سرویس سیاسی ـ فرمانده نیروی هوا و فضای سپاه چگونگی کنترل هواپیمای پیشرفته جاسوسی آمریکا به دست نیروهای مسلح ایران را تشریح کرد.
به گزارش «تابناک»، سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوا و فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفتوگویی با تشریح چگونگی کنترل هواپیمای پیشرفته جاسوسی آمریکا توسط نیروهای مسلح ایران اعلام کرد که به تازگی با اطلاعات جمعآوری شده و مراقبتهای دقیق الکترونیکی، مشخص شد این هواپیما قصد نفوذ و جاسوسی بر فراز کشورمان را دارد که پس از ورود این هواپیما به فضای شرق کشور، این هواپیما در کمینگاه الکترونیکی نیروهای مسلح قرار گرفت و با کمترین خسارت در ایران به زمین نشانده شد.
وی ادامه داد: طول دو بال این هواپیما نزدیک 26 متر، طول بدنه چهار و نیم متر و ارتفاع آن یک متر و 84 سانتی متر است و دارای سیستمهای پیشرفته جمعآوری اطلاعات در ابعاد الکترونیکی، تصویری و مخابراتی و سامانههای راداری گوناگون است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: این هواپیما از جهت نوع ساخت و پوشش، رادار گریز طراحی شده و از حیث فناوری، آخرین نمونه هواپیماهای پیشرفتهای است که آمریکا مورد استفاده قرار میدهد.
سردار حاجی زاده با بیان این که فناوری به کار رفته در این هواپیما، پیشتر در هواپیماهای B2 و F35 نیز استفاده شده است، افزود: هدایت این هواپیما توسط ماهواره و همچنین ایستگاههای زمینی در افغانستان و آمریکا صورت میپذیرد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: کارشناسان و متخصصان نظامی به خوبی میدانند که این هواپیما چه اطلاعات تکنولوژیکی گرانبهایی با خود دارد.
بنا بر این گزارش، همچنین وزارت امور خارجه کشورمان با احضار سفیر سوئیس در تهران، ضمن اعتراض بسیار شدید به تجاوز یک فروند هواپیمای جاسوسی آمریکا به عمق حریم هوایی ایران، توضیحات فوری و اقدامات جبرانی دولت آمریکا در این زمینه را خواستار شد.
در یادداشت اعتراض دولت جمهوری اسلامی ایران ـ که عصر امروز به سفیر سوئیس، حافظ منافع آمریکا در ایران تسلیم شد ـ با اشاره به افزایش اقدامات تحریک آمیز و مخفیانه آمریکا علیه ایران، از جمله تجاوز یک فروند پهپاد جاسوسی آر کی یو 170 به عمق حریم هوایی ایران آمده است: این اقدام دولت آمریکا، نقض همه قوانین و مقررات شناخته شده بینالمللی و اقدام علیه صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است و طبعاً همه مسئولیت آن بر عهده دولت آمریکاست.
جمهوری اسلامی ایران با اعلام شدیدترین اعتراضات خود، پیامدهای تکرار چنین رفتارهایی را متوجه دولت آمریکا دانسته و حـق پیگیری شایسته موضوع را برای خود محفوظ میداند.
شاید به همین سبب باشد که باراک اوباما، دقایقی پیش و برای چند دهمین بار، به خبرنگاران گفت که برای برخورد با ایران، همه گزینهها روی میز است؛ چنین گفتهای که حاکی از عصبانیت گوینده است، در زمانی که پیشرفتهترین ساخته کشوری به دست رقیب افتاده باشد، بسیار طبیعی به نظر میرسد.
پیش از این، رییس جمهور عصبانی آمریکا از تشدید تحریمها علیه ایران سخن گفته؛ تشدیدی که کمتر کشوری در جهان با آن همراهی کرده است.