بسيج هميار دولت در اجراي هدفمندسازي يارانههاست و با اجراي اين طرح حتي ميتوانيم كاهش قيمت داشته باشيم.
به گزارش ايسنا، مهدي غضنفري كه در همايش بسيج ادارات در بازرسي و نظارت در اجراي قانون هدفمندسازي يارانهها سخن ميگفت با بيان اين جملات ادامه داد: انتظاري غير از اين از بسيج نميرفت كه خودش اعلام همكاري كند اين ما نبوديم كه بسيج را به همكاري ترغيب كنيم بلكه خود آنها از چند ماه قبل براي اين همكاري اعلام آمادگي كرده بودند.
وي ادامه داد: بسيج امروز نه به خاطر دعوت وزارت بازرگاني بلكه به خاطر ميثاقي كه با انقلاب اسلامي دارد و آماده است كه جانفشاني كند و دنبال پول و كار دنيايي نيست اعلام همكاري كرده است.
غضنفري در ادامه با اشاره به قانون هدفمندسازي يارانهها افزود: قبلا يارانهها را به بخش مصرف و توليد ميپرداختيم اما اكنون نميخواهيم آنها را حذف كنيم و پروژه ما پروژه حذف يارانه نيست بلكه دولت ميخواهد يارانه را به مصرفكننده و نه مصرف و همچنين توليدكننده و نه توليد پرداخت كند.
وي در ادامه در مورد نقش بسيج در اجراي اين قانون اظهار كرد: نقش بسيج مربوط به بحث پايش در بازار به نمايندگي از مردم و اطلاعرساني به مسوولان است. ما 10 بازرس و ناظر داريم اما در اجراي اين پروژه نيازمند اطلاعات سريعتري هستيم كه بسيج ادارات در اين اطلاعرساني ميتواند به ما كمك كند. حالا ممكن است سازمان بازرگاني استانها نيز آموزشهايي به آنها بدهد و انجام كارهايي را از آنها خواستار شود. اما اين به معني آن نيست كه اين افراد كارمند وزارت بازرگاني هستند. انتظار ما از بسيج اين است كه آنها چشم بيدار مردم در پايش وضعيت اقتصادي كشور باشند.
وي اضافه كرد: همچنين از آنجايي كه نبود هماهنگي بين دستگاهها نيز ميتواند يكي از مشكلات در روند اجراي هدفمندسازي باشد بسيج ادارات در اين زمينه ميتواند نقشهايي داشته باشد.
وزير بازرگاني در ادامه با طرح اين سوال كه چرا دولتهاي قبلي طرح هدفمندسازي را اجرا نكردند با اشاره به پاسخي كه رييس جمهوري در اين مورد داده است گفت: دولتهاي قبلي ميخواستند يارانهها را حذف كنند و ما نميخواهيم كه اين يارانهها راحذف كنيم همچنين آشنايي با قواعد اقتصادي در دولتهاي قبلي به اندازه امروز نبوده است. هماكنون دولت مكانيسمهاي بازار مسكن، ارز، طلا و موارد ديگر را به خوبي ميشناسد و ميتواند مانع اختلال در اين مكانيسمها شود.
* هدفمندسازي ميتواند ارزاني بياورد
غضنفري در ادامه با بيان اينكه اجراي هدفمندسازي يارانهها و اصلاح قيمتها ميتواند ارزاني بياورد، عنوان كرد: لازم نيست خانهها را پر از كالاها كنيم و ما در مورد انواع كالاها با تقسيمبندي آنها با سه دسته براي آنها برنامههايي را در نظر گرفتهايم.
وي ادامه داد: گروه اول كالاها كه بسيار حساس هستند و 35 درصد خوراك كالاها و 13 كالا را شامل ميشوند ما ذخيره كردهايم و موجودي ذخاير بازار اين كالاها را دريافت كرده و در كنار بازرسي مستمر از طريق سامانه 124 نيز تخلفات مربوط به اين كالاها را بررسي و پيگيري ميكنيم.
وي يادآور شد: در گروه دوم كالاها كه شامل 9 كالا ميشود نيز موجودي در بازار را رصد ميكنيم و در كنار بازرسي مستمر پيگيري تخلفات از طريق سامانه 124 را خواهيم داشت. در گروه سوم كالاها نيز بازرسي مستمر و پيگيري تخلفات از طريق سامانه 124 را مدنظر داريم.