جوابیه‌ كمیته حل اختلاف مجلس و دولت به نامه رییس‌جمهور؛

مجلس نامه احمدی‌نژاد را بی‌پاسخ نگذاشت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در كمیته حل اختلاف مجلس و دولت، در جوابیه‌ای به نامه رییس جمهور تصریح كردند: پس از سیر مراحل رفع اختلاف مجلس و دولت در شورای نگهبان و ارایه گزارش‌های این جلسات به مقام معظم رهبری، اقدام به نگارش این نامه سرگشاده اختلاف برانگیز نه وجه قانونی دارد و نه وجه مصلحتی.
کد خبر: ۱۴۴۷۹۹
|
۰۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۶ 28 January 2011
|
37636 بازدید
|
سرویس مجلس «تابناک» ـ  چهار عضو شاخص مجلس شورای اسلامی شامل نایب رئیس مجلس و رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رئیس جمهوری اسلامی ایران به نامه اخیر احمدی نژاد درباره مجلس اعتراض کردند.

به گزارش سرویس مجلس «تابناک»، متن نامه محمد حسن ابوترابی نایب رئیس مجلس، احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس، محمد رضا باهنر نماینده تهران و محمد دهقانی عضو هیأت رئیسه مجلس خطاب به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور به این شرح است:

برادر ارجمند جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد
رئیس جمهور محترم
با سلام و احترام؛

در کمال ناباوری نامه سرگشاده جنابعالی خطاب به نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی درخصوص تخلفات گسترده اکثریت نمایندگان مجلس، رؤسای قوای مقننه، قضائیه ومجمع تشخیص مصلحت نظام واکثریت اعضای مجمع در جریان تصویب قانون برنامه پنجم توسعه را مطالعه کردیم.

در شرایط خطیر امروز حفظ وحدت و انسجام قوا و پرهیز از هر سخن و اقدامی که زمینه نگرانی ملت عزیز و سوءاستفاده دشمنان را فراهم آورد یک ضرورت انکارناپذیر است. در این وضعیت، انتظار نمی‌رفت ارکان کلیدی نظام و رؤسای محترم قوای مقننه، قضائیه و مجمع تشخیص که زیر نظر رهبر معظم و فرزانه، ناخدای خدا محور و هوشمند انقلاب اسلامی قرار دارند و تصمیمات و اقدامات آنان به خوبی رصد می گردد به توطئه آفرینی علیه دولت محترم و سوء استفاده از قدرت متهم شوند.

ادب اقتضا نمود نامه جنابعالی را بی‌ پاسخ نگذاریم ولی چون کشاندن مسائل بین قوا را به میان جامعه به صلاح کشور نمی‌دانیم، با پرهیز از واژه‌ها و کلمات جدال برانگیز، به حداقل بسنده می‌کنیم. با توجه به حضور مستمرمان درجلساتی که دردفتر حضرت آیت الله جنتی به درخواست شماره 192956 مورخ 30/9/88 جنابعالی از مقام معظم رهبری تشکیل گردید و با عنایت به اطلاع و حضور در روند تقدیم لایحه برنامه پنجم توسعه کشور و بررسی آن در مجلس شورای اسلامی و نهایتاً مجمع تشخیص مصلحت نظام، نکاتی را معروض می‌داریم:

1- روح حاکم برنامه جنابعالی به نمایندگان محترم، صرف نظر از اتهاماتی که در آن مطرح شده است، مفاد نامه شماره 192956مورخ 30/9/1388آن برادر محترم به رهبرمعظم را تداعی می نماید.همانگونه که استحضار دارید درپی درخواست شما، مقام معظم رهبری طی ابلاغیه شماره 4765-1 /م مورخ 18/1/ 1389، شورای محترم نگهبان را مامور رسیدگی به موضوع با حضور صاحب نظرانی از مجلس، دولت و دانشگاه فرمودند. با دعوت و مدیریت شایسته حضرت آیت ا... جنتی تمام موضوعات مورد نظر جنابعالی (که بعضاً در این نامه سرگشاده بدانها اشاره شده است) با حضور اینجانبان از مجلس شورای اسلامی، سه نفر از معاونان محترم آنجناب، سه نفر از دانشگاهیان، سه نفر از اعضای محترم شورای نگهبان و سه کارشناس از دفتر مقام معظم رهبری، طی هجده جلسه طولانی در تابستان و پاییز امسال، مورد بحث و بررسی دقیق قرار گرفت و نهایتاً حضرت آیت الله جنتی گزارش کامل جلسات را همراه با نظرات مکتوب دولت و اینجانبان طی نامه شماره 40517/30/89 مورخ 20/8/1389 تقدیم مقام رهبری نمودند. همانگونه که جنابعالی به درستی در نامه خود مرقوم داشته‌اید «بر اساس اصل 110 قانون اساسی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه از اختیارات رهبری است»؛ بنابراین، انتظار می‌رفت (به ویژه از آنجناب که بارها در نامه خود بر ضرورت تبعیت از رهبری تاکید فرموده‌اید) بعد از سیر مراحل مذکور اقدام به نگارش این نامه سرگشاده اختلاف برانگیز نمی‌فرمودید که نه وجه قانونی دارد و نه وجه مصلحتی.

2- در نامه خویش اشاراتی داشتید که مجلس ومجمع تشخیص مصلحت نظام برخلاف رهنمودهای رهبری معظم تصمیم گرفته‌اند. با توجه به حضور در روند این تصمیم سازی شهادت می‌دهیم که این تصور مقرون به صواب نیست و نوعی اتهام تلقی می گردد.

رهنمودهای رهبری درارتباط با برنامه پنجم توسعه توسط اینجانبان (ابوترابی، باهنر و توکلی) و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی به طور دقیق به عرض همکاران ارجمند در کمیسیون تلفیق رسید و نمایندگان محترم در راستای همکاری و تعامل با دولت محترم مصوبات کمیسیون تلفیق را در چارچوب آئین نامه داخلی بازنگری کردند و در عموم قریب به اتفاق مواد برنامه نظر دولت مورد توجه قرار گرفت.

3- علاوه بر آنچه اشاره گردید، در مورد صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی، جنابعالی نظرتان را خدمت مقام معظم رهبری منعکس نمودید و در این راستا به منظور رفع دغدغه رئیس جمهور محترم، مقام معظم رهبری با دستور مورخ 26/10/89 به مجمع تشخیص مصلحت نظام کار رسیدگی و تصویب لایحه برنامه پنجم توسعه را جزء در مورد بانک مرکزی ختم فرمودند و طبق بند 8 اصل 110 حل موضوع بانک مرکزی را نیز به عنوان معضل به مجمع تشحیص مصلحت نظام واگذاردند. نظر به شخصیت حقیقی و حقوقی شما و با عنایت به اینکه آنجناب بارها در نامه سرگشاده خویش بر ضرورت التزام به قانون اساسی و رهنمودهای رهبری معظم تاکید نموده‌اید، به نظر می‌رسد با سیر مذکور، دیگر جایی برای نگارش این نامه که، زمینه نگرانی مردم شریف را فراهم آورد وجود نداشت.

4. جنابعالی در نامه مورد بحث، پرسیده‌اید:
آیا مجلس می‌تواند اعلان جنگ کند؟
آیا مجلس می‌تواند دست به تفسیر قانون اساسی بزند؟
آیا مجلس حق دارد حکم محکمه‌ای از قوه قضائیه را تغییر دهد؟
و چون پاسخ این پرسش‌ها به وضوح منفی است، نتیجه گرفته‌اید که پس مجلس نمی‌تواند برای بانک مرکزی تعیین تکلیف کند، در حالی که مواردی شبیه آنچه پرسیده شده است، به صراحت قانون اساسی از اختیارات مراجع دیگر، غیر از مجلس است و تخصصاً از حدود صلاحیت مجلس خارج است، ولی طبق اصل 44 قانون اساسی « تفصیل ضوابط و قلمرو و شرایط» کار بانک مرکزی را مجلس تعیین می‌کند. همینطور است صندوق توسعه ملی که بر اساس اصل 45 تعیین تکلیفش با مجلس است.

5. مجمع تشخیص مصلحت نظام که طبق اصولی مانند اصل 112 واصل 110 برای رفع اختلافات بین مجلس و شورای نگهبان و دادن مشاوره به رهبری برای حل معضلات کشور که از طرق عادی حل شدنی نیست، تشکیل شده است، تاکنون بارها مصلحت را درقبول نظر دولت تشخیص داده وبراین اساس عمل کرده است؛ مانند تامین منابع خارجی وموافقتنامه با دول خارجی که مجلس درخواست دولت را تصویب کرده ولی شورای نگهبان اشکال شرعی و قانون اساسی بر آنها داشته و مجمع، مصلحت نظام را در قبول نظر دولت و مجلس تشخیص داده است. در این ارتباط ذکر این نکته نیز ضروری است که اینکه جنابعالی فرموده‌اید مجمع نمی‌تواند با مصلحت سنجی، اختیار قوه‌ای را به نفع قوه دیگر کم کند نیز مصداق نقیض کم ندارد؛ از جمله اعمال تعزیرات حکومتی که همگی قبول دارند که از اختیارات قوه قضائیه است، ولی به درخواست دولت با تصویب همین مجمع به قوه مجریه سپرده شده است. اصولاً مجمع تشخیص به دستور حضرت امام ـ رضوان الله علیه ـ به این دلیل تشکیل شده است که برای حفظ مصالح نظام، که آن را مهمتر از رعایت یک حکم شرعی یا اصلی از اصول قانون اساسی تشخیص می‌دهد، تصمیم بگیرد.

6- تصویری که جنابعالی ازوضع فعلی نظام دراین نامه ارایه کردید این است که دو قوه ازقوای سه گانه همراه با مجمع تشخیص مصلحت، که رئیس و اعضای آن با نصب مستقیم رهبری نظام تعیین می‌شوند و زیر نظر معظم له کار می‌کنند، به شکل غیر قانونی و با تبانی علیه قوه مجریه فعالند، آیا این تصویر واقعی است؟ وجود این توهم زیانبار است چه رسد به ایراد اتهام در نامه سرگشاده. 

7- با استناد به اصول متعدد قانون اساسی برای اکثر مباحث حقوقی مطروحه درنامه سرگشاده جنابعالی پاسخ مناسب وجود دارد و نسبت‌ها و اتهامات وارده نیز به روشنگری نیاز دارد، لیکن به دلیل شرایط خطیر کشور و دنیای اسلام در رویارویی با نظام سلطه، دفاع از حقوق مشروع هسته‌ای و اجرای قانون مهم و تعیین کننده هدفمندسازی یارانه‌ها، در شرایطی که جنابعالی بار سنگین اداره کشور را بر دوش دارید، رسالت عقلی، دینی و ملی خود می‌دانیم که در راستای گره گشایی از کار مردم، کشور و انقلاب شما را یاری نماییم؛ در موارد بروز اختلاف که ضرورت یک جامعه پویا است، با استفاده از راهکارهای قانونی و جایگاه فاخر رهبری به عنوان تنظیم کننده روابط قوای سه گانه بدون انتقال تنش به جامعه به حل آن همت گماریم؛ و اگر تنویر افکار عمومی هم مقصود باشد، نحوه کار را چنان انتخاب کنیم که اختلاف بین نظرها را نشان دهد، نه تنازع بین افراد را.

از این منظر و با الهام از رهنمودهای همیشه راهگشای رهبری و دستورات اکید ایشان، به ویژه به رؤسای محترم قوا، خویشتن و جنابعالی و همه همکاران ارجمند را در قوه مقننه، قوه قضائیه، و نهادها و دستگاه های اجرایی کشور، به همدلی و همراهی و پرهیز از هر سخن، رفتار و تصمیم اختلاف برانگیز و تنش آفرین، جهت بهبود امور دنیا و آخرت ولی نعمتانمان که مردم اند، فرا می‌خوانیم.

تازه‌ترین اخبار مجلس شورای اسلامی را در صفحه سرویس مجلس «تابناک» بخوانید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
United States
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
نمايدگان قسم خورده اند لذا بعنوان نمايندگان مردم بايستي استيضاح را در دستور كار قرار دهند تا حقوق مردم پايمال نشود.
جاي بسي تعجب كه اكثريت مجلس هم صدا با دولت هستند و در بسياري از موارد شائبه نمايندگي دولت به افكار خطور مي كند.
اگر چنين نامه اي از سوي مرحوم بازرگان يا بني صدر و يا ديگران در تاريخ وجود مي داشت ، هم اكنون شاهد قلم فرسايي هاي بسيار در رسا نه ها بوديم.
جاي رسانه ملي به مفهوم عام در چنين مواردي بسيار خالي است ، شايد 8:30 بتواند گزارشي در يك جهت خاص تهيه نمايد !!!
اميدوارم منعكس نماييد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
مجلس اگر واقعا میخواد درست عمل کنه خودشو توی جلسه ی استیضاح جناب بهبهانی نشون بده، اینقدر این مجلسی ها طرف رئیس جمهور رو گرفتن تا کار به جایی رسید که آقای رئیس جمهور در راس امور بودن مجلس رو زیر سوال ببرند و حالا هم که این نامه ، از ماست که بر ماست. فقط کافیه به سخنان نمایندگان در جلسه ی رای اعتماد جناب صالحی و استیضاح جناب بهبهانی توجه کنید تا بفهمید اینها نمایندگان مایند یا نمایندگان دولت!
مرتضی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
آقای احمدی نژاد برای اینکه ناکامی های دولت خود در امور ورزش و حمل و نقل ، بمب گذاری و هزار ناکارآمدی دیگر و از همه مهمتر دروغ گفتن های متعدد ، را تحت تاثیر قرار دهد ، برای فرار به جلو ، این بحث های بی ربط را راه انداخته که توجه مردم را منحرف کنه.
پاسخ ها
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
درود بر شما
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
واقعا که ؟؟؟!!!
مقصر خود نماینده ها هستند (شاید هم مقصر خود ما باشیم) که طی این چند سال راه را باز گذاشتند تا دولت هرکاری می خواهد انجام دهد و الان هم اینجوری به آنها بتازد
اگه این نمایندگانی که ما بهشون رای دادیم بخوان بازهم اینجوری از حق ما دفاع کنند این دفعه دیگه رای نمی دیم ...
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
انصافا اگر سوال منطقي باشد و جواب هم منطقي خوب است اما اگر سوال غير منطقي باشد و جواب منطقي فوق العاده است. تفكر ، منطق ، احترام ،استدلال و احترام به شعور مردم امروز در جامعه ما نمره خوبي نميآورد. متاسفم از اينكه فضاي ذهنيمان را مملو از هياهوي بي ارزشي ميبينم كه اگر اين فضا در جهت رشد آرمانهاي پاك بشري بكار گرفته ميشد چهره امروز بشر اينقدر خسته و پرخاشجو نميشد .
ناشناس
|
Malaysia
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
چرا مماشات می کنید با این نامه باز هم گفتید اشکال نداره ایندفعه دفعه دیگر ننویس از این نامه مگر کار مملکت شوخی بردار است کجایند نمایندگانی مانند مصدق و مدرس که در چشم برهم زدنی استیضاح کنند رییس دولت را که از قانون تخلف می کند
صادق
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
یکی یاد آوری کنه به آفای احمدی نژاد که ما علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری انتخابات مجلس و خبرگان رهبری رو هم داریم یعنی هم مجلس و هم شخص رهبری در قالب تشخیص مصلحت نظام می تونن به اندازه ایشان در حوضه خودشان آزادی عمل داشته باشند ضمنا ایشان باید بدانند برای هر شهری نماینده آن شهر به جهت هم خون بودن و ارق ناسیونالیستی کمتر از ایشان محبوب نیست که با توهین به ایشان موجبات ناراحتی مردم را فراهم می آورد پس ایشان نه تنها بالاتر از مجلس نیستن بلکه پایین تر هم هستند پس گوش به فرمان مجلس باشید و به نحو احسن اجرا کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
آن موقع كه نمايندگان مجلس بي جهت و همه جوره از آقاي احمدي نژاد حمايت ميكردند ميباست به اين هم فكر ميكردند كه در آينده نخواهند توانست از ايشان انتقاد كنند!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟