دستاورد سفر اردوغان به تهران:

ترکیه واردات نفت از ایران را کاهش داد

شاید بتوان گفت، هنوز نخست وزیر ترکیه خاک کشورمان را ترک نگفته بود که نخستین دستاورد سفر دو روزه وی به کشورمان مشخص شد؛ همراهی بیشتر با آمریکا در تحریم خرید نفت از ایران.
کد خبر: ۲۳۵۲۳۱
|
۱۲ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۳ 31 March 2012
|
53853 بازدید
|
ترکیه درست یک روز پس از پایان سفر رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر این کشور به تهران اعلام کرد که نفت لیبی را با بخشی از نفت ایران جایگزین خواهد کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از شبکه خبر ترکیه، «تانیر ییلدیز»، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه روز جمعه یازدهم فروردین به خبرنگاران گفت که این کشور ۱۰ درصد از واردات نفت خود از ایران را کاهش خواهد داد و نفت دیگر کشورها و از جمله لیبی را جایگزین آن خواهد کرد.

تانیر ییلدیز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اظهار داشت: ترکیه در نخستین مرحله یک میلیون تن نفت از لیبی وارد خواهد کرد.

این کاهش یک هفته پس از هشدار واشنگتن به خریداران نفت ایران صورت گرفته است؛ واشنگتن اعلام کرد، اگر خریداران نفت ایران واردات نفت خود را کاهش ندهند، ممکن است مشمول مجازات‌های این کشور قرار بگیرند.

وزیر انرژی ترکیه درباره اینکه ترکیه میان کشورهایی که نفت از آنها می‌خرد، چرا تنها نفت ایران را برای کاهش واردات برگزیده، توضیحی نداده است.

اما شبکه تلویزیونی «خبر ۷» ترکیه در گزارشی، روز جعه اعلام کرد که این تصمیم پس از فشار آمریکا بر آنکارا در راستای کاهش خرید نفت ترکیه از ایران گرفته شده است.

از سوی دیگر، توپراس، شرکت ملی نفت ترکیه نیز روز جمعه اعلام کرد، خرید نفت از ایران را به میزان ۲۰ درصد کاهش داده است. شرکت‌های غیر دولتی ترکیه نیز از ایران نفت وارد می‌کنند.

فرانسیس ریکاردونه، سفیر آمریکا در ترکیه به تازگی گفته بود که برخی از کشور‌ها خرید نفت ایران را کاهش داده‌اند و آمریکا از ترکیه می‌خواهد همین کار را انجام دهد.

ترکیه انتظار دارد که از تحریم‌های آمریکا معاف باشد. آمریکا به تازگی یازده کشور را به دلیل کاهش واردات نفت ایران از تحریم‌ها معاف کرد.

بنا به گزارش مرکز آمار ترکیه، این کشور در سال ۲۰۱۰ به میزان ۷ میلیون و ۴۱۰ هزار تن نفت از ایران وارد کرده است، رقمی که برابر ۳۸ درصد از کل نفت وارداتی این کشور بوده است. ترکیه از سال ۲۰۱۰ تا کنون واردات نفت از ایران را تا اندازه‌ای افزایش داده و به ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسانده است.

به گزارش شبکه تلویزیونی «خبر ۷» در دیدار اردوغان از ایران، موضوع کاهش قیمت گاز صادارتی ایران به ترکیه نیز مذاکره شده است. ترکیه بهمن ماه سال گذشته، به دلیل اختلاف با ایران بر سر قیمت گاز وارداتی به دیوان داوری بین‌المللی شکایت کرده بود.

این گزارش در ادامه می‌گوید که طرف ایرانی در گفت‌وگو با اردوغان، اصرار داشته که قیمت گاز صادراتی به ترکیه عادلانه است و کاهش نخواهد یافت.

بنا به قرارداد ۱۹۹۶، ایران باید روزانه سی میلیون متر مکعب گاز (سالانه ده میلیارد متر مکعب) به ترکیه صادر کند، ایران هم اکنون روزانه ۲۴ تا ۲۸ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر می‌کند.

در سفر دو روزه اردوغان به تهران، طرفین بر گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور تأکید و حتی اعلام کردند، در نظر دارند حجم مبادلات تجاری را به سی میلیارد دلار برسانند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۳۵
انتشار یافته: ۱۰
فرهاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
نمدونم چرا ما ایرانیها خیلی ساده ایم هرکی یه لبخند کوچکی واسمون میکنه میخوایم همه چیزمونو بدیم بهش؟؟باید فکری به حال نفت بکنیم چون زمان کمی به آغاز تحریم نفتی مونده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
مسئولین محترم به 3توصیه امام ره توجه وافرداشته باشنداول: توسعه کشاورزی
دوم: آموزش وپرورش
سوم :توسعه واقتدار نظامی .
بدیهی است بشربدلایل فزون طلبی و طرفداری ازقدرتمندان (حال قدرتمندان درراه انسانی قدم برمیدارندیا غیرانسانی)در صورت قدرتمندترشدن ایران بالاجباربااوبه معامله خواهند پرداخت. اقدامات ممالک خودبیانگرهزارچهره گی مردم دنیارا نشان میدهد
علی
|
Germany
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
احتمالا حجم صادرات به ایران می خوان افزایش بدن نه حجم معاملات
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
تحریم نفت ایران یک فرصت تاریخی برای بخش صنعت و کشاورزی ایران می باشد.
البته نیاز به یک همت تاریخی نیز می باشد.
وابستگی به نفت دیگه کافیه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
والا به خدا این ترکیه نمی تونه دوست قابل اعتمادی برای ایران باشه من نمی دونم مسئولین ما از چیه اینها خوششون اومده دوستی با کشورهای عربی مفید تره تا دوستی با ترکیه که ظاهرا توسال تولید ملی قرار بشیم فقط وارد کننده اجناس درجه 3 ترکها
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
من موندم چطور ما مردم عادی کوچه خیابون می تونیم بفهمیم ترکیه نمی تونه دوست خوبی برای ما باشه با بردن مذاکرات5+1 به ترکیه عملا اعتبار بین المللی برای این کشور درست کردیم و متاسفانه دوباره خواهان این کار هستیم. مقامات ترکیه دورویی هاشون به هدی واضح شده که حتی مردم خودشون هم فهمیدند حالا مسئولین ما کی می خواهن بفهمند ؟
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
ایران هم باید هوشیار باشد این مقدمه ای است تا کم کم کشورها واردات نت خود را از ایران کاهش دهند و نفت جایگزین پیدا کنند. ایران هم باید قراردادها ی نفت را تقییر دهد و ان را به گونهای تنظیم کند که امکان کاهش نداشته باشند.
م.ک.بیدآبادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
واقعا راست گفته اند که نباید به سه چیز ترکیه
اعتماد کرد :
1. سیاستمدارانش
2. آب و هوایش
3. واحد پولش ( لیر ترک )
البته شاید بتوان نیمی از مشکلات امروز ایران را
به خاطر دارا بودن منابع عظیم نفت و گاز دانست
پاسخ ها
حميد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۳
اتفاقا اصلا نه تنها داشتن منابع عظيم نفت وگاز هيچ مشكلي براي ما بوجود نياورده كه در واقعيت وجود اين منابع دليل اصلي بدبختي براي غرب شده است. آنها دقيقا از اين ناحيه بشدت مي ترسند. و جالب اين هست كه اين نكته را تنها امام خامنه اي دريافتند كه در سخنانشان در مشهد مقدس و در ديدار با اردوغان به آن اشاره كردند كه نفت يكي از عوامل دشمني غرب با ايران است و اين نفت در چند سال آينده قطعا باعث برتري ايران اسلامي در جهان خواهد شد.
amir
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
بی خاصیت ترین کشورهای دنیا عبارتند از : ترکیه ، آذربایجان ، عربستان و ... که بودن یا نبودن این کشورها هیچ تاثیری در مناسبات بین المللی ندارد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟