تابناک عزیز، جکت مذکور نهایتاً قیمتی بین 20 تا 30 ملیون دلار داشته که البته باز هم رقم سنگینی است. همچنین مطابق نظارت دوستان، جاکت هنگام مجدداً از آب بیرون کشیده شدو نصب شد. بنده به عنوان یکی از فعالان این حوزه خواهشمندم مطالب را با دقت بیشتر و کارشناسی شده تر منتشر بفرمایید. در اصل ماجرا که سرمایه ملی به هدر رفته بحثی نیست ولی با توجه به فیلم منتشره، واقعاً دلیل غرق شدن را نمیتوان مورد کارشناسی قرار داد. از سهل انگاری در هنگام نصب، امواج سطحی دریا در زمان مد یا ناپایداری الملنهای طراحی شده جکت جهت نشستن بر بستر دریا به عنتوان علل احتمالی میتوان نام برد.
با سلام. نكته اي كه بايد در نظر داشت اينه كه مبلغ خود جكت اصلا اهميتي نداره. در ميادين مشترك با تعويق در برداشت از مخزن، ضررهاي چند صد ميليون دلاري(به ازاي هر روز ديركرد) را شاهد خواهيم بود. در ضمن ساخت جكت در طول 30 ماه اصلا ركورد خاصي نيست. جالب اينجاست كه جكت و سكو ميبايست در طول 36 ماه به بهره برداري كامل ميرسيد. با اوضاع فعلي اگر جكت غرق هم نميشد حداقل 36 ماه ديگه براي بهره برداري كامل از اين فاز زمان لازم ميباشد. متاسفانه همه صنايع ما ضعف ها و كاستي هاي خود را با ارائه آمارهاي پنهان ميكنند.
میگن نصف عمرت رو بده یک تجربه بخر. خیلی بد بوده ولی حادثه بوده. اگه مقصر هم داشته باید تنبیه بشه. ولی اینکه خودمون ساختیم و خودمون خواستیم نصب کنیم به نظرم خیلی خوب بوده.
کارشناسانه و دقیق عمل نمی کنیم. فقط فاکتور موفقیتمان زمان آن است و می خواهیم هر چه سریع تر کار انجام بشود و سریعا در رسانه ها بازتاب موفقیتی دیگر بدهیم.
نمیدونم این را منتشر می کنید یا نه و شاید یک عده گویند چرا در مورد دانش مهندسی ایران داری منفی بافی می کنی ولی تجربه من در این مورد این است که سازه های دریائی مانند سکوهای نفتی و اسکله ها هم بایستی خوب ودرست محاسبه شوند و خوب ساخته شوند و خوب نصب شوند برای مثال یک اسکله حتی قبل از نصب باید شبیه سازی رایانه ای و شبیه سازی واقعی یعنی با مقیاس کوجکتر در حوضچه هائی که دارای امکانات موج سازی هستند تست شود مثلاً لابراتواری در اروپا هست بنام دی-اچ-آی که انستیتو هیدرولیک دانمارک نام دارد و این سازه ها را با مقیاس کوچکتر شبیه سازی دینامیکی می کند تا جائی که عدد رینولدز و عدد فرود این دو با هم یکسان باشند نیروها متناسب خواهند بود چنین تاسیسات آزمایشگاهی (شاید!) در دانشگاه شریف موجود باشدبعد در مورد نصب نیاز به افراد با تجربه با استراتژی نصب و روش دقیق نوشته شده باشد وبایستی در زمانی نصب شود که موج ها کمترین میزان را اشته باشند بنظر میاید در این مورد هم کار را به انشاالله و ماشاالله انجام داده اند ودانش مهندسی جداً بکار گرفته نشده من نمی گویم ماشا الله نگویند بگویند ولی بعد از اینکه دانش مهندسی بصورت کامل مورد استفاده قرار گیرد البته حرف زیاد دارم ومیتوانم در این مورد 100 صفحه مطالب علمی بنویسم ولی جایش نیست!
پاسخ ها
موسوی
||
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۶
جناب ! عزیز !
مشکل این پروژه نصب این بود که در هنگام نصب تا 72 ساعت دریا آرام پیش بینی شده بود , اما زمانی که غواص به پایین رفته , متوجه میشود که محل قرارگیری اشتباه بوده و حلقه پاه جای دیگری هست . لذا به مدت 48 ساعت تاخیر جهت پیدا کردن و تراز با حلقه پاه ایجاد شد که در همه این مدت جکت به جرثقیل بوده ! لذا هنگامی که چاه پیدا میشود , زمان 72 ساعته تمام شده بود و راه برگشت هم وجود نداشته ! پس بیخودی این مسئله را بزرگ نکنید.