بازدید 22812

حكايتي اسفناك درباره ديوار چين

كساني كه در محل ساختمان مي‌مردند جسدشان را لاي ديوار مي‌گذاشتند. اكنون در انتهاي شرقي اين ديوار يعني در «شان‌هاي گوان» معبدي وجود دارد كه مي‌گويند براي بانويي به اسم «مون جيان نو» ساخته شده است.
کد خبر: ۱۵۸۴۸۳
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۸ 14 April 2011
كمتر كسي است در جهان كه نام ديوار چين را نشنيده باشد كه بين مغولستان و چين به معني اخص ممتد است. اين ديوار بزرگ بيش از دو هزار سال عمر كرده است و بيش از 6 هزار كيلومتر طول دارد.

به گزارش جام جم به نقل از سایت تاریخ جهان، بلندي آن قسمت ديوار كه در شمال پكن بنا شده است، 8.5 متر و در نقاط ديگر از 4 تا 15 متر است و قطر ديوار 4.5 تا 7.5 متر است. ديوار چين شامل ديوارهاي متعدد جداگانه شده است، چراكه هر دودمان پس از روي كار آمدن ديوارهايي بر آن مي‌افزودند.

ساختن ديوار در قرن سوم قبل از ميلاد در عهد امپراتور «شي خوانگ تي» از سلسله سلاطين چين (108 تا 221 قبل از ميلاد) شروع شد و دامنه كار ديوارسازي طي سلطنت آن دودمان بسيار وسيع گرديد.

يك ميليون براي اين كار بسيج شده بودند و چون شرايط كار بسيار سخت بود گروه كثيري از كارگران مي‌رفتند و برنمي‌گشتند.

كساني كه در محل ساختمان مي‌مردند جسدشان را لاي ديوار مي‌گذاشتند. اكنون در انتهاي شرقي اين ديوار يعني در «شان‌هاي گوان» معبدي وجود دارد كه مي‌گويند براي بانويي به اسم «مون جيان نو» ساخته شده است.

«مون جيان نو» دختري بود كه با جواني از مردم دهكده خود ازدواج كرده بود. چند روز پس از ازدواج شوهر را براي ديوارسازي بردند. چند سالي از رفتن او گذشت و هيچ خبري از او نرسيد.

مون جيان نو كه پيوسته نگران سرنوشت شوهر خود بود، عاقبت تصميم گرفت شخصا برود و از وي سراغي بگيرد و او را بيابد.

روزي عازم محل كار او شد پس از طي مسافت بسيار سرانجام به محل كار شوهر رسيد، ولي شوهر خود را پيدا نكرد. همكارانش به او گفتند خيلي احتمال دارد كه شوهرش مرده باشد و جسد او را هم لاي ديوار گذارده باشند.

مون‌ جيان نو اين خبر را كه شنيد بسيار غمگين گرديد و همانجا ماند و روزها و شب‌ها زير آن قسمت ديوار مي‌نشست و گريه مي‌كرد.

شبي در اثناي گريستن، آواز مهيبي شنيد. سرش را بلند كرد ديد ديوار شكاف برداشته است. در داخل شكاف جسد شوهر خود را تشخيص داد. آخر لباسي را كه شوهرش بر تن داشت خوب مي‌شناخت. مون جيان نو بي‌درنگ خود را روي جسد شوهر خود افكند و ديگر بيرون نيامد. اكنون اين حكايت اسفناك همچنان در ميان مردم چين بر سر زبان‌هاست و سرزنشي از بيداد و ستم گذشتگان دارد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
اين قصه ديوار چيند كه خيلي ناراحت كننده بود ولي درهمون دوران در تخت جمشيد هر كارگر حقوق مناسب شغل خودش رو ميگرفت ومضايا وحتا بازنشستگي ...
در نظر اول بیداد و ستم را میبینیم. اما فراموش نکنیم که چه بسا اگر این دیوار ساخته نمیشد هم اکنون کشوری بنام چین با این وسعت وجود خارجی نداشت. زیرا این دیوار بنای حفاظت خاک چین در برابر هجوم قبیله های وحشی سرزمین های شمال چین بود.
مجيد اون ساختمان 85 بود نه ديوار چين
سلام
شهرکی در حوالی گتوند است که یک حکایت به همین مظمون هست و برای ساختن پلی با اکراه مردم منطقه و حتی زنان را مجبور به کار میکنند تا این منطقه آباد بشه و اسمش هم توسط مردم محلی ظلم آباد گذاشته شده
در "آری این چنین بود برادر" مرحوم شریعتی در خصوص بنا شدن آثار تمدنی بشر بر گرده رنجور پابرهنگان و بردگان به زیبایی سخن گفته است...روحش شاد.
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # رفح # حج # ارتحال امام خمینی
وب گردی