معرفی کاندیداهای اصلاحطلب برای انتخابات ریاست جمهوری با مطرح شدن «عبدالله نوری»، «محمدرضا عارف»، و «کمال خرازی» وزیر امور خارجه کابینه اصلاحات وارد فاز جدیدی شد. امروز نیز یک چهره اصلاحطلب از «اسحاق جهانگیری» وزیر صنایع دولت اصلاحات به عنوان چهره مطرح برای انتخابات نام برد.
به گزارش همشهری آنلاین، حجتالاسلام قدرتالله علیخانی، نماینده اصلاحطلب مجلس هشتم که در مجالس ششم و هفتم نیز در پارلمان حضور داشته است در گفتگویی مشروح با همشهری آنلاین از اسحاق جهانگیری وزیر صنایع دولت اصلاحات به عنوان کاندیدای مطرح اصلاحطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری آتی نام برد.
هر چند علیخانی نمیخواست به بحث انتخابات ریاست جمهوری آتی ورود پیدا کند و بحث روز و مسائل اولویتدار کشور را مذاکرات ایران و گروه 1+5 ، مسائل معیشتی و گرانی سرسامآور میداند اما خبرهایی که از اردوگاه اصلاحطلبان در حوزه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم دارد را مخفی نکرد.
از اظهارات علیخانی برمیآید که اصلاحطلبان از هم اکنون برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در حال برنامهریزی و رایزنی هستند؛ یعنی اصلاحطلبان میآیند تا تجربه دیگری بر صفحه تجارب انتخاباتی خود اضافه کنند اما ظاهراً این بار اعتدالیون خود را به صف میکنند تا یک زورآزمایی آرام با رقبا را تجربه کنند.
همشهری آنلاین: آقای علیخانی؛ این روزها بحث معرفی نامهای اصلاحطلب از عبدالله نوری تا محمدرضا عارف برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم داغ شده است. شما خبری از درستی این گمانهها دارید؟قدرتالله علیخانی: الآن برای صحبت درباره انتخابات ریاست جمهوری زود است. فعلاً مسئله روز ما مسئله مذاکرات ایران و گروه 1+5 است که منتظریم این مذاکرات به جایی برسد. مشکلات ناشی از تحریمها و قطعنامهها و همچنین گرانی کمرشکن موضوع ما است. مردم فعلاً در انتطار هستند که این مشکلات به سمت حل شدن برود؛ مشکلاتی که بسیاری از آنها ناشی از حرکات و سکنات دولت فعلی است که امیدواریم با تدبیر و درایت به سمت حل شدن برود.
*به هر حال گزینههایی از اصلاحطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در رسانهها مطرح شده است و این موضوع یک سوژه مورد نظر رسانهها است. نظرتان درباره این گزینهها چیست؟گزینههای زیادی مطرح هستند ولی اسامی منتشر شده در رسانهها را خیلی برای کاندیداتوری انتخابات یازدهم ریاستجمهوری نزدیک نمیدانم. با هیچ کدام از اسامی که در روزنامهها به عنوان کاندیدای اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری مطرح شده است صحبتی نداشتهام اما شنیدهام آقای عارف اعلام آمادگی کرده است.
*اگر گزینههای مطرح شده در رسانهها را به عنوان کاندیدای اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نزدیک به واقعیت نمیدانید، آیا نظر دیگری دارید؟ و آیا افراد دیگری را کاندیدای این جبهه میدانید.جریان اصلاحطلب شخصیتهای زیادی دارد. حال کدام یک از آنها بپذیرند کاندیدا شوند معلوم نیست. ولی در بین دوستان، کسی که بیشتر مطرح است دکتر اسحاق جهانگیری است که برخی دوستان درباره کاندیداتوری وی صحبت میکنند و خوشبینی و نظر مساعد بزرگان اصلاحطلب بر روی آقای جهانگیری است. البته آقای عارف شخصیت بزرگی است. چه نوری، چه عارف، چه خرازی، چه نجفی و چه جهانگیری همگی با توجه به سوابق اجرایی، انقلابی، شخصیتی و اجتماعی که دارند همه لیاقت کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را دارند.
*آیا اصلاحطلبان با محوریت سیدمحمد خاتمی وارد عرصه رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم میشوند.آقای خاتمی که دیگر بعید است بیاید. بعید میدانم آقای خاتمی دیگر در این فازها باشد.
*یعنی آقای خاتمی حتی به عنوان محور اصلاحطلبان نیز دیگر نقشآفرینی نمیکند؟اصلاحات که به یک معنا، محورش آقای خاتمی است ولی بعید میدانم شخص آقای خاتمی دیگر کاندیدا شود. یکی از محورهای پیشتاز اصلاحطلب که بالاخره محور بوده و است، آقای خاتمی است.
* کاندیدای اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم باید چه مختصاتی داشته باشد؟فردی باید کاندیدای اصلاحطلبان شود که از نظر مقبولیت تا حدودی متعادل باشد. خیلیها ممکن است شخصیت والا و ممتازی داشته باشند و البته که دارند ولی باید دید موقعیت آنها متناسب شرایط ویژه برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری است یا خیر. برای همه شخصیتهای اصلاحطلب احترام قائل هستم مخصوصاً برای آنهایی که روحانی هستند ولی یکی از چهرههایی که در بین عقلا و متعادلین مطرح است اسحاق جهانگیری است.
*"اسحاق جهانگیری" به عنوان گزینه اصلاحطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری در چه سطحی مطرح شده است؟بحثهای زیادی بر روی کاندیداتوری اسحاق جهانگیری در محافل و جلسات اصلاحطلب و در همه بخشها مطرح است اما باید منتظر ماند و دید که شرایط در آینده چگونه میشود.
* منظورتان از شرایط چیست؟ یعنی آقای جهانگیری ممکن است برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری شرایط بگذارد؟نمیدانم. اصلاً تا کنون در این باره با آقای جهانگیری صحبتی نکردهام. منظورم از "شرایط" همان شرایط زمان و حضور اصلاحطلبان در فضای سیاسی کشور است. کشور ما کشور ویژهای است و انتخابات ریاست جمهوری هم ویژه است. بالاخره فردی که میخواهد کاندیدا شود باید احساس کند میتواند کاری انجام دهد، سپس وارد عرصه شود.
*اگر هیچکدام از اصلاحطلبان وارد عرصه رقابتهای انتخاباتی نشوند، به عنوان یک اصلاحطلب چه کار میکنید؟برای همه شخصیتها چه چپ و چه راست، چه اصلاحطلبان و چه اصولگرایانی که صادقانه کار کردهاند تا مشکلات عدیدهای که دو دولت اخیر ایجاد شده است را بازسازی کنند ارزش قائل هستم و همین جا میگویم اگر کسی از این افراد صادق، جرأت و شهامتش را داشته باشد و در میدان انتخابات ریاست جمهوری پا بگذارد، دستش را میفشارم. البته در وهله اول از کاندیدای اصلاحطلبان حمایت میکنم و اگر اصلاحطلبی نیامد، از افراد دلسوز از هر ناحیه و جناحی که باشد در صورتی که دارای سابقه انقلابی باشد و تعهد و شهامتش نیز اثبات شده باشد حمایت خواهم کرد.