به گزارش ایندیپندنت، بیل گیتس که یکی از بنیانگذاران مایکروسافت است، اخیرا پنج چیزی را که آرزو داشت در سن کمتر میدانست، فاش کرد.
بیل گیتس اخیرا برای فارغالتحصیلان دانشگاه آریزونای شمالی صحبت کرد؛ در مراسمی روز شنبه ۱۳ مه که ضمن آن مدرک دکترای افتخاری گرفت و سخنرانی آغازین را ایراد کرد.
این میلیاردر ۶۷ ساله توصیهای را که خود هرگز در روز فارغالتحصیلیاش دریافت نکرده بود، با دانشجویان در میان گذاشت؛ مخصوصا به دلیل انصراف خودخواستهاش از دانشگاه هاروارد پس از سه ترم برای پایهگذاری مایکروسافت.
هنگام سخنرانی برای فارغالتحصیلان اناییو [دانشگاه آریزونای شمالی]، اولین توصیه او این بود که «زندگی نمایشنامه تکپردهای نیست».
گیتس در سخنرانیاش گفت: «احتمالا در حال حاضر برای تصمیمگیری درست در مورد حرفه آیندهتان روی خود فشار زیادی حس میکنید. ممکن است به نظر برسد این تصمیمها دائمیاند. اما اینطور نیست. کاری که فرداــ یا حتی طی ۱۰ سال آیندهــ انجام میدهید، لزوما همان کاری نیست که تا ابد انجام خواهید داد.»
گیتس اذعان کرد اگرچه فکر میکرد تمام زندگی خود را صرف کار در مایکروسافت خواهد کرد، حالا «شغل تماموقت» او انجام دادن کارهای بشردوستانه در بنیاد غیرانتفاعی بیل و ملیندا گیتس استــ بنیادی که او با همسر سابقش، ملیندا فرنچ گیتس، تاسیس کرد. او گفت: «تغییر دیدگاه یا داشتن شغل دوم نهتنها اشکالی ندارد، بلکه میتواند بسیار هم خوب باشد.»
دومین توصیهای که گیتس آرزو داشت در هنگام فارغالتحصیلیاش میشنید، این بود که «هرگز آنقدر باهوش نیستید که سردرگم نشوید». این میلیاردر به فارغالتحصیلان اطلاع داد [همه] در مقطعی از حرفه خود با مشکلی مواجه خواهند شد که بهتنهایی قادر به حل آن نیستند. گیتس به دانشجویان گفت که در آن شرایط، وحشت نکنید، فقط «نفسی بکشید» و «خود را مجبور کنید مسائل را سبکسنگین کنید».
گیتس همچنین به آنها گفت «افراد باهوشی» را پیدا کنند و از آنها «چیز یاد بگیرند»، مانند همکارانی باتجربهتر، فارغالتحصیلان همرده با دیدگاه متفاوت یا متخصصان در زمینههای کاری موردنظرشان. او اعتراف کرد: «تقریبا تمام دستاوردهایم به این خاطر بود که سراغ افرادی رفتم که بیشتر [از من] میدانستند. افراد میخواهند به شما کمک کنند. نکته کلیدی این است که از درخواست کمک نترسید.»
سومین نکتهای که گیتس به دانشجویان گفت، «رفتن به سراغ کارهای گرهگشای مشکلات مهم» بود.
این غول حوزه فناوری گوشزد کرد در زمانهای که «مشکلات مهم بسیاری حلنشده باقی ماندهاند» مثل تغییرات اقلیمی یا انحرافهایی در فناوری هوش مصنوعی، جوانان بسیاری دارند وارد دنیای کار میشوند. او گفت: «اگر روزهای خود را صرف کاری کنید که گرهگشای مشکل بزرگی باشد، به شما انرژی میدهد تا بهترین کارتان را انجام دهید. این شما را مجبور میکند خلاقتر باشید و به زندگی شما یک هدف قوی میدهد.»
گیتس چهارمین پند «ساده» خود را هم گفت: «نیروی دوستی را دستکم نگیرید.» او از دوست دوران بچگی خود، پل آلن، یاد کرد که سرانجام در راهاندازی مایکروسافت به گیتس پیوست. گیتس خاطرنشان کرد دوستان همچنین میتوانند «در آینده به منبع عالی پشتیبانی، اطلاعات و مشاوره تبدیل شوند».
در پایان، گیتس آخرین پند را هم به دانشآموختگان دانشگاه آریزونای شمالی داد؛ پندی که به قول خودش «بیش از همه از آن استفاده کرد».
او گفت: «قدری استراحت کردن به معنای تنبل بودن نیست» و افزود «خیلی زمان برد» تا خودش به این آخرین نکته پی ببرد. یکی از بنیانگذاران مایکروسافت در توضیح گفت خیلی طول کشید تا بفهمد که «زندگی فقط کار نیست».
گیتس در توضیح گفت: «سنوسال شما را که داشتم، به تعطیلات و مرخصی رفتن اعتقادی نداشتم. به تعطیلات آخرهفته اعتقادی نداشتم. همه اطرافیان را وادار میکردم ساعتهای بسیار طولانی کار کنند. در روزهای آغازین مایکروسافت، دفتر کار من مشرف به محوطه پارکینگ بود و مواظب بودم ببینم چه کسانی زود میروند و چه کسانی تا دیروقت میمانند.»
او در ادامه گفت: «اما سنم که بالاتر رفت و بهخصوص وقتی پدر شدم، پی بردم زندگی فقط کار نیست. یادگرفتن این درس را به اندازه من طول ندهید. برای تقویت کردن رابطه، جشن گرفتن کامیابیها و کمر راست کردن از زیر بار شکستها وقت بگذارید. هر وقت لازم شد، استراحت کنید. همچنین در صورت لزوم به اطرافیان آسان بگیرید.»