
این روزها، برخی از غربیها به هر دری میزنند تا اثبات کنند کشورمان در حال ساخت بمب اتمی است. آخرین داستان مربوط میشود به تلکسهای بیست سال پیش دانشگاه شریف!
مدیر مؤسسه آمریکایی دانش و امنیت بینالمللی (ISIS) مدعی شده است که علیاکبر صالحی، وزیر خارجه کنونی ایران و رئیس دانشگاه شریف در دهه ۹۰ میلادی از برنامههای ایران برای دستیابی به قابلیت ساخت بمب اتمی آگاه است.
به گزارش «تابناک» به نقل از رویترز، دیوید آلبرایت، بنیانگذار مؤسسه آمریکایی دانش و امنیت بینالمللی مدعی شده است، در میان ۱۶۰۰ تلکس و دیگر اسنادی که دارد و در حال خواندن آنهاست، نامهای با امضای دکتر صالحی مربوط به سال ۱۹۹۱ وجود دارد.
در این نامه دکتر صالحی به یک شرکت تولیدی اروپایی تضمین داده که دستگاهی با کاربرد دومنظوره که توسط دانشگاه شریف خریداری شده، در مسائل آموزشی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به ادعای وی، دانشگاه شریف، چهره موجهی بوده است تا ایران دستگاههای مورد نیاز خود را از غرب تهیه کند.
به این ترتیب، دیوید آلبرایت مدعی شده که علیاکبر صالحی از برنامهای پنهان و موازی با برنامه اتمی صلحآمیز ایران آگاه است و یا در آن دخیل بوده که هدف آن، احتمالا ساخت بمب اتمی بوده است.
رویترز مدعی شده است که پیش از این، چند تن از مقامات ارشد آژانس بینالمللی، ظن خود درباره نقش دانشگاه شریف در برنامه اتمی ایران را ابراز داشتهاند و این تلکسها، نخستین سند عمومی تأیید کننده این احتمال هستند.
ادعاها درباره نقش مرکز تحقیقات فیزیک
آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در گزارش نوامبر ۲۰۱۱ خود اعلام کرده که این مرکز تحقیقاتی در لویزان مستقر است.
مقامات آژانس به رویترز گفتهاند که گمان میکنند، آقای صالحی و دانشگاه شریف، نقش مهمی در فعالیتهای ایران برای دستیابی به توان هستهای دارند.
دیوید آلبرایت مدعی شده است که مرکز تحقیقات فیزیک از دانشگاه شریف به عنوان وسیلهای برای تهیه تجهیزات مورد نیاز خود، بهره میبرده است.
بنا بر تلکسها دانشگاه شریف درخواست خرید تجهیزات را به اروپا فرستاده، ولی در پایان، تجهیزات به سید عباس شاهمرادی زواره، رئیس مرکز تحقیقات فیزیک تحویل داده شده است.
مرکز تحقیقات فیزیک در سال ۱۳۶۸ با هدف آمادگی برای مبارزه و خنثیسازی خسارات و تلفات حوادث و حملات هستهای (دفاع هستهای) و نیز برای حمایت و تهیه وسایل و خدمات علمی به وزارت دفاع ساخته شده است.
افزون بر اینکه مرکز تحقیقات فیزیک در زمینههای گوناگونی فعال است، پیگیری کارهای علمی سیدعباس شاهمرادی، نشان میدهد که وی در حوزههایی چون جستجوی مشکلات سدها و تحقیقات کشاورزی با استفاده از فنآوری هستهای و نیز ساخت میکروسکوپهای پیشرفته فعال بوده است.
هماکنون وی در شرکت آراپژوهش در حوزههایی چون نانوتکنولوژی و ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی مشغول کار است.
مؤسسه ISIS، تصمیم دارد این هفته برخی از اسناد ادعایی خود درباره فعالیتهای مرکز تحقیقات فیزیک ایران در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ میلادی را در وبسایت خود منتشر کند.
نمایندگی دایم کشورمان نزد سازمان ملل، هر گونه نقش آقای صالحی در فعالیتهای نظامی را رد و اعلام کرده است «ما گمان میکنیم که انتشار این داستانهای جعلی، تلاشی برای به شکست کشاندن مذاکرات آتی است».
پیش از این هم وزارت علوم اعلام کرده بود، به دلیل سختگیری در فروش تجهیزات دانشگاهی به کشورمان، بومیسازی این تجهیزات با جدیت در حال پیگیری است.