آیتالله صادق لاریجانی:
در پرونده «فساد عظيم بانکي» کوتاه نخواهيم آمد
دستگاه قضايي تا امروز در حد وسع خود، در راستای رسيدگي به اين پرونده تلاش کرده و از همان روز نخست کشف و تشکيل پرونده که مدتها پیش از رسانهاي شدن موضوع بوده با قاطعيت وارد عمل شده و ابلاغ ويژه رئيس قوه قضاييه به دادستان کل کشور ـ که بحمدالله شخصيت قاطعي هستند و سابقه روشني در رسيدگي به پروندههاي خاص دارند ـ نشان ميدهد که قوه قضاييه، عزم خود را در اين راستا جزم کرده است.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۵ 21 September 2011
کد خبر: ۱۹۲۱۲۹
| ۳۰ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۵ 21 September 2011
| رييس قوه قضاييه، رسانهها و همه مسئولان نظام را به همدلي و همکاري قانوني در رسيدگي به پرونده «فساد عظيم بانکي» و پرهيز از فرافکني، وارد کردن نسبتهاي ناروا به افراد، تشويش اذهان عمومي و اخلال در روند پيگيري قضايي اين پرونده از راه اطلاعرسانيهاي غيرقانوني و خلاف واقع فراخواند.
به گزارش «تابناک»، آيتالله آملي لاريجاني در نشست مسئولان عالي قضايي گفت: قوه قضاييه در پرونده «فساد عظيم بانکي» و دیگر پروندههاي مشابه، هرگز کوتاه نخواهد آمد و راه قانوني خود را تا کشف کامل حقيقت پشت سر خواهد گذراند.
وي عملکرد قوه قضاييه و به ويژه دادگستري استان خوزستان در کشف، پيگيري و بررسي فساد بزرگ بانکي را مناسب خواند و با تأکيد بر اين که «هيچ يک از مسئولان و ارکان قوه قضاييه، هيچ ترديدي در اين باره ندارند که اين پرونده بايد به سرانجام عادلانه و قانوني برسد»، گفت: دستگاه قضايي تا امروز در حد وسع خود در راستای رسيدگي به اين پرونده تلاش کرده و از همان روز نخست کشف و تشکيل پرونده که مدتها پیش از رسانهاي شدن موضوع بوده با قاطعيت وارد عمل شده و ابلاغ ويژه رئيس قوه قضاييه به دادستان کل کشور ـ که بحمدالله شخصيت قاطعي هستند و سابقه روشني در رسيدگي به پروندههاي خاص دارند ـ نشان ميدهد که قوه قضاييه، عزم خود را در اين راستا جزم کرده است.
رييس قوه قضاييه افزود: مردم شريف ايران بدانند دستگاه قضايي هرگز کوتاه نميآيد و در همين جا ضمن تشکر از همه مسئولان دستگاه قضايي در استان خوزستان و سازمان بازرسي کل کشور که بسيار خوب کار کردند، اعلام ميکنم ما بنا نداريم پروندههايي را که هنوز به سرانجامي نرسيده و محکوميتي برای آن صادر نشده است، رسانهاي کنيم و در اين پرونده نيز از آغاز بنابر همين بوده است.
آيتالله آملي لاريجاني، بزرگنمايي کردن چنين پروندههايي را در رسانهها و اظهار نظرهاي غير واقعي و غير قانوني را موجب برهم زدن رويه رسيدگي قضايي اعلام کرد و گفت: حتي خود من به عنوان رييس قوه قضاييه تا هنگامی که همه حقايق اين پرونده روشن نشده و پيگيريهاي قضايي به سرانجام نرسيده است، نميتوانم آشکارا اعلام کنم که سه هزار ميليارد اختلاس شده است، چرا که رسانهاي کردن يک اتهام و بزرگنمايي آن، موجب مخدوش شدن تحقيقات قضايي ميشود و اين نه به سود دستگاه قضايي و نه نظام و نه مردم است.
وي رسانهها و افراد و مسئولان صاحب تريبون را به پرهيز از اظهارنظرهاي شتابزده، فرافکني و اخلال در روند رسيدگي به اين پرونده فراخواند و گفت: همه بايد بگذارند که جريان امور قضايي در يک راه درست قرار گيرد و بدانند که کار رسيدگي دستگاه قضايي در اين پرونده از چند روز پیش آغاز نشده، بلکه مدير کل دادگستري استان خوزستان، قضات شريف اين استان به همراه سازمان بازرسي کل کشور از يکي دو ماه پيش اين پرونده را دست گرفته بودند و افرادي را دستگير و نيز تحقيقات زيادي انجام شده است و حتي اموالي را هم بلوکه کردهاند و همچنان تحقيقات ادامه دارد؛ اما بنايمان اين بوده که مانند دیگر امور قضايي تا پیش از حصول نتيجه نهايي اطلاعرساني نکنيم.
رييس قوه قضاييه سپس خطاب به رسانهها و مطبوعاتي که به صراحت عنوان «اختلاس سه هزار ميلياردي» را بازتاب دادهاند، گفت: پرسش ما اين است که اين سه هزار ميلياردي که در رسانه آمده، کدام يک از اين رسانهها تحقيق کرده و به نتيجه رسيدهاند و حتي خود را محق دانستهاند که افرادي را محکوم کنند، در حالي که قوه قضاييه هنوز تحقيقاتش کامل نشده و حکمي نيز صادر نکرده است. اگر از بنده هم به عنوان مسئول دستگاه قضايي بپرسيد، آيا سه هزار ميليارد، اختلاس هست، بنده ميگويم نميدانم و تنها ميتوانم در اين برهه بگويم که ما ميدانيم جريان بزرگ تخلف مالي رخ داده، چون اسنادش هست، اما اينکه سه هزار ميليارد ريال اختلاس بوده يا نبوده، بايد مراحل تحقيقات و رسيدگي انجام شود و بعد اعلام کنيم.
وي تأکيد کرد: فضاسازيهاي نادرست و يا اظهارنظرهايي درباره اينکه چه کسي اين ماجرا را کشف کرده و يا تلاش عدهاي براي دور کردن و تبرئه خود از اين ماجرا درست نيست. چه لزومي دارد، پشت صفحه تلويزيون و در يک مصاحبه مطبوعاتي، خودشان را تبرئه کنند؟ اگر بناست کسي تبرئه شود، در تحقيقات قضايي تبرئه ميشود و اين گونه کارها تنها موجب مشوش شدن اذهان خواهد شد.
رييس قوه قضاييه با تأکيد بر اينکه دستگاه قضايي برحسب وظيفه ذاتي خود به کشف جرم و تعقيب مجرمان در اين پرونده خواهد پرداخت، افزود: کشف جرم و تعقيب مجرم، به ویژه جرايمي که با اموال عمومي سر و کار دارد و به ويژه جرمي که به حيثيت نظام صدمه وارد ميکند، وظيفه ذاتي دستگاه قضايي است و ما انتظار داريم رسانهها از سر و صداهاي بيخودي دوری کنند، چرا که اين کار، افزون بر اينکه به لحاظ نسبت دادنهاي خلاف و واهي و انتشار اتهامهاي اثبات نشده جرم است، موجب تشويش اذهان عمومي نيز ميشود؛ يعني اينکه از دو دید اين کارها خلاف است و من اخطار ميکنم که اين وضعيت در تهمت زدن به افراد و مشوش کردن اذهان از سوي رسانهها ادامه پيدا نکند که هر کسي را که دلشان ميخواهد تهمت بزنند و هر کسي را که ميخواهند، نسبتي به او بدهند و ذهن عمومي جامعه را به گونهاي مشوش کنند که آن گاه اگر دستگاه قضايي حرف حقي هم داشته باشد، اين سخن را حمل بر امور سياسي کنند.
آيتالله لاريجاني با اشاره به اينکه «برخي هم در اين جريانهاي رسانهاي حتماً نيت خير دارند»، اعلام کرد: اين عزيزان بايد بدانند که اين کار در پایان به سود نظام نيست، چون نتيجه آن اين ميشود که دستگاه قضايي اگر حرفي بزند، ميگويند سياسي است.
رييس قوه قضاييه افزود: رييس سازمان بازرسي کل کشور در نشست غيرعلني مجلس مطالبي مطرح کردند که متأسفانه برخي از آن مطالب به صورتي مخلوط (حسب گزارش رييس سازمان) در رسانهها بازتاب داده شد. جاي شگفتی است، چگونه مطالب يک جلسه غير علني از سوي نماينده محترمي رسانهاي ميشود!
آيتالله لاريجاني مبارزه با مفاسد اقتصادي را حساس و به مانند تيغي دو لبه دانست که پرداختن به آن، ظرافتهاي خاص خود را دارد که يک طرف آن اين است که برخورد نکردن با مفاسد اقتصادي، زيبنده نظام نيست و نظام بايد قاطع و پرصلابت در برابر آن بايستند و طرف ديگر قضيه در اين پرتگاه و اين لبه تيزي که هست، مسأله امنيت اقتصادي است.
وي تأکيد کرد: اگر در کشور سرمايهدار متديني که در راه درست و حلالي حرکت ميکند، امنيت نداشته باشد، کشور رشد نخواهد کرد. رفع بيکاري و تقويت چرخه اقتصادي بايد با جريان سرمايه سرمايهداران به انجام برسد و در عين حال، بايد کاري شود که افراد فرصتطلب و سودجو از رانتها نتوانند استفاده کنند و مطمئن باشند و بدانند اگر کوچکترين تخلفي صورت گيرد، سر و کارشان با دستگاه قضايي خواهد بود و اگر جرمشان ثابت شد، مجازاتشان هم قطعي است، ولي اگر بنا باشد که هر کسي در هر روزنامه يا رسانهاي افراد را متهم کند، هيچ بنگاه اقتصادي و مالي يا کارخانه و يا بانکي نميتواند با امنيت به کار خود ادامه دهد.
رييس قوه قضاييه افزود: از سازمان بازرسي کل کشور ميخواهم که ابعاد نظارتي خود را قويتر کند و با تقويت امکانات، بودجه، نيروي انساني تدبيري اندیشیده شود که نظارت سازمان بازرسي کل کشور بر دستگاههاي اجرايي از جمله بانکها که شريان اقتصادي کشورها را در دست دارند، هم بيشتر شود.
وي گفت: مهم اين است که آيا يک نظام با اين قبيل مفاسد ميسازد و يا در مقابل آن فساد ميايستد که بحمدالله نظام اسلامي ما همواره نشان داده در برابر اين گونه فسادها ايستاده و نمونههاي متعدد آن نيز براي همه روشن است و از جناب حجت الاسلام والمسلمين محسني اژهاي که چهره برجسته و مورد اطمينان در دستگاه قضايي هستند هم ميخواهيم در اين پرونده نيز با قاطعيت عمل کنند و همه مسئولان عالي قضايي و بلکه همه مسئولان نظام نيز پيگير اين قضيه هستند.
لاريجاني با تأکيد بر اينکه اين فساد مربوط به بانکها و قوه مجريه است، گفت: حتي اگر در دستگاه قضايي هم کسي با اين پرونده مرتبط و متهم باشد، به طور قطع پيگيري خواهيم کرد ولي روشن است که ارتباط دستگاه قضايي، صرفاً اين است که بايد رسيدگي کند.
رييس قوه قضاييه تأکيد کرد: مطمئنم با قاطعيتي که دستگاه قضايي دارد و قواي ديگر هم همراهي کردهاند، نسبت به اين پرونده و موارد مشابه آن قاطعانه رسيدگي خواهد شد و ما توقعمان اين است که همه فضا را براي رسيدگي جدي به اين پرونده آماده کنند و مردم شريف ما هم مطمئن باشند که ما ذرهاي از حقوق آنها کوتاه نخواهيم آمد.
وي در آغاز نشست با تسليت شهادت حضرت امام صادق (ع) و با بيان اين موضوع که «ائمه اطهار در باطن، حقيقت واحد دارند و در عين حال هر کدام مظهر و تجلي حقيقتي در اين عالم هستند، گفت: ظاهراً تقدير الهي بر اين بوده است که امام صادق (ع) از ميان ساير ائمه اطهار و پدر گراميشان براي نشر معارف الهي و ديني فرصت بيشتر بيابند و بر اين اساس نيز به عنوان رييس مذهب تشيع نام مبارکشان در تاريخ ثبت شده است.
رييس قوه قضاييه، مجموعه روايات و احاديث نقل شده از سوي امام صادق (ع) را گنجينهاي زلال و فرصتي مغتنم براي همه شيعيان دانست که بايد از آن بهرهمند شوند.
لاريجاني سپس به روايت: «لو يعلم الناس ما في فضل معرفه ا...، ما مدوا أعينهم الي ما متع ا... به الاعداء من زهره الحيوه الدنيا و نعيمها، و کانت دنياهم عندهم اقل مما يطونه بأرحلهم، و ليثنعموا يمعرفه ا... عز و جل و تلذذوا بها تلذذ من لم يزل في روضات الجنات مع اولياء ا... ان معرفه ا... عز و جل انس من کل وحشه، و صاحب من کل وحده، و نور من کل ظلمه، و قوه من کل ضعف، و شفاء من کل سقم» از حضرت امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: اين روايت و روايات اين چنين در فضيلت معرفت الهي بسيار قابل تأمل است و به ما ميگويد که چه بهجت و صفا و لذتي در معرفت و انس و شناخت الهي وجود دارد؛ بهجتي که برابر است با حال کسي که در روضات جنات است و در بهشتهاي الهي با اولياي الهي همنشنين است.
وي با تأکيد بر اينکه «بشر چه متدين و چه غير متدين، همواره به دنبال رفع نقايص خود است و همواره به دنبال شفا يافتن از سقمهايي است که به آنها مبتلاست»، گفت: آنکه معرفت الهي دارد، ميداند که شفايش کجاست و ميداند که معرفت الهي شفا، از هر سقمي است و اين معرفت حقيقت الهي است که در واقع دست انسان را ميگيرد و نقضها را يک به يک برطرف ميکند.
رييس قوه قضاييه کلام ائمه اطهار را اکنده از معارف و معاني بلند دانست و افزود: در کلام امام صادق (ع) در باب توحيد، آنقدر معاني بلند وجود دارد و از ناحيه آن حضرت صادر شده است که بشريت به اين زودي به رمز و راز آنها پي نخواهد برد؛ اما اميدواريم شيعيان و مؤمنان در رجوع به روايات اهل بيت و بهرهمندي از آن در حد بضاعت خود تلاش کنند، چرا که فرق مؤمن و غير مؤمن و شيعه و غير شيعه همين است که کلمه حق دست او را بگيرد و بالا ببرد.
وي در ادامه سخنان خود با گراميداشت هفته دفاع مقدس و ياد و خاطره شهداي افتخارآفرين آن گفت: دفاع مقدس باعث شد که فکر حمله نظامي به کشور و انقلاب اسلامي عزيز ما، از سر کشورهاي استعمارگر بيرون برود و اين بزرگترين نعمت براي بقا و حفظ انقلاب بود و ما اميدواريم آن روح بلندي که در ميان تمام شهداي دفاع مقدس بود، استمرار پيدا کند و در اين ملت باقي بماند تا همچنان قوي، مستحکم و استوار در راه دفاع از ارزشهاي الهي و اخلاقي گام برداريم.
لاريجاني با اشاره به برگزاري اجلاس جهاني بيداري اسلامي و حضور و سخنان روشنگر مقام معظم رهبري در اين اجلاس گفت: اين اجلاس به ویژه در ايامي که جهان اسلام و ملتهاي مسلمان بيدار شدهاند و يکي پس از ديگري عليه طاغوتهاي حاکم در کشورهاي اسلامي قيام کردهاند، بسيار با اهميت و موجب همگرايي اسلامي و در واقع نقشه راه براي بيداري و خيزش جهان اسلام است.
رييس قوه قضاييه با تأکيد بر اين نکته که «داشتن نقشه راه در شرايطي که کشورهاي سلطهگر و استعمارگران و جنايتکاران هم کاسه با حاکمان کشورهاي اسلامي متأسفانه مدعي حقوق ملتها شدهاند، ضروري است»، افزود: نبود نقشه راه در مقابله و مبارزه و ادامه خيزشهاي اسلامي، خلأيي است که به شدت احساس ميشود؛ آن هم در شرايطي که کشورهاي استعمارگر که تا ديروز دستشان با همين جنايتکاران مسلط بر اين کشورها در يک کاسه بود، حالا تغيير موضع داده و مدعي حقوق ملتها شدهاند و البته خودشان هم تقريباً و تصريح ميگويند که هدفشان سلطه بر نفت و ثروت اين کشورهاست.
آيتالله آملي لاريجاني اظهار داشت: در چنين فضايي، آگاهي داشتن، همگرايي و داشتن يک نقشه راه خوب و نقشه راه کشورهايي که از آن در اين مدت استفاده کردند، مسأله مهمي بود که در اين اجلاس از سوي انديشمندان و فرهيختگان جهان اسلام به آن توجه داده شد.
وي حضور و سخنان مقام معظم رهبري را نقطه عطف اين اجلاس خواند و گفت: سخنان ايشان در اين اجلاس مانند هميشه بسيار متين، منظم و تأثيرگذار بود و اميدواريم که اين کشورها با بهره از تجارب انقلاب اسلامي، راهی را بروند تا بتوانند راه را بر کشورهاي استعمارگر و بر به ویژه شيطان بزرگ سد کنند.
لاريجاني افزود: يکي از نکاتي که مقام معظم رهبري در اين همايش تأکيد کردند و بايد به آن توجه ويژه شود، اين بود که اين کشورها و انقلابيون اين کشورها توجه داشته باشند و نگذارند کشورهاي سلطهگر با مطرح کردن چهرههاي سست عنصر و مدعي در اين کشورها، بخواهند انقلاب اين ملتها را مصادره کنند.
رييس قوه قضاييه اظهار داشت: انقلابيون و ملتهاي به پا خواسته بايد در ميدان باشند و به ویژه اين تعبير مقام معظم رهبري که به جوانهايتان اعتماد کنيد و آن روحيه استقلال و خودباوري را تقويت کنيد تا بتوانيد روي پاي خودتان بايستيد، بايد مد نظر قرار گيرد.
بر پایه اين گزارش، در اين جلسه دادستان کل کشور، گزارشي از روند تحقيقات انجام شده درباهر پرونده بزرگ فساد مالي را ارايه و آيتالله آملي لاريجاني، راهنماييهاي لازم درباره رسيدگي دقيق و سريع به اين پرونده را ارايه داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.