بازدید 12131
با تحولات منطقه و جهان

واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک‌های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن دو پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/ رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان

واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک‌های ایران توسط ترکیه، هدف قرار دادن دو پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه،  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران، افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان و شلیک موشک بالستیک کره‌شمالی به سمت ساحل شرقی از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۲۳۳۲۷۷
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶ 22 April 2024

واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان

بین الملل تابناک: واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک‌های ایران توسط ترکیه، هدف قرار دادن دو پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه،  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران، افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان و شلیک موشک بالستیک کره‌شمالی به سمت ساحل شرقی از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه

آنکارا ادعای برخی رسانه‌ها درباره استفاده از رادارهای ترکیه برای رهگیری موشک‌های ایرانی و کمک به رژیم صهیونیستی در جریان عملیات تنبیهی «وعده صادق» را تکذیب کرد.

به گزارش روسیا الیوم، «مرکز مبارزه با اخبار و ادعاهای گمراه‌کننده ترکیه وابسته به اداره ارتباطات ریاست جمهوری این کشور با انتشار بیانیه‌ای، ادعای برخی رسانه‌ها درباره رصد و رهگیری موشک‌های شلیک‌شده ایرانی به اسرائیل در جریان عملیات تنبیهیِ «وعده صادق» در سیزدهم آوریل از طریق پایگاه راداری کورجیک در استان ملاطیه را تکذیب کرد.

در این بیانیه تاکید شده است که ادعاهای مربوط به پایگاه راداری در کورچیک ـ که در پی دیدار روز گذشته میان «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه و «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس منتشر شد ـ پیش از این، از سوی مرکز مبارزه با اخبار گمراه‌کننده تکذیب شده بود.

این مرکز ریاست‌جمهوری ترکیه در ادامه تأکید کرد: «این ادعاها بی‌پایه است و عمداً دوباره منتشر شده است.»

آن گونه که در این بیانیه آمده «اطلاعات دریافتی از سیستم راداری در کورجیک تنها در چارچوب رویکردهای ناتو با متحدان به اشتراک گذاشته می شود/»

در این بیانیه همچنین تأکید شده، «امکان‌پذیر نیست که این اطلاعات با طرف‌هایی مانند اسرائیل به اشتراک گذاشته شود که جزو متحدان ناتو نیستند.»

هدف قرار دادن دو پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه

خبرنگار المیادین اعلام کرد، هدف قرار دادن دو پایگاه آمریکایی حدود دو ماه پس از توقف هدف گیری پایگاه‌های آمریکایی در شرق سوریه صورت می‌گیرد.

خبرنگار المیادین در حلب بامداد دوشنبه گزارش داد، پایگاه میدان نفتی العمر، که توسط آمریکایی‌ها ایجاد شده، با چهار موشک و پایگاه آمریکایی خراب الجیر با سه موشک و یک فروند پهپاد در شرق سوریه هدف قرار گرفتند.

خبرنگار المیادین با تایید اینکه هدف قرار دادن دو پایگاه آمریکایی حدود دو ماه پس از توقف هدف گیری پایگاه‌های آمریکایی در شرق سوریه صورت می‌گیرد، از تلفات مستقیم در داخل پایگاه آمریکایی در خراب الجیر خبر داد.

خبرنگار این شبکه همچنین اعلام کرد که هدف گرفتن دو پایگاه مهم نظامی آمریکایی‌ها در شرق سوریه به فاصله کمتر از یک ساعت انجام شد. ابتدا صدای انفجار از پایگاه آمریکایی در روستای الخضرا نزدیک میدان نفتی العمر در حومه دیرالزور در شرق کشور شنیده شد و سپس صدای سه انفجار در مجاورت پایگاه آمریکایی در فرودگاه خراب الجیر در شمال الحسکه به گوش رسید.

خبرنگار المیادین همچنین گفت: خبر منسوب به مقاومت اسلامی عراق پیرامون ازسرگیری حملات علیه نیروهای آمریکایی صحت ندارد.

در حالی که خبرنگار المیادین در بغداد اعلام کرد گردان‌های حزب‌الله عراق هیچ بیانیه‌ای در این باره صادر نکرده است، شبکه الجزیره در بیانیه‌ای منسوب به این گروه مدعی شد که ازسرگیری حملات در نتیجه نبود پیشرفت چشمگیر در مذاکرات پیرامون خروج نیروهای آمریکایی در جریان سفر محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق به واشنگتن صورت می‌گیرد.

طبق گزارش شبکه الجزیره، این گردان‌ها افزودند: آنچه چندی پیش اتفاق افتاد، یک آغاز بود. این گفته اشاره آشکار به حمله‌ای داشت که اواخر عصر روز یکشنبه با چندین موشک از شمال عراق به پایگاهی که نیروهای آمریکایی در سوریه در آن مستقر هستند، رخ داد.

رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که یک جنگنده متعلق به ائتلاف آمریکایی علیه داعش در پاسخ به حمله به پایگاه آمریکایی‌ها در قالب آنچه «در دفاع از خود» خوانده می‌شود، یک موشک انداز را منهدم کرد.

پیشتر یک منبع ویژه به الجزیره گزارش داده بود که صدای انفجار در مجاورت پایگاه آمریکایی در میدان العمر در شرق دیرالزور شنیده شده است.

به گفته دو منبع عراقی به خبرگزاری رویترز، پنج موشک دست‌کم از شهرک ذمار عراق به سمت پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرق سوریه شلیک شد.

یک منبع امنیتی عراقی نیز از شلیک موشک از شمال غرب موصل به سمت پایگاه آمریکایی در پایگاه خراب الجیر سوریه خبر داد.

این اولین حمله به نیروهای آمریکایی از اوایل فوریه است، زیرا گروه‌های مسلح در عراق از آن زمان حملات خود را به پرسنل نظامی آمریکایی متوقف کرده بودند.

 رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌

جوسپ بورل در آستانه برگزاری نشست شورا به خبرنگاران در لوگزامبورگ افزود: «ما علیه تولید و صادرات موشک و پهپاد ایرانی اقدام خواهیم کرد.» او بر همین اساس ابراز امیدواری کرد که بسته جدید تحریمی علیه ایران، با اکثریت آرا تایید شود.

گفتنی است، ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم جهت محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد، به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در به کار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان

محققان انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم در گزارشی که امروز دوشنبه منتشر ساختند، نوشتند در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های نظامی در سطح جهان، شاهد بیشترین میزان افزایش در یک دهه گذشته بوده چون جنگ‌ها و تنش‌های فزاینده در جهان به این هزینه‌ها دامن زدند.

انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) در گزارش جدیدی نوشت: هزینه‌کرد نظامی کشورها در سراسر جهان افزایش پیدا کرده و این هزینه‌ها در اروپا و آسیا مشخصا افزایش چشمگیری نشان داده است.

«نان تیان»، یک محقق ارشد انستیتوی سیپری به خبرگزاری فرانسه گفت: «مجموع هزینه‌های نظامی به یک رقم بی‌سابقه افزایش یافته است. ما برای نخستین بار از سال ۲۰۰۹ شاهد افزایش هزینه‌ها در تمامی پنج منطقه جغرافیایی بودیم.»

در این گزارش تصریح شد: «هزینه‌های نظامی در سال ۲۰۲۳ به میزان ۶.۸ درصد افزایش یافت که این بیشترین درصد افزایش این هزینه‌ها از سالی به سال دیگر از سال ۲۰۰۹ تا کنون است.»

تیان خاطرنشان کرد: «این بازتابی از وخامت وضعیت صلح و امنیت در سراسر جهان است. واقعا یک منطقه در جهان وجود ندارد که در آن اوضاع بهتر شده باشد.»

در گزارش این انستیتو نوشته شد، پنج کشور اول جهان که بیشترین میزان هزینه‌های نظامی را در سال ۲۰۲۳ داشته‌اند، شامل آمریکا، چین، روسیه، هند و عربستان سعودی می‌شوند.

تیان بیان کرد تداوم جنگ در اوکراین منجر به افزایش این هزینه‌ها توسط اوکراین، روسیه و مجموعه چشمگیری از کشورهای اروپایی شده است.

در گزارش سیپری برآورد شد که روسیه در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های نظامی خود را ۲۴ درصد افزایش داده و به ۱۰۹ میلیارد دلار رسانده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هزینه‌های نظامی روسیه از سال ۲۰۱۴ که اقدام به الحاق شبه‌جزیره کریمه کرد، به میزان ۵۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

هزینه‌های نظامی اوکراین نیز ۵۱ درصد افزایش یافت و به ۶۴.۸ میلیارد دلار رسید در حالی که این کشور همچنین ۳۵ میلیارد دلار کمک نظامی نیز که عمده آن از سوی آمریکا داده شد دریافت کرد و مجموع هزینه‌های نظامی اوکراین با احتساب مجموع ارقام کمک‌های نظامی دریافتی و بودجه‌های نظامی خود به بیش از ۹ دهم هزینه‌های نظامی روسیه می‌رسد.

تیان خاطرنشان کرد در حالی که کلیت بودجه‌های نظامی مسکو و کی‌یف در سال ۲۰۲۳ نسبتا به هم نزدیک بوده، هزینه‌های نظامی اوکراین برابر با ۳۷ درصد میزان تولید ناخالص داخلی و ۵۸ درصد از کل هزینه‌های دولت بود.

روسیه که اقتصاد بزرگتری دارد، تنها ۵.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های نظامی کرده است؛ بنابراین، اوکراین اکنون فضای بسیار محدودی برای افزایش دادن هزینه‌های نظامی خود دارد.»

در اروپا نیز لهستان بیشترین میزان افزایش هزینه‌های نظامی را داشته و با رقم زدن یک افزایش ۷۵ درصدی این هزینه‌ها را به ۳۱.۶ میلیارد دلار رساند.

طبق این گزارش هزینه‌های نظامی همچنین در سراسر غرب آسیا افزایش یافت؛ رژیم صهیونیستی به عنوان دومین هزینه‌ کننده بزرگ نظامی در این منطقه این هزینه‌ها را در سال ۲۰۲۳ به ۲۴ درصد افزایش داده و به رقم ۲۷.۵ میلیارد دلار رساند؛ افزایشی که عمدتاً ناشی از حمله این رژیم به نوار غزه بوده است.

عربستان بزرگ ترین هزینه کننده نظامی در غرب آسیا بوده و هزینه‌های خود را با ۴.۳ درصد افزایش به ۷۵.۸ میلیارد دلار رساند.

آمریکا که بیشترین هزینه‌های نظامی را در میان کل کشورهای جهان دارد هزینه‌های نظامی خود را ۲.۳ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش داده و به ۹۱۶ میلیارد دلار رساند.

بر اساس این گزارش چین هزینه‌های نظامی را برای بیست و نهمین سال متوالی افزایش داد و با یک نرخ افزایش ۶ درصدی دیگر، آن را به ۲۹۶ میلیارد دلار رساند.

در آسیا همسایگان چین در واکنش به برنامه‌های تقویت ارتش این کشور بودجه‌های ارتش‌های خود را افزایش دادند.

ژاپن در سال گذشته میلادی ۵۰.۲ میلیارد دلار هزینه‌کرد نظامی داشت در حالی که این هزینه‌ها برای تایوان به ۱۶.۶ میلیارد دلار رسید و نرخ افزایش بودجه‌های هر دو ارتش ۱۱ درصد بود.

هند نامش را به عنوان چهارمین هزینه‌کننده نظامی بزرگ جهان ثبت کرده و با افزایش ۴.۳ درصدی هزینه‌های نظامی خود، آن را به ۸۳.۶ میلیارد دلار رساند.

کشورها در حوزه آمریکای مرکزی و کارائیب نیز در واکنش به مسائلی نظیر مبارزه با جرایم سازمان‌یافته هزینه‌های نظامی خود را افزایش دادند.

در این حوزه، برای نمونه، جمهوری دومنیکن هزینه‌های نظامی خود را در پاسخ به وخیم‌ شدن خشونت‌های باندهای تبهکار در کشور هائیتی که در همسایگی آن است ۱۴ درصد افزایش داد.

آفریقا نیز شاهد افزایش بودجه‌های نظامی کشورهای این قاره بود.

جمهوری دموکراتیک کنگو، هزینه‌های نظامی خود را بیش از دو برابر (۱۰۵ درصد) افزایش داده و به ۷۹۴ میلیون دلار رساند که این بیشترین میزان افزایش هزینه‌های نظامی در این قاره به شمار می‌آید و انگیزه آن عمدتا افزایش تنش‌ها با رواندا بوده است.

دومین میزان افزایش هزینه‌های نظامی در آفریقا را سودان با نرخ ۷۸ درصد و ۱.۱ میلیارد دلار هزینه نظامی داشت.

تیان اظهار کرد با توجه به اینکه هنوز پایانی برای جنگ اوکراین در افق نزدیک دیده نمی‌شود و با در نظر گرفتن وضعیت کنونی در آسیا و غرب آن، احتمالا کشورهای جهان روند تقویت ارتش‌های خود را دست کم تا چند سال دیگر ادامه دهند.

شلیک موشک بالستیک کره‌شمالی به سمت ساحل شرقی

کره‌جنوبی و ژاپن اعلام کردند که کره‌شمالی یک موشک بالستیک به سمت ساحل شرقی خاک خود شلیک کرده است.

رئیس ستاد مشترک ارتش کره‌جنوبی فقط گفت که شلیک موشک، امروز دوشنبه اتفاق افتاده و جزئیات دیگری ارائه نکرد؛ این پرتاب جدیدترین شلیک از سری آزمایش‌های موشکی کره شمالی در ماه‌های اخیر است.

دولت و گارد ساحلی ژاپن نیز خبر دادند که کره شمالی پرتابه‌ای شلیک کرده که به نظر یک موشک بالستیک بوده است.

شبکه خبری «ان‌اچ‌کی» گزارش داد که به نظر این پرتابه خارج از محدوده منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن فرود آمده است.

 روز شنبه کره شمالی اعلام کرد که روز جمعه یک کلاهک موشک کروز «فوق العاده بزرگ» و یک موشک ضدهوایی جدید را در یک منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵۲
دولت ترکیه همواره در شرایط سخت و دشوار در کنار ایران بوده و ما قدردان برادرانمان هستیم. این شایعات هم برای بر هم زدن همدلی دو کشور دوست هست که البته ره به جایی نمی برد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
دولت ترکیه اخیراً روابطش را با اسراییل و آمریکا بهبود بخشید. اردوغان رابطه خوبی هم با پوتین دارد. ترکیه عضو موثر ناتو هم می باشد.
اردوغان هر آنچه که به نفع کشور باشد انجام می دهد. پیرو هیچ ایدئولوژی و آرمانگرایی هم نیست.
بهزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
دولت ترکیه عضو ناتوئه و واضحه که اطلاعات راداری رو حداقل در اختیار امریکا و انگلیس و فرانسه گذاشته و غیر مستقیم به اسرائیل کمک کرده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
ترکیه عضو ناتو است ودر روابط بین الملل دوست و برادر معنی ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
جناب اردوغان وسط باز قهاری هستن
ما مردم چه گناهی کردیم که تحریم بشیم فشار اقتصادیش به ما میاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
براندازها دارن سفارش تحریم میدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
و ارزشی ها هم از تحریم ها نون میخورن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
شما هم برو خودی شو از تحریمها سود ببر فقط باید بعضی چیزها را زیر پا بگذاری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
ترامپ بیاد ک دیگ هیچی
چرا ایران از موشک هایپرسونیک در این عملیات استفاده نکرد؟
زمان رسیدن موشکهای معمولی به اسراییل حدود 15-20 دقیقه است، پهباد و موشک کروز هم حتی بیشتر از این است. در این صورت طرف مقابل فرصت کافی برای رهگیری و شناسایی دارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
ایران می خواسته یک حمله انجام بدهد که آنها بتوانند دفع کنند و تلفات انسانی نداشته باشد. برای همین 72 ساعت قبل به همه اطلاع داده. ضمنا بعضی موشکها که در اردن ساقط شده اند انگار سر جنگی نداشته اند. کلا فقط آتش بازی 60 میلیون دلاری بوده برای ارسال پیام !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
موشکی که در اردن افتاده بدنه موشک است سرجنگی جدا می شود و بدنه زودتر می افتد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
.ایرا ن هایپر سونیک ندارد
پوتین یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب دیوان بین المللی کیفری است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
لیست بمباران کشورها توسط آمریکا بعد از فروپاشی شوروی

عراق ۱۹۹۱
کویت ۱۹۹۱
سومالی ۱۹۹۳
بوسنی ۱۹۹۴ و ۹۵
سودان ۱۹۹۸
افغانستان ۱۹۹۸
یوگوسلاوی ۱۹۹۹
یمن ۲۰۰۲
عراق ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۳
عراق ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵
افغانستان ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵
پاکستان ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵
سومالی ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸
یمن ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱
لیبی ۲۰۱۱ و ۲۰۱۵
سوریه ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵
یمن ۲۰۲۴
سوریه ۲۰۲۴
عراق ۲۰۲۴
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
آمریکا در طول جنگ سرد در ۶۴ کشور جهان تغییر رژیم انجام داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
۱۲:۰۱
بمباران های دموکراتیک خیلی هم فوق العادست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
حرکت پوتین به موقع و درست بود برای بقای روسیه اگر دیر میجنبید کشورش توسط ناتو تکه تکه میشد
سه شرور دنیا، یعنی روسیه، چین و کره شمالی با تهدیدهای نظامی و جنگ افروزی های خود، دنیا را به گند کشانده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
شما بوش پسرید؟؟ خخخخ
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
لیست بمباران کشورها توسط آمریکا.
احتمالا برای فرو کردن دموکراسی در اون کشورها

جنگ کره. ۱۹۵۰ تا ۵۳
گواتمالا ۱۹۵۴
اندونزی ۱۹۵۸
کوبا ۱۹۵۹ تا ۶۱
گواتمالا ۱۹۶۰
کنگو ۱۹۶۴
لائوس ۱۹۶۴ تا ۷۳
ویتنام ۱۹۶۱ تا ۷۳
گواتمالا ۱۹۶۷ تا ۶۹
گرانادا ۱۹۸۳
لبنان ۱۹۸۳ و ۸۴
لیبی ۱۹۸۶
السالوادور. دهه ۱۹۸۰
نیکاراگوئه. دهه ۱۹۸۰
پاناما ۱۹۸۹
عراق ۱۹۹۱
کویت ۱۹۹۱
سومالی ۱۹۹۳
بوسنی ۱۹۹۴ و ۹۵
سودان ۱۹۹۸
افغانستان ۱۹۹۸
یوگوسلاوی ۱۹۹۹
یمن ۲۰۰۲
عراق ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۳
عراق ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵
افغانستان ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵
پاکستان ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵
سومالی ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸
یمن ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱
لیبی ۲۰۱۱ و ۲۰۱۵
سوریه ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵

اگه جای دیگه ای هم جنایت کرده بگین؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
به ۱۲؛
کودتاهایی که آمریکا در بسیاری از کشورها از جمله شیلی و ... انجام داده از قلم افتاده، بعد این کشور ادعای حقوق بشری هم دارد !!!!.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
همه ایتها کار درستی بوده والا کمونیستها کل دنیا را بگند می کشیدند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
استعمارگران دیروز ، مدعیان حقوق بشر امروز
جالبه نه ؟
بدبخت کیم ، هیشکی بش توجه نمیکنه آخر کار دست خودش میده
«من نمی‌دانم در جنگ جهانی سوم از چه سلاح‌هایی استفاده می‌شود، اما جنگ جهانی چهارم با چوب و سنگ خواهد بود.». ( آلبرت انیشتین )
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
این رو پروفسور سمیعی گفته نه انشتین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
۱۱:۳۷
شوخی نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
انیشتین گفته
ما بچه بودیم چهل سال پیش که توی کتابها این رو از قول انیشتین می نوشتند
کره شمالی آه ندارد که مردمش با ناله سودا کنند.
اما هر هفته یک موشک به سوی اقیانوس شلیک می کند!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
شما اونجا بودی خود ت گوگولی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
هر چی از اینترنشنال شنیده همونو بلغور میکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
حداقل موشک دارد ند تا صحنه های غزه نبینند
تکنولوژی نظامی غرب یک سر و گردن بالاتر از تکنولوژی آشغال روسیه و چین است.

وقتی اس - 300 نمی تواند از خودش محافظت کند، از چه مکانی می تواند محافظت کند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
بهترین چیزی که روسیه داره سوخو۵۷ هست
مغز براندازان بعد از تصویب کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین
با این کمک سنگین آمریکا، دیگه کار روسیه تمومه. پوتین به پایان سلام کن.

مغز براندازان وقتی می‌فهمن اوکراین تا حالا ۳۸۰ میلیارد دلار کمک دریافت کرده
مرگ بر روسیه، چین، کره شمالی
پوتین یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب دادگاه بین‌المللی است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
خود کم بین ها همین هستند
وقتی اکراین به روسیه غالب شوند خوشحالی می کنند که کار روسیه تمام است
وقتی هم روسیه به اکراین غالب می شود لعن و نفرین به پوتین و چین و کره شمالی حواله می دهند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
با این که باهات مخالفم ولی اینو خوب گفتی
روسیه ثروت هنگفتی داره منابع طبیعیش به شدت زیاده جوری که میتونه تا ۱۰۰ سال دیگه راحت با اوکراین بجنگه
در حال حاضر هزینه ساخت یک نیروگاه ۱۰ هزار مگاواتی حدود ۵ میلیارد یورو است.

با توجه به بازدهی ۵۱۰ مگاواتی نیروگاه اتمی بوشهر در سال و نظر به هزینه ۱۱ میلیارد دلاری آن، پرسش این است که آیا می‌توان این نیروگاه را «سود ده و پر مزیت» خواند؟

آیا روسیه در ساخت این نیروگاه سر ما را کلاه نگذاشته؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
فقط نیروگاه نیست در خودرو سازی هم همین است
وقتی حساب و کتاب نباشد همین است
اوضاع وقتی بدتر است که دروغ مثل نقل و نبات همه جا ریخته باشد
یک زمانی همه در مقابل تحریم های غرب عکس العمل داشتند اما الان هیچ کس ککش هم نمی گزد
یا اینکه مردم نسبت به مشکلات مقاوم شده اند یا اینکه تحریم ها بی فایده است
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
برادر شما شغلت چیه که مقاوم شدی؟!!!!
مردم مثل شما نیستند...
خب وقتی این همه موشک در این چند سال از سوی عراق و سوریه به سمت پایگاه های آمریکایی شلیک می شود یعنی مردم عراق و سوریه دوست ندارند آمریکا در کشورشان حضور نظامی داشته باشد و آمریکا در نهایت مجبور است همچون افغانستان به اشغال نظامی این دو کشور خاتمه دهد و هر چه زودتر این کار را انجام دهد هم نیروهای خودش آسیب کمتری می بینند و هم مردم این دو کشور راضی ترند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
جمع اینها که اینکار ها را می کنند ۵۰۰۰ نفر نیستند دولت و اغلب مردم عراق طرفدار حضور آمریکا در کشورشان هستند
فساد در آینده را می توانم پیشبینی کنم

فلان شرکت پتروشیمی و فولادی که ارز خود را در بازار آزاد فروختند و در جیب عده ای خاص ریختند
همه کشورهای به ظاهر دوست و همسایه و برادر به اسرائیل کمک کردند.
بنظر من اشکالی ندارد که دولت به جای دادن رانت دلاری مقداری از ارز سرریز خودش را در بازار آزاد با بالاترین قیمت بفروشد و ریال آنرا وارد خزینه بیت المال کند
چون تجربه نشان داده که تجربه حراج کردن دلار و طلای بیت المال فقط ضرر به بین المال می زند و عملا باعث کاهش آنها نمی شود
خوب وقتی اطلاعات رادار با ناتو به اشتراک گذاشته میشه یعنی به امریکا گفته میشه و اون هم به اسرائیل میگه
اغلب کشورهای منطقه آشکار و نهان با اسراییل رابطه حسنه دارند و به آن کمک می کنند و هرگز موافق پیروزی حماس نیستند .
دورتا دور ایران را کشورهای اتمی محاصره کرده
تحریم مساوی با بالا رفتن دلار در ایران
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم