در حالی که آزمون دستیاری پزشکی در سال 1389 مورخ 28 بهمن ماه برگزار خواهد شد، نگرانی ها در زمینه افشای پرسش های این آزمون، همچنان به قوت خود باقی است و حتی زمزمه هایی نیز در میان متقاضیان این آزمون پدید آمده که مراقبت و نظارت مسئولان ذیربط را بر این امتحان، بیش از ضروری کرده است.
به گزارش خبرنگار
«تابناک» اجتماعی، آزمون دستیاری سال 89 که با حدود چهارده هزار نفر شرکت کننده، متشکل از شش هزار مرد و هشت هزار زن در اواخر بهمن ماه برگزار خواهد شد، از جمله آزمون هایی است که هم از لحاظ حساسیت برای داوطلبان شرکت کننده و هم از لحاظ سابقه برگزاری و مسائل پیش آمده پیرامون آن در ادوار گذشته، از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است، به گونه ای که حساسیت این آزمون، حتی بسیار بیشتر از کنکورهای سراسری تلقی می شود.
از سال 1382 که تخلفات در برگزاری و افشا شدن پرسش های این آزمون ثابت شد تا همین سال گذشته که وزیر بهداشت به دلیل همین مسائل، آزمون را لغو و به تاریخ دیگری موکول کرد، همواره این حساسیت ادامه داشته و مسئولان ذیربط نیز همیشه از برخورد با متخلفان خبر داده اند.
این در حالی است که در روزهای اخیر نیز خبرهای متعددی درباره خرید و فروش سوالات این آزمون منتشر شده است، به گونه ای که با راه های گوناگون و تماس با افراد متقاضی این آزمون یا فرستادن پیامک به آنان، قیمت پرسش ها و یا حتی بخشی از آنها را برای داوطلبان می فرستادند؛ قیمت هایی که گاه تا پنجاه میلیون تومان به ازای همه پرسش هاست.
افزون بر این و در اقدامی جالب، افرادی که خود را فروشندگان این پرسش ها معرفی می کنند، آنها را درصدبندی کرده و از 10 درصد تا 100 درصد پرسش ها، هر کدام برای خود قیمتی جداگانه و البته سرسام آور دارد.
بنابراین، این تحرکات که البته در بخشی، می تواند شایعه و در بخشی هم ناشی از دروغ پردازی عده ای از دسترسی به این پرسش ها برای کلاهبرداری از متقاضیان باشد، لزوم مراقبت و نظارت مسئولان را بیش از پیش ضروری کرده است.
در واقع در هر دو بعد، این موضوع، نیاز به نظارت گسترده تر و بیشتر دارد؛ بدین معنی که اگر این تحرکات واقعی و حقیقی باشد، وظیفه مسئولان برای اعاده حیثیت از خود و برگزارکنندگان و همچنین حمایت از داوطلبان سنگین تر است و اگر هم اقدامات اخیر برای فروش سئوالات کلاهبرداری از متقاضیان باشد، باز هم مسئولین وظیفه دارند، با برخورد با متخلفان، از متقاضیان حمایت شایسته و بایسته کنند.
بنا بر این گزارش، باید گفت حلقه گمشده در این میان، اطلاع رسانی نکردن درباره شیوه برخورد و نحوه برخورد با متخلفان سال های گذشته است، چرا که اگر اقدام قهریه ای و شدیدی علیه متخلفان سابق انجام و به گونه ای کارآمد، بازتاب و مجازات احتمالی آنها به آگاهی افکار عمومی رسانده می شد، دیگر شاهد چنین شایعات یا حتی واقعیات و کلاهبرداری هایی از شهروندان و متقاضیان نخواهیم بود.
ذکر این لازم است که در واقع، این گزارش به منزله هشدار به مسئولان ذیربط است و محتوای آن، برگرفته از اطلاعاتی است که متقاضیان به اطلاع خبرنگار «تابناک» رسانده اند؛ باشد که با پیشگیری و پیگیری بموقع حقوق داوطلبان این آزمون نباشیم!