سرویس مجلس ـ به عنوان عضوی از کمیسیون آموزش و تحقیقات با این موضوع که امتحان آزمون دکترا به صورت متمرکز برگزار شود، موافق نبودم، چون برگزاری آزمون دکترا باید به دست دانشگاه انجام شود.
سعدالله نصیری قیدار در گفت وگو با «تابناک» اظهار داشت: نامه های متعددی از مرکز دانشگاهی به مجلس و وزارت علوم فرستاده شد که با این روند مخالفت داشتند، به ویژه نامه ای که از سوی فرهنگستان علوم نوشته شد و نزدیک هفده دلیل آورده بودند که این کار درست نیست.
این عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: دکترا سطح خاصی بوده و عمدتا تحقیقات است که نقش نخست را در این سطح دارد، نه آموزش؛ بر خلاف سطح کارشناسی که عمدتا آموزشی و فوق لیسانس که بین این دو سطح است.
وی با بیان اینکه با آزمون برگزار شده، نه تنها توان پژوهشی دانشجو سنجیده نمی شود، بلکه حتی توان آموزشی وی نیز سنجیده نخواهد شد، تأکید کرد: پیش از آنکه دانشجویان به سطح کارشناسی ارشد برسند، هزینه های بسیاری شده و باید به گونه ای برنامه ریزی شود که این راه ادامه دار باشد و اگر این دانشجو به دانشگاه دیگری برود، همه چیز باید از نو آغاز شود.
اینهایی که می گویند، اگر اختیار در دست دانشگاه ها باشد، آنها دانشجویان خاص خود را گزینش می کنند، اشتباه می کنند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان در ادامه خاطرنشان ساخت: زمانی که استاد چندین سال در کارشناسی ارشد با دانشجویی کار کرده و با هم راهی را پشت سر گذارده اند، طبیعتا ترجبح می دهند در سطح دکترا نیز این راه ادامه داشته باشد و نه تنها هزینه های انجام شده از دست نمی رود، بلکه وقت و عمری که صرف شده، دچار انقطاع نمی شود. این راهی است که در دنیا مرسوم است و این دانشگاهها هستند که به دانشجوبان پذیرش می دهند، نه وزارتخانه های آموزشی کشورها.
وی افزود: تجربه این را تأیید خواهد کرد که این روال مناسب و درست نیست و دانشگاههای کشور به این روال معترضند و امیدوارم پیش از اینکه وقت بگذرد، وزارت علوم در تصمیم خود تجدیدنظر کند.
این نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم خاطرنشان کرد: درباره دانشگاههایی که مقطع دکترا ندارند، دانشجویان می توانند در آزمون دکترای دانشگاههای کشور شرکت کنند و گزینش دانشجو نیز در فضایی شورایی انجام می شود و اینکه پنداشته می شود، تنها یک نفر در پذیرش دانشجوی دکترا نقش دارد، اشتباه است، بلکه همواره کمیته ای تشکیل می شود و اعضای هیأت علمی گروه نیز در آن حضور دارند و جمعی تصمیم می گیرند؛ یعنی این گونه نیست که حتما دانشجویان دانشگاه خود پذیرش کنند.
نصیری تأکید کرد: مسأله به این سادگی نیست که با آزمون متمرکز حل شود و در عمل خواهیم دید که اشکالات آن به مراتب بیشتر از آزمون غیرمتمرکز است.