پاتولوژیست ها هم متخصص بیو شیمی سم شناس انگل شناس قارچ شناس و خون شناس نیستند و نمی توانند تمام حقوق آزمایشگاه را برای خود بخواهند.
پاسخ ها
عسل
||
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
احسنت ، آزمایشگاه فقط در یک بعد به متخصص نیاز نداره.
رضا
||
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۲
باید با پاتولوژیست ها هم مثل سایر تک رشته ای ها برخورد بشه چون اون ها هم فقط در یک رشته تخصص دارند مثل تمام دنیا نه اینکه چون پزشک هستند دارای امتیازات ویژه ای باشند.
مازیار
||
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۳
متاسفانه شما دغدغه شما حق و حقوق است. درحالی که دغدغه پزشکان از جمله پاتولوژیست ها بهبود بیمار است. اعتماد بیشتر پزشکان بالینی به آزمایشگاههایی که توسط متخصصین پاتولوژی مدیریت میشوند دلیل بر کمک بیشتری است که پاتولوژیست توانسته به تشخیص و درمان بیماران کند. در آزمایشگاههای تحقیقاتی و دانشگاهی موضوع برعکس است و تک رشته ایها تحقیقات پایه ای موثری دارند. دو مقوله را با هم خلط نکنید. اینجا هدف فقط درمان بیمار است.
بنده دانشجوی دوره دکترای بیوشیمی بالینی ارومیه هستم. از متخصصین محترم پاتولوزی خواهش می کنم چند جمله در مورد عوامل دخیل در فعالیت انزیمی یک انزیم توضیح بدن که اساس ازمایش های بیوشیمی و اکثر کیت ها هست سپس ادعای علامه بودن نمایید. اگر موضوع تخصص باشد ما متخصص تریم.
پاسخ ها
دانشجوی پزشکی
||
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
بنده هم در کمال احترام از شما خواهش میکنم علائم سرما خوردگی ساده رو توضیح بدید...
پاتولوژی یکی از سنگین ترین مباحث پزشکی است و در کمال احترام از توانایی و تخصص امثال شما خارج است....
در ضمن من رزیدنت پاتولوژی نیستم
متخصص
||
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
احسنت
n.sh
||
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۵
آقای متخصص علامه دهر. آن چیزی که بیمار و پزشک معالج دریافت کننده نتایج ازمایش براش اهمیت داره عوامل دخیل در فعالیت انزیمی نیست بلکه تفسیر درست ازمایش و راهنمایی برای انجام تستهای تکمیلی است که نیاز به معلومات بالینی و دانستن بیماریها داردو والا عوامل دخیل در فعالیت انزیمی را یک بچه دبیرستانی هم تا حدودی اشنایی دارد. همین سوال شما نشان دهنده این است که سختترین مطالب از دید شما دانستن چگونگی فعالیت انزیمی است ولی از دید یک پاتولوژیست،تفسیر درست نتایج،کمک به پزشک معالج و کنترل کیفی صحیح و اطمینان از درست بودن جواب است
تابناک خواهش می کنم این کامنت رو منتشر کنید :
سوال من از این دوستان آسیب شناس این است که آیا شما واقعا از این می ترسید که سلامت مردم به خطر افتد با این کار؟
اما همه مخاطبین هم می دانند که شما نگران درآمد و انحصار گری هایتان هستید!
آزمایشگاه کار تفسیر نسخه ها را انجام نمی دهد و این کار توسط پزشک که خارج از آزمایشگاه است صورت می پذیرد پس نیازی نیست که حتما مسیول فنی پزشکی باشد و یک phd سال ها درس خوانده بهتر از شما تکنیک های آزمایشگاهی را بلد است.
لطفا وزارت بهداشت پزشک سالاری را کنار بگذارد دیگر بس است همه می دانند که رفع انحصار گری در این حوزه سبب گسترش آزمایشگاه و ایجاد رقابت و کاهش هزینه ها خواهد شد و این به نفع مردم است البته بازار پاتولوژیست ها را شاید خراب کند چون ممکن است درآمد چند ده میلیونی اینها آسیب ببیند
همانطور که مستحضرید طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه «اصلاح بعضی از مواد مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و خوراکی و آشامیدنی» مصوب 1334 که در تاریخ 1366.2.15 به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی رسید. متعاقبا آیین نامه اجرایی دوره تکمیلی نیز به تصویب شورای محترم آموزش پزشکی و تخصصی رسیده و به شماره 2584 / پ مورخه 1367.6.21 با امضا وزیر محترم وقت جناب آقای دکتر مرندی ابلاغ و برای چندین دوره پیاپی به مرحله اجرا در میآید، ولی متاسفانه بدنبال فشار گروهی که منافع خود را در خطر میدیدند از اجرای آن جلوگیری بعمل میآید. این چالش تا سال 1389 که آیین نامه جدید «کلاسها و کارآموزی دوره تکمیلی علوم آزمایشگاهی» در شورایعالی برنامه ریزی گروه پزشکی به تصویب رسیده و با شماره 500.703 مورخه 1389.11.23 توسط معاونت محترم وقت ابلاغ گردید ادامه داشت. بر اساس این آیین نامه دانش آموختگان دکترای تخصصی رشتههای علوم پایه پزشکی مرتبط با آزمایشگاه (طبق قانون) میتوانند با گذراندن دورههای تئوری و عملی تکمیلی، به عنوان متخصص علوم آزمایشگاهی بالینی مجوز فعالیت به عنوان مسئول فنی آزمایشگاه را داشته باشند. اما باز هم متاسفانه بعد از گذشت چند ماه و بدنبال فشار همکاران پاتولوژیست و روندی کاملا غیر علمی، غیر استاندارد و خارج از عرف قانونی و اجتماعی، طی نامه شماره 500.5424.م مورخه 1390.3.25 همان معاونت، مجددا اجرای آن به حالت تعلیق درآمد، در این نامه تصریح شده بود که برای اجرای آن باید از مجلس محترم شورای اسلامی استفسار شود.
در ادامه هرچند جوابیه صریح جناب آقای دکتر حسینعلی شهریاری رییس محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به شماره 60.28197.د مورخه 1390.8.30 بر لزوم اجرای آیین نامه تاکید داشت ولی باز هم با کمال تاسف و بنا بر همان دلایل غیر منطقی و فشارهای غوغاسالارانه، آیین نامه اجرایی نشد.
لازم به یادآوری است که بر طبق مطالعات صورت گرفته و استانداردهای جهانی «سیستم مدیریت کیفیت در آزمایشگاههای بالینی (ISO 15189) و همچنین «آئین نامه اصلاحات و بهبود آزمایشگاههای بالینی در ایالات متحده (CLIA)» و همچنین «شورای سیاستگذاری آزمایشگاههای دولتی استرالیا (NPACC)» و کلیه استانداردهای بین المللی در کشورهای توسعه یافته دنیا از قبیل CAP، اعطای مجوز مسئولیت فنی آزمایشگاههای تشخیص طبی منحصر به رشته خاصی نمیباشد، بلکه کلیه دانش آموختگان رشتههای مختلف آزمایشگاهی، اعم از پاتولوژیستهای آناتومیکال و کلینیکال و همچنین دکترای تخصصی (PhD) رشتههای علوم پایه پزشکی و مرتبط با آزمایشگاه و حتی کارشناسان ارشد مربوط میتوانند با گذراندن دورههای لازم برای احراز مسئولیت فنی آزمایشگاههای تشخیص طبی تربیت شده و از این حق استفاده نمایند.
از این رو کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشتههای علوم پایه پزشکی و آزمایشگاهی سراسر کشور، خواستار رفع تعلیق از آیین نامه و اجرایی شدن آن با هرگونه راه کار مناسب قانونی، مستند و علمی میباشند."
با سلام و ممنون از توجه تون به رشته تخصصي پاتولوژي. خواستم به در رابطه با اين موضوع توضيحاتي را داده باشم. آخرين آيين نامه مورد تاييد مرجع سلامت در مورد تاسيس آزمايشگاه، به إمضاء وزير بهداشت وقت جناب آقاي دكتر طريقت منفرد (امضاء موجود در عكس اول) رسيده است. طبق اين ايين نامه، به دكتراي تك رشته اي يا PHD فقط اجازه تاسيس آزمايشگاه مربوط به رشته خود داده ميشود كه در متن فوق ذكر نشده بود، در حاليكه طبق اين نقض قانون اخير (تصوير دوم)، اجازه تاسيس آزمايشگاه عمومي به اين فرد تك رشته اي داده شده است.
لازم به ذكر است كه رشته تخصصي پزشكي پاتولوژي، در برگيرنده دو شاخه تشريحي (شاخه اي كه در نظر ديگران لام ديدن است!) و نيز باليني (آزمايشگاهي) است و يك رزيدنت پاتولوژي با داشتن پايه علوم لازم در پزشكي عمومي، وارد حيطه عمل در تمام زير شاخه هاي آزمايشگاهي (خون شناسي، بيوشيمي، ايمنولوژي، ميكروب و ...) در ٤ سال دوره تخصص ميشود.
تابناک عزیز: بنده بعنوان دانشجوی PhD درخواست مصاحبه و جواب به مطالب منتشرشده رو دارم تا رعایت عدالت از جانب خبرگزاری محترم بشه
ناشناس
||
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۲
ما حامی همه پی اچ دی های با بیس علوم آزمایشگاهی هستیم. تنها رشته قابل قبول در زمینه آزمایشگاه هم علوم آزمایشگاهیه! حالا پاتولوژی هم قسمتی از رشته ماست و پزشکا برای خودشون میدونن رو دیگه چیزی نمیگم راجبش! زیاده خواهند
دانشجویان و متخصصی پاتولوژی فقط خودشان را می بینند و نه تنها به مریض توجه نمی کنند بلکه به سایر افراد هم توجه نمی کنند.
1- تربیت متخصصی کلینیکال و آناتومیکال پاتولوزی در سایر کشورهای دنیا جدا است و برای در کدام حداقل 4 سال تحصیل نیاز است ولی در ایران دانشجویان رزیدنت پاتولوژی با گذراندن یک دوره 4 ساله خود را متخصص کلینیکال و آناتومیکال پاتولوژی می دانند.
2-اگر متخصصین پاتولوژی این همه به خود مب یالند و خود را صاحب علم می دانند چرا در یک برنامه علمی تلویزیونی با حضور دانشجویان دکترای تخصصی علوم آزمایشگاهی شرکت نمی کنند و هم بصورت تئوری هم عملی با انجام کارهای آزمایشگاهی خودشان را ثابت کنند.!!!!!؟؟؟ خلیلی از این افراد در طول عمر تحصیل خود حتی یک بار پیپت و یا لوله آزمایش دست نگرفته اند و فقط لام پاتولوژی دیده اند. بله در آناتومیکال بودن آنها شکی نیست و لی پاتولوژیست ها از بخشهای کلینیکی ( هورمون، بیوشیمی< خون شناسیو ...) و روشهای انجام آنها چیری نمی دانند و یا در حد دیگر متخصصین رشته های علوم آزمایشگاهی نیستند.
باتشكر از رييس محترم انجمن پاتولوژى!واقعأ جاى بسي تأسفه كه مردم بدون اينكه اطلاعى از قضاياى پشت پرده داشته باشن،متضررين اصلى اين رويه غلط هستند!مثل اينه كه جراحى چشم رويه اپتومتريست انجام بده!!نتايج آزمايش به حيات ممات بيماران ربط داره!!كاش اين افراد به جاى فرصت طلبي دنبال فرصت سازى براى رشته خودشون ميبودن و با جان مردم بازى نميكردن!!!!
بابا یارو کلی درس خونده ... دکتر بشه بعدش کلی درس خونده تخصص بگیره که میلیون میلیون پول دربیاره ... اون وقت شما به راحتی میخوائین پولشو تخته کنین؟؟؟؟؟؟؟
با تشكر؛ فقط ميخواستم از وزارت محترم بهداشت سؤال كنم لطفا جايگاه رشته تخصصي پاتولوژي را در نظام سلامت مشخص كنيد. واقعا خسته شده ايم. كاش تمام پزشكان ديگر و عموم مردم آشنايي بيشتر با رشته بسيار علمي پاتولوژي مي داشتند.