که در همین سایت چندین مقاله وجود دارد که بدهی آنها بیش از سرمایه کلی آنها است از قانون ورشکستگی اطلاع دارند یا نه ؟
رشد غیر متعارف بورس منجر به افزایش تورم و نقدینگی میشود !
کامران ندری استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق:
رشد نامتعارف و غیر منطقی بازار سرمایه در شرایطی که قیمتگذاریها غیرواقعی بوده، تهدیدی برای اقتصاد است.
رشد غیرمنطقی بازار سرمایه میتواند منجر به افزایش نقدینگی و تورم شود. آثار منفی این ابزارها در میان مدت و بلندمدت ظهور خواهد کرد، در شرایطی که دیگر امکان جبران وجود ندارد
بورس در تمام کشورها زیرساخت اقتصاد کشور است و همواره با تولید و سرمایه گذاری های واقعی سر و کار دارد اما بازار های سکه و دلار و دلالی مسکن با سرمایه گذاری کاذب عجین است که فقط باعث نشانه رفتن معیشت مردم می شود و نباید بازار سرمایه واقعی را با کاذب یکی دانست و با آنها برخورد یکسانی داشت. دو اشکال مهم کشور این است که بازار کاذب رونق دارد و دوم اینکه فعالیت های دولت در مسیر رشد نقدینگی و خلق پول بدون پشتوانه است