همزمان با برگزاری کنفرانس «دوستان سوریه» در پاریس که با توافق بر سر فشار بیشتر بر دولت سوریه همراه بود، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی طی سخنانی از هدف اصلی این تشدید فشارها پرده برداشت..
به گزارش «تابناک»، این نخستین بار است که یک مقام بلندپایه غربی یا اسرائیلی، موضوع سقوط اسد را مستقیم به نفوذ منطقهای ایران ارتباط میدهد.
باراک که در مصاحبه ای با «کریستین امانپور»، خبرنگار «سی.ان.ان» سخن میگفت، اظهار داشت: سقوط اسد، رخدادی «بسیار مثبت» است و افزود: این امر نفوذ ایران را در منطقه کاهش خواهد داد.
وی ادامه داد: در صورتی که اسد سقوط کند، واسطههای ضداسرائیلی ایران در لبنان و غزه آسیب خواهند دید.
وی در این رابطه گفت: «سقوط اسد ضربهای جدی به ایران خواهد بود... این امر واقعه ای بسیار مثبت است».
وی همچنین افزود: کشورهای جهان به اندازه کافی برای برانداختن اسد تلاش نمیکنند.
این برای نخستین بار است که مقامی در این سطح، به ارتباط مستقیم موضوع سوریه و ایران اعتراف میکند. کشورهای غربی همواره ادعا کردهاند فشار آنها بر اسد، تنها برای تحقق دمکراسی و رعایت حقوق بشر در سوریه است.
در همین راستا، همزمان با سخنان باراک، کنفرانس «دوستان سوریه» در پاریس در حال برگزاری بود و طی آن کشورهای غربی بر سر افزایش فشارها بر دولت سوریه به توافق رسیدند.
بنا به گزارش «دویچه وله» آلمان، در این کنفرانس، کشورهای عضو با طرح این ادعا که اسد به تعهدات خود درباره برقراری آتشبس با نیروهای مخالف پایبند نیست، خواهان در پیش گرفتن اقداماتی جدید در مقابل دولت سوریه شدند.
در این رابطه، «هیلاری کلینتون»، وزیر امور خارجه آمریکا خواهان آن شد که شورای امنیت در چهارچوب فصل هفتم منشور سازمان ملل، سوریه را تحت اقدامات تحریمی شدید قرار دهد.
وی همچنین اظهار داشت: در صورتی که کشورهای عضو به این نتیجه برسند که یکی از اعضا صلح را به خطر انداخته، میتوانند کارهایی در حد اقدام نظامی کنند.
همچنین «آلن ژوپه»، وزیر امور خارجه فرانسه نیز گفت: در صورتی که طرح صلح «کوفی عنان» با شکست روبهرو شود، غرب باید خود را برای «گزینههای دیگر» آماده کند.
قرار دادن این موضوع در کنار سخنان وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، میتواند نشان دهنده اهداف واقعی غرب از تداوم فشارها بر دولت سوریه باشد.
افزون بر این، غرب با دیدی یکجانبه، همواره مسئولیت نقض آتش بس را متوجه نیروهای دولتی کرده، در حالی که نیروهای مخالف نیز پیش از این با رد درخواست دولت، از دادن تضمین برای پایان دادن به اقدامات نظامی سر باز زده بودند.
دولت اسد اعلام کرده با طرح صلح شش مادهای کوفی عنان موافق و اجرای آن را در کشور آغاز کرده است. در همین راستا، شماری از ناظران بینالمللی به سوریه فرستاده شدهاند و البته قرار است در روزهای آینده، این میزان افزایش پیدا کند.