استفاده از وایتکس برای ماندگاری شیر!

کد خبر: ۲۱۰۴۶۱
|
۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۱ 14 December 2011
|
142282 بازدید
|
سئوال اینجاست که چرا بعضی از شیرهای پاستوریزه که بیشتر از 5 روز ماندگاری ندارند با وجود گذشت دو هفته همچنان سالم مانده و فاسد نمی شوند؟ آیا از بار میکروبی شیرهای ایرانی کاسته شده است و یا کارخانه های تولید کننده این شیرها چنان پیشرفت کرده اند که چنین شیرهایی را تولید می کنند شاید هم یخچال مصرف کنندگان ماندگاری این شیرها را بالا می برد!

یک منبع آگاه در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«سال گذشته اداره استاندارد و تحقیقات شهر اصفهان با مسئله عجیبی در خصوص شیرهای پاستوریزه روبرو شد.»

جریان از این قرار بود که شیرهای پاستوریزه بعد از حتی باز کردن درب آنها تا حدود 3 هفته ماندگاری داشتند و فاسد نمی شدند!

با بررسی هایی که اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان به عمل آورد متوجه شدند که برخی از گاوداری ها از وایتکس برای ماندگاری بیشتر شیرهایشان استفاده می کنند و به دلیل اینکه وایتکس یک ضدعفونی کننده بسیار قوی است مانع فاسد شدن شیرهای پاستوریزه شده است و همانطور که می دانید این ماده ضدعفونی کننده به شدت سرطان زا بوده و مصرف کنندگان این شیرها به عوارض آن دچار می شوند.»

حال این سوال پیش می آید آیا نظارت کامل بر گاوداری ها و کارخانجات تولید کننده شیر پاستوریزه وجود دارد؟ آیا بعضی از شیرهای پاستوریزه ای که به مدت طولانی تر از 5 روز ماندگاری دارند از وایتکس در نگهداری آن ها استفاده می شود؟

*****
در پی انتشار این خبر ٬ روابط عمومی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان اعلام كرد: «سال گذشته در یک مقطع خاص بیش از 200 مورد نمونه شیر خام أخذ شده از دامداری‌ها و گاوداری‌های سطح استان، فقط یک مورد آلودگی آن‌هم در مراحل اولیه یعنی پیش از انجام پاستوریزاسیون و سایر اعمال و نظارت‌های بهداشتی، مشاهده شد.»

این اداره همچنین اعلام كرد در پی نظارت‌های مستمر بازرسان اداره کل استاندارد بر تمامی کالاها و خدمات مشمول نظارت اجباری در استان، یک مورد آلودگی مشاهده شده در سال گذشته، در اثر سهل انگاری متصدی شیر‌دوشی گاوداری مربوطه، در مرحله شست و شوی پس از ضد عفونی ظروف شیر دوشی به‌وجود آمده بود که با پیگیری و تذکر جدی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان این مشکل رفع شد و پس از آن نیز هیچ‌گونه آلودگی و مشکل در شیر و سایر فرآورده‌های لبنی تولید شده در استان به صورت جدی مشاهده نشد.

«ضد عفونی‌كردن دستگاه‌ها و ظروف شیر دوشی در گاوداری‌ها بوسیله مواد ضد عفونی کننده، امری متداول و مرسوم است لیکن پس از این مرحله می‌بایست وسایل ضدعفونی شده را با آب سرد به خوبی و با دقت شست‌و‌شو داده تا برای شیر دوشی مجدد، هیچ اثری از مواد ضدعفونی کننده در آنها باقی نماند.»

در پایان متن روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان آمده‌است كه به‌طور کلی وجود هرگونه ماده خطرناک و سمی را در شیر پاستوریزه محصول اصفهان تکذیب كرده و با توجه به اینکه یکی از وظایف اصلی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان نظارت بر محصولات تولیدی است به مصرف‌کنندگان و همشهریان گرامی اطمینان می‌دهد که کارشناسان این اداره کل به طور مستمر بر روند تولید تمامی کالاهای مشمول استاندارد، به‌ویژه محصولات لبنی نظارت داشته و تمامی کالاها را بر اساس استاندارد های ملی مربوطه کنترل و آزمون می‌كند و بدیهی است در صورت مشاهده هرگونه مغایرت با استاندارد ، طبق مقررات اقدامات قانونی لازم صورت خواهد گرفت .



اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۱۶۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
متاسفانه در دامداریهای مشهد هم شنیده بودم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
اولا: "وایتکس" نَ وُ "سفیدکننده"
دومندش: نام این کارخانه باید لو برود. همه جا که نباید عیب پوشی کرد! عیب پوشی مهمتر است یا جان تعداد زیادی انسان؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
چه ربطي داره؟؟؟ يه كارخونه ممكنه از 50 تا دامداري شير بخره....اين كه نشد دليل...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
کارخانه باید اول شیر را ازمایش و بعد تحویل بگیرد.شاید یک دیوانه ایی سم داخل شیر ریخته باشد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
البته كه ان كارخانه دار محترم از ما انسانها مهمتر است تو هنوز نفهميدي
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
پول عزيز جان پول مهمتره . چيزي كه ارزون و فراون جانه . جان عزيزم
کورش
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
تو خیلی باهوشی مثل اینکه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
من چند سالی است که به این شیرها مشکوکم و ادم را ضعیفتر میکنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
در ايران تنها چيزي كه بها ندارد جان آدميزاد است
ali
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
خدا فقط میدونه ما که شیر تولید میکنیم شیر از گاو که دوخته میشه بعد از چند ساعت اگر در معرض هوای بیرو ن باشه سریع فاسد میشه این یه قانون کلیه حالا اینا چکار میکنند خدا میدونه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
بعضی نمک ها هم همین بو را می دهند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
اين مسئله را بنده قبلا از يك منبع ديگر در مشهد كه خود در مورد شير گاو تحقيق ميكرده و دانشجوي دكتري علوم دام بوده شنيده ام
فرید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
در پاسخی که روابط عمومی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان ارائه کرده هیچ اشاره‌ای به دلیل اینکه شیرها در مدت طولانی فاسد نمیشوند نشده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
گفته چون وایتکتس ضد عفونی کننده قوی هست تا 3 هفته فاسد نمی شوند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
الان که هوا سرده بهار و تابستان اوج استفاد از وایتکس در شیر است
ناشناس
|
Poland
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
با مدیریت مطلوب که شده این شیر وایتکسی هم به زودی گرانتر و تایاب می شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
بهتر بود اين موضوع را هم جزو فن اوريهاي نوين در عرصه پاستوريزه كردن مردم ذكر مي كرديد1 خدايي كشف جالبي است! وايتكس ! شير پاستوريزه!!!! راستي با افراد مسبب موضوع چه برخوردي شد!؟ سرطان مردم هم پيش كش لابد!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
فقط يه مورد آلودگي مشاهده شد و اين همه سر وصدا به پا كرد! شوخي نكن تابي!
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟