سرویس بینالملل ـ روز دوشنبه که به خاطر تعطیلات عید قربان در ایران تعطیل رسمی است و بیشتر رسانهها نیز در تعطیلات هستند، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در مقالهای از همکاری دانشمندان خارجی در پیشرفتهای هستهای ایران سخن گفته است.
به گزارش «تابناک»، در این مقاله که در شماره روز دوشنبه، شانزدهم آبان، روزنامه «واشنگتن پست» انتشار یافته، ادعا شده که اسناد و اطلاعات آژانس، حاکی از آن است که یک دانشمند شوروی سابق و نیز کارشناسان کره شمالی و پاکستانی برای سالها در این زمینه به ایران کمک کردند.
انتشار گزارش آژانس به سبک آمریکایی؛به نوشته «واشنگتن پست» گزارش آژانس نشان میدهد که ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران از آنچه پیشتر گمان میرفت، «بلندپراوازنهتر، سازمان یافتهتر و موفقتر» بوده است.
انتشار چنین خبری، در حالی است که روزنامه «نیویورک تایمز» دیگر روزنامه آمریکایی در مقاله دیگری نوشته است که یوکیو آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، یازده روز پیش برای گفتوگو با مقامهای ارشد شورای امنیت ملی آمریکا درباره این گزارش به کاخ سفید رفته است!
عقبنشینی به سبک فرانسوی؛در همین حال، روز یکشنبه، «آلن ژوپه»، وزیر امور خارجه فرانسه، در مصاحبهای رادیویی، درباره برنامه اتمی ایران و تحریم این کشور اظهارنظر کرد و گفت: ما مجازاتهایی را اعمال کردیم و همچنان برای تکمیل آنها میکوشیم؛ البته امکان سختتر کردن این مجازاتها برای اعمال فشار به ایران، هست.
ژوپه ادامه داد: ما همین راه را ادامه خواهیم داد، چرا که مداخله نظامی میتواند به موقعیتی بینجامد که همه منطقه بیثبات شود. باید برای دوری از چنین وضعیت جبرانناشدنی، همه تلاش خود را بکنیم.
وی با اشاره به حمله «پیشگیرانه» اسراییلیها، چند بار تکرار کرد که امیدوارم کار به آنجا نکشد.
وزیر خارجه فرانسه گفت: اگر اسراییل مورد حمله قرار گیرد، فرانسه برای تأمین امنیت این کشور، در کنارش قرار خواهد گرفت؛ اما در پاسخ به این پرسش که اگر اسراییل حمله کند... آقای ژوپه فقط گفت: این دو حالت با هم فرق دارند.
هشدار به سبک روسی؛در ادامه تحولات مربوط به پرونده هستهای ایران، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مسکو در مصاحبه با خبرگزاری اینترفاکس گفت: «حملههای نظامی راهکار نیستند و تنها قربانی به بار میآورند.
لاوروف برای آنکه جنبشی در مذاکرات به بنبست رسیده با ایران درباره برنامه اتمی این کشور بوجود آورد، پیشنهاد کرده بود که جمهوری اسلامی، «گامی اعتمادبرانگیز» بردارد.
وی گفته بود، در برابر «گروه ششگانه» متشکل از آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا و نیز آلمان، از شدت تحریمها علیه ایران خواهد کاست.
همه این تحولات در حالی است که مقامات رژیم صهیونیستی پس از چند روز تهدید و ارعاب، از تهدیدات خود علیه ایران، عقبنشینی کردهاند.