ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۷
مرحوم جمالزاده چنددهه ییش کتابی نوشته بنام خلقیات ماایرانیان .موضوعات اشاره شده درباب رفتارهای اجتماعی مامربوط به امروز و دیروز نیست .این رفتار در همه ما نهادینه شده و هنوز هم اگر کسی جسارت وارد شدن به روحیات مردم رايیدا کندبا الفاظ احتیاط آمیزو محافظه کارانه سعی میکند به کسی برنخورد. دائما"از ملت فرهیخته ایران صحبت مشود. آداب در همان رادیو وتلوزیون که ازاوتوقع آموزش فرهنگی مردم راداریدرعایت نمیشود. مجریان دائماحرف مهمانانشان راقطع میکنند.به نظر بنده باصدای رساباید به مردم گفته شود:مامشکل فرهنگی داریم وبایدهمه ازصدرتاذیل دررفتارهای اجتماعی خود تجدیدنظرکنیم وبی موردگناهان خودرا به گردن دیگران نیاندازیم .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۷
وقتی برای گرفتن یک نان که حتی نصف ان را نمی توان خورد باید یکساعت صف ایستاد از مردم چه انتظاری دارید. اگر این مشکلات در کشورهای دیگر بود چه میشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۷
مقالات بسیار سودمندی است. لطفا به پیشنهاد خواننده محترم مبنی برانتشار سازمان یافته مجموعه اهمیت بدهید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۷
متشکر بابت مطالب ارزنده شما.
نکته ای که باید به عرض برسانم این است که چه تعدادی از مردم ما این مطالب را میخوانند و آیا افرادی که شما از آنها یاد کردهاید اصلا" به اینرنت دسترسی دارند که این مطالب را بخوانند؟
حرف من این است که این موضوعات که در باب فرهنگ سازی است وظیفه رسانه ای مثل سیما میباشد که مخاطب فراوان دارد.به نظر شما پخش 15 دقیقه اگهی تبلیغاتی بین دو نیمه یک فوتبال پر بیننده که سودی را نصیب مسئولان میکند مثمر تر است یا پخش این چنین مطالبی که همه مردم از نعمات آن برخوردار میشوند؟
این وظیفه مسئولان است که با تذکر به صدا و سیما در ساعات پر بیننده این مطالب را بصورت شفاف و مقایسهای که گیرائی بیشتری دارد پخش کنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۷
استفاده از فرهنگ غرب و شرق اگر فرهنگ خوب و درستی باشد ایراد ندارد چرا در مقالات خود ( 2 مقاله ای که از شما خوانده ام) نسبت به فرهنگ غربی با دید منفی نگاه می کنید. عبارت گرفتن هویت فرهنگی و ایرانی توسط فرهنگ غرب قابل تامل است. هر چیزی که غربی است نباید حتماً نکته منفی و مخرب هم داشته باشد و اصولاً در رفتار های اجتماعی و اخلاقیات ملاک غرب و شرق و تعصب نسبت به فرهنگ صحیح نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۷
به نظر من اکثر مردم فقط ادعای اسلام را دارند و در عمل مسلمان نیستند .در امکان عمومی همواره حقوق یکدیگر را پایمال می کنند حتی در اماکن زیارتی حتی در حج. ولی بارها در سفرهای خارجی با مشاهده احترام و رعایت حرمت و شان انسانی علی رغم ادعای مسلمانی آنان بر روزگار خودمان تاسف خورده ام.
ناشناس
|
Canada
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۷
نظم پذیری ایرانیان در خارج از کشور (همان طور که یکی‌ از دوستان بدرستی به آن اشاره کرد) به دلیل وجود سیستم‌های مناسب و طراحی شده‌ای است که جنبه‌های مختلف زندگی‌ مردم را پوشش میدهند. نظارت بر سلامتی‌ و کار کرد این سیستم‌ها به وسیله نهاد‌ها و مسولین سبب مشارکت و همکاری مردم شده و این گونه سیستم‌ها را تبدیل به ارزش‌های فرهنگی‌ و اجتماعی‌ میسازد. به عنوان مثال در صورت اختلال در زندگی شهری (حتی در مسایل ساده یی مانند عدم رعایت نوبت در صف و...) با یک تلفن ساده مامورین پلیس به سرعت ( کمتر از ۵ دقیقه) در محل حاضر میشوند.
ناشناس
|
United States
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۷
سلام
از بیان مقالات خوبتان سپاسگزارم. لازم است این موضوعات به مردم گوشزد شود متاسفانه رفتارهای زشت اجتماعی در بین قشر وسیعی از جامعه رواج یافته و به طرز وحشتناکی رو به فزونی است.همیشه دولتها مقصر نیستند گرچه اعمال نظم و قانون از سوی دولتها ضروری است ولی این مردم هستند که باید با اخلاق اجتماعی این قوانین را رعایت کنند.
متاسفانه اخلاقهای زشت اجتماعی اعم از تکبر، غرور، کلاهبرداری، دزدی، کم فروشی ، بی ظرفیتی ،بی تفاوتی ، بی انصافی ، تازه به دوران رسیدگی، تمسخر و .... قشر اکثریت جامعه را فراگرفته.
وای به حال ما وای به حال ما وای به حال ما که دم از اسلام و قران و شیعه می زنیم و نماز می خوانیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۶ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۸
دو نکته لازم به ذکر است.
1: آوردن تکنولوژی های مهم الزاما به معنی بالا بردن فرهنگ مردم نیست. وقتی مردم "فرهنگ" صف را دریافت نکرده اند، نصب دستگاه هایی مثل شماره دهنده های خودکار فقط پنهان کردن بیماری است. کافیست سیستم شماره دهنده خراب باشد، آنوقت بیماری "صف نفهمی" خود را به شدت بروز میدهد. این مسئله در تمامی عرصه ها صادق است. مثلا تا وقتی کارمندان یک اداره کارکردن درست با چرتکه (منظور سرویس دهی صحیح با سیستمهای سنتی) را قبول نکرده اند، فراهم کردن کامپیوتر (منظور سیستمهای مدرن) منجر به درست کار کردن آنها نخواهد شد بلکه در عین معطلی های سابق، حتی مصرف برق و کاغذ و تونر و جوهر را افزایش خواهد داد! نمونه اعلای دیگر همین شمارنده های سر چهارراه ها! وقتی رانندگان معنی 3 رنگ سبز، قرمز و زرد را نمی فهمند و احترام آن را قائل نیستند نصب شمارنده های دیجیتال فقط خوش به حال فروشندگان آن خواهد کرد. زیرا میبینیم که از 3 ثانیه مانده به سبز شدن چراغ حرکت خودروها شروع شده و تا 3 ثانیه بعد از قرمز شدن ادامه میابد: یعنی با وجود صرف هزینه گزاف و ارتقاء تکنولوژی باز هم بی اعتنایی و قانون شکنی وجود دارد.
2: نقش مقابل مردم یعنی ادارات دولتی و غیر دولتی هم بر رفتار مردم تاثیرگذار است: وقتی در فضای وسیع بانکها، که به خاطر کثرت مراجعه کنندگان عمدا وسیع در نظر گرفته شده است، از هر 10 باجه فقط 2 یا 3 باجه کار مردم را انجام میدهند و 7 باجه کارهای داخلی بانک را، باید انتظار صف شکنی مردم را هم داشت.
و یک نکته معترضه: فرض کنیم قحطی شده! آیا برای گرفتن نصف قرص نان اگر 10 ساعت هم در صف بایستی، باید حق دیگران را ضایع کنی؟ مردم کشورهای دیگر اول معنی صف را فهمیدند، بعد مشکلاتشان رفع شد.
ناشناس
|
-
|
۰۰:۴۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۸
با سلام
ضمن تشكر از مطالب به جا و سودمندتان كه در راستاي بهبود رفتارهاي اجتماعي جامعه است. به نظر بنده، علاوه بر نكاتي كه اشاره فرموديد لازم به ذكر مي بود كه به يكي ديگر از نمونه بي نظمي هاي شديدي كه بسيار مهم مي باشد اشاره به وجود بي نظمي در شهرهاي مذهبيمان بالاخص در بارگاههاي مبارك و مطهر معصومين و اولياي الهي است، چرا كه از طرفي ما سلوك ايشان را الگو و سرمشق در تمام جنبه هاي زندگيمان قلمداد نموده و از طرف ديگر حتي در زياراتشان كه يه معناي تجديد و تحكيم عقايد و تفكرمان نسبت به راه و عقيده ايشان است؛ متاسفانه در اكثر موارد متوجه برخوردهاي ناملايم و در نظر نگرفتن حقوق ديگران مي باشيم. ارائه راهكارهاي مناسب و درخور شأن موردنياز است.
نظرات بیشتر