معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي لرستان تاكيد كرد: علت خودکشي مادران باردار در استان بايد ريشهيابي و علتيابي شود.
به گزارش ايسنا، "اميدعلي حاجيپاپي"، در جمع خبرنگاران افزود: مرگومير مادران يک شاخصي است که از نظر جهاني روي آن حساب ميشود.
وي با اعلام اينکه از ابتداي سال تاکنون 11 مورد مرگومير مادران باردار در لرستان را داشتهايم، تصريح کرد: شاخصهاي مختلفي در ميزان مرگومير مادران دخالت دارند که يک قسمت از آن به مراقبتهاي قبل از بارداري، حين و بعد از بارداري و زايمان برميگردد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي لرستان اعلام كرد: 5 مورد از 11 مورد مرگومير مادران باردار مربوط به خودسوزي بوده است!
وي با اشاره به اينکه خودسوزي و خودکشي علتهاي فراواني دارد، يادآور شد: هر مورد مرگومير مادران را در حال علتيابي هستيم؛ خودسوزي چندعلتي است و کاهش آمار آن کار سادهاي نيست.
معاون دانشگاه علوم پزشکي لرستان با بيان اينکه تمام مادران باردار تحت پوشش پزشک خانواده هستند، يادآور شد: اما تمام مادران باردار تحت پوشش روانپزشکان نيستند؛ خودکشيها در حين بارداري علتهاي متفاوتي دارد که بايد تکتک بررسي شوند البته در مواردي هم ممکن است تخلف پزشک باشد!
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي لرستان در ادامه با اشاره به سگهاي ولگرد گفت: در تمام شهرهاي استان کميتهاي مرکب از بهداشت محيط ، نيروي انتظامي و شهرداري به منظور جلوگيري از شيوع بيماريهاي هاري و سالک تشکيل شده اما اين کميته در طول ساليان خيلي فعال نبوده است.
حاجيپاپي با بيان اينکه در دفع فضولات حيواني در روستاها با مشکل مواجهايم، تصريح کرد: دانشگاه علوم پزشکي و جهاد کشاورزي به صورت پايلوت اقداماتي را جهت رفع اين موارد انجام دادهاند.
وي با اشاره به اينکه تامين سلامت و بهداشت تنها وظيفه دانشگاه علوم پزشکي لرستان نيست، اظهار داشت: اگر تمام امکانات در اختيار دانشگاه باشد تنها 31 درصد سلامت را ميتوانيم تامين کنيم و ساير دستگاهها نيز براي تامين صددرصد بهداشت و سلامت بايد تلاش کنند.