افغانستان ده سال پس از «عملیات آزادی» همچنان در اشغال!+تصاویر

مشکلات همچنان به افغان‌ها اجازه نمی‌دهد به آینده امیدوار باشند. در شش سال اخیر، میزان کشته‌شدگان غیر نظامی در حال افزایش بوده است. این میزان از پانصد نفر در سال ۲۰۰۵ به ۲۵۰۰ نفر تا ماه اوت امسال رسیده و این در حالی است که بخش چشمگیری از این افراد بر اثر اشتباه نیروهای آمریکا و انگلیس، کشته شده‌اند.
کد خبر: ۱۹۵۳۹۵
|
۱۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۷ 08 October 2011
|
19685 بازدید
|
سرویس بین‌الملل ـ اندک زمانی پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر، جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، به طالبان حاکم بر افغانستان هشدار داد تا نیروهای القاعده را از این کشور بیرون کنند و همین بهانه، موجب شد نیروهای آمریکایی در هفتم اکتبر ۲۰۰۱ به نام «عملیات بلندمدت آزادی» به افغانستان حمله کنند.

به گزارش «تابناک»، این حمله‌ بدون موافقت سازمان ملل انجام گرفت، ولی در جریان این تهاجم، دولت وقت ایران نیز با وجود اختلاف با آمریکا، در مقاطعی به دلیل مبارزه با افراط‌گرایی طالبان، به کمک نیروهای کشورهای حمله کننده و گروه‌های افغان مخالف طالبان شتافت.


بنا بر این گزارش، حمله به افغانستان با فرمان جورج دبلیو بوش و تونی بلر، نخست وزیر وقت بریتانیا، با موشک‌باران و حملات هوایی بمب‌افکن‌های این کشورها به مواضع نظامی حکومت طالبان آغاز شد.

نیروهای مجاهدین افغانستان نیز که بخش کوچکی از کشور را در اختیار داشتند، به کمک آمریکا و بریتانیا آمدند. پس از نزدیک به یک ماه جنگ، طالبان سقوط کرد و دولت موقت به ریاست حامد کرزای در کنفرانسی که در شهر بن آلمان برگزار شد، به قدرت رسید.

در بیستم دسامبر ۲۰۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، با تشکیل نیروهای آیساف موافقت کرد؛ نیروهایی که با همکاری بیش از ۴۵ کشور برای کمک به دولت موقت افغانستان تشکیل شد. البته وظایف آیساف بعدها در سال ۲۰۰۳ به نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) واگذار شد.

با وجود این، همچنان مشکلات به افغان‌ها اجازه نمی‌دهد به آینده امیدوار باشند. در شش سال اخیر، میزان کشته شدگان غیر نظامی در حال افزایش بوده است، به گونه‌ای که این میزان، از پانصد نفر در سال ۲۰۰۵ به ۲۵۰۰ نفر تا ماه اوت امسال رسیده و این در حالی است که بخش چشمگیری از این افراد، بر اثر اشتباه نیروهای آمریکا و انگلیس، کشته شده‌اند.



همچنان میلیون‌ها کودک افغان از حق تحصیل محرومند و برخی مدارس دولتی نیز با کمترین امکانات فعالیت می‌کنند و فساد در ادارات دولتی امکان استفاده بهینه از کمک‌های بین‌المللی را با مشکل روبه‌رو کرده است.

در همین حال، این کمک‌ها به نسبتِ هزینه‌های صورت گرفته برای جنگ با شورشیان ناچیز است. تا سال ۲۰۰۹ بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار برای عملیات نیروهای خارجی هزینه شده است، در حالی که در مدت مشابه، مجموع کمک‌های صورت گرفته برای بهبود امنیت و همچنین شرایط اقتصادی، نزدیک به ۴۵ میلیارد دلار است.

از سوی دیگر، افغان‌ها بر این باورند که دخالت پاکستان و کمک سرویس اطلاعاتی این کشور به نیروهای طالبان و دیگر شبه نظامیان مخالف دولت از جمله شبکه‌ «حقانی»، خطری جدی برای امنیت و ثبات در این کشور به شمار می‌رود، به گونه‌ای که در چند هفته اخیر، مقامات افغانستان از ترور برهان‌الدین ربانی، رئیس شورای صلح به عنوان نمونه‌ای از دخالت‌های پاکستان اشاره می‌کنند.

هم‌اکنون گویا، روند سیاست‌های آمریکا به گونه‌ای است که درصدد جبران ناکامی خود در بیرون از افغانستان باشد و به همین دلیل، در حال قربانی کردن پاکستان به بهانه پناه دادن به گروه حقانی است؛ چه هم‌اکنون پس از گذشت ده سال، عملیات دراز مدت «آزادی» افغانستان به عملیات دراز مدت «اشغال» افغانستان تغییر نام داده و چندان جای شگفتی نیست که در ماه‌های آینده ،عملیاتی دراز مدت برای اشغال پاکستان هم آغاز شود!












اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
ناجي مردم هر كشور خود مردمانند.200 سال امريكاي جنوبي حيات خلوت امريكاست. در چه حال وروزي است؟عراق وافغانستان جلوي چشم ما هستند. تايوان كره مالزي سنگاپور وتركيه شايستگي مردمانش دراين تعامل آنان را به جلو رانده. پس مقامات
محترم! اجازه ندهيم دايه مهربانتر از مادر شود. به حقوق همه احترام بگذاريم واجازه دهيم تا مردم نه به عنوان سياهي لشكر بلكه فرماندهان واقعي درسرنوشت آب وخاك خود شريك شوند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
دوست عزیز! ظاهرا شما این مثل قدیمی را فراموش کردید که می گه: ماهی رو از آب گل آلود می گیرن.
این چیزی که شما و همه مردم می خواهند زلالی آب هست که با مثل فوق در تناقض هست.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
مردم افغانستان بايد دستهاي همت و غيرت خود را بالا زده و به فكر سرزمين خودشان باشند وقتي ما مي بينيم كه بعد از اتمام جنگ و كشته شدن بن لان و ملا عمر هر روز بر تعداد افغانيهاي مهاجر به ايران زياد مي شوند كه تا كنون بيش از سه ميليون مهاجر افغاني در ايران و جود دارد كه مشكلات زيادي را براي مردم ايران از جمله بي كاري ، كمبود مسكن ، و امنيت ... رامي توان نام برد به وجود آورده اند ايران هم بايدبه فكري براي بازگشت اين همه مهاجر افغان باشد كه با برگشتن اين مهاجرين سريع تر سرزمنهاي افغانستان آباد شود و بادستهاي خويش مهين خويش را آباد كنند و به صورت مسالمت آميز بي گانگان را از كشورشان بي رون كنند و برخي از مشكلات مردم ايران نيز مرتفع گردد.دوستي مسئولين ايران مانند دوستي خاله خرسه است براي مردم افغانستان و مردم ايران چون مرزها را باز گذاشته كه هرچفدر افغاني كه مي خواهند مي تواند به ايرن بيايد و هيچگونه اقدامي براي بازگشت اين مهاجرين به كشورشان نكرده است و هر سال بر اين تعداد افزوده مي شود (حال ما نمي دانيم با اين كارها مسئولين چه چيز را مي خواهن ثابت كنند اما هرچه هست نه به نفع مردم افغانستان است نه به نفع مردم ايران شايد فقط به نفع مسئولين باشد كه بتوانند جايگاه خودشان را مستحكم كنند)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
خدایا ذلت اشغال سرزمین مادری را از سر همه ملت های جهان بردار.
آدم بمیره بهتره تا سرباز خارجی تو کشورش باشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
و البته فراموش نکن که طالبها بیشتر و فجیعتر از این خارجیها از افغانها میکشتند. در واقع خائنان اصلی به افغانستان آنهایی بودند که بهانه ی حمله را ایجاد کردند و البته با پررویی آنها ملت افغان را خائن میدانند که جلوی خارجیها نایستادند!
داوود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
یادمه پس از اشغال افغانستان بعضی از هموطنامون ( شما بخونید وطن فروش ) میگفتن 10 سال دیگه افغانستان از ایران پیشرفته تر میشه ! بخاطر اینکه آمریکا هر جا بره آباد میکنه!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
هیچ گربه یی برای رضای خدا موش نگرفته. آمریکا هم برای منافع خودش به افغانستان حمله کرد ولی اگر از خود افغانها بپرسی الان را بهتر از زمان طالبها میدانند و البته هنوز بعضی مشکلات و اینکه بهانه ادامه اشغال را به آمریکا داده حضور همان طالبهای بی شرف خائن است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
بدبختی ما ایرانیا تو همین جمله اقاست که تحمل حرف همدیگر و نداریم تا کسی حرفی خلاف میل ما زد حتما وطن فروش است
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶
سالها است آمریکا به اسم حقوق بشر حق حاکمیت رو از خیلی از مردم گرفته جالب اینجاست که اونا اسلام رو دین خشونت و شمشیر میدونند
البته باید به آمریکاییها گفت :
خود پیداست از زانوی تو
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
متاسفانه جهل و نادانی به طور وحشتناکی در وجود مردم افغانستان ریشه دوانده است. مردم آن سامان برای بیداری از این خواب غفلت و برای خارج شدن از این جهل و نادانی خود حداقل به 200 سال زمان نیاز دارند.
آشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
سرنوشت هر کشوری باید توسط مردمان خودش تعیین بشه . این آمریکاییها شدن قیم مردم دنیا !! اگه دیگران فضولی نکنند افغانها خودشون از پس مشکلات خودشون بر می آیند، منتها همیشه دخالتهای بیگانگان و عوامل داخلی اونها کار رو سخت وپیچیده و به ضرر ملتها کرده .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
در نزد افكار عمومي جهان واژه «آمريكا» به تنهايي همه مفاهيم شر و جنايت و خباثت و رذيلت و اهريمني را مي رساند.
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
خود مردم افغانستان هم باید بخواهند تا بتوانند کاری کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
سه تصویر آخر بسیار عالی بود
واقعا تاثیر گذار بود
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟