سرویس بین الملل-براثر حمله تروریستی در کابل و انفجار در استان بلخ افغانستان که بین عزاداران حسینی روی داد بیش از 200 نفر کشته و زخمی شدند.
به گزارش تابناک، خبرگزاری های مختلف از کابل گزارش دادند که محمد ظاهر مدیر مبارزه با جرایم جنایی استان کابل اعلام کرد: یک انتحارکننده ظهر امروز مواد منفجره همراه خود را بین عزاداران در دسته های سینه زنی نزدیک زیارتگاه منسوب به ابوالفضل العباس(ع) شهر کابل منفجر کرد که براثر آن 62 نفر کشته و 150 نفر دیگر زخمی شدند.
مقام ها در وزارت داخله افغانستان هم می گویند که گروه های تروریستی عاملان انفجارات امروز در افغانستان اند. صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله این کشور در گفتگو با خبرگزاری «بخدی» احتمال داد که گروه طالبان، لشکر طیبه و جنگوی در پاکستان انفجارات امروز در افغانستان را راه اندازی کرده باشند.
همچنین براثر انفجاری که امروز در شمال زیارتگاه «روضه سخی» شهر مزارشریف روی داد شش عزادار حسینی کشته و دست کم پانزده نفر دیگر زخمی شدند.
پلیس شمال افغانستان ، کشته شدن چهار نفر و زخمی شدن چهار نفر دیگر را در این انفجار تایید کرده است.
انفجار دیگری نیز در شهر قندهار افغانستان روی داد که تاکنون از تلفات احتمالی آن گزارشی منتشر نشده است.
حامد کرزی، در کنفرانس خبری مشترک با صدر اعظم آلمان در بن، گفت این نخستین بار است که به عزاداران حسینی در روز عاشورا در افغانستان حمله تروریستی روی می دهد.
این در حالی است که ساعاتی پس از انفجار در شهر کابل، ذبیح الله مجاهد که خود را سخنگوی گروه طالبان معرفی می کند، در پیامی وقوع انفجارات امروز در افغانستان را محکوم کرده است و برخی از رهبران سیاسی شیعیان افغان نیز همه را به خویشتنداری دعوت کرده اند؛ فردی از سوی گروه خود، مسئولیت این انفجارها را بر عهده گرفت.
به گفته گزارشگر الجزیره از افغانستان، فردی که خود را نماینده لشکر جنگوی پاکستان معرفی کرده است، مسئولیت این حملات را از سوی گروه خود بر عهده گرفت. این گروه دهه هاست که به تجمعات شیعیان پاکستان حمله می کند و معمولا هم از سوی دولت پاکستان اقدامی علیه آنان صورت نمی گیرد.
لشکر جنگوی از سوی حکومت پاکستان ظاهرا منحل اعلام شده است اما تا حال حاضر فعالیت های تروریستی این لشکر با حمایت مالی سازمان القاعده ادامه دارد.
بنا بر این گزارش، آنچه ظن دخالت لشکر جنگوی در انفجارهای افغانستان را تقویت می کند، سه امر است: یکی ارتباط زیاد عقیدتی و نظامی- امنیتی این گروه با ارتش و مراکز امنیتی پاکستان است، و یکی هم همزمانی این انفجارها با اجلاس بن و حضور غیر فعال و سرد پاکستان در آن. نشانه سوم، مخالفت عقیدتی لشکر جنگوی با عزاداری شیعیان است. لشکر جنگوی در پاکستان هم با حملات تروریستی به ابراز نظر درباره تجمعات آئینی شیعیان می پردازد.