انتقاد نماینده بندرترکمن از عملکرد بانکها؛

هر روز کمر مردم خمیده‌تر و گردن بانک‌ها افراشته‌تر می‌شود

رابطه بازی در سیستم بانکی وجود دارد و نمی توان آن را انکار کرد و مردم به عینه این را می بینند. باید دست واسطه ها کوتاه شود . افرادی که می خواهند وام چند میلیونی بگیرند باید از 7 خان رستم بگذرند اما کسانیکه وامهای کلانی گرفته اند، فکری برای بازپرداخت آن ندارند و رئیس جمهور نیز بارها گفته است که اسامی این افراد را اعلام می کند اما تاکنون چنین چیزی اتفاق نیافتاده و اینکه قوه قضائیه به چه صورت این موارد را پیگیری می کند در هاله ای از ابهام است.
کد خبر: ۱۸۴۷۳۳
|
۱۳ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۹ 04 September 2011
|
19288 بازدید
|
۶
سرویس مجلس «تابناک» ـ موضوع بانک‌ها، بسیار بحث‌برانگیز است و در هر محفلی این پرسش مطرح است که چرا در کشورهای غیر اسلامی و حتی کشورهای اسلامی همسایه، سود بانکی بین 1 تا 3 درصد است، ولی در ایران بین 18 تا  36 درصد است؟!

محمد جواد نظری مهر با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: سالیان سال است که مردم با این موضوع دست به گریبان هستند، با اینکه همواره در کشور راجع به عدالت و اسلام سخن گفته می‌شود، بانک‌ها بدون در نظر گرفتن راهکاری برای رفع این مشکل، کارهایی می‌کنند که مردم را با مشکلات عدیده ای روبه‌رو می‌سازد.

نماینده مردم بندرگز، کردکوی، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: در شرایطی که سود وام‌ها دو رقمی است، مردم باید همه درآمد خود را به بانک‌ها بدهند؛ یعنی در حقیقت برای آنها کار کنند و بانک‌ها روز به روز بر تجملات خود می افزایند و برافراشته‌تر می شوند و کمر مردم خمیده‌تر.

این عضو مجمع نمایندگان استان گلستان در انتقاد از عملکرد بانک‌ها افزود: در بحث کشاورزی، وام‌هایی که داده‌اند، کشاورزان را بدهکار کرده و کسی نیست، بگوید وام گرفته و نتیجه‌ای غیر از بدهکاری در پی نداشته است. در مورد صنایع، وامهایی داده می‌شود که به دلیل سود بالا، صنعتکاران را نیز بدهکار بانک‌ها کرده است.

نظری مهر با اشاره به موازین اسلامی خاطرنشان کرد: هم از نظر شرع اسلام و هم از نظر عرف، این موضوع بحث‌برانگیز است و باید بانک مرکزی پس از 32 سال که از انقلاب می‌گذرد، به سمت تک رقمی کردن این سود می‌رفت و جای تأسف دارد که مسئولین بانک مرکزی، حتی این زحمت را به خود نمی‌دهند، سود بانک‌ها را مطابق شرع اسلام تعیین کنند که مال حرام در سفره مردم نرود. این روند نوعی استثمار است و اگر این کار همین گونه ادامه یابد، باعث نارضایتی می‌شود و نگاه مردم به گونه‌ای تغییر می‌کند که برای نظام جمهوری اسلامی وجهه خوبی ندارد.

وی با بیان این که رابطه بازی در سیستم بانکی هست و نمی‌توان آن را انکار کرد و مردم به عینه این را می‌بینند، تأکید کرد: باید دست واسطه‌ها کوتاه شود. افرادی که می‌خواهند وام چند میلیونی بگیرند، باید از هفت خان رستم بگذرند، ولی کسانی که وام‌های کلانی گرفته اند، فکری برای بازپرداخت آن ندارند و رئیس‌جمهور نیز بارها گفته است که نام این افراد را اعلام می کند، ولی تاکنون چنین چیزی نشده و اینکه قوه قضائیه به چه صورت این موارد را پیگیری می‌کند، در هاله‌ای از ابهام است.

این در حالی است که قوانین بسیار محکم و مشخص است، ولی در اجرا بسیار مشکل داریم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
گسترده ترین سیستم ربا خواری دنیا در کشور اسلامی ما توسط بانکهای رسمی اداره میشود.
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
کو گوش شنوا
بانکها فقط به فکر منافع خود هستند اگه می خواهی یه وام بگیری باید از هقت خان رستم بگذری تازه اگه دو روز قسط وام رو دیر بدی باید دیرکرد سنگین بدهی . کجای این بانکداری اسلامی است . 5 میلیون وام از بانک ملی گرفته ام که بعد از سه سال به صورت اقساطی باید بیش از یک میلیون و دویست سود بدهم . تازه دیر کردهایش بماند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟