
سرویس مجلس «تابناک» اعضای هئیات رییسه مجلس شورای اسلامی به نامه اخیر ریاست جمهوری به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حالی پاسخ دادند که مدت هاست دولت احمدی نژاد تز سوی اکثریت نمایندگان مجلس به عدم رعایت قانون متهم است.
به گزارش خبرنگار تابناک، محمود احمدی نژاد یک روز پیش ار تعطیلات اربعین حسینی در نامه ای سرگشاده به نام هر یک از نمایندگان اخطارهایی را علنی کرد که تا پیش از این متهم اصلی این اتهامات دولت وی بوده است.
احمد توكلي اولين فردي بود كه به اين نامه واكنش نشان داد و هدف رئيسجمهور از نگارش آن را يك بهانهجويي براي پوشاندن مشكلات اجتماعي پيشرو و فرافكني ضعفهاي جدي اقتصادي بهويژه در بخش توليد دانست كه گرفتاريهايش روز به روز بيشتر ميشود.
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس خاطر نشان كرد: اين ادعاي آقاي احمدينژاد كه دولت را وفادار و سوگند به قانون و وفادار به آن نگاه ميكند را بايد به فال نيك گرفت كه شايد باعث شود از اين پس تخلفات و قانون شكني قبلي خودش را كنار بگذارد.
تخلف از اصول قانون اساسی و عدم رعایت قانون از جمله مواردی است که نه تنها اصلاح طلبان و منتقدان اصولگرای احمدی نژاد بارها آن را متوجه دولت نه چندان موفق نهم و دولت بعد از آن کرده اند، بلکه یاران غار این دولت نیز بر آن اذعان دارند و اگر تا پیش از این در خفا از این انحرفات خبر می دادند چندی است که کاسه صبر این حامیان هم به سر آمده و خواهان برگشت دولت از مسیر ناصوابی شدند که در پیش گرفته است.
محمد حسین فرهنگی از جمله این چهره هاست که تا کنون سعی کرده است انتقاداتش کلیات دولت را در بر نگیرد اما در مقابل این شیوه نامتعارف احمدی نژاد نتوانسته سکوت کند و این نامه را دور از شان وی توصیف می کند.
همین جمله به تنهایی نشان می دهد که چقدر این نامه رییس جمهور دور از آداب سیاسی بوده است که این عضو هیات رییسه که بارها به جانب داری از کابینه احمدی نژاد در بهارستان ریش گرو گذاشته است اکنون به گلایه از دولت برخاسته است.
هر چند فرهنگی سعی کرده تا دامن رییس جمهور را از این حرکت مبرا بداند، اما دیگر همکاران او همچون سبحانی نیا و رضایی در اینکه مسوولیت این نامه به عهده شخص رییس جمهور می باشد هیچ شکی ندارند.
امیدوار رضایی دیگر عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، ضمن اینکه احمدی نژاد را از پرداختن به مسایل حاشیه ای برحذر می دارد، از وی می خواهد اگر سخنی دارد، طبق قانون اساسی با حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز عقیده کند.
هر چند احمدی نژاد بارها نشاه داده است چندان علاقه ای به احترام گذاشتن به قانون ندارد، اما عقلا و دلسوزان نظام همچنان اصرار دارند تا با گفتمان این رییس دولت را به مسیری که قانون اساسی مشخص کرده است بازگرداند.
دکتر رضایی در همین راستا می افزاید: «به نظر می رسد هیات رئیسه در رابطه با این نامه جلسه بگذارد تا مانند موارد گذشته نسبت به آن یک جواب حقوقی بدهد».
نکته ای که در این سخنان رضایی نهفته است دو سمت گیری مخاطبان احمدی نژاد را در این جریانات نمایش می دهد.اولا اینکه این نخستین بار نیست که احمدی نژاد نامه ای و یا سخنی گفته که نیاز به موضع گیری هیات رییسه مجلس دارد و دوما اینکه منقدان احمدی نژاد بر پایبندی خود بر قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه کشور اصرار دارند
چند ماه پیش نیز احمدی نژاد با به چالش کشاندن سخنان بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران اظهار داشته بود که «مجلس دیگر در راس امور نیست» و در آن زمان نیز ضمن اعتراض گسترده مجلسیان، هیات رییسه مجبور شد برای حفاظت از کیان مجلس و قانون اساسی با استناد به قانون اساسی جایگاه مجلس را به رییس دولت متذکر شود.
سبحانی نیا که در همان موقع نیز مواضع نسبتا تندی را اتخاذ کرده این بار نیز در برابر این نامه غیر متعارف موضع گرفته است و معتقد است که : « اين مكاتبات نه تنها مشكلات را حل نميكند بلكه مشكل جديدي را ايجاد ميكند كه به نفع دو قوه، اصل نظام و مردم نيست. »
هر چند تحلیلگران سیاسی بر این عقیده اند که هدف رییس جمهور از اینکه در روزهای قبل از تعطیلات سخنان، نامه ها و عزل ونصب های جنجالی خود را انجام میدهد، آن است که بتواند بازتابهای سیاسی و رسانهای خرق عادت های خود را مدیریت کند، اما تجربه نشان داده است فاصله بسیار زیاد مواضع رییس دولت با قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری باعث شده است تا در همان ساعات اولیه رسانه ها و اشخاص سیاسی اتخاذ موضع کرده و عملا هدف دولت در این خصوص تا حدود زیادی محقق نشود.
کوهکن در این زمینه با بیان اینکه نمايندگان درباره نامه رييسجمهور در اولين روزكاري مجلس اظهار نظر خواهند كرد، افزود: بنده نميپسندم در شرايطي كه اتحاد، اتفاق و حمايت از يكديگر در اجراي قانون هدفمندسازي يارانهها ضروري است به طرح مباحثي پرداخته شود كه در داخل، نيروهاي متدين احساس انشقاق در جريان اصولگرايي كنند و دشمنان انقلاب نيز به طمع افتاده و آن را دستمايه خوبي براي گلآلود كردن آب و گرفتن ماهي مقصود كنند و اگر جاي احمدينژاد بودم اين نامه را نمينوشتم و اعتراضم را به جاي نامه به شكل ديگري مطرح ميكردم.
در حالی سیل اعتراضات و انتقادات به نامه اخیر رییس جمهور ادامه دارد که چندی پیش همین حجم انتقادات به عزل متکی و کیفیت این برکناری رییس جمهور و نزدیکانش را به خلاف واقع گویی مجبور کرد تا آنجا که منوچهر متکی ، محمدرضا رحیمی را دروغگو عنوان کرد و سخنان احمدی نژاد را نادرست خواند. اما آنچه در پایان رخ داد برکناری متکی، فروکش کردن اعتراضات و به کرسی نشستن نظر رییس دولت بود، امری که به عادت تبدیل شده است و اهالی سیاست باید بپذیرند که دولت از حاکم شدن آرامش و منطق در فضای سیاسی در جامعه استقبال نمی کند.
شاید در طی روزهای آتی شاهد گسترش دامنه اعتراضات به این اقدام رییس جمهور باشیم اما یک سوال جدی برای منتقدین ایشان مطرح است، که آیا موضع گیری های آنان تا کنون تاثیری بر رفتارهای دولت و شخص رییس جمهور داشته است؟
تازهترین اخبار مجلس شورای اسلامی را در صفحه سرویس مجلس «تابناک» بخوانید