محسنی اژه‌ای:

قرار منع تعقیب مرتضوی لغو شده و پرونده همچنان باز است

سخنگوی قوه قضائیه در نشست امروز خود به موضوعات گوناگونی اشاره کرد و در بخشی از سخنان خود، به لغو قرار منع تعقیب مرتضوی اشاره کرد و از رسیدگی به آن خبر داد و افزود: پرونده‌های جوانفکر، بقایی و فائزه هاشمی به اجرای احکام رفته است. اژه‌ای در ادامه این نشست، پذیرفتن وکالت متهمین فساد میلیاردی توسط یک روحانی را کار خوبی ندانست و گفت: اگر من بودم وکالت را نمی‌پذیرفتم!
کد خبر: ۲۳۷۰۴۶
|
۲۱ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۰ 09 April 2012
|
34055 بازدید
|
۶
سخنگوی قوه قضائیه در بخشی از نشست خبری امروز خود گفت: در پرونده فردی که در شمال کشور به یکی از مسئولین کفش پرتاب کرده بود، این فرد سه ماه در بازداشت بود تا مشخص شود که کاری فردی انجام داده و یا به دلیل اغراض یک گروه خاص دست به این اقدام زده است و در ‌‌نهایت این فرد با قرار وثیقه از زندان آزاد شد و پرونده‌اش به دادگاه رفت.

به گزارش «تابناک»، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در بیست و هشتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به نامگذاری سال ۹۱ تحت عنوان حمایت از تولید ملی، سرمایه و کار انسانی از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: قوه قضائیه هم به سهم خود برای پیگیری این موضوع اقداماتی را در دستور کار قرار داده است.

پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک با مجلس و دولت

وی ادامه داد: نخستین کار این بود که هم به مجلس و هم به دولت اعلام کردیم، حاضریم با تشریک مساعی و تشکیل کمیته مشترک به طور دائم در طول سال موضوعات ذیربط در این زمینه را دنبال کنیم.

محسنی‌اژه‌ای گفت: به دستور رئیس قوه قضائیه کارگروهی به ریاست معاون اول قوه قضائیه تشکیل و قرار شد دو اقدام را به طور فوری بررسی کرده و پیشنهادهای خود را در این زمینه در جلسه مسئولان عالی قضایی مطرح کنیم تا تصویب شود.



به گزارش فارس، سخنگوی قوه قضائیه افزود: نخستین کار این است که باید بررسی شود دستگاه قضایی چگونه می‌تواند در راستای حمایت از تولید ملی، افزایش کارآفرینی، حمایت از سرمایه‌گذاری درست اقدام کند که در این زمینه، دستگاه‌های زیرمجموعه قوه قضائیه مانند سازمان بازرسی کل کشور باید بررسی کنند که چه کارهایی در این زمینه می‌توانند انجام دهند یا اینکه چه موانع و سنگ‌اندازی‌های احتمالی، ممکن است پیش روی این حرکت ظاهر شود.

وی درباره دومین اقدام این کارگروه گفت: این اقدام می‌تواند در زمینه مبارزه با مفسدان اقتصادی باشد که قطعاً شدید‌تر از پیش این افراد تحت تعقیب قرار خواهند گرفت، پرونده‌ها باید سریع‌تر رسیدگی شوند، مجتمع امور اقتصادی باید قوی‌تر و همچنین آموزش قضات بیشتر شود.

دادستان کل کشور خاطر نشان کرد:‌‌ همان طور که رئیس قوه قضائیه در اولین جلسه مسئولان عالی قضایی در سال جاری عنوان کرد معاونت راهبردی قوه قضائیه ایجاد خواهد شد تا تحولی جدید در ساختار و عملکرد قوه قضائیه صورت گیرد.

راه‌اندازی مرکز رسانه و ارتقا و افزایش آموزش در قوه

وی گفت: همچنین با نظر رئیس قوه قضائیه مرکز رسانه قوه قضائیه که کلیت آن تصویب شده به زودی فعال خواهد شد.

محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه بخش آموزش قوه قضائیه هم تقویت خواهد شد، گفت: بسیاری از موضوعات هستند که با توجه به وقوع آن‌ها باید در دستگاه قضایی ارتقا یابد و افزایش آموزش صورت گیرد که این آموزش باید مشمول قضات قدیمی و قضاتی هم که به تازگی وارد دستگاه قضایی می‌شوند باشد، به ویژه در مواردی مانند جرایم خشن و برخورد با مواد مخدر صنعتی که روز به روز روش‌های فعالیت باند‌ها تغییر می‌کند.

سخنگوی قوه قضائیه با توجه به هماهنگی انجام شده با ضابطین قضایی برای برخورد جدی‌تر با قاچاقچیان گفت: همچنین موضوع تقویت معاونت فرهنگی دستگاه قضایی در سال ۹۱ مورد بررسی و توجه قرار گرفته است تا در همه استان‌ها و به طور خاص دادگستری‌های استان‌ها مسائل فرهنگی و اخلاقی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

میزان موفقیت معاونت‌های دستگاه قضا به زبان آمار

محسنی‌اژه‌ای درباره عملکرد سازمان‌های زیرمجموعه دستگاه قضایی در سال ۹۰ درباره عملکرد سازمان بازرسی کل کشور گفت: در این سازمان و در سال ۹۰، ۶۶ درصد برنامه‌های پیش روی آن‌ها عملیاتی شد که با توجه به وجود موانع گوناگون، موفقیت خوبی به دست آوردند. همچنین از بین ۱۱ هزار و ۴۲۱ پرونده‌ای که رسیدگی کردیم، نزدیک سه هزار و پانصد گزارش نیز برای مراجع ذیصلاح تهیه شد.

محسنی‌اژه‌ای به اقدامات معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: این معاونت هم موفق شد در همه استان‌ها ساختار و زیرساخت‌ لازم برای اقدامات خود را فراهم کند و همچنین پانصد برنامه تدوین کردند که بخشی از این برنامه‌ها در سال ۹۰ اجرایی شد؛ هر چند این پانصد برنامه مختص به سال ۹۰ نبود.



کاهش تخلفات انتخاباتی نسبت به دور پیش

سخنگوی قوه قضائیه درباره فعالیت ستادهای پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی گفت: از زمان آغاز فعالیت این ستاد که به عنوان یک کار جدید و با ترتیب جدیدی انجام شد، در مجموع نزدیک هزار و ۴۶۸ جلسه تشکیل که در پی آن ۴ هزار و ۴۱۶ بند تصمیماتی گرفته، ابلاغ و اجرا شد.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: بر پایه آمار دادگستری‌ها از قبل از انتخابات تا روز انتخابات ۶۸۷ فقره شکایت و گزارش فرستاده شد که در مقایسه با دور گذشته با توجه به افزایش جمعیت کاهش بسیار خوبی داشته است؛ البته این کاهش جدای از اقدامات ستاد پیشگیری از وقوع جرم نتیجه تلاش دیگر دستگاه‌ها، مردم، کاندیدا‌ها و ستادهای فعالیت آن‌ها بوده است.

دادستان کل کشور درباره فعالیت‌های دیوان عدالت اداری در سال گذشته گفت: این مجموعه هم در سال گذشته با وجود کمبود‌ها و محدودیت‌های پیش روی مانند نیاز شدید به قضات و کارمندان و زیرساخت‌های فناوری نوین، اقدامات خوبی انجام داد و از مجموع ۱۱۳ هزار پرونده وارده در سال ۹۰ به ۹۵ هزار پرونده رسیدگی کرد.

وی ادامه داد: تمرکز شعب دیوان عدالت اداری در تهران، مشکلات متعددی را برای افرادی که با دیوان عدالت اداری سر و کار داشتند، درست کرده بود که در اواخر سال شعبه دیوان عدالت اداری اصفهان، یزد و گرگان راه‌اندازی شد.

محسنی‌اژه‌ای گفت: همچنین سامانه تلفن گویا و سیستم اینترنتی برای پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی راه‌اندازی شد و در کنار آن‌ها، مجموعه‌ پیشخوان خدمات بود که هنوز کامل نشده است.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین به اقدامات معاونت فناوری اطلاعات قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: با تلاش‌های خوبی که در سال ۹۰ انجام شد، عمده زیرساخت‌های این معاونت انجام شده و بخشی از آن‌ها به صورت پایلوت در برخی نقاط مانند تهران در سال جاری آغاز می‌شود تا در صورت موفقیت به صورت کشوری مورد استفاده قرار گیرد.

تجهیز اردوگاه‌های نگهداری مجرمان مواد مخدر

وی افزود: در خصوص سازمان زندان‌ها باید به قول سال پیش خود در خصوص تجهیز اردوگاه‌های نگهداری مجرمان مواد مخدر اشاره کنم تا این متهمان از متهمان دیگر جدا شده که فوایدی از جمله مسائل بهداشتی داشت.

دادستان کل کشور گفت: شمار بسیاری از متهمان مواد مخدر در نیمه دوم سال ۹۰ به اردوگاه‌ها منتقل شدند و بخشی از اردوگاه‌ها نیز تا خرداد امسال آماده می‌شوند.

اژه‌ای گفت: راه‌اندازی پانزده مرکز نگهداری متهمان و مجرمان مواد مخدر در سال گذشته آغاز شد که یکی پس از دیگری آماده می‌شوند تا متهمان مواد مخدر به طور کلی به اردوگاه‌ها منتقل شوند.

انتقال زندان‌ها به بیرون شهر و توصیه به خانواده زندانیان

وی با بیان اینکه برخی زندان‌ها باید به بیرون از شهر‌ها منتقل شوند، گفت: امیدواریم در سال جاری با تأمین بودجه لازم، یازده زندان به بیرون از شهر‌ها منتقل شود.

محسنی‌اژه‌ای همچنین با اشاره به مشکلاتی که در خصوص دادن مرخصی و عفو برخی زندانیان در گذشته پیش می‌آمد، گفت: این موضوع نیز ساماندهی شده است و اعطای مرخصی و عفو زندانیان با ضابطه جدیدی صورت می‌گیرد. همچنین از خانواده زندانیان می‌خواهیم متهمان خود را تفهیم کنند که در صورت استفاده از تسهیلات مرخصی و عفو به گونه‌ای برخورد نکنند که دیگر نتوانند از آن استفاده کنند.

سرنوشت احکام صادره و پذیرش کندی در اجرای احکام فساد

‌اژه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره سرنوشت احکام صادره و قطعی شده برای برخی از افراد که هنوز اجرا نشده است، گفت: به طور قطع با آمار و ارقام ادعا می‌کنم که اجرای احکام در دوره جدید دستگاه قضایی نسبت به پیش، افزایش چشمگیری داشته است.

وی افزود: در دوره اخیر به ویژخ در سالهای ۸۹ و ۹۰ اجرای احکام به مراتب سریع‌تر و بیشتر از گذشته بوده است، به گونه‌ای که در احکام مربوط به متهمان مواد مخدر، شرارت‌ها و مفاسد دیده می‌شود..



دلایل کندی در پرونده‌های مربوط به قصاص
 

محسنی‌اژه‌ای در بخش دیگری از پاسخ خود به کند اجرا شدن برخی پرونده‌های مربوط به قصاص نفس اشاره کرد و گفت: متأسفانه در بخش اجرای احکام مربوط به فساد، من می‌پذیرم که کمی کند پیش رفته‌ایم، ولی این موضوع نیز دلایل چندانی داشته است که من به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم.

وی گفت: در مورد نخست، باید اشاره کرد که اجرای حکم قصاص، بسته به درخواست اولیای دم است. ما در موارد زیادی داشتیم که اولیای دم هیچ گونه درخواست قصاصی ارائه نکرده‌اند و از آنجا که این حق، حق طبیعی آن‌هاست، باید صبر کنیم تا آن‌ها خود درخواست اجرای قصاص بدهند.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: در برخی از موارد از دادستان‌های شهر‌ها خواسته‌ایم تا درباره اجرای این گونه احکام تصمیم قاطع‌تری گرفته و با دعوت از اولیای دم و پرسش از آن‌ها سریع‌تر تعیین تکلیف این گونه پرونده‌ها را انجام دهند.

دادستان کل کشور تصریح کرد: برخی دادستان‌ها عنوان کرده‌اند که اولیای دم در چند مرحله به دادسرا مراجعه کرده‌اند؛ اما هر بار مهلت دیگری خواستند تا بیشتر بیندیشند و سپس نظر خودشان را درباره اجرا کردن یا نکردن حکم ارائه کنند.

وی گفت: از دادستان‌ها خواسته‌ایم در این گونه موارد هم یک زمان مشخصی را تعیین کنند و به خانواده اولیای دم هم بگویند تا پس از آن زمان در صورت مشخص نشدن تکلیف متهم با قرار مناسب از زندان آزاد و پس از آنکه خانواده اولیای دم تصمیم قطعی خود را گرفتند، حکم اجرا شود.

محسنی‌اژه‌ای به مشکل دوم این گونه پرونده‌ها اشاره کرد و گفت: در برخی موارد ما می‌بینیم که خانواده اولیای دم برای قصاص یک متهم موظف به پرداخت تفاضل دیه هستند، به گونه‌ای که اگر یک مرد زنی را به قتل برساند، برای اینکه این مرد قصاص شود خانواده زن باید تفاضل دیه را بپردازند و حال آنکه برخی خانواده‌ها توان پرداخت تفاضل دیه را ندارند.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: پیش آمده است که در یک پرونده سه نفر با مشارکت یکدیگر فردی را به قتل رسانده است و خانواده اولیای دم خواهان قصاص هر سه نفر شده‌اند؛ اما توان پرداخت دو دیه کامل را نداشته‌اند که همین عامل باعث شده تا حکم دادگاه امکان اجرا نداشته باشد.

کندی استیذان در اجرای برخی احکام

دادستان کل کشور در بخش دیگری از پاسخ خود به موضوع استیذان برای اجرای برخی احکام اشاره کرد و گفت: در این مورد قبول دارم که برخی از استیذان‌ها در این دوره به کندی اجرا شده و باعث اجرا نشدن حکم شده است؛ اما از آنجا که یکی از وظایف قانونی دادستان کل کشور، رسیدگی به اجرای همین احکام است، خوشحال می‌شوم اگر موردی را سراغ داشتید تذکر بدهید.

حکم جوانفکر و بقایی به دادسرا رفته تا اجرا شود

سخنگوی دستگاه قضا در بخش پایانی پاسخ به پرسش خبرنگاری که از وی پرسیده بود، چرا حکم آقای بقایی و علی اکبر جوانفکر اجرا نمی‌شود، زیرا شنیده شده آقای بقایی تلاش دارد پیش از اجرای حکم خود را بازنشسته پیش از موعد کند، گفت: این دو حکم پس از تأیید به دادسرا رفته و قرار است اجرا شود.

وی درباره زمان اجرای این دو حکم گفت: وقتی پرونده به اجرای احکام می‌رود یک روال قانونی دارد و پس از آن این احکام به اجرا گذاشته خواهد شد.



قرار ملک زاده تشدید شده است

سخنگوی دستگاه قضایی در ادامه و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره سرنوشت پرونده ملک‌زاده، رئیس شورای عالی ایرانیان گفت: پرونده این فرد با صدور یک قرار به دادسرا رفت، ولی دادستان نظرش این بود که باید قرار تشدید شود.

وی تصریح کرد: پس از این، اختلاف میان بازپرس و دادستان پرونده به دادگاه رفت و دادگاه نظر دادستان را مورد پذیرش قرار داده و به این ترتیب مقرر شد قرار این فرد تشدید شود.

دفاتر پیشخوان قضایی؛ شاید وقتی دیگر

دادستان کل کشور در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران درباره موضوع دفا‌تر پیشخوان‌های قضایی و ارائه آن‌ها گفت: سرویس‌دهی دفا‌تر پیشخوان، نیازمند وجود یکسری زیرساخت‌هاست که امیدواریم این زیرساخت‌ها هر چه سریع‌تر تکمیل شود.

وی گفت: اگر این زیرساخت‌ها تکمیل شود، دیگر مهم نیست یک خدمت ارائه شود یا دو خدمت، چون این امکان فراهم است که شمار  بیشتری از خدمات ارائه شود.

پرونده مرتضوی همچنان باز است و در حال رسیدگی

سخنگوی دستگاه قضای کشور در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران درباره اینکه امروز برخی رسانه‌ها خبری درباره احضار دوباره سعید مرتضوی به دادسرا منتشر کرده بودند، گفت: پرونده مورد نظر شما همان گونه که پیشتر هم گفته‌ام همچنان باز است و در حال رسیدگی.

محسنی‌اژه‌ای گفت: پیش از این نیز گفته بودم که برای این فرد قرار منع تعقیبی صادر شد و این قرار به دادگاه رفت اما توسط شکات مورد اعتراض قرار گرفت و به این ترتیب، دادگاه قرار منع تعقیب را نقض کرد.

وی گفت: زمانی که قرار منع تعقیب نقض می‌شود، معنی آن این است که پرونده دوباره به دادسرا برمی‌گردد و به دنبال آن، این فرد دوباره تعقیب می‌شود.

تعلیق قضایی مرتضوی به چه معنی است؟

دادستان کل کشور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که عنوان کرده بود برخی از حقوقدانان بر این باورند، وقتی فردی دارای سمت قضایی برایش تعلیق قضایی صادر می‌شود، نباید هیچ گونه کار اداری بپذیرد، در حالی که آقای سعید مرتضوی مسئولیت‌های گوناگون پس از تعلیق به عهده گرفته، این موضوع آیا درست است یا خیر، گفت: باید از آن حقوقدان بپرسید بر اساس چه قانون، ماده و تبصره‌ای چنین ادعایی می‌کند، این موضوع درست نیست.

وی افزود: تعلیق قضایی صرفا معنی‌اش این است که فرد به دلیل تعلیق کار قضایی نمی‌تواند انجام دهد زیرا ابلاغ قضایی‌اش به حالت تعلیق درآمده است.

پرتاپ کننده کفش به رئیس‌جمهور  آزاد شد اما نپرسیدید!

محسنی‌اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که تعدادی از پرونده‌ها و سؤالاتی را که وی در سال ۹۰ به آن‌ها پاسخگو نبود، برای وی خواند، گفت: بار‌ها گفته‌ام که ممکن است در روز ده‌ها پرونده در حوزه‌های مختلف قضایی تشکیل شود که من از آن‌ها بی‌خبر باشم و یا شاید پرونده‌ای تشکیل شود که شاید از نظر شما مهم باشد؛ اما از نظر من دارای اهمیت نباشد.

وی گفت: در بخش دیگر باید عنوان کنم که ممکن است برخی از پرسش‌ها و پرونده‌هایی که شما به آن‌ها اشاره می‌کنید، به گونه‌ای باشد که من برای پاسخ به آن‌ها محذوریت قانونی داشته باشم و نتوانم به موجب قانون درباره آن اطلاع‌رسانی کنم.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: البته در بسیاری از مواردی هم که شما خواندید یا پرونده به نتیجه رسیده است هنوز و یا اینکه پرونده به نتیجه رسیده و شما فراموش کرده‌اید بپرسید.

وی گفت: برای نمونه، در پرونده فردی که در شمال کشور به یکی از مسئولین کفش پرتاب کرده بود، این فرد سه ماه در بازداشت بود تا مشخص شود کاری فردی انجام داده و یا به دلیل اغراض یک گروه خاص، این کار را کرده است و در ‌‌پایان، این فرد با قرار وثیقه از زندان آزاد شد و پرونده‌اش به دادگاه رفت.



ماجرای خودکشی نخبه علمی

محسنی اژه‌ای در پاسخ به پرسشی درباره خودکشی جوان ۲۶ ساله‌ای که عنوان می‌شود وی نخبه علمی بوده است گفت: در روز ۱۸ فروردین خبر فوت مشکوک این جوان به بازپرس ویژه قتل رسید که خانواده وی اعلام کردند که وی خودکشی کرده است.

وی ادامه داد: هنوز از دانشگاه‌ها و مراکز علمی درباره اینکه این فرد نخبه علمی بوده یا خیر اطلاعی به دست نیامده است.

وی افزود: نخست گفته شده بود این فرد مجرد است؛ اما مشخص شد متاهل است و هم اکنون بررسی برای اینکه این فرد خودکشی کرده یا توسط افرادی به قتل رسیده ادامه دارد.

ارتباط متهم ردیف اول فساد سه هزار میلیاردی و مدیرعامل سابق بانک صادرات؟

‌اژه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه در جلسه روز قبل دادگاه فساد مالی مطلبی تحت عنوان ارتباط متهم ردیف اول پرونده و مدیرعامل سابق بانک صادرات عنوان و اینکه آیا این ادعا در دادگاه ثابت شده است یا خیر اظهار داشت: به دلیل اینکه اسم این شخص را شما آوردید من معذوریت دارم و نمی‌توانم جواب دهم.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: اما اقدام امروز روزنامه ایران که مطلبی در همین خصوص و با ذکر نام مدیرعامل بانک صادرات کرده بود هم قابل پیگیری است زیرا دادگاه و شخص قاضی بار‌ها متذکر شده بود که کسی حق انتشار نام این افراد را ندارد.

من اگر بودم وکالت متهم فساد بزرگ را قبول نمی کردم / قرارداد صوری وکلا و متهمین!

سخنگوی قوه قضائیه درباره بازتاب منفی وکالت یک روحانی از یکی از متهمان پرونده فساد مالی در سطح جامعه گفت: نظر بنده هم همین است؛ البته بنا بر قانون اشکالی ندارد اما اینکه یک شخص روحانی با این لباس و جایگاه بخواهد، وکالت فردی را با توجه به نوع پرونده و تخلف برعهده بگیرد باید بگویم که اگر من بودم وکالت را قبول نمی‌کردم. اینکار اقدام خوبی نبوده و این انتقاد وارد است.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: وکیل برای هر فردی در محکمه مناسب است زیرا بسیاری از متهمان به همه مسائل حقوقی آگاه نیستند، ولی این به شرطی است که این وکیل طبق قانون امانت‌دار باشد و واقعا از حق حساب کند، نه اینکه با گرفتن پول بیشتر به هر شکلی حتی با القای حرف دروغ به متهم و دروغ‌گویی کار خود را پیش ببرد.

دادستان کل کشور با بیان اینکه اگر این موضوع ثابت شود، وکیل قابل تعقیب است گفت: وکیل حق ندارد به موکل بگوید، موضوعی را پنهان کند یا درباره موضوعی دروغ بگوید حتی موظف است قرار داد حق‌الوکاله بین خود و موکل را به دادگاه ارائه کرده تا مالیات آن را بپردازد.

سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: اما در همین پرونده قراردادهای میلیاردی بسته شده و بعضا به دادگاه ارائه نشده است یا اینکه قرارداد صوری کمتر از مبلغ توافق ‌شده بین خود به دادگاه تحویل می‌دهند.

محسنی‌اژه‌ای با تأکید بر اینکه اگر ثابت شود، وکیل می‌خواهد با ابزار یا وسیله‌ای جلسه دادگاه را طولانی‌تر کند متخلف بوده و قابل تغییر است، گفت: بعضا اعلام شده که در این پرونده یک وکیل ده میلیارد تومان حق‌الوکاله گرفته و دیگری مدعی شده که رایگان کار می‌کند در حالی که اگر ثابت شود، در فضایی دیگر و تضاد با آن ادعای رایگان بودن وکالت پولی دریافت کرده این موضوع قابل پیگیری و وکیل قابل پیگرد است.

محسنی‌اژه‌ای افزود: موضوعی در این خصوص مطرح و آن را به قاضی اطلاع داده‌ام و آن این بود که یکی از همین افراد به تعدادی از خبرنگاران گفته بود که پس از خروج من از دادگاه به دنبال من بیایید و با من مصاحبه کنید. اگر این موضوع و قصد این فرد برای فضاسازی اثبات شود او قابل تعقیب است.

نرخ دیه امسال یک بار اعلام می‌شود، نه دو بار

محسنی‌اژه‌ای درباره مشکلات پیش آمده برای مردم به دنبال اعلام نرخ دیه دوباره در سال گذشته گفت: اعلام نرخ دیه در هر سال یک بار انجام می‌شود اما پارسال اتفاق خاصی افتاد که در تعیین میزان اختلاف نظری رخ داد و دولت و بیمه نظر‌های خودشان را داشته‌اند و در ‌‌نهایت به سازوکاری رسیده‌اند که در دو مرحله صورت گیرد ولی امسال این گونه نخواهد بود.



به قاضی سراج گفتم فاصله بین جلسات را کمتر کنید

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به این پرسش که آیا به اتهامات یقه‌سفید‌ها در این پرونده رسیدگی می‌شود یا خیر، گفت: در این پرونده هیچ اغماضی صورت نگرفته است و همه کسانی که اتهامی متوجه آن‌ها بوده احضار شده و مورد بازجویی و تحقیق قرار گرفتند.

وی ادامه داد: کیفرخواست کسانی هم که تحقیقات آن‌ها تکمیل شده بود، به دادگاه فرستاده شد.

محسنی‌اژه‌ای در ادامه گفت: به قاضی سراج گفتم فاصله بین جلسات را کمتر کنید و در این صورت هم در این هفته نشست دیگری برگزار کنید که وی به من گفت به دلیل کارشناسی‌هایی که در پرونده باید انجام گیرد، شدنی نیست.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: کاهش فاصله بین جلسات است تا جایی که حتی هفته‌ای سه جلسه برگزار شود.

وی در پاسخ به این که آیا بنا بر پیشنهادهای برخی نمایندگان مجلس مبنی بر تخصیص شعبه ویژه‌ای برای تخلفات دولت، قوه قضائیه تصمیمی برای این کار دارد یا خیر، گفت: پرونده‌های ارجاع شده در حال رسیدگی است. شعبی را قانون تحت عنوان ویژه مشخص می‌کند اما گزارش‌هایی که آمده، یک سال نیستند؛ برخی به دادگستری مربوط است برخی به دیوان عدالت اداری و برخی هم باید در دیوان عالی کشور رسیدگی شود و در واقع در صلاحیت بخش خاصی نیست که برای آن شعبه واحدی تشکیل شود.

ماجرای حادثه تیراندازی مشاور مرتضوی

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره حادثه تیراندازی فردی که به عنوان مشاور سعید مرتضوی مطرح شده و اینکه آیا این اقدام وی مصداق محاربه بوده است یا خیر گفت: کار وی مصداق محاربه نیست؛ اما نمی‌دانم که مشاور مرتضوی بوده است یا خیر.

این فرد در اصفهان تحت تعقیب قرار گرفت و هم‌اکنون پرونده در دادگستری تهران در حال رسیدگی است.

پرونده شستا به قوه قضائیه نیامده است

محسنی‌اژه‌ای درباره پرونده شرکت شستا گفت: هر چند بین برخی نمایندگان موضوعاتی درباره تحقیق و تفحص از شستا مطرح شد، هنوز پرونده‌ای در این زمینه به قوه قضائیه نیامده است.

از اجرای حکم فائزه هاشمی تا حامیان فعالیت گروه آریا

خبرنگاری از محسنی‌اژه‌ای پرسید که آیا فائزه هاشمی رفسنجانی هم به زندان می‌رود و سرانجام حکم وی اجرا می‌شود یا خیر که وی در پاسخ گفت: حکم قطعی شده و به اجرای احکام رفته نمی‌توانم زمان دقیق اجرای حکم را تعیین کنم؛ اما نباید خیلی طول بکشد.

محسنی‌اژه‌ای درباره اینکه افراد و گروه‌هایی از فعالیت گروه آریا حمایت کرده‌اند، گفت: این افراد چند دسته بودند؛ یکی اینکه فکر می‌کردند واقعا کار اقتصادی صورت می‌گرفته است و از این گروه حمایت می‌کردند بدون بهره‌برداری شخصی که قطعا این کار جرم نیست، ولی اگر با علم به کار خلاف حمایت کرده باشند، ممکن است اتهامی متوجه آن‌ها باشد. اما عده‌ای هم ذی‌نفع بوده و هم به منفعتی رسیده که آن‌ها حسابشان جداست و اگر کسی اقدامی انجام داده یا عنوان مجرمانه داشته باشد، تحت تعقیب گرفته شده است. در این زمینه باید بگویم هر توصیه‌ای جرم نیست، بلکه توصیه‌ای بر خلاف حق و مقررات جرم است.

محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه پرونده‌ای درباره تخلفات دولت در هدفمند‌سازی یارانه‌ها به قوه قضائیه ارجاع نشده درباره علت عدم قانون مجازات اسلامی گفت: این قانون باید از سوی مجلس ابلاغ شود که تاکنون نشده است.



شاید به منتشر نکردن اسامی و تصاویر متهمان انتقاد وارد باشد

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا با وجود اعترافات متهمی که آبروی ملت و کشور را برده‌اند، اسامی و تصاویر آن‌ها منتشر نشده است، در حالی در خصوص فتنه تصاویر بسیاری از متهمان پخش شد، گفت: قانونی تصویب شد که دادگاهی که علنی است، رسانه‌ها می‌توانند حضور داشته و گزارش تهیه کنند؛ اما حق ندارند اسم و تصویر متهم را پخش کنند. شاید انتقاد وارد باشد، ولی فعلا قانون این است و باید رعایت شود.

وی ادامه داد: درباره دادگاه فتنه هم مسئولان وقت به دلیل برخی مسائل این تشخیص را دادند که مورد نقد هم بود، ولی اکنون قانون این است و باید پیرو این قانون باشیم، زیرا قانون درباره کوچک و بزرگ بودن فساد حرف نمی‌زند.

در بین متهمان معاون وزیر هم هست

خبرنگاری درباره اینکه گفته شده برخی از معاونان وزرا هم جزو متهمان این پرونده بوده و باید به دادگاه بیایند، گفت: برخی از همین ۳۲ متهمی که کیفرخواست آن‌ها به دادگاه فرستاده شده و در حال رسیدگی است، هم معاون وزیر هستند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲۰
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
United States
|
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
"به گونه‌ای که اگر یک مرد زنی را به قتل برساند برای اینکه این مرد قصاص شود خانواده زن باید تفاضل دیه را بپردازند و حال آنکه برخی خانواده‌ها توان پرداخت تفاضل دیه را ندارند. " از این جمله لذت بردم
ali
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
حقوقدانها باید بگن میشه کسی رو 3 ماه بازداشت نگه داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
میشه یکسری متهم ها را با اسم وتصویر نشون بدن ویکسری را نه
میشه؟؟؟
میشه قانون واسه فقیر وفقرا باشه اما واسه اقایون نه؟؟؟
میشه قاتل بود وسمت داشت؟؟؟
میشه دزد بود ورئیس شد؟؟؟؟
حقوقدان .
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
آقای محسنی اژه ای ؛
دادستان محترم کل کشور
حکم فائزه هاشمی را اجرا کنید . ولی خدا وکیلی به اتهامات آقای مرتضوی هم رسیدگی و اگر اتهامات ایشان نیز به اثبات رسید ، حکم ایشان را نیز اجراء نمایید تا مرهمی باشد بر آلام صاحبان حق .
اینکه بعد از گذشت قریب به 3 سال ، فقط مرتب در کنفرانس های خبری تان بگویید : « پرونده قضایی مرتضوی باز است » ، با عدالت دستگاه قضایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران منافات دارد !
عاشق اجرای عدالت حقیقی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
حکم بقایی اجراء میشود ؛ حکم فائزه هاشمی اجرا میشود ؛ حکم جوانفکر اجرا میشود ؛ و .... اجراء میشود
ولی رسیدگی به اتهامات مرتضوی ، « شاید وقتی دیگر » !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
متحیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
آقای اژه ای !
پرونده مرتضوی ، تا کی میخواد همینجوری ، فقط باز بمونه ؟؟؟ !!!
بیزار از دروغ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
کاشکی پرونده ما هم هنوز باز بود ولی هر روز پست و مقاممون بالا تر میرفت !!!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟