گز یکی از مهمترین سوغاتیهای شهر اصفهان میباشد. چیزی در حدود ۹۰ درصد گز ایران در اصفهان تولید میشود که انواع و اقسام این محصول در نصف جهان تولید میشود؛ گز آردی، سکهای، برشی، انگشتپیچ، گزهای شکلاتی و…، از نمونههای گز تولیدیِ اصفهان هستند. برای تهیه گز از عصاره درخت انگبین استفاده میشود، اما این روزها فرمول تهیه این سوغات اصفهان کمی تغییر کرده است. گلاب، شکر، سفیده تخممرغ، مغز بادام و پسته، شیر خشت عسل و انگبین هم از موادی هستند که این روزها برای تولید و تهیه گز به کار میروند. / مرتضی صالحی