آیت‌الله جوادی آملی:

روزی تازیانه ضعف مدیریت در کشور را خواهیم خورد

مسأله فقر و گرانی چیزی نیست که عادی از کنار آن بگذریم و توقع داشته باشیم، با پند و اخلاق، بتوان جوانان بیکار و فقیر را آرام کنیم؛ این توقع بیجایی است.
کد خبر: ۲۴۹۷۱۸
|
۱۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۴ 07 June 2012
|
44784 بازدید
|
استاد برجسته حوزه علمیه قم، با بیان اینکه غرب منبعی برای استخراج مبانی عدل ندارد، گفت: غرب مواد حقوقی دلخواه از خود درمی‌آورد و به همین دلیل، در بغداد و ترکیه معطل کردند و در مسکو هم معطل خواهند کرد و این رفتار را عدل هم می‌دانند.

به گزارش «تابناک»، آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی، ظهر پنجشنبه در دیدار با محمدرضا باهنر و اعضای جامعه اسلامی مهندسان، در سخنانی با بیان اینکه هندسه از علوم پربرکت دینی است، اظهار کرد: انسان هر قدر هم مهندس باشد، مونتاژگر آفریده‌های الهی است و ریاضیدان و مهندس بنا بر نظم عالم و درک آن مهندس و ریاضیدان می‌شوند. مهندس و ریاضیدان سلسله مفاهیمی را بلد است و از خارج گرفته، وگرنه خداوند هر چیزی را به اندازه خود و در جای خود آفریده است.

وی ادامه داد: جریان مهندسی و ریاضی این است که هر چیزی در جای خود باشد و ما هر جا باشیم، نیازمند منبع الهی هستیم؛ چه در مجلس باشیم و یا بیرون از مجلس.

وی تأکید کرد: جامعه وقتی به مقصد می‌رسد که سه عنصر محوری یعنی مواد قانونی، استخراج مواد از مبانی و استخراج مبانی از منبع را داشته باشد و فرق نظام اسلامی با غیر اسلامی در این است که ضلع سوم در نظام غیراسلامی نیست.

این مرجع تقلید یادآور شد: ملحدان و مشرکان و مسیحیان و ... نیز مواد حقوقی و مبانی دارند، ولی منبع ندارند و مهمترین مبنا برای آنان عدل است که مفهوم خود عدل روشن است اما حقیقت عدل در ‌‌‌نهایت خفاست.

وی با بیان اینکه عدل یعنی هر چیزی را در جای خود قرار دادن، تصریح کرد: تنها خداوند که همه چیز را آفریده، می‌داند جای هر چیزی را می‌داند، والا سازمان ملل دستش خالی است، زیرا منبع ندارد. به همین دلیل، حزب الله را تروریست می‌نامد؛ او از عدل می‌گوید، ولی ظالمانه می‌اندیشد، چون منبع ندارد.

آیت‌الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: خداوند است که می‌داند جای زن و مرد و شراب و سرکه و همه چیز در کجاست؛ اما کسی که اشیا و انسان را نیافریده، از کجا می‌داند جای آنها چیست. به همین دلیل بنا بر هوا و هوس تصمیم می‌گیرد و آن را عین عدل می‌داند.

پیش‌بینی مذاکرات مسکو

استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: غرب وقتی با دست خالی سراغ مبانی رفت، مواد حقوقی دلخواه از خود درمی‌آورد و به همین دلیل در بغداد و ترکیه معطل کردند و در مسکو هم معطل خواهند کرد و این اعمال را عدل هم می‌دانند.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه تا قانونگذار منبع‌شناس نباشد، دستش خالی است و عرفی فکر می‌کند، گفت: ما با این همه امکانات در کشور فقر زیادی داریم؛ کشوری که این همه آب و خاک دارد و در عین حال عده زیادی هم فقیر هستند، حضرت علی (ع) فرموده آن از رحمت خدا دور باد.

وی افزود: کشور ما چهار فصل است؛ آب فراوان دارد که به دریا هرز می‌رود، خاک فراوان دارد، ولی در عین حال بیکار و فقیر هم در آن موج می‌زند؛ ضعف مدیریت یعنی همین؛ امکانات فراوان، درگیری زیاد و عده‌ای هم بیکار و فقیر و نتیجه این که روزی تازیانه این کار را خواهیم خورد.

این مفسر قرآن ادامه داد: با این همه امکانات در کشور یا اختلاس است و یا به جان هم می‌افتیم و باندبازی می‌کنیم.

وی تأکید کرد: مسأله فقر و گرانی چیزی نیست که عادی از کنار آن بگذریم و توقع داشته باشیم با پند و اخلاق بتوان جوانان بیکار و فقیر را رام کنیم؛ این توقع بیجایی است.

این مرجع تقلید با بیان اینکه تا ما منبع علمی نداشته باشیم، معنای عدل روشن نیست، تصریح کرد: در این صورت نه امنیت است و نه استقلال و نه مساوات و نه مواسات و هنگامی که منبع نباشد، به دلخواه قانون می‌گذاریم.

وی با بیان اینکه خداوند ما را بدون سرمایه باقی نگذاشته است، بیان کرد: تفکیک قوا که در کشور ما و کشورهای دیگر پذیرفته شده، چیز خوبی است و در درون ما هم هست؛ در کشورهای غربی قانون وضع می‌کنند و قانونگذارند اما در کشور اسلامی ما بر پایه منابع قانون‌شناس هستیم و تنها قانونگذار حقیقی خداوند است.

مجری و داور نباید یکی باشد

جوادی آملی با بیان اینکه اگر مجری و داور یکی باشد، مشکل ایجاد می‌شود، اظهار کرد: خداوند در درون ما قوه تشخیص خوب از بد و نیز قوای شهوانی و غضب و... را گذاشته است؛ اما در کنار آن، نفس لوامه را داور قرار داده تا اگر بدی کردیم، به ما گوشزد کند، ولی اگر بر اثر بدکار و بدرفتاری این نفس را از بین بردیم، نه تنها در کارهای بد ما را نکوهش نمی‌کند، بلکه در انجام کارهای خیر نیز ما را سرزنش خواهد کرد.

وی با بیان اینکه هفت یا هشت میلیون پرونده قضایی در کشور مربوط به الفبای دین است و دستگاه قضا را فلج کرده است، گفت: بیشتر مردم گمان می‌کنند، انسان با مرگ می‌میرد اما وحی می‌گوید، انسان مرگ را می‌چشد و می‌میراند و این به معنای ابدیت انسان است و انسانی که ابدی بیندیشد، ابدی زندگی می‌کند.

این مرجع تقلید در پایان با اشاره به شعار امسال مبنی بر تولید ملی تأکید کرد: مهمترین کار در سال تولید ملی، تولید علم و فرهنگ و محبت است و بعد تولید صنعتی و اقتصادی و... .
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۴۳۴
انتشار یافته: ۴۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
احسنت بر این عالم بزرگوار
فاطمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
شک نکنید
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
البته این اولین بار نیست که گفته می شود هیچ چیز در جای خود قرار ندارد، ضعف مدیریت اجرائی، کارشناسی و حتی قانونگزاری کشور را به لبه تیغ رسانده است.
کارشناسان دلسوز بارها این موارد را کارشناسی و تذکر دادند ولی کو گوش شنوا.

مگر چند درصد نمایندگان به قوانین کشوری و بین المللی واقف هستند؟
مهدي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
كو گوش شنوا گراني گراني گراني فقر فقر فقر دين دين دين اينها اوضاع بدي در ايران پيدا كرده است
hatefi
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
خدا شما را حفظ کند ما الان داریم چوبش را می خوریم فردا استخوان هایمان خورد خواهد شد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
احسنت و خدا حفظ و نگهدارتان باشد استاد آملی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
خدا امواتت را رحمت كند اي مرد بزرگ
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
مردم و مسئولین باید امثال ایشان را چراغ راه خود قرار دهند
امیرمعلمی
|
United States
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
عالم آزاده یعنی ایشان که واقعیت راگفتند آقای جوادی آملی والله زیر فشارگرانی و مشکلات دارند مردم له میشوند ودراین شرایط اخلاق ودین بسیاری از مردم واقعا دارد ازبین میرود وانتظارما ازعلما بیشتر ازاینهاست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
البته یه موضوع جالب هست. در غرب با این که منبعی ندارند ولی یک قانون که می گذارند همه اجرا می کنند و و وقتی می خواهند یک قانون را عوض کنند سالها روی ن کار می کنند مبادا کسی به خاطر تغیی قانون ضرر کند.
اینجا که منبع ما خداوند و دین و قرآن است قانون را می گذارند ولی از صدر تا زیل مملکت هیچکس اجرا نمی کند و هیچکس هم هیچ کاری نمی تواند بکند. آنهایی را هم که عوض می کنیم یک شبه اجرا می کنیم و زندگی یک سری آدم را بهم می ریزیم. مثل قوانین مربوط به سربازی به عنوان مشتی نمونه خروار
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟