با افزایش حقوق 48 درصدی کارگران و گرانی و کمبود مواد اولیه و چند برابر شدن اجاره کارگاه و خانه، از رونق تولید فقط یک شعار باقی میمونه. کارفرما هم که مطالبات را بعد از یکی دو سال تسویه می کنه. استعمارگران هیچ وقت اجازه نمی دهند در این مملکت تولید شکل بگیره.
با سلام
به نظر من اصلا تولید در این مملکت درست تعریف نشده است و همه ساز وکارهای مربوط به ان نیز به تبع همین درک نادرست از مفهوم تولید ، غلط و به اشتباه برقرار شده اند .من فکر میکنم اصلا ما در ایران تولید کننده واقعی به معنای کامل یا نداریم یا خیلی محدودند.در یک تعریف کلی تولید یعنی خلق و ارایه محصولی با کیفیت با نازلترین قیمت ممکن.
چرخه اقتصاد وصنعت کشور مدتهاست در یک مدار باطل قرار گرفته و هر روز عرصه برای ان تنگتر میشود.هر روز شاهد کمبود موجودی مواد اولیه افزایش قیمت مواد اولیه بالا رفتن هزینه ها و در نهایت افت کمی وکیفی محصولات تولیدی مواجه هستیم که باعث میشود مدام قیمتها با شیب به اصطلاح ملایم رو به کهکشانها سیرکند و در این چرخه غلط حق همه پایمال شود.
تولید یعنی فراوانی یعنی کیفیت یعنی خلاقیت و نو اوری مستدام یعنی ارایه محصولاتی که نسبت به حداقل یکسال قبل از کیفیت و کارکرد بیشتری بر خوردار باشند تولید یعنی جهانی شدن ومرزها راشکستن . فقط کافیست به وضع بزرگترین کارخانه های ما ایران خودرو و سایپا نگاه کنید که هنوز برای حفظ بقا مجبورند خودرویی مثل پژو 405 را که مربوط به سالهای 80 میلادی هست را با کیفیت هر روز بدتر از دیروز به این ملت مستاصل بفروشند. در یک کلام دوستان پس از بیست سال تجربه در این زمینه ها اموختم در ایران هر واحد به اصطلاح تولیدی چه از روی ضعف چه از موضع قدرت در نهایت محکوم به نابودیست. متاسفم هیچ چیز درست نخواهد شد
با سلام
اینجانب در حدود بیست سال هست که کارمند یک شرکت تولیدی هستم و با توجه به نوع شغل و مسئولیتی که دارم با بسیاری از شرکتهای مختلف تولیدی و بازار در ارتباط میباشم در ابتدا موانع اصلی که تغریبا در اولیت و مجال گفتن آن در این سایت هست به استحضار میرسانم و سپس راه حل آن را نیز تا جایی که به ذهن اینجانب میرسد نیز بیان خواهم کرد .
موانع تولید :
1-بزرگترین و مهمترین مانع در خصوص رونق تولید و یا ایجاد یک کارگاه یا کارخانه تولیدی قوانین و بروگراسی دست و پاگیر و در خیلی از مواقع ضد تولید در کشور می باشد . بخصوص در حال حاضر که کشور در یک بحران اقتصادی خاص و بقول مسئولین جنگ اقتصادی بسر میبریم قوانین و مقررات بسیار دست و پاگیری در کشور وجود دارد که اجازه تحرک به تولید و صنایع را نمیدهد و بعضا بشدت سد بزرگ در برابر تولید میباشند .
2- قوانین مالیاتی کشور بشدت بر ضد تولید و تولید کننده هست و بالعکس راه فرار و بعضا شاید تشویقی برای تجار و دلالان را باز گذاشته است .
3- کمبود منابع مالی ، یکی از مهمترین موارد در امر تولید وجود منابع مالی قابل دسترس برای تولید کننده است متاسفانه قوانین بانکی و اداری ما برای تولید کننده هیچ امتیازی قائل نمیشوند.
4- دسترسی به مواد اولیه بسیار مشکل شده است و این مورد نیز شاید متعاقب همان قوانین دست و پاگیر و ضد تولید در کشور برشمرد.
5- تعیین تکلیف دولت در امر تولید و به طور کلی اقتصاد .
6- فساد ریشه دار در امر تولید و اقتصاد.
7- عملکرد ضعیف وزراتخانه های صمت ، اقتصاد و امور خارجه .
راه حل ها .
1-1) از بین بردن موانع تولید با وضع قوانین حمایتی و ایجاد بستر مناسب از نظر قانونی برای امر رونق تولید .
2-1) درحال حاضر با توجه به شرایط کشور باید قوانین مالیاتی برای تولید کنندگان بیشتر تشویقی بوده و حتی تا چندین سال معافیت مالیاتی برای تمامی تولید کنندگان قائل شوند.
3-1)قوانین بانکی و علکرد بانکها باید در راستای تولید تغییر یابد و جنبه حمایتی داشته باشد بطوری که تولید کننده بدون دققه بتوان از تسهیلات بانکی مناسب استفاده نماید .
4-1) باید سیستم گمرکی و بازار مواد اولیه برای تولید کننده تسهیل گردد و بعضا باید سوبسیتی برای این جریان در نظر گرفته شود .
5-1)بطور کلی تغییر در ساختارهای کشور بخصوص امر اقتصاد و تولید ضروری میباشد و دولت باید دست خود را در این امور کوتاه نماید .
6-1)درخصوص فساد ریشه دار نیز هم دولت باید بستر های آماده برای این فساد را فراهنم ننماید و هم قوه قضایه باد در کمترین زمان ممکن و با برخوردهای قانونی شدید نسبت به این فساد مبارزه نمایند .
7-1) در شرایط فعلی که کشور در جنگ اقتصادی بسر میبرد خدمت رسانی وزارت خانه های صمت و اقتصاد باید چندین برابر باشد بطور که کلیه معاونان و مدیرکلهای این وزارتخانه ها باید در وسط جنگ اقتصادی یعنی میادن شهر و شهرک های صنعتی و تولید قرار داشته باشند وزارت امور خارجه هم بایددر شرایط فعلی در تمامی سفارتخانه ها و کنسولگریها حداقل یکه نماینده جهت امور اقتصادی داشته باشد و پل ارتباطی وزارت صمت و تولیدکنندگان با کشورهای مربوطه باشند .