طرح خصوصی‌سازی سرخابی‌ها سرانجامی ندارد؟

استقلال و پرسپوليس دولتی مى‌مانند!

قرار است برای پیشکسوتان و طرفداران صندوق‌های سرمایه‌گذاری با واحدهایی بسیار خرد و کمتر از یک درصد ایجاد شود تا این صندوق‌ها، سهام باشگاه‌ها را در زمان واگذاری خریداری کنند. با این تصمیم، واگذاری باشگاه‌های پرطرفدار استقلال و پرسپولیس نیز به سرنوشت دیگر شرکت‌های واگذار شده دچار می‌شود که تنها نام واگذاری به بخش خصوصی را یدک می‌‌کشند و مالکیت اصلی آن، همچنان در اختیار دولت باقی می‌ماند، زیرا به‌رغم واگذاری ۸۰ درصد باشگاه‌ها به صورت بسیار خرد، مدیریت آن‌ها همانند گذشته دولتی اداره می‌شود.
کد خبر: ۱۹۸۱۷۲
|
۲۷ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۰ 19 October 2011
|
11357 بازدید
|
۴
سرویس ورزشی «تابناک» ـ مدت‌هاست كه بحث خصوصي‌سازي دو تيم بزرگ پايتخت مطرح شده است. آخرين وضعيت واگذارى باشگاه‌هاى استقلال و پرسپوليس از واگذارى بسيار خرد سهام آنها به هواداران و پيشكسوتان و باقى ماندن مالكيت دولت در اين باشگاه‌ها حكايت دارد.
بنا بر این گزارش، خصوصی‌سازی با نام «سیاست تعدیل» از تصویب مجلس پنجم گذشت، اما از آغازین روزهای اجرای آن به فراموشی سپرده شد تا جایی که چاره‌ای جز تغییر و تبیین اصل 44 نبود.

ادامه مالکیت دولتی سرخابی‌ها

به این ترتیب، قرار است برای پیشکسوتان و طرفداران صندوق‌های سرمایه گذاری با واحدهایی بسیار خرد و کمتر از یک درصد ایجاد شود تا این صندوق‌ها سهام باشگاه‌ها را در زمان واگذاری خریداری کنند. با این تصمیم واگذاری باشگاه‌های پرطرفدار استقلال و پرسپولیس نیز به سرنوشت سایر شرکت‌های واگذار شده دچار می‌شود که تنها نام واگذاری به بخش خصوصی را یدک می‌ کشند و مالکیت اصلی آن همچنان در اختیار دولت باقی می‌ماند، زیرا به رغم واگذاری ۸۰ درصد باشگاه‌ها به صورت بسیار خرد، مدیریت آن‌ها همانند گذشته دولتی اداره می‌شود.

البته اگر با دید مثبت به این تصمیم‌گیری نگاه شود، می‌توان گفت که به دلیل حساسیت‌های اجتماعی که بر تیم‌های استقلال و پرسپولیس حاکم است، دولت می‌خواهد به گونه‌‌ای مدیریت کند تا از تنش‌های اجتماعی موجود در باشگاه‌ها بکاهد ولی این موضوع نباید اصل اجرای اصل ۴۴ و واگذاری مدیریت و مالکیت را زیر سوال ببرد.
 
در حالى كه مسئولان سازمان خصوصى سازى از اعلام اظهار نظر رسمى در خصوص سرانجام و جزیيات واگذارى سهام باشگاه‌هاى استقلال و پرسپوليس خوددارى مى‌كنند كه بررسى‌ها از واگذارى دو باشگاه ورزشى، نشان مى‌دهد كه با وجود اعلام زيان ده بودن اين باشگاه‌ها و اشكالات فراوان در صورت‌هاى مالى آن‌ها، هنوز ايراد صورت‌هاى مالى به قوت خود باقى است و حتى حسابرس و بازرس قانونى براى رسيدگى به صورت‌هاى مالى در اين باشگاه‌ها وجود ندارد، به گونه‌ای كه صورت‌هاى مالى سال ۸۹ اين باشگاه‌ها حسابرسى نشده و صورت‌هاى مالى آن‌ها بدون امضاست.

همچنين با وجود اين  كه در گذشته قرار بود ۱۰۰ درصد سهام باشگاه‌هاى ورزشى به طور كامل واگذار شود كه هيأت وزيران در جلسه ششم مهر ماه از تغيير در تركيب واگذارى باشگاه‌ها خبر داد و اعلام كرد كه قرار است ۲۰ درصد سهام استقلال و پرسپوليس در دست دولت باقى بماند و ۸۰ درصد آن واگذار شود. به اين ترتيب، هيأت دولت در نشست ششم مهر ماه امسال به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسى با توجه به تشكيل وزارت ورزش و جوانان و ضرورت حفظ سهم بخش دولتى در ورزش، تصويب كرد كه شركت توسعه و نگهدارى اماكن ورزشى و باشگاه‌هاى فرهنگى ورزشى پيروزى و استقلال از گروه ۱ بنگاه‌ها و فعاليت‌هاى اقتصادى موضوع ماده ۲ قانون اجراى سياست‌هاى كلى اصل ۴۴ قانون اساسى به گروه ۲ منتقل شوند.

در اين مصوبه كه از سوى معاون اول رئيس جمهور ابلاغ شده، آمده است كه بر پایه قانون اجراى سياست‌هاى كلى اصل ۴۴ قانون اساسى، دولت مكلف است 80 درصد ارزش مجموع سهام بنگاه‌هاى دولتى در هر فعاليت مشمول گروه دو ماده ۲ اين قانون را به بخش‌هاى خصوصى، تعاونى و عمومى  غيردولتى واگذار كند.

بنابراین، ۸۰ درصد از سهام باشگاه‌هاى پرسپوليس و استقلال نيز واگذار خواهد شد. انتقال واگذارى سهام باشگاه‌هاى استقلال و پرسپوليس از گروه يك به گروه ۲ پس از گذشت دو سال از مطرح شدن واگذارى و تغيير در تركيب واگذارى آنها، نشان مى‌دهد كه به دليل مسائلى كه باشگاه‌ها دارند، دولت می‌خواهد سهام سرخابى را تحت حاكميت خود نگه دارد.

باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس امسال واگذار می‌شوند، ولی!

گفتنی است سید مهدی عقدایی، معاون سازمان خصوصی سازی در اوایل سال جاری با تشریح آخرین وضعیت واگذاری شرکت‌های دولتی از واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در سال جاری خبر داده بود.
 
معاون سازمان خصوصی سازی در پاسخ به این پرسش که آیا باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در سال 90 واگذار می‌شوند یا نه، گفت: باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در لیست واگذاری‌های سال 90 هستند، ولی برای واگذاری آنها منتظر ارایه گزارش حسابرسی سال 89 هستیم.

 وی افزود: همچنین باید گزارش بودجه حسابرسی شده امسال این شرکتها بررسی و توسط مجمع تأیید شود تا در صورتی که حسابها رد نشود، شرایط واگذاری این دو باشگاه فراهم آید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
مسعود اصغري نژاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۷
الحمدلله كه يكي از دغدغه هاي بزرگ امت ... برطرف شد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۷
برای پیشرفت فوتبال ایران و رفتن باشگاه های پرسپولیس و استقلال به جایگاه های بالاتر در آسیا و دنیا باید این دو باشگاه به صورت منطقی و صحیح خصوصی شوند. این دو باشگاه با ظرفیت های زیادی که دارند می توانند سالانه میلیون ها دلار درآمد داشته باشند و حتی به دولت کمک کنند نه اینکه بیت المال را حیف و میل کنند.
علي ملكي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۷
حيف اين همه پول كه خرج فوتبال ايران ميشه واقعا با اين پولهل دسته چند تا جوون را ميشه گرفت و راهي خانه ي بخت كرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۷
کدام مدیر .... را میفروشد.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت