در اجلاس «جی هشت» چه گذشت؟

از وساطت روسیه در لیبی تا کمک 40 میلیاردی به اعراب!

نیکولا سارکوزی که کشورش میزبان اجلاس «جی هشت» بود، به خبرنگاران گفته است: بیست میلیارد دلار از این مبلغ توسط بانک های توسعه پرداخت خواهد شد که از این میزان، ده میلیارد آن توسط صندوق بین المللی پول تأمین می شود و ده میلیون مابقی را کشورهای عربی پرداخت خواهند کرد تا...
کد خبر: ۱۶۷۴۶۱
|
۰۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۰ 28 May 2011
|
9217 بازدید
|
۳
سرویس بین الملل ـ اجلاس کشورهای عضو «جی هشت»، در حالی به پایان رسید که کشورهای عضو، در این اجلاس تصمیم گرفتند، چهل میلیارد دلار برای تسریع در انقلاب های کشورهای جهان عرب بپردازند.

به گزارش «تابناک»، «گلف نیوز» خبری را منتشر کرده که بنا بر آن، در نظر گرفتن این چهل میلیارد دلار برای تسریع در انقلاب های کشورهای عربی، در حالی صورت می گیرد که هنوز مشخص نشده است، این مبلغ چه زمانی و به چه کسانی پرداخت می شود!

نیکولا سارکوزی که کشورش، میزبان اجلاس «جی هشت» بود، به خبرنگاران گفته است: بیست میلیارد دلار از این مبلغ توسط بانک های توسعه پرداخت خواهد شد و ده میلیارد دیگر آن، توسط صندوق بین المللی پول تأمین می شود و ده میلیون مابقی را کشورهای عربی پرداخت خواهند کرد تا رخدادی را که در خاورمیانه در حال وقوع است، پشتیبانی کنند؛ رخدادهایی که خود کشورهای عضو «جی هشت» آن را به فروریختن دیوار برلین در اروپا تشبیه کرده اند.

مقامات فرانسوی بر این باورند که اختصاص این چهل میلیارد دلار، قطعی است و تنها این که هنوز مشخص نیست، به چه میزان و در اختیار چه کشورهایی قرار خواهد گرفت. با وجود این، برخی منابع و از جمله وزیر جدید اقتصاد و دارایی تونس می گویند که بیست میلیارد دلار از این مبلغ در مدت سه سال در اختیار مصر و تونس قرار خواهد گرفت.

سران «جی هشت» همچنین با مورد بحث قرار دادن مسأله لیبی، به این نکته اشاره کردند که قذافی و حکومت لیبی نتوانسته اند مسئولیت حمایت از شهروندان خود را به درستی انجام دهند؛ بنابراین، قذافی و حکومتش به صورت کلی از مشروعیت ساقط شده است.

در همین زمینه، پس از پایان اجلاس «جی هشت» در روز گذشته، دیمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه پیشنهاد داده است که بین معمر قذافی و دولت های غربی میانجیگری کند؛ پیشنهادی که با استقبال کشورهای غربی روبه رو شد.

افزون بر این، در حاشیه همین اجلاس «جی هشت» نیز «سرگئی رابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه هم به خبرنگاران گفت: معمر قذافی عمیقا بر این باور است که رهبر واقعی مردم لیبی است.

وی همچنین افزود: اکنون زمان آن است که ما فرمولی را پیدا کنیم که قذافی قدرت را ترک کند که اگر چنین رخ دهد، مسائل دیگر هم به صورت خودکار حل خواهد شد.

بنابراین، گویا، اختصاص چهل میلیارد دلار برای کمک به توسعه در کشورهای عربی که در آنجا انقلاب شده، ناشی از این پندار است که انقلاب های روی داده در کشورهای عربی ریشه ای تنها اقتصادی دارد، در حالی که در کشورهایی چون مصر، یمن، بحرین و... نشانه های بسیار تأثیرگذارتری از عوامل اقتصادی، علت خیزش جنبش های مردمی بوده و چنین تحلیلی از انقلاب های عربی، تصور تقلیل گرایانه برای کمرنگ کردن جنبه استقلال خواهانه قیام مردم در کشورهای عربی است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
ما هم می شینیم و از فرصتهای بدست آمده با حسرت نگاه می کنیم چون مشکلات داخلی و انحرافی در کشور در چنین مواقعی زیاد می شود تابناک فکر می کنی علت چیست ؟
چند وقته که مطلبی از بحرین و مصر و یمن و اردن و تونس و سوریه قرار ندادی به حرفهای صد تا یه غاز انحرافات داخلی می پردازی کو اون بیانیه خود و همقطاران رسانه ایت در ارتباط با حمایت از جنبش های منطقه ای
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟