به گزارش تابناک از مهر، یوسف نوری شامگاه پنجشنبه در نشست با فرهنگیان و معلمان مشگینشهر اظهار کرد: معلمان بعد از سه سال شرایط سخت کرونایی در سال تحصیلی جاری خوش درخشیدند و شرایط مطلوب و مناسبی را در حوزه آموزشی و تربیتی در کشور شاهد هستیم.
وی به ۲ منظومه معرفتی و ارزشی در مکتب اسلام به عنوان زمینهساز تعلیم و تربیت شایسته اشاره کرد و گفت: نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار (ع) الگوی شایسته و مثالزدنی در این حوزه هستند.
وزیر آموزش و پرورش با تبریک میلاد امام حسین (ع) تصریح کرد: بعد از نبی مکرم اسلام که بنیانگذار اسلام حقیقی بودند، امام حسین (ع) به بقای دین کمک کرده و ما ادامهدهنده این نهضت عظیم هستیم.
نوری به حضور گسترده فرهنگیان در دفاع از اسلام و انقلاب اسلامی در مناسبتهای مختلف اشاره کرد و افزود: در کنار درخشش شایسته فرهنگیان در راهپیمایی ۱۳ آبان، جشن ۲۲ بهمن، جشن تکلیف و مراسم اعتکاف، دانشآموزان در المپیادهای مختلف نیز خوش درخشیدند به طوری که در پنج رشته معروف المپیاد رتبه چهارم جهان را به دست آوردیم در حالی که آمریکا رتبه پنج را در المپیاد به دست آورده است.
وی به ۲ بال معنوی و ارزشی در کنار علم و مهارتآموزی نسل آینده اشاره کرد و ادامه داد: جایگاه تعلیم و تربیت، جایگاه برجستهای است که حتی در حوزه تأمین امنیت نیز گرهگشا است و ما به تقویت دیپلماسی آموزشی کمک خواهیم کرد و در این زمینه با وزارت امور خارجه رایزنیهایی را خواهیم داشت.
نوری به درخشش فیلم تولید شده کانون در جشنواره فجر اشاره کرد و گفت: بعد از سالها رکود در بخش پویانمایی در جشنواره فجر، فیلم تولید کانون توانست جایگاه ممتازی را به دست آورد.
وی به دغدغه معلمان در مورد رتبهبندی اشاره کرد و افزود: تمام تلاش ما بر این است تا همه معلمان شامل رتبهبندی شوند و حتی رایزنیهای جدی را انجام دادیم تا مهرآفرینان نیز در قالب طرح رتبهبندی از مزایای آن استفاده کنند.
نوری طولانی بودن صدور رتبه برای اساتید دانشگاه را یادآور شد و اظهار کرد: در دانشگاهها اعطای رتبه حداقل ۲ سال طول میکشد و یک استاد دانشگاه با ارائه مدارک و مستندات واقعی بعد از ۲ سال رتبه مورد نظر را به دست میآورد در حالی که دانشگاهها سالانه سه هزار استاد را در جایگاه رتبهبندی قرار میدهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ما در آموزش و پرورش در مدت یک سال سعی کردیم تا مراحل مختلف رتبهبندی را اجرا کنیم که تاکنون برای ۴۰۰ هزار نفر فرهنگی صدور احکام انجام شده و تا پایان اسفندماه تمام احکام رتبهبندی معلمان صادر خواهد شد.
نوری از معلمان خواست تا قانون، آئیننامه و شیوهنامه رتبهبندی را به دقت مورد مطالعه قرار دهند تا بدون مقایسه یکدیگر بتوانند بر اساس مدارک و مستندات بارگذاری شده، رتبه خود را احراز کنند.
وی اضافه کرد: به جای مقایسه همدیگر بهتر است وضعیت خودمان را با معیارهای ارائه شده در آئیننامه و شیوهنامه مورد بررسی قرار دهیم هر چند که تجربه، مدرک و سنوات در این فرآیند تأثیرگذار است اما به شکل مطلق تعیینکننده رتبه معلمان نخواهد بود.
نوری تاکید کرد: اجازه حقکشی و ضایع شدن حقوق دیگران را در رتبهبندی نخواهیم داد و سعی ما بر این است تا معلمان بر اساس مدارک و مستنداتی که ارائه کردند، در جایگاه رتبهبندی واقعی قرار گرفته و از مزایای آن نیز استفاده کنند.
وی بیان کرد: رتبهبندی در کنار داشتن مزایای مختلف، کیفیت کار معلم را نیز ارتقا خواهد داد و ما به راحتی میتوانیم همپای اساتید و هیئت علمی دانشگاهها شرایط تحصیلی و مطلوب فعالیتهای علمی و تحقیقاتی را انجام دهیم.
نوری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: اجازه نخواهیم داد تا این طرح با انحراف روبهرو شده و یا در حد یک اضافه پرداختی باقی بماند بلکه بهتر است با شایستگی تمام و قوت و قدرت طرح رتبهبندی در مراحل مختلف اجرا شده و معلمان به جایگاه شایسته مد نظر دست پیدا کنند.
وی به تبدیل وضعیت نیروها نیز در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: ۳۳ هزار نفر تاکنون در کشور تعیین تکلیف شدند و تا پایان اسفندماه شرایط خوبی برای استخدام ۲۰ هزار نفر نیز در کشور مهیا میشود.
وزیر آموزش و پرورش در مورد تبدیل وضعیت نیروهای نهضتی بعد از سال ۹۲ نیز افزود: طرحی را مجلس در این زمینه مصوب کرده اما ایرادات آن در حال برطرف شدن است و امیدواریم سال آینده به شکل روشن و واضح تعیین تکلیف این نیروها را نیز شاهد باشیم.