بابک والی پیشکسوت تئاتر مذهبی :
تابناک تهران - بابک والی یکی از هنرمندان عرصه تئاتر و دارای نشان درجه 2 هنری از وزارت ارشاد اسلامی است،او به مدت 5 دهه در این هنر فعالیت دارد.وی سال ها در زمینه تئاتر فاخر و تئاتر آزاد به طور همزمان فعالیت می کند و تاکنون نمایش های زیادی را به روی صحنه برده است.
کد خبر: ۱۸۰۹۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۸ 14 February 2016
بابک والی یکی از هنرمندان عرصه تئاتر و دارای نشان درجه 2 هنری از وزارت ارشاد اسلامی است و به مدت 5 دهه در این هنر فعالیت دارد.

وی سال ها در زمینه تئاتر فاخر و تئاتر آزاد به طور همزمان فعالیت می کند و تاکنون نمایش های زیادی را به روی صحنه برده است. اما والی  این روزها گلایه ای دارد از بی توجهی هموطنانش به تئاتر مذهبی- عاشورایی، به گفته او این هنر دیرینه در صورت حمایت نشدن از سوی جامعه به دست فراموشی سپرده خواهد شد و نسل آینده دیگر تئاتر مذهبی را نخواهند شناخت و با آن بیگانه خواهند شد.

این نویسنده و کارگردان تئاتر که تا به حال چندین نمایشنامه از وی منتشر شده است با اشاره به این موضوع می گوید : از ابتدای راه اندازی تئاتر و تعزیه خوانی مذهبی به دلیل این که این نوع نمایش ها بصورت رایگان در اختیار مردم قرار داده می شد دیگرکسی  به آن ارزشی نمی‌گذارد و ترجیح می دهند برای دیدن تئاتر و یا فیلم های سینمایی هزینه صرف کنند.

وی افزود : برای اجرای تئاتر مذهبی نیاز به تحقیقات کامل و تاریخی دارد و نمی شود بی تحقیق روی این هنر برنامه ریزی کرد به این دلیل که در این نوع حرفه خطوط قرمز و ممنوعه ای وجود که در صورت جهل دردانسته های تاریخی، صدمات جبران ناپذیری را به باور مردم و حتی پیکره این نوع هنر می زند.

والی تصریح کرد: متاسفانه سوژه تئاتر های مذهبی کلیشه ای و به نوعی تکراری شده است و همین مهم از جذابیت آن کاسته زیرا در هنگام برگزاری صحنه عاشورا و یا ایام فاطمیه ،مردم از ابتدا تا انتهای داستان را می‌دانند و برایشان این جاذبه را ندارد که حتی وقتی برای دیدنش بگذارند،در یک دهه قبل مردم برای دیدن تعزیه و یا تئاترمذهبی علاقه خاص داشتند اما با وجود تکرارهای ناشیانه و دور از مهارت توسط اجرا کنندگان این هنر ،متاسفانه از علاقه مردم سال به سال کمتر می شود. 

این هنرمند با اشاره به تنها راه نجات تئاتر مذهبی از به زوال رفتن گفت : تنها راه جلوگیری از سقوط این هنر قدیمی ایرانی باید روشی نو برای معرفی زندگی ائمه به کار گرفت ،طوری که بیننده مجذوب شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممیزی ها در تئاتر مذهبی رعایت می شود یا خیر گفت: تئاتر مذهبی ریشه در باور مردم دارد و باید با احتیاط نمایشنامه را نوشت و با حساسیت خاص نیز اجرا کرد، کوچکترین اشتباه می تواند به صدمات جبران ناپذیری تبدیل شود.

کارگردان نمایش "ایستگاه زندگی" درباره استقبال جوانان از تئاتر مذهبی برای ادامه دهنده راه پیشکسوتان این عرصه هنری می گوید: متاسفانه جوانان علاقه ای به این نوع سبک ندارند به دلیل این که تحقیقات کاملی از این نوع هنر انجام نمی دهند و برای کسب اطلاعات به جای متوسل شدن به کارشناس حقیقی دست به دامان اینترنت شده و جواب سوالات خود را از آن استخراج می کنند.

بابک والی در ادامه با انتقاد شدید ازکاهش اطلاعات تاریخی  بازیگران تئاتر و تعزیه خوان ها گفت: در هنگام برگزاری نمایش ظهر عاشورا بسیار شنیده شده که بازیگر شمربن ذی الجوشن قطعه ای از اشعار حافظ شیراز در مقابل خاندان امام حسین (ع) رجز خوانی می کند،که این موضوع اهانت بزرگی به شعور بیننده است، زیرا در آن زمان حافظ شیرازی به دنیا نیامده بود پس چگونه اشعار حافظ را در رجزخوانی به کار می گیرند؟ همین نکته های به ظاهر کوچک باعث می شود که دلسردی برای بیننده به وجود بیایید و امیدوارم روزی برسد که مردم با این هنر قدیمی و شایسته آشتی کرده و کمکی برای خروج آن از زوال کنند.  

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مجتبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۹
گزارش خوبی بود. آفرین ...مردم باید با فرهنگ این گونه نمایش ها آشتی کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار