سرويس اقتصادي ـ بانک جولیوس بائر سوئیس در گزارشی نوشت: آسیا تا سال 2015، یک میلیون و ششصدوشصت هزار میلیونر به جمع میلیونرهای جهان میافزاید.
به گزارش «تابناك»، به نقل از رویترز، بنابراین،شمار میلیونرهای جهان تا سال 2015 به 2 میلیون و 820 هزار نفر افزایش ميیابد.
بايد توجه داشت كه اين پيش بيني باور نكردني است كه از اين ميان بيشتر از 50% آسيايي باشند و اگر اين پيش بيني توسط يك نهاد آسيايي صورت گرفته بو،د پذيرش آن بسيار دور از ذهن مي نمود.
این بانک سوئیسی پیشبینی کرد ثروت افرادی که یک میلیون دلار یا بیشتر داراییهای قابل سرمایهگذاری دارند تا سال 2015 تقریبا سه برابر ميشود؛ اين يعني هم اكنون شمار ميليونرهاي جهان، نزديك به نهصد و چهل هزار نفر و اگر قرار است، از 1 ميليون و 880 هزار لازم براي سه برابر شدن تا 2115 (رسيدن به سقف 2 ميليون و 820 هزار) عددي برابر 1 ميليون و 660 هزار آن توسط آسيا تأمين شود، اروپاييها و آمريكاييها در افزايش تعداد ميليونرهاي جهان در پنج سال آينده، تقريبا نقشي نخواهند داشت، زيرا سهم آنها چيزي در نزدیک 220 هزار نفر خواهد بود كه در قياس با سهم آسيا بساير ناچيز است.
بنا بر محاسبه آماري از اين پيشبيني بانك سوييسي آسيا 88% از كل ميليونرهاي جديد در پنج سال آينده جهان را تأمين خواهد نمود.
چرا آسيا تأمين كننده بيش از 88% ميليونرهاي جديد جهان است؟البته اين مسأله باور نكردني از دو منظر تحليل و توجيه میشود:نخست اينكه: كشورهاي غربي هم اكنون مراحل تكامل يافته رشد سرمايه داري خود را ميگذرانند و از مرحله شكل گيري سرمايه داريهاي كلان ملي و حتي ايجاد كارتلهاي بزرگ بينالمللي نيز عبور كرده اند و در چنين مرحله اي كه از مراحل آخر در رشد اقتصاد سرمايه داري است، ديگر فضا براي رشد و شكل گيري ميليونرهاي جديد باز نيست و اين الزاما به معني رشد نکردن اقتصادي نخواهد بود، بلكه رشد اقتصادي وجود دارد و مي تواند رشد بالايي هم باشد، ولی در بستر كارتلهاي موجود توزيع مي شود، زيرا آنها قبلا به توافقي در تقسيم حوزههاي تجاري و توليدي رسيده اند و نيازي به شكل گيري شركتهاي جديد نيست.
و از اين روست كه تعداد ميليونرهاي جديد كمتري در اين كشور شكل مي گيرد.
در حقيقت با افزايش ثروت در اين كشورها بر شمار ثروتمندان افزوده نميشود، بلكه بر ثروت ثروتمندان قبلي افزوده ميشود.بنابراین، در صورتي كه كشورهايي آسيايي مراحل نخست رشد سرمايه داري خود را ميگذرانند و در اين مرحله هنوز انحصارات اقتصادي توسط شركتهاي بزرگ ملي يل بين المللي ايجاد نشده و با شرايط خوب رشد اقتصادي كه دارند، طبيعي است كه روز به روز بر تعداد شركتهاي بزرگ و ميليونرها افزوده شود.
دوم آنكه: علاوه بر مسأله نخست كه دليل اصلي اين اتفاق است، اصولا در مراحل نهايي تكامل سرمايهداري به دليل وجود همين انحصارات و كمتر بودن انگيزه مولتي ميلياردرها براي گسترش تجارتها و توليدهاي نوين به دليل اطمينان از تداوم سودهاي انحصاري موجود رشد اقتصادي كم مي شود، كما اينكه اين روزها در تمام كشورهاي صنعتي بزرگ بحث بحران و ركود اقتصادي و نرخهايي بسيار پايين رشد (زير يك درصد) ديده مي شود و استثنايي هم ندارد حتي ژاپن كه يك كشور آسيايي است، ولی مدت زمان زيادي از رشد اقتصاد سرمايه داري آن مي گذرد، سالهاست نرخ رشد بالاي يك درصد را به چشم نديده و دقيقا با مشكلات كشورهاي صنعتي دست و پنجه نرم مي كند.
اين در حالي است كه كشورهاي آسيايي به دليل قرار داشتن در مراحل اوليه از نرخ رشدهاي بسيار بالايي مانند نرخ بيش از 10 درصد در چين و هند برخورداند و در چنين فضايي، طبيعي است كه رونق كسب و كار بر شمار ميليونرها روز به روز مي افزايد.
چين و هند زادگاه بيش از نيم ثروتمندان جديد جهاندر این گزارش آمده است، چین به تنهایی میزبان نزدیک نیمي از میلیونرهای آسیاست که در مجموع هشت تریلیون و هشتصد میلیارد دلار دارایی دارند.
این گزارش ميافزاید: پرجمعیت ترین کشور جهان، چین 502 هزار میلیونر دارد (بيش از نصف میزان ميليونرهاي جهان) که مجموع سرمایهگذاری آنها در داراییهای قابل سرمایهگذاری دو تریلیون و ششصد میلیارد دلار است.
در گزارش بانک جولیوس بائر آمده است: شمار میلیونرهای هند تا سال 2015 بیش از دو برابر خواهد شد و اندونزی نیز در این مقوله با بیشترین رشد روبهروست. این کشور در پنج سال آینده، شاهد افزایش بیش از 25 درصدی شمار میلیونرهای خود خواهد بود.
در این گزارش آمده است، چین و هند در مجموع در 40 درصد از رشد اقتصادی جهان در سال 2011 و 2012 سهیم هستند.