عبدالمحمد شعرانی، سرباز معلم مدرسه کالو، کوچکترین مدرسه دنیا که توانست با قدرت ارتباطات به چهرهای جهانی تبدیل شود، در پاسخ به درخواست مجری «بی.بی.سی» فارسی برای مصاحبه و گفتوگو با وی نوشت:
بسم الله
سلام، چراغ ما در همین خانه میسوزد خانم فرن!یا حق
عبدالمحمد شعرانی، معلم مدرسه کالو ـ 22/8/90
به گزارش« تابناک »، فرن تقیزاده، یکی از گویندگان و عوامل شبکه خبری «بی.بی.سی» فارسی، هفته گذشته از طریق ارسال یک ایمیل به عبدالمحمد شعرانی از وی میخواهد در یکی از برنامههای این شبکه خبری فارسی که درباره وبلاگ نویسی است، شرکت کند؛ اما وی با رد این درخواست، در این برنامه شرکت نمیکند و میگوید که وی متعلق به ایران است و برای این کشور زحمت میکشد و نمیخواهد ابزار رسانه ای هم چون «بی.بی.سی» فارسی باشد.
بر پایه این گزارش، متن ایمیل ارسالی خبرنگار بی بی سی به آقای شعرانی به شرح زیر است:
سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه، نمیدونم این ایمیل من رو کی بخونین، امروز
برنامه ما، نوبت شما در مورد سربازی و خاطرات سربازی است. دوست داشتم در
بخش وبلاگها از شما هم یادی کنم که به عنوان سرباز معلم شروع کردین به
نوشتن وبلاگ و کلا تحولاتی که تونستین بوجود بیارین. با کلی خاطره و تعداد
زیادی مخاطب نه تنها در ایران بلکه در جهان... اگه ایمیل من رو دیدین، ما
امروز یکشنبه ساعت 7 به وقت ایران برنامه داریم در تلوزیون فارسی بی بی
سی، برنامه نوبت شما. ازتون دعوت میکنم در برنامه ما شرکت کنین و اگه
مایل هستین در برنامه ما باشین، لطفا شماره تماستون رو برای من ایمیل کنیم
تا بتونیم با هاتون تماس بگیریم و در برنامه صحبت کنیم.
ممنون
فرن تقی زاده
Faren Taghizadeh│Interactive Program
BBC Persian TV Egton Wing│London W1A 1AA
به دنبال آن، آقای شعرانی در پاسخ به خبرنگار بی بی سی می نویسد :
بسم الله
«سلام، چراغ ما در همین خانه میسوزد خانم فرن!»یا حق
عبدالمحمد شعرانی معلم مدرسه کالو
البته این نخستین باری نیست که آقای شعرانی چنین کاری را به دلیل حفظ اصولش انجام میدهد. پیش از این هم وعدههای بیشماری برای گفتن حتی یک سخن علیه مردم و کشورش به او دادهاند که وی نیز همه آنها را رد کرده است. وی پیش از هر چیز، خود را یک ایرانی نجیب و اصیل میداند که برایش همه مسائل علی السویه نیست. برای آقای شعرانی هر رسانهای یک ابزار است و هر ابزاری به جستجوی هدف سازندگانش روان است. وی «بی.بی.سی» فارسی را این گونه میبیند.
اما عبدالمحمد شعرانی کیست و چه کار کرده است؟ عبدالمحمد شعرانی، متولد ۲۸ مرداد ماه ۱۳۶۵ در بندر دیر استان بوشهر در سال ۸۵ به عنوان نیروی سرباز معلم به روستای جمال آباد کالو (روستایی در ۱۸۰ کیلومتری بوشهر ـ ۲۵ کیلومتری بندر دیر) فرستاده شد. او متولد خانوادهای پرجمعیت است که پنج نفر از اعضای این خانواده فرهنگی آموزش و پرورش هستند . پدر و مادر عبدالمحمد شعرانی بیسوادند؛ پدرش بازنشسته دریا و مادرش خانهدار.
او در همان روزهای اولیه سرباز معلمیاش، اتفاقات مدرسه کوچکش که بیشتر از چهار دانشآموز نداشت، در وبلاگ شخصی اش به نام «دیر تش باد» نوشت و همین اتفاقات و نوشتههای وبلاگی او، موجب گزارش تلویزیونی از این مدرسه شد و همین گزارش که در خبر ۲۰:۳۰ که یکی از پرمخاطبترین بخشهای خبری تلویزیون ایران پخش شد، باعث گشت، این مدرسه به شهرت برسد؛ گزارشی که بعدها کامران نجف زاده آن را ماندگارترین گزارش خود دانست.
عبدالمحمد شعرانی، جوان ۲۱ ساله با تلاش خود، توانست نظر خیر مدرسهسازی برای ساخت مدرسه در این روستا جلب کند (کار ساخت مدرسه این روستا به پایان رسیده) جاده روستای کالو آسفالت شود و با نگاه وِیژه مسئولین این روستا به نعمت آب، برق و تلفن مجهز بشود. این مدرسه در سال جدید با حمایت شرکت نفت، دارای یک کتابخانه روستایی شده و گسترش بیشتری یافته است.
مدرسه کالو با معجزه ارتباطات، چنان جهانی شد که وزیر وقت آموزش و پرورش که تا چند مدت پیش، دستور تعطیلی مدارس کم جمعیت را داده بود، در بخشنامهای، دستور به لغو دستور خود داد!
غریب زاده، کارگردان مطرح بوشهری، مستندی از این مدرسه را با نام «مدرسه کوچک، آرزوهای بزرگ» ساخته است که در جشنواره بینالمللی سینما حقیقت تهران به عنوان فیلم برگزیده بخش علمی و فن آوری جشنواره برگزیده شد. عبدالمحمد شعرانی، کتاب خاطراتش را در پاییز سال گذشته با عنوان کتاب قصه کوچکترین مدرسه دنیا به چاپ رسانید. استقبال از این کتاب به اندازهای بوده که تنها پس از مدت کوتاهی این کتاب به چاپ ششم رسیده است،
شعرانی حق تألیف کتابش را برای ساختن موزه مدرسه کالو اختصاص داده است.
کتاب جدید مدرسه کالو که دارای نامهها و ایمیلهای ارسالی مردم جهان به این مدرسه کوچک است، بهار امسال منتشر خواهد شد.
عبدالمحمد شعرانی با دستور مستقیم دکتر احمدینژاد، ریاست جمهوری اسلامی ایران به استخدام آموزش و پرورش درآمد.
تاکنون رسانههای مطرح جهانی مانند «سی.ان.ان» «دویچه وله» و... به معرفی مدرسه کالو و عبدالمحمد شعرانی پرداختهاند. شعرانی تابستان گذشته حاضر به گرفتن جایزه دویست هزار یورویی یک شرکت سوئدی در قبال پناهندگی سیاسی نشده بود.
شعرانی در سال ۸۶ به عنوان قهرمان اجتماعی سال ایران، در سال 87 به عنوان سربلندترین چهره سال ایران، در سال 88 به عنوان معلم نمونه استان بوشهر و در سال 89 نشان برتر جوان ایران زمین را دریافت کرد و به عنوان دومین وبلاگنویس برتر دنیا در سال ۲۰۰۸ میلادی از نگاه دویچه وله آلمان برگزیده شده است.
رادیو کالو که حاوی پستهای صوتی وبلاگ دیر تش باد است، توانست در مسابقه سال 2010 دویچه وله به عنوان برترین پادکست (رادیو اینترنتی) دنیا از نگاه کاربران برگزیده شود.
عبدالمحمد شعرانی هچنان که معلم مدرسه کالوست، مدیر مجتمع آموزشی و پرورشی شده که هدایت چندین مدرسه روستایی محروم را در منطقه بردخون استان بوشهر زیر نظر دارد.
او مشاور فرهنگی استاندار بوشهر و نماینده مدیران مجتمعهای آموزشی و پرورشی استان بوشهر است.