در پاسکاری وزارت علوم، سازمان سنجش و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی؛

آزمون دکترا؛ بلبشویی که هنوز هم نتیجه آن مشخص نیست!

هنوز فرآیند اجرایی تکمیل ظرفیت و راهکار اجرایی تکمیل ظرفیت دکترا و آزمون دوم در سال 90 مشخص نیست و تنها ابراهیم خدایی، قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور درباره برگزاری دومین آزمون نیمه متمرکز دکترای تخصصی برای پذیرش در سال 91 و همچنین فرآیند تکمیل ظرفیت می‌گوید: پس از نهایی شدن منابع امتحانی و اطلاع‌رسانی آن به داوطلبان، فرآیند اجرایی از جمله طراحی پرسش و دیگر بخش‌ها آغاز می‌شود.
کد خبر: ۱۹۸۶۱۴
|
۲۹ مهر ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۹ 21 October 2011
|
15458 بازدید
|
هنوز وعده رئیس‌جمهور و وزیر علوم برای اعلام نتایج نهایی آزمون دکترا پس از افزایش ظرفیت پذیرفته شدگان از پنج هزار و چهارصد نفر به پانزده هزار نفر عملی شده و آزمونی که نزدیک هفت ماه پیش برگزار شده بود، بدون نتیجه مانده است.

به گزارش «تابناك»، نخستین کنکور نیمه متمرکز دکترا که برای نخستین بار از سوی سازمان سنجش به صورت هماهنگ و سراسری در 25 فروردین در 32 شهر و 61 حوزه امتحانی برگزار شد، پس از اعلام نتایج اولیه در خرداد ماه و معرفی چهارده هزار نفر به دانشگاه‌های مجری تربیت دکترا، مصاحبه‌های دانشگاهی انجام و سرانجام در 23 شهریور ماه، نتایج نهایی با اعلام پذیرفته شدن پنج هزار و چهارصد نفر اعلام شد.

اما اعتراض‌های صورت گرفته از سوی 130 هزار و 900 نفر داوطلب، موجب شد تا شورایعالی انقلاب فرهنگی پا پیش بگذارد. پس از افزایش میزان اعتراضات، شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی گفت، اعلام نتایج آزمون دکترا تا ابلاغ نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی متوقف می شود. در تیر ماه 90 پس از آنکه وزارت علوم، موظف به تهیه گزارشی مبنی بر چگونگی برگزاری کنکور دکترا شد، جلسه فوق‌العاده‌ای به ریاست رئیس‌جمهور برگزار و پس از خواندن گزارش وزارت علوم، مقرر شد که ظرفیت پذیرش دکترا از پنج هزار نفر به ده هزار نفر افزایش یابد.

در این میان، رئیس‌جمهور که ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی را بر عهده دارد، تأکید کرد: برای فراهم کردن امکانات مادی و هزینه‌های افزایش پذیرش دانشجو در دوره دکترا، مسأله حتما در نشست هیأت دولت مطرح شده و تدابیر لازم اندیشیده خواهد شد.

دکتر محمود احمدی‌نژاد در همان نشست فوق‌العاده شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: باید از هم‌اکنون به فکر چاره‌ای برای افزایش شتابان داوطلبان تحصیل در دوره دکترا بود و لازم است، دکتر دانشجو و همکارانشان در رفع ضعف‌ها و ایرادات احتمالی آن تلاش کنند. برای فراهم کردن امکانات مادی و هزینه‌های افزایش پذیرش دانشجو در دوره دکترا مسأله حتما در جلسه هیأت دولت مطرح شده و تدابیر لازم اندیشیده خواهد شد.

کامران دانشجو، وزیر علوم نیز با اشاره به این نکته که با وجود چهل هزار عضو هیأت علمی با مرتبه استادیار و بالاتر اگر هر دو نفر از اعضای هیأت علمی، یک دانشجوی دکترا را راهنمایی کنند، می‌توانیم بیست هزار دانشجوی دکترا داشته باشیم، دور نمای روشنی از ماجرای آزمون دکترا ارایه کرد.

انتقادها به آزمون

آن گونه که حسن غفوری فرد، رئیس هیئت نظارت و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اعتراضات این دوره گفته است، چند نکته در امتحان دکترا مورد اعتراض بود؛ نخست اینکه اعلام شد از دروسی پرسیده شده که از دروس پایه بوده، در حالی که در دوره دکترا باید از دروس ارشد و سال پایانی کارشناسی پرسیده می شد. در واقع، این موضوع عنوان شد که افرادی که معرفی شده‌اند به دانشگاه‌ها، بهترین‌ها از میان این داوطلبان نیستند و دیگر اینکه نقش نمره زبان خیلی پر رنگ دیده شده بود.

غفوری فرد به این نکته نیز اشاره کرده است که این نگرانی وجود داشت که بسیاری از دانشجویان نخبه ای که زبانشان ضعیف بوده، پذیرفته نشده‌اند. از همین روی، پیشنهاد دادیم که ظرفیت‌ها را افزایش دهیم تا آنهایی که به دلیل ضعف زبان بیرون مانده‌اند، وارد شوند؛ در واقع فلسفه افزایش ظرفیت این نکته بود.

تصمیم به افزایش ظرفیت

بدین ترتیب در نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفته شد با توجه به امکانات دانشگاه‌ها و رویکرد داوطلبان تعداد ورودی‌های امسال به ده هزار نفر افزایش پیدا کند. مقرر شد، چهارده هزار نفری که برای مصاحبه دعوت شده بودند به بیست هزار نفر افزایش پیدا کند و الزامات مورد نیاز برای این اقدام هم از سوی وزیر علوم به رئیس‌جمهور اعلام شود.

همچنین بر پایه تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت علوم، باید تدابیر لازم برای برگزاری آزمون دکترا در سال‌های بعد را بیندیشد و کاستی‌ها و نواقصی را که در کنکور امسال بود، برطرف کند.

با این حال، با وجود برگزاری یک جلسه فرعی با حضور وزیر علوم و شماری از اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر «بررسی چگونگی برگزاری آزمون دوره دکترا و افزایش دانشجو در این مقطع»، هنوز دانشگاه‌ها ظرفیت مورد نیاز را اعلام نکرده‌اند. این در حالی است که برخی مسئولان دانشگاه‌ها و آموزش عالی در سخنان خود اذعان داشته‌اند که از میان پنج هزار ظرفیت باقی مانده که باید بنا بر مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی تأمین شود، تاکنون تنها پانصد نفر ظرفیت به سازمان سنجش اعلام شده است.

محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه هماهنگی با دانشگاه‌ها با بیان اینکه دولت از این طرح حمایت کرده است، گفت: این امر (افزایش ظرفیت دکترا) با پیگیری و برنامه‌ریزی درست اعتبارات مورد نیاز قابل وصول است و دانشگاه‌های کشور می‌توانند امکانات و تجهیزات مورد نیاز خود برای دستیابی به این هدف مهم را تأمین کنند، اما با این حال، تاکنون تنها 5400 نفر در دوره دکترای نیمه متمرکز پذیرفته شده‌اند و هنوز نتایج تکمیل ظرفیت مشخص نشده است.

در عین حال، با وجود ابلاغیه معاونت آموزشی وزارت علوم به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها که به آنها تا پایان شهریور ماه 90 برای ارایه ظرفیت تکمیلی خود فرصت داده شده بود، کار خاصی از سوی دانشگاه‌ها انجام نشده است.

در ابلاغیه وزارت علوم، از دانشگاه‌ها خواسته شده تا ظرفیت‌های قابل افزایش را هر چه سریعتر به سازمان سنجش آموزش کشور بفرستند.

در این ابلاغیه تأکید شده است: بدیهی است در کد رشته محل‌های اعلامی قبلی که در دفترچه سازمان سنجش آموزش کشور چاپ شده، افزایش ظرفیت برای ورودی مهر ماه سال تحصیلی 91-90 قابل اعمال است. افزایش ظرفیت در کد رشته محل‌های جدید در مرحله دوم احتمالاً برای نیم‌سال دوم 91 - 90 خواهد بود که جزییات آن متعاقباً اعلام می‌شود.

در همین زمینه، هنوز فرآیند اجرایی تکمیل ظرفیت و راهکار اجرایی تکمیل ظرفیت دکترا و آزمون دوم در سال 90 مشخص نیست و تنها ابراهیم خدایی، قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور درباره برگزاری دومین آزمون نیمه متمرکز دکترای تخصصی برای پذیرش در سال 91 و همچنین فرآیند تکمیل ظرفیت می‌گوید: پس از نهایی شدن منابع امتحانی و اطلاع‌رسانی آن به داوطلبان، فرآیند اجرایی از جمله طراحی پرسش و دیگر بخش‌ها آغاز می‌شود.

بنابراین، بلاتکلیفی همچنان پابرجاست و احتمال به تعویق افتادن آزمون از آذر ماه به دی ماه و یا ماه‌های بعد نیز موجب شده که داوطلبان در میان گزینه‌های متعددی از جمله در انتظار مشخص شدن تکمیل ظرفیت و یا شرکت در آزمون جدید سردرگم بمانند.
اشتراک گذاری
داریک موبایل صفحه خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۱۰
alireza
|
Germany
|
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
با افزایش بی رویه ظرفیت دکترا در آینده نزدیک شاهد موج عظیمی از دوکطورها خواهیم بود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
اصلا ما چقد كار تخصصي تو مملكت داريم كه به دكترا نياز داره مگه الان ليسانسهاي ما كار ديپلم و زير ديپلم هاي قديم رو انجام نميدن تازه همون چند جايي هم كه بايد از تخصص اونا استفاده بشه يافراد بدون تخصص تصميم گيرنده اند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
اي خاك بر سر اين وزارت علوم با اين ازمون برگزار كردنشون. خدا لعنتشون كنه كه با زندكي اين همه ادم بازي مي كنند
ناشناس
|
United States
|
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
آخه به نظر شما در این مملکتی که هر روز و هر شب تصمیمات عوض می شوند می توان برنامه ریزی کرد؟
چند ماه است بلاتکلیف هستیم، داخل کشور ادامه تحصیل دهیم؟ به فکر ادامه تحصیل در خارج کشور باشیم؟ باید دوباره برای تکمیل ظرفیت و آزمون مجدد آماده شویم؟! اصلا قید ادامه تحصیل را بزنیم؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
جناب، شما حتماً یا برو خارج از کشور و یا کلاً قید دکترا را بزن. من دانشجوی سال ششم دکترای کامپیوترم و بعد از تحمل کلی مشقت و اتلاف عمر و خرد شدن اعصاب در این شش سال، حالا منتظر پذیرش سه مقاله ی ارسالی به الزویر بودم که بتونم دفاع کنم و راحت بشم. با کمال تعجب هفته ی پیش شنیدم که الزویر توسط نوابغ نخبه ی عزیز ایرانی در راس دانشگاه ها ، تحریم شده. حالا استادم می گه باید مقاله بفرستی یه جای دیگه!!! کلاً اعصابم به هم ریخته و دیگه بعد شش سال توان این همه استرس را ندارم.
رامین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
سلام جالب بود
ناشناس
|
United States
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
"...با وجود 40 هزار عضو هیئت علمی با مرتبه استادیار و بالاتر اگر هر 2 نفر از اعضای هیئت علمی یک دانشجوی دکتری را راهنمایی کنند می توانیم 20 هزار دانشجوی دکتری داشته باشیم..."


پس تکلیف دانشجوهای فوق لیسانس و لیسانس چی میشه؟...کی قراره به اونا درس بده؟
پاسخ ها
mehran
| Iran, Islamic Republic of |
۰۴:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۲
زیاد سخت نگیر یه جوری میخونن
اصلا کی گفته ارشدا به استاد احتیاج دارن؟
کار دانشجوای ارشد تدریس به دانشجوای کارشناسی یه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
چه عجب تاباناک هم وارد این بحث شد. خواهشا مصاحبه ای با دکتر سرورالدین انجام شود و موارد زیر پرسیده شود؟
1- آیا اصلا تکمیل ظرفیتی خواهد بود یا وقت کشی برای چسباندن به آزمون سال دیگر است؟
2- اگر تکمیل ظرفیتی است دقیقا چگونه است؟ لطفا راهکارتان را صریح بگویید.
3- اگر دانشگاهها ظرفیت اعلام نکنند چه راهکاری دارید؟
4- چرا سازمان سنجش سخنگو ندارد و افراد مختلف مسئول در سازمان سنجش حرفهای متناقضی دارند.
5- اعلام شده بود آزمون متمرکز دکتری برای افزایش عدالت در پذیرش است آیا واقعا به این مهم رسیده اید؟
خواهشا تابی جون اگر هم مصاحبه نکردی لااقل تایید کن تا دیگران ببینند.
پاسخ ها
آرش
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
احسنت سوالهای بسیار خوبی پرسیدی کاش به گوش مسئولین برسه. ما در شراسط سنی حساسی هستیم. در ضمن مشمول سربازی هم هستیم، واقعا تو این بلبشو تکلیفمون چیه؟ کاش صدامون برسه
سید مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۱
این سوال ها که بسیار مناسب مطرح شده مورد پرسش بسیاری از داوطلبان آزمون دکترا می باشد، ایکاش با ارایه پاسخ های صریح و روشن زودتر همه را از بلاتکلیفی و ابهام خارج کنند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۱
لطفا این سوال هم بپرسید که ما اصلا نیاز به این همه دکتر داریم یا نه ؟؟؟
تربیزلی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
انصافاً خیلی عجیبه اوضاعمون.
از یه طرف دکترای داخل اینجوریه . از اون طرف میان elsivier رو ممنوع می کنند . حالا با چه رزومه ای بریم خارج؟
پروردگارا تـــــــوبــــــه
مجتبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
باسلام
تنها و تنها واژه "بلبشو" توصیف گر اين سوء مديريت و برنامه ريزي مبتني بر شبی خوابیدن و صباحی بیدار شدن و تصمیم هاي حکیمانه و آينده نگرانه اخذ کردن، مي باشد.
من خودم شخصاً در آزمون پذيرفته شدم و الان هم ترم اول را در معتبرترين دانشگاه ايران شروع کردم ليکن در طی فرآيند يک ساله آزمون نيمه متمرکز شاهد بودم چه بر سر نظام تحصیلات تکمیلی آمد.
راستی سر جلسه آزمون، پاسخنامه زبان با سوالات همخواني نداشت! اين خبرگان فن يک بار خودشون سوالات رو چک نکرده بودن...
و اما بعد؛ همه آينده ها نزديک است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
بلاخره یکی پیدا نمی شه تکلیف ما رو روشن کنه که برای آزمون بعدی آماده بشیم یا منتظر تکمیل ظرفیت باشیم؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۹
سسلام
هرمسولی صبح بلند میشه یک تصمیم میگیره ما کشورهای جهان سوم همین هستیم یک برنامه مدون نداریم که همه طی آن به اعتلا برسیم ومدیران برای بهتر اجرا کردن مدیریت کنند بلکه هرکسی یک حرف میزنه و میشه صرف وقت انرژی سرمایه نیروی انسانی یک کلام عمر آدم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟