آن گونه که از شواهد برمیآید، سازمان تأمین اجتماعی، هنوز نتوانسته است از توفان تغییرات مدیریتی در دولت محمود احمدینژاد بیرون بیاید تا جاییکه این اواخر با شایعه انتصاب سعید مرتضوی به ریاست تأمین اجتماعی که از سوی رسانههای دولتی مطرح شده، به ظاهر بار دیگر این سازمان خدماتی عظیم، در آستانه چالشی بزرگ قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، شایعه انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تأمین اجتماعی، از این رو بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که این موضوع با پشتیبانی خبری و رسانهای خبرگزاری دولت و روزنامه ایران همراه شد. این در حالی است که تاکنون کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری، مجمع نمایندگان کارگری و کانون عالی کارفرمایان کشور و حتی نمایندگان مجلس به خبر این انتصاب روی خوشی نشان ندادهاند و بیشتر آنها موضعگیری صریح و قاطعی در مخالفت با انتصاب مرتضوی به عنوان رئیس سازمان تأمین اجتماعی ابراز داشتهاند.
در شرایطی که سایتهای خبری به نقل از عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از نارضایتی وی و رد مدیرعاملی مرتضوی بر تأمین اجتماعی خبر میدهند و از سوی دیگر، نمایندگان کارگری کشور، به عنوان صاحبان تأمین اجتماعی و حتی نمایندگان خانه ملت ـ که از قضا در میان آنها طرفداران دولت مانند آقاتهرانی هم حضور دارند ـ بر عدم انتصاب مرتضوی بر سازمان تأمین اجتماعی پافشاری میکنند، مشخص نیست چرا خبرگزاری دولت تا جعل مصاحبه برای حمایت از مرتضوی نیز پیش رفته است!
یکی از این موارد، مصاحبه ایرنا با ناصر برهانی، دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور است که به نقل از وی اعلام کردهاند: «کارگران و نهادهای کارگری از ریاست سعید مرتضوی بر تأمین اجتماعی حمایت میکنند». این در حالی است که برهانی در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» این موضوع را رد و تکذیب میکند.
برهانی میگوید: «من در گفتوگو با ایرنا بر تعیین تکلیف سازمان تأمین اجتماعی و پایان دادن به سرپرستی در این سازمان و انتصاب سریع مدیرعامل تأمین اجتماعی با نظر وزیر تعاون، کار و رفاه و هیأت امنای تأمین اجتماعی تأکید کردم و از شخص خاصی نام نبردم».
از سوی دیگر، با رصد اخبار تأمین اجتماعی، میتوان دریافت که تاکنون به جز هادی مقدسی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس که از ریاست این فرد بر تأمین اجتماعی حمایت کرده، هیچ نماینده دیگری از مجلس یا فعال کارگری و کارفرمایی از انتصاب مرتضوی حمایت نکرده است و مهمتر اینکه جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در نامهای به رئیسجمهور، انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان تأمین اجتماعی را غیر قانونی دانسته و با آن مخالفت کردهاند!
جالب اینجاست که علی اکبر حیدری فرد، مشاور سعید مرتضوی در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با تکذیب مخالفت با انتصاب مرتضوی در تأمین اجتماعی، با لحنی تهدیدآمیز، گفته: «شایعه پراکنی علیه انتصاب مرتضوی به عنوان رئیس تأمین اجتماعی، پیگرد قضایی دارد».
وی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا، میافزاید: «انتصاب مرتضوی به طور حتما بر پایه بررسیهای کارشناسی بوده است».
اظهاراتی که تلویحا بیانگر صدور حکم ریاست مرتضوی بر سازمان تأمین اجتماعی است؛ حکمی که البته هنوز رسما اعلام نشده و شاید ملاحظاتی مانع از این کار شده است!
حال باید دید عبدالرضا شیخالاسلامی که از حقله یاران نزدیک و مورد وثوق رئیس جمهور و حتی زمانی، رئیس دفتر وی نیز بوده، میتواند از انتصاب مرتضوی جلوگیری کند یا باید منتظر استعفای شیخالاسلامی از مقام وزارت باشیم؟!