مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت با اعلام اینکه سن ازدواج در کشور 8 تا 10 سال افزایش پیدا کرده است، اظهارداشت: 8 میلیون جوان ایرانی آماده ازدواج هستند.
به گزارش مهر، دکتر محمد اسماعیل مطلق روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت "روز جوان" در محل ساختمان شماره 2 وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: هدف دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس ارتقای سلامت جسمی، روحی، روانی، اجتماعی و معنوی نوجوانان و جوانان است و رفتارهای پرخطر که با شیوه زندگی سالم مغایرت دارد در گروه های سنی نوجوانا و جوانان روبه فزونی گذاشته و فعالیت جسمانی در این گروه سنی رو به کاهش است.
وی افزود: در حال حاضر فعالیت جسمانی نوجوانان و جوانان روبه کاهش است و تماشای تلویزیون و انواع بازی های رایانه ای جایگزین بازی های گروهی و پرتحرک شده است. همچنین سلیقه غذایی آن ها به جای غذاهای ستنی و میان وعده های غذایی سالم به سوی مواد غذایی پر کالری و فاقد ارز غذایی کافی گرایش پیدا کرده است.
مطلق ادامه داد: این مجموعه عوامل باعث اختلالات مختلف رشد و بروز کبد چرب در بین نوجوانان و جوانان شده و می تواند در بروز عوامل خطرساز بیماری های مزمن موثر واقع شود.
وی بیان کرد: سالیانه تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان در دنیا با سه عامل تصادفات رانندگی، صدمات ناخواسته و خودکشی و دیگرکشی جان خود را از دست میدهند.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماریهای مزمن غیر واگیر به ویژه بیماریهای قلبی عروقی رتبه اول مرگ و میر را در تمامی سنین در کشور دارد، گفت: این بیماریها با عوامل خطر شناخته شده قابل تغییر بوده و پیشگیری از آنها نیاز به فرهنگ خاص و آموزشهایی در رابطه با شیوههای سالم زندگی دارد.
وی در ادامه با توجه به بررسی جمعیت حدود 6 هزار دانشآموز 6 تا 18 سال اظهار داشت: روغن مصرفی در تهیه غذا در منازل، انواع روغن جامد هیدروژنه بوده و بیشترین نوع نان مصرفی با آرد سفید است همچنین بیشتر دانشآموزان هنگام صرف غذا، کم و بیش از نمکهای اضافی استفاده میکنند.
مطلق ادامه داد: فقط 14 درصد دانشآموزان هر روز به مدت نیم ساعت ورزش میکنند و 25 درصد دانشآموزان 4 ساعت یا بیشتر در روز تلویزیون نگاه میکنند.
وی اضافه کرد: 45 درصد نوجوانان و جوانان ساعتی در روز را از رایانه استفاده میکنند که این آمار در مناطق شهری و در دختران بیشتر بوده و در روز تعطیل و جمعهها به حدود 60 درصد نیز میرسد.
مطلق تصریح کرد: میانگین خواب نوجوانان و جوانان حدود 9 ساعت است و حدود 8 درصد دانشآموزان هیچگاه مسواک نمیزنند.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس بیان داشت: 2/5 درصد دانشآموزان فشار خون بالا داشته ، 7/5 درصد کلسترول در حد 200 یا بیشتر داشتهاند و در 35 درصد دانشآموزان چربی خون کمتر از 40 بوده است.
وی افزود: نتایج این پژوهشها بیانگر شرایط جسمی نامطلوب و عادات غذایی بد بین دانش آموزان است و لزوم مداخلات بنیادی و برقراری نظام مراقبت پایش رفتارهای مخاطرهآمیز سلامت و عوامل خطرزای مرتبط با بیماریهای مزمن را افزایش میدهد.
مطلق خاطرنشان کرد: طی بررسیها 14 درصد کودکان و نوجوانان که کم وزن هستند با دوران جنینی مادر مرتبط بوده است و طی مطالعات 30 درصد این مادران در دوران بارداری شیوه زندگی مطلوبی نداشتهاند و این موضوع توجه ما را به تغذیه و فعالیت فیزیکی دختران جوان و نوجوان حساستر میکند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت گفت: سن ازدواج در کشور افزایش یافته و بطور میانگین از 21 سال به 27 سال رسیده است و وزارت بهداشت می خواهد این سن را به کمتر از 27 سال کاهش دهد.
مطلق با بیان اینکه سن بارداری در کشور حدود 8 تا 10 سال افزایش پیدا کرده است، افزود: بهترین شرایط برای بارداری زنان در سن 20 تا 30 سال است و کشورهای غربی بهترین سن باروری را 25 سال اعلام کرده اند چراکه زنان در این سن بهترین شرایط آناتومیکی بدن را دارند و بهترین زمان برای تعامل با فرزندان محسوب می شود.
وی اظهار داشت: فاصله فرزند آوری پس از ازدواج نیز طولانی شده که این مشکل دیگری است.
مطلق گفت: هم اکنون 8 میلیون جوان در کشور آماده ازدواج هستند و دولت، خانواده و خیران باید در امر ازدواج کمک کنند.