یکی از دلایل رد کردن داوطلبان سهمیه آزاد در مصاحبه این است که مسئولان دانشگاه می خواهند ظرفیت پذیرش را پر نکنند تا بتوانند در درجه اول مربیان خود و سپس مربیان سایر دانشگاه ها (منبع درآمد خیلی خوب برای دانشگاه) را جذب کنند.
تابناک عزیز به یاد ندارم پیامی رو از بنده درج کرده باشد اما بعنوان یک عضو هیات علمی که مسئولیت مصاحبه تخصصی با معرفی شدگان را در رشته خود داشته ام نکاتی رو گوشزد می کنم.
1- روش اخیر وزارت علوم در پذیرش دانشجوی دکتری در هیچ جای دنیا مرسوم نیست. این توجیه که برخی ناعدالتی ها در دانشگاهها رخ می دهد دلیلی برای به افتضاح کشاندن این دوره و معرفی برخی کم سواد پرمدعا برای دوره دکتری نیست. اگر دفتر نظارت وزارت علوم با این دبدبه و کبکبه قادر به رسیدگی به شکایات نیست نمی توان این روش خنده دار و غیراستاندارد را برگزید. مثل معروف گنه کرد در .......
2- باید پذیرفت که در دوره دکتری توان علمی متقاضی یک شرط اصلی و تمایل یک استاد راهنما به راهنمایی وهدایت دانشجو یک ضرورت است. برخلاف رویه جدید پایه گذاری شده آنچه به خوبی توان و پتانسیل دانشجو را نشان می دهد مصاحبه تخصصی و عمومی با فرد است نه نمره آزمون کتبی که می تواندبا خطای بسیاری همراه باشد. بهترین دانشجویان ما کمترین نمرات را از آزمون کسب اخذ می کنند و برعکس.
3- اما آنچه بشدت نگران کننده است کیفیت بسیار پائین و سیر قهقرایی کیفیت علمی داوطلبان در طول سالهای گذشته است که تنها دلیل آن کمیت گرایی وزارت عالیه و تفکرات باورنکردنی و وحشتناک مدیران این وزارت خانه است. در دانشگاههایی که بدلیل تنگناهای مالی امکان هزینه کرد 100 هزار تومان برای یک دانشجو نیست چطور انتظار دارند که دانشجوی دکتری مهندسی وعلوم تربیت کرد. چرا تمامی رشته ها را با یک چوب می رانید.
متاسفانه باید گفت حرکت فعلی حرکتی بسوی پرورش و توسعه منگلیسم در کشور و پر کردن دانشگاهها ومراکز دانشگاهی از افرادی کم سواد و بی بضاعت به لحاظ علمی است. باید پذیرفتدکه در بهترین شرایط این کشور نیز به یک چهارم پذیرش های فعلی هم ندارد اما نمی دانم سیاست پشت پرده چیست؟
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۱:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
گل گفتی جناب استاد
بنده هم دانشجوی دکتری در یکی از بهترین دانشگاههای ایران و بهترین رشته ها هستم. واقعا من هم نمیدانم که اهداف پشت پرده این افزایش کمی چیست. آیا واقعا شیفت مشکلات است؟؟ مگر قرار نیست اینها فارغ التحصیل شن و کار و شغل بخوان از دولت؟؟؟
متاسفانه وضعیت بسیار اسفناک است حتی در تاپترین رشته ها.
از آن طرف من موندم که چرایی عطش بیخود جامعه برای تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری چیست؟؟ چرا هر کسی یک لیسانس میگیرد باید ارشد و بعدش دکتری هم بگیرد؟؟
مسئولان باید این امر را روشن کنند.
سادات
||
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
برادرسیاست پشت پرده این بود که به عنوان اسلامی کردن دانشگاه ها آنهایی را که می خواستند قبول کردند وبرای همین الان هم ضریب1را برای مصاحبه انتخاب کردند .اینقدرساده نباشید
شایان
||
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
به نظر من شماها بیشتر به فکر به خطر افتادن موقعیت خودتون هستین...شما مشئول این نیستید که مشخص کنین این همه دکتر تو کشور میخان چیکار کنند.هر کسی حتی اگه سابقه درخشانی نداشته باز هم حق داره ادامه تحصیل بده اما به شرطی که بتونه خودشو ثابت کنه و نشون بده که واقعا میخاد کار کنه...گذاشتن فیلترهای سخت در پذیرش باعث نمیشه که سطح علمی بره بالا...چیزی که سطح علمی رو بالا میبره اینه که افرادی پذیرش بشن که واقعا به این نتیجه رسیدن که با فکر و هدف اومدن دکترا بخونن و واقعا میخان تلاش کنن...حالا شاید قبلا هم مقاله نداشته باشند یا معدلشون خوب نباشه ولی اونقدر انرژی و انگیزه دارند که از خیلی افراد دیگه بهتر کار میکنند. شما خودتون که در جریان هستین دوران دکتری زمان کار کردن مداوم است نه زمانی زیاد درس خوندن...کسی باید وارد بشه که اهل کار و تلاش باشه..
با سلام. به نظر من کلا ملاک های مصاحبه باید تغییر کنه. یکیش همین معدل...یه استاد امتحان رو سخت میگیره یکی آسون...من خودم و دوستام بخدا قسم تا میتونستیم میخوندیم اخرشم هیچی..اما کسانی بودند تو یه دانشگاه دیگه راحت 19 و 20 میگرفتند. من کلا تو ارشد 2 ترم درس تئوری داشتم ترم اولم نزدیک امتحان ها پدرم فوت کرد معدلم خوب نشد.
مقاله هم به نظرم باز هم ملاک خیلی مطمئنی نیست.اولا خیلی ها مقاله مال خودشون نیست و فقط اسمشون توشه. ثانیا به هر حال شاید کسی تحقیق زیادی بکنه اما به نتیجه نرسه....
در رشته های فنی که خودم هستم به نظر من بهترین ملاک در کنار آزمون برابر ...تسلط نسبی به زبان...داشتن روحیه و اشتیاق تحقیق ...داشتن خصوصیات اخلاقی و رفتاری خوب...و تسلط به علوم و پیشرفت های روز است.
به نظر من باید حتی به کسانی که در مقاطع قبلی سابقه درخشانی نداشته اند نیز باید فرصت جبران داد
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
آقا اینقدر زور نزن بیایی دکتری بعدش که اومدی میگی چه غلطی کردیم. چون اگر ارزشیم داشت با این سیستم تولید انبوه ظرف 2 3 سال اینده با فارغ التحصیل شدن خیل عظیم دکتراهای بیکار که حداقل 4 سال عمرشون رو گذاشتند و انتظاراتشون بالاتر رفته بی ارزش خواهد شد. آگهی توی روزنامه میزنن با کمترین حقوق دکتری میره تازه اگه کاری باشه
اقایون و خانمها همتون سرکارید
من الان رو ساله که دکتری گرفتم اما هنوز بیکارم
برید دنبال پول
بی خیال علم
در جامعه ای که حقوق یک آبدارچی از حقوق یک استاد دانشگاه بیشتره
علم به چه درد می خوره
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
کجا حقوق آبدارچی بیشتره؟! خوب مدرکته بذار دم کتری فعلاً حقوققه رو بچسب!؟
تابناک عزیز
1- به نظر شما آیا درست است که سازمان سنجش، نظر داوطلبین را ملاک عمل قرار دهد و به نظر اساتید دانشگاه توجهی ننماید؟!!! لزوماً نظر داوطلبین به نتیجه مناسب ختم نمی شود زیرا هر داوطلب تنها و تنها به فکر قبول شدن است و هر مانعی بر سر راهش را نمی پسندد. به عنوان مثال اگر از داوطلبان در مورد پذیرش تمام شرکت کنندگان در آزمون، نظر سنجی شود، صد درصد نظر موافق دارند! یا به عنوان مثال اگر قرار باشد سازمان سنجش سوالات آزمون را با نظر داوطلبین طرح نماید! چه خواهد شد؟!
2- متاسفانه آزمون کتبی دکترا اصلاً تخصصی نیست و نمی تواند ملاک عمل باشد. به عنوان مثال در رشته زمین شناسی که در مقطع دکتری بالغ بر پنج رشته تخصصی دارد، بسیاری از داوطلبین در رشته های غیر مرتبط که هیچ آشنایی با آن ندارند، حائز رتبه برتر می شوند و پا به مرحله مصاحبه می گذارند. به عنوان مثال وقتی که داوطلبی با مدرک ارشد پترولوژی (یکی از رشته های زمین شناسی) در مصاحبه رشته زمین شناسی مهندسی (یکی دیگر از رشته های زمین شناسی و بی ارتباط به رشته پترولوژی) شرکت میکند، در حالیکه الفبای این رشته را نمی داند و کوچکترین کار پژوهشی در این تخصص انجام نداده است، آیا این داوطلب می تواند در مقطع دکتری رشته زمین شناسی مهندسی پذیرفته شود؟!!!
3- در ارتباط با این جمله در متن ("انگیزه فردی" و "موضوع مورد علاقه برای رساله"(!) به اندازه ای شخصی و سلیقه ای هستند که قابلیت ارزش داوری ندارند") بیشتر تحقیق و تامل کنید. میتوانید حتی اگر به اساتید داخلی اعتماد ندارید از برجسته ترین اساتید خارجی در ارتباط با اهمیت موارد ذکر شده در پذیرش دانشجوی دکتری تحقیق کنید. دانشجویان عزیزی که به دنبال اخذ پذیرش از دانشگاه های خارجی هستند، اهمیت این موارد را به خوبی میدانند.
4- اصول علمی و پژوهشی دارای معیارهای بین المللی بوده و ارتباطی با کشور و دانشگاه و غیره ندارد. پس تفاوت شرایط کشور ما با شرایط دیگر کشورها، دلیل موجهی برای پیروی نکردن از اصول شناخته شده علمی و پژوهشی نیست.
لطفا یک طرفه به قاضی نروید. توجه کنید که دکترای تخصصی PhD بالاتر مرتبه علمی است. گزینش و تشخیص شایستگی افراد برای ورود به این دوره باید علمی تر و دقیق تر از این امتحان کتبی که برگزار می شود باشد.
داشتن دانش کافی از رشته موردنظر در دانشگاهها پس از گذراندن واحدهای درسی با آزمون جامع مشخص می شود.
ولی یک فرد داوطلب ورود به این مقطع علاوه بر این باید استعداد پژوهشی هم داشته باشد. و مرجع تشخیص این امر استادی است که قرار است حداقل چهار سال با این فرد کار کند.
یک نمونه از روش اشتباه وزارت علوم در این روش گزینش نیمه متمرکز دانشجوی دکترا را در اینجا ذکر می کنم.
برای تکمیل ظرفیت یک نفر دانشجوی رشته مهندسی برق با گرایش مخابرات-میدان، شش نفر به دانشگاه معرفی می کنند. روز مصاحبه فقط یک نفر آن هم با گرایش قدرت (بدون کوچکترین دانشی از رشته جدید و بدون هیچ سابقه پژوهشی حتی در رشته خودش) برای مصاحبه حاضر می شود و ...
خودتان قصاوت کنید!
به عنوان یک عضو هیات علمی که در دو سال گذشته با تعدادی از داوطلبان ورود به دوره دکتری مصاحبه نموده ام، اذعان می نمایم که ارتباط ضعیفی بین نمرات امتحان کتبی و سواد و معلومات افراد معرفی شده وجود دارد. بسیاری از آنان حتی مقاله هم دارند، به هر طریقی که بر ما پوشیده است، اما سواد کافی ندارند. یکی از این عزیزان که سه مقاله داشت معنای کلمات بسیار ساده ای مانند equal را نمی دانست و نتوانست از پس ترجمه جملات بسیار ساده انگلیسی بر آید. در مقابل، برخی از توانمندترین فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد که صاحب مقالات و تالیفات "واقعی" بودند و می توانستند از پس تحقیقات دوره دکتری بر آیند، یا مجاز به انتخاب رشته نشده و یا مجاز شده ولی به دانشگاهها معرفی نشده اند. نکته مهم دیگر اینکه ممکن است فردی عموما باسوادتر از بقیه و دارای نمره کتبی بالاتر باشد ولی در زمینه تحقیقی استاد راهنما حائز معلومات و توانایی های کافی نباشد. باید بپذیریم که ورود دانشجوی ضعیف دوره دکتری قبل از همه به ضرر استاد است. همچنین افزایش بیش از حد ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری نیز مزید بر علت شده است. بنابراین اشکالات نظام پذیرش فعلی بسیار بیشتر از نظام قبلی است و اینجانب به عنوان فردی که به هیچ عنوان حق الناس و نتیجه زحمات حداقل 25 ساله یک فرد را فدای سلایق شخصی نمی کنم اعتقاد دارم افزایش سهم نمره امتحان ورودی و کاهش سهم نمره مصاحبه از یک سو و افزایش یکباره تعداد دانشجویان دکتری بدون فراهم آوردن زیرساخت های حداقل برای این دوره از سوی دیگر لطمات جدی به دوره های دکتری وارد خواهد کرد.
این مساله دغدغه همه ما پشت کنکوریهای دکتراست. از یک سو معتقدیم مصاحبه اگر عادلانه باشد و به گزینش افرادی خاص منجر نشود حقا سطح علمی دانشگاه را بالا خواهد برد. از سوی دیگر از نزدیک شاهدیم در مصاحبه تمام گزاره های علمی نادیده گرفته شده و صرف آشنایی داوطلب با اساتید پذیرش صورت می گیرد. این شرایط تا حدودی ما را از ادامه تحصیل در دوره دکترا دلسرد میکند. سوالی که همیشه ذهن مرا در بحث کیفیت علمی دانشجویان مشغول می کند اینست که مگر ما تربیت شدگان همین دانشگاهها نیستیم؟
با سلام
خواهشمند است در مورد پذیرش دانشجوی پولی در مقطع ارشد علوم پزشکی توسط وزارت بهداشت گزارش تهیه کنید.
*آیا این امر در جهت عدالت آموزشی است؟
*آیا انصاف است من و امثال که اختلاف اندکی برای قبولی در نیمسال اول داشتیم بخاطر نداشتن توان مالی پرداخت شهریه کلان یمسال دوم 1 سال از ارشد و به تبع دکترا و کلا زندگی عقب بمانیم؟
آیا اینکار هدفی غیر از سرکیسه کردن مردم دارد؟
و اینگونه است که همواره باید از کسانی که باباهشون پول دارن عقب بمانیم...
با تشکر
جزئیات ثبت نام دانشجوی پولی در ارشد پزشکی/ اعلام ظرفیت پذیرش