قوانین مرخصی زایمان و بارداری

بیمه شده زن یا همسر بیمه شده مرد در صورتی که ظرف یکسال قبل از زایمان سابقه پرداخت حق بیمه شصت روز را داشته باشد می‌تواند به شرط عدم اشتغال به کار از کمک بارداری استفاده کند؛مرخصی زایمان و بارداری برای فرزندان چهارم به بعد، تعلق نمی‌گیرد.
کد خبر: ۲۲۰۵۴۷
|
۲۸ دی ۱۳۹۰ - ۰۳:۵۴ 18 January 2012
|
93804 بازدید
|
به موجب ماده ۶۷ قانون سازمان تأمین اجتماعی بیمه شده زن یا همسر بیمه شده مرد در صورتی که ظرف یکسال قبل از زایمان سابقه پرداخت حق بیمه شصت روز را داشته باشد می‌تواند به شرط عدم اشتغال به کار از کمک بارداری استفاده کند. کمک بارداری دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمه شده طبق ماده ۶۳ است که حداکثر برای مدت دوازده هفته جمعاً قبل و بعد از زایمان بدون کسر سه روز اول پرداخت خواهد شد.

در ماده ۶۸ قانون تأمین اجتماعی نیز آمده است، بیمه شدن زن یا همسر بیمه شده مرد در صورتی که در طول مدت یک سال قبل از وضع حمل حق بیمه شصت روز را پرداخته باشد از کمک‌ها و معاینه‌های طبی و معالجات قبل از زایمان و حین زایمان و بعد از وضع حمل استفاده خواهد کرد.

سازمان تأمین اجتماعی بنابه درخواست بیمه شده می‌تواند به جای کمک‌های مذکور مبلغی وجه نقد به بیمه شده پرداخت نماید مبلغ مزبور در آیین‌نامه‌هایی که از طرف هیئت مدیره سازمان تهیه و به تصویب شوری عالی سازمان می‌رسد تعیین خواهد شد.

کمک بارداری و مرخصی زایمان مرتبط هستند و از این رو کمک بارداری به جای مزد در دوران مرخصی اعطا می‌شود. در خصوص مرخصی زایمان با عنایت به ماده ۷۶ قانون کار مصوب سال ۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام، ماده ۶۷ قانون تأمین اجتماعی، قانون ترویج تغذیه با شیر مادر مصوب سال ۱۳۸۰ می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که در فاصله ۱۳۶۹ - ۱۳۵۴ مدت مرخصی زایمان با توجه به ماده ۶۷ قانون تأمین اجتماعی 84 روز بوده است، در فاصله ۱۳۷۴ - ۱۳۶۹ زنان کارگر از ۹۰ روز مرخصی زایمان برخودار بوده‌اند و در صورت زایمان توامان از ۱۰۴ روز، و در تمام مدت ۹۰ روز یا ۱۰۴ روز مستحق دریافت کمک بارداری بوده‌اند.
 
اما سایر مشمولین قانون تأمین اجتماعی و همسران بیمه شده مرد کارگر همچنان تحت مشمولین ماده ۶۷ قانون تأمین اجتماعی هستند.

در فاصله سال ۱۳۷۴ تاکنون مرخصی زایمان زنان بیمه شده شیرده به ۴ ماه (۱۲۰ روز) افزایش یافته و در تمام این مدت مستحق دریافت کمک بارداری هستند.
 
زنان بیمه شده غیر شیرده یا همسران بیمه شده مرد حسب مورد تابع ماده ۶۷ قانون تأمین اجتماعی یا ۷۶ قانون کار هستند؛ از سال ۱۳۸۰ تاکنون مدت مرخصی زایمان مادرانی که فرزند خود را شیر می‌دهند برای وضع حمل دوقلو ۵ ماه   (۱۵۰) روز و برای زایمان ۳ قلو و بیشتر یکسال (۳۶۵) روز بوده و به موجب ماده ۳ قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی مصوب ۳۷۴ و اصلاحی ۱۳۸۶ مرخصی‌ زایمان برای مادرانی که فرزند خود را شیر می‌دهند در بخش‌های دولتی و غیر دولتی ۶ ماه است و در تمام این مدت مستحق دریافت کمک بارداری هستند؛ به موجب قانون تنظیم خانواده مصوب 26 اردیبهشت 1372 مرخصی زایمان و بارداری برای فرزندان چهارم و بعد، تعلق نمی‌گیرد.

براساس ماده ۶۹ در صورتی که بیمه شده زن و یا همسر بیمه شده مرد به بیماری‌هایی مبتلا شود که شیردادن برای طفل او زیان‌آور باشد یا پس از زایمان فوت شود شیر مورد نیاز تا ۱۸ ماهگی تحویل خواهد شد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۱۲
هلیا رستمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۶
باسلام و خسته نباشید
سوالی داشتم در مورد مرخصی و بیمه زایمان من الان در ماه 5 بارداریم هستم ودر یک شرکت خصوصی مشغول به کار هستم وتا پایان اسفند ماه در شرکت هستم وقبل از این شرکت نیز به مدت 9 سال و 6 ماه بیمه داشتم که با این 6 ماه دارای 10 سال بیمه کامل هستم و زمان زایمان من در خرداد ماه تعیین شده است واین سوال را دارم که من اگر در چند ماه قبل از زایمانم بیمه از طرف شرکت رد نشده و بیمه نداشته باشم می توانم از بیمه زایمان استفاده کنم یا نه ؟واین مرخصی به من تعلق می گیرد؟ با تشکر فراوان از شما
زینب محمدی
|
Canada
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۹
با سلام
من در تاریخ 25/07/91 به مرخصی زایمان رفتم و الان که مرخصی زایمان 9 ماه تصویب شد آیا این قانون شامل من هم میشود و میتوانم از بیمه زایمان استفاده نمایم.با تشکر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۶
تکلیف مرخصی زنایی که کارمندن و بدلیل نازایی از شیر خوارگاه بچه میارن چیه
امير
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
سلام
همسر من حدود ٤ سال در يك شركت خصوصي مشغول به كار است و از همانجا بيمه است.
اگر الان از ان شركت استعفا بدهد و حداكثر ظرف يك ماه دوباره در يك شركت ديگر مشغول به كار شود و بيمه اش رد شود ، ميتواند از مرخصي زايمان و مزاياي ان استفاده كند؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
سلام .مرخصی زایمان دقیقا چند ماه هست
ندا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
با سلام و خسته نباشيد
من از اواسط سال ٩٠ تا پايان سال ٩٢ به مدت دو سال و نيم در يك شركت خصوصي مشغول به كار بودم و بيمه شدم.در سال ٩٣ صاحب فرزند شدم و از مرخصي زايمان استفاده كردم.در حال حاضر باردار هستم و سال ٩٦ فرزند دومم به دنيا خواهد اومد.ميخواستم بدونم ميتونم براي فرزند دوم هم از مزاياي مرخصي زايمان استفاده كنم يا خير؟
ممنون ميشم جواب بديد.
مریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۲
اکگر برای مرخصی زایمان اشتباها ترک کار زده باشند و صفر کرده باشند سپس ماه بعد که متوجه اشتباه شدند تاریخ ترک کار بردارند و صفر باقی بماند بعد از مرخصی به او دفترچه میدهند؟
جواد
|
Australia
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۳
سلام اگه کسي تو مرخصي زايمان باشه ودر اين حين استخدام پيماني همان سازمان بشه،ادامه مرخصي زايمانش لغو ميشود
مجید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
سلام خانم من در یک شرکت خصوصی کار میکردن الان از مرخصی زایمان استفاده می کنند اگر ایشان بعد از اتمام مرخصی به محل کارشان مراجعه نکنند ایا برای ان شرکت خصوصی از نظر بیمه مشکلی به وجود نمیاید
محدثه طاهری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۳
سلام من الان از بیمه بیکاری استفاده میکنم
آیا بلافاصله بعد از اتمام بیمه بیکاری میتونم از مرخصی زایمان استفاده کنم؟
یا باید مدتی مشغول بکار باشم بعدش باردار شمو از مرخصی زایمان استفاده کنم؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟