در سال تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی، دولت ۲۴ میلیارد دلار برای واردات در لایحه بودجه سال ۹۱ در نظر گرفته است. از سوی دیگر، معاون پارلمانی رییس جمهور وعده ایجاد دو و نیم میلیون شغل در سال ۹۱ را داده است، حال آنکه حمایت از تولید داخلی برای رسیدن به ایجاد شغل نیازمند سرمایهگذاری است و واردات بیرویه بر خلاف این سیاست اعلام شده معاون رییس جمهور است؛ هرچند سال گذشته (۹۰) وعده ایجاد همین میزان شغل داده شد، ولی به نظر کارشناسان، چنین وعدهای محقق نشد.
حجتالاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی، نماینده مردم بیرجند و درمیان در این باره به خبرنگار ما گفت: تخصیص بودجه برای واردات مقابله با تولید ملی است، چراکه اگر بخوهیم تولید ملی افزایش پیدا کند، باید این اعتبار را به تولیدکنندگان در بخشهای کشاورزی و صنعت اختصاص داد تا آنها هم بتوانند تولید کنند.
وی افزود: همچنین اگر نیاز ما جدی است و تولید امسال کشور نمیتواند پاسخگوی ما باشد تا مشکلات مردم برطرف شود، وضعیت دیگری حاکم است که باید به آن هم توجه کرد. در غیر این صورت، نظر مقام معظم رهبری افزایش تولید و حمایت از سرمایه و کار است. به همین دلیل، بهترین کار این است که چنین اعتباراتی را در داخل کشور برای افزایش تولید به کار ببریم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: هر چقدر واردات ما افزایش یابد، در حقیقت وابستگی ما بیشتر شده است. با توجه به این مسأله هر اندازه حرکت ما به سمت تولید بیشتر باشد، موجب بهتر شدن شرایط کشور و مردم خواهد شد. به همین دلیل، بهترین راه در این زمینه، سرمایهگذاری در درون کشور است.
ابراهیمی درباره وعده معاون پارلمانی رئیسجمهور مبنی بر ایجاد بیش از 2/5 میلیون شغل گفت: اگر قرار باشد در یک سال در داخل کشور، بیش از ۵/۲ میلیون شغل ایجاد شود، لازمه آن این است که از همین ۲۴ میلیارد دلاری که برای واردات در نظر گرفته شده است، استفاده کنیم. این اعتبار رقم کمی نیست و اگر از همین ۲۴ میلیارد دلاری برای سرمایهگذاری هزینه شود، میتوان به ایجاد این مقدار شغل امیدوار بود.
وی درباره تأثیر محقق نشدن چنین وعدههایی در جامعه نیز اظهار داشت: اگر دولت و نظام وعدهای به مردم بدهند و این وعده اجرایی و عملی نشود، چندین حالت پدید میآید. نخستین حالت اینکه برنامهریزی انجام و تلاش هم شده، اما بخشی از اهداف محقق و بخشی دیگر محقق نشده است. باید این را صادقانه به مردم توضیح داد که ما در دستیابی به این هدف تا این اندازه موفق بودهایم. این مشکلی درست نمیکند. اما اگر وعدهای داده شده و نتیجهای به دست نیامد، موجب نگرانی و بیاعتمادی مردم میشود. همین امر آینده ناامیدکنندهای را به جامعه منتقل میکند و این برای کشور خوب نیست.
محمدرضا صابری، نماینده مردم نهبندان و سربیشه نیز درباره وعده جدید دولت برای ایجاد 2/5 میلیون شغل در کشور در سال جاری تأکید کرد: همین مسأله برای ما نیز سؤال است که از زمان برگزاری انتخابات این مسأله را جویا هستیم.
وی افزود: اکنون در استان خراسان جنوبی اعلام شده که نرخ تورم زیر ۱۰ درصد است، اما نمیتوان این آمار را پذیرفت، چراکه هرجا میرویم، میبینیم مردم از بیکاری در عذابند.
صابری درباره تأثیر منفی چنین وعدههایی در اذهان مردم نیز یادآور شد: چنین وعدههایی که محقق نمیشوند، در ذهن مردم اثر منفی به جای میگذارد؛ افزون بر اینکه دولت هم در ذهن مردم بد میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.