فردوسی در کتاب رکوردهای گینس

کد خبر: ۱۳۳۶۹۶
|
۱۰ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۰۶ 01 December 2010
|
12921 بازدید
پروفسور برت فراگنر ـ رییس انستیتو خاورشناسی اتریش و ایران‌شناس - پیشنهاد کرد «شاهنامه» فردوسی به عنوان بزرگ‌ترین کتاب حماسی جهان در کتاب رکوردهای گینس به ثبت جهانی برسد.

یاسر موحدفرد، در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ دستاوردهای سفر به اتریش گفت: به پیشنهاد بنیاد فردوسی، جشن هزاره شاهنامه در اتریش به کوشش انستیتو خاورشناشی و ایران‌شناسی آکادمی علوم اتریش و با همکاری رایزنی ایران در اتریش از 19 تا 21 آبان (10 تا 12 نوامبر) از ساعت 19 تا 22 با سه ویژه‌برنامه در دو شهر وین و گراتس برگزار شد.

دبیر کل بنیاد فردوسی افزود: از جمله دستاوردهایی که این ویژه‌برنامه‌ها داشت، این بود که هم‌زمان با 19 آبان‌ماه در تالار دیپلماتیک علوم اتریش در وین، انستیتو خاورشناسی اتریش میزبان ایران‌شناسان بود، که در این همایش، پروفسور برت فراگنر ـ رییس انستیتو خاورشناسی اتریش و ایران‌شناس - پیشنهاد کرد «شاهنامه» فردوسی به عنوان بزرگ‌ترین کتاب حماسی جهان در کتاب رکوردهای گینس به ثبت جهانی برسد. از سوی دیگر، نماینده‌ فدراسیون ورزش‌های پهلوانی برای تشکر از تلاش‌های آکادمی علوم اتریش در جهت پاسداشت شاهنامه، نماد زورخانه‌یی ایران را به این آکادمی پیشکش کرد.

وی افزود: بنیاد فردوسی تلاش می‌کند در دوسالانه‌ ثبت هزاره جهانی شاهنامه در یونسکو (2010 و 2011)، جشنواره‌های گوناگون دیگری را با مذاکره با نهادهای کارگزار فرهنگی در داخل و خارج از کشور برگزار کند. یکی از ره‌آوردهای مذاکرات بنیاد فردوسی در این سفرهای اروپایی، گشایش چهار تالار ویژه برای شاهنامه در موزه‌ی پرگامون، بزرگ‌ترین موزه‌ی هنرهای شرقی و اسلامی اروپا در برلین، است که در تاریخ 9 دسامبر (18 آذر) آغاز به کار خواهند کرد.

موحدفر یادآور شد: پیش از این نیز از شاهنامه‌پژوهان مطرح کشور دعوت کردیم تا مقالات خود را در اختیار بنیاد قرار دهند تا در کتابی با عنوان «مجموعه مقالات شاهنامه‌پژوهان برجسته» به چاپ برسد که برای گام نخست، خانه‌ی کتاب آمادگی خودش را برای چاپ این کتاب اعلام کرده است که امیدواریم نسخه اول آن تا سال آینده منتشر شود.


او با اشاره به این‌که مهلت ارسال آثار تا پایان سال جاری درنظر گرفته شده است، گفت: تاکنون میرجلال‌الدین کزازی، محمدعلی اسلامی ندوشن، ابوالفضل خطیبی، ضیاءالدین هاجری، عزیزالله جوینی، علی موسوی گرمارودی و محمد حسین طوسی‌وند مقاله‌های خودشان را به بنیاد فرستاده‌اند.


دبیر کل بنیاد فردوسی افزود: با توجه به موضوعات مختلفی که با شاهنامه مرتبط است و تأثیر شاهنامه بر ادبیات شاعران دیگر این آمادگی وجود دارد که پژوهشگرانی هم که در سطح نخست نیستند، مثل دانشجویان دوره‌ی ارشد و دکتری و یا استادان ادبیات دانشگاه‌ها مقالات و آثار پژوهشی خود را به دبیرخانه‌ی بنیاد فردوسی ارسال کنند تا در کتاب جداگانه‌ای به چاپ برسد.


موحدفرد اظهار کرد: پیشنهاد ایجاد دانشنامه‌ی شاهنامه را با نهادهای کارگزار فرهنگی مطرح کردیم؛ ولی متأسفانه هنوز هیچ نهادی اعلام آمادگی نکرده است.

 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟