خوانده می‌شوید:

ایرانیان چه ویژگی‌های شاخصی دارند؟

از نظر خوانندگان «تابناک»، چه ویژگی ملی در رفتار ما ایرانی‌ها موج می‌زند یا این که ایرانی‌ها هم‌وطنانشان را به چه مشخصه بارزی می‌شناسند؟ این خبر با نظرهای شما تکمیل می شود.
کد خبر: ۲۵۶۴۲۳
|
۱۸ تير ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۱ 08 July 2012
|
217767 بازدید
|
در جریان سونامی سال ۲۰۰۹ ژاپن، همه دنیا با مفهوم بزرگی به نام «ملت ژاپن» آشنا شدند؛ مردمی که در سخت‌ترین شرایط، ارزش‌های ملی خود را فراموش نکردند و تحسین جهانیان را گرفتند. 

به گزارش «تابناک»، اتفاقاتی از این دست در برهه های مختلف تاریخی امکان نمایش چهره واقعی یک ملت را فراهم می اورد. سال‌های جنگ تحمیلی هم فرصت بروز و ظهور ارزش‌های ملی ایرانیان را در برابر چشم جهانیان فراهم آورد. 

اما فارغ از نگاه بیرونی به ملت ایران، خود ما به عنوان یک هم‌میهن، چه ویژگی را به عنوان شاخصه بارز خود می‌دانیم؛ یک خصیصه ملی؛ چیزی که بیشتر در رفتارمان موج می‌زند؟ 

شاید این‌ها را می‌توان از چیزهای کوچکی که در رفتارمان هست، دریافت و دید؛ از رفتارمان در صف نانوایی، ترافیک، برگزاری مهمانی‌ و خلاصه هر جای دیگری که اجتماعی هر چند کوچک از ما در آن شکل می‌گیرد. 

از نظر شما، ما به چه چیزی شهره هستیم؟ سخت کوشیم؟ مهمان نوازیم؟ راستگو و درستکاریم؟ با غیرتیم؟ مرموز و زیرک هستیم؟ با هوشیم یا ... ؟

شما چه ویژگی را «ویژگی شاخص ایرانی‌»ها می‌دانید؟
***            ***            ***
می‌خواهیم در قالبی جدید با شما تعامل کنیم؛ به این شیوه که بررسی و تحلیل از دیدگاه‌های شما بیرون آمده و به متن افزوده خواهد شد؛ به عبارتی بهتر، قرار است هر بار موضوعی برگرفته از نظرات پیشین خوانندگان را طرح کرده تا در تعاملی دو سویه، درباره آن به گفت‌وگو نشسته و البته با دیدگاه‌های شما بحث را شکل دهیم.
ناگفته پیداست که همه دیدگاه‌های شما را خوانده و برای انتشارشان، ملاک‌ها و معیارهایی را لحاظ خواهیم کرد؛ بنابراین، شاید بد نباشد برخی چهارچوب‌های قانونی را برای بهتر شدن بحث مرور کنیم:

*از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری کنید.

* از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید.

* از اتهام‌زنی به دیگران خودداری کنید.

*از ارسال مطالب حاوی لینک یا مطالب نا مرتبط با بحث بپرهیزید.

*از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری کنید.

*از تعمیم نظر خود به دیگران و ترغیب و حتی توصیه به سایرین بپرهیزید.

برای اطلاع از قوانین و مقررات مشارکت در این بخش خبری اینجا را کلیک کنید.
***            ***            ***
نظرات خود را با ما در میان بگذارید؛ همکاران تابناک لحظه به لحظه ایده ها و دیدگاه‌های خوانندگان را مطالعه کرده و تا ساعت 20:00 (صرفا برای این بحث) به صورت هر ۳۰ دقیقه یک بار، با بروز رسانی مطلب بخشی از دیدگاه های شما را به متن خواهند افزود.
توجه داشته باشید که برخی از نظریات شما به متن افزوده شده و برخی دیگر به‌‌ همان شیوه پیشین، به صورت کامنت منتشر خواهد شد تا در ادامه با انتشار حجم قابل قبولی از نظرات رسیده (درصد چشمگیری از نظرات شما) زمینه تهیه یک مقاله جامع در این حوزه ـ با استفاده از جامعه بزرگ آماری کاربران ـ فراهم شده و به امید خدا، مورد توجه مقامات و مسئولان قرار گرفته و راهگشا باشد.

***            ***            ***
نخستین بروز رسانی: 14:30

1. مردم:
ما به دلیل جبر فرهنگی که در طول تاریخ بر ما حکمرانی نموده، مردمی هستیم که در هنگام دلخوری از بزرگتر ها، قوی تر ها و یا اصحاب حاکمیت، نظرمان را شفاف بیان نمی کنیم و سعی می کنیم با کنایه ها و اشارات غیر مستقیم منظورمان را بفهمانیم که اغلب درست برداشت نمی شود. مانند مطلب خود من که اگر می خواستم صریح و شفاف بیانش کنم آن را منتشر نمی کردید. فی المثل در تعامل بین بنده و سایت تابناک، اشارت کلی بنده معلول است و سیاست شما در قبال نظرات، علت.

2. خودی:
اکثر ایرانی های امروز به خاطر ناامنی ها اجتماعی و روانی فقط خودش و اطرافیان نزدیکش را می شناسد حتی اکثرا دیگر پدر و مادر را هم نمی شناسند فرهنگ رانندگی خرید کردن و... نشانه بارزی است اگر گفتند برنج گران می شود همه با حمله از دست یگدیگر می قاپند الان ایرانی را دیگر باصفاتی که نام بردید نمی شناسند باور ندارید یک نظر سنجی عمومی بدون غرض بگذارید.

3. 30تا:
به نظر بنده یکی از بارز ترین ویژگی های ایرانیان چاپلوسی ، نداشتن عزت نفس و دروغ گویی است به گونه ای که برای حفط موقعیت یا دستیابی به موقعیت های بهتر حاظرند دست به هر کاری بزنند این مسئله در چاپلوسی گاه و بیگاه مسولان و مدیران کاملا مشخص است. البته این موضع در بین مردم عادی نیز بسیار شایع است بگونه ای که می بینم مردم پشت و جلوی دوربین صداوسیما تا چه حد تفاوت موضع دارند.

4. بدون اسم:
عدم صداقت اول با خودمون دوم با جامعه واطرافیان که ریشه ی خیلی از مشکلاته...

5. بدون اسم:
چرا راه دور بريم، خود تابناك بزرگترين نماد شاخصه ايراني هاست.... هر حرفي رو دوست داري ميشنوي و هر حرفي رو دوست داري منتشر ميكني.... از زدن حرف حق هم ميترسي........

6. مصطفی:
پر از احساس كه اين احساس در اكثر موارد كار دستمون داده. ياد قاتل داداشي افتادم....اول همه ميگفتن بكشيدش... تيكه تيكه كنيد....... بعد از اعدام.. همه به علي داداشي ميتوپيدن كه دلت خنك شد و از اين حرفها........ احساس ما ايرانيها از عقلمون جلوتره.. ما ايرانيها تا بلا نياد سرمون ... دست بكار نميشيم.. ماها ادمهاي دقيقه 90 هستيم. از آماده شدن براي سفر گرفته تا........خودت بگو

7. بدون اسم:
با این گرانی ها، نجیب، صبور و با تحمل فراوان

دومین بروز رسانی: 15:00

8. ناشناس:
به نظر من ما ایرانی ها چون دروغ زیاد شنیدیم اونهم از اونهاییکه انتظارش نمی رفت ، و دزدی زیاد دیدیم اونهم از اونهایی که خیلی ادعا داشتند دیگه اعتماد به هم نداریم. احساس می کنیم به ما ظلم زیادی شده و حق ما رو گرفتن پس ما هم سعی می کنیم به هیچ عنوان حق مون رو به کسی ندیم ، نمودش تو رانندگی کردن ماست . ریشه رفتارهای بد ما در بی عدالتی وسیعی است که بر ما حاکم شده . ما انقدر ها هم بد نبودیم اما واقعیت اینکه حالا دیگه نمی تونیم خیلی به رفتارهای اجتماعی مون ببالیم و افتخار کنیم.

9. بنده خدا:
ایرانیان بسیار با غیرتند، این خصوصیت رو در شرایط حساس به وضوح می توان دید. یا علی

10. ناشناس:
با عرض معذرت! خود بزرگ بینی و نژادپرستی!

11. محمد:
بارز ترین ویژگی ما ایرانیان غیر قابل پیش بینی بودن در همه ی لحظات میباشد، طوری که حتی خودمان هم نمیتوانیم پیش بینی کنیم چیکار میخواهیم بکنیم یا چی هستیم. همیشه غافلگیرانه عمل میکنیم، بنظر من ایرانیام غیر قابل پیش بینی ترین و غافلگیرانه ترین مردمان جهان هستند.

سومین بروز رسانی: 15:30


12. سیروس:
مثل طبيعتمان چهار فصل، غني و پر پتانسيل، ساده اما بسيار پيچيده و غير قابل پيش بيني.محصول واقعي جغرافيا و تاريخ. جبر تاريخ و جغرافيا از ما ملتي با سياست و كياست درست كرده است. در مجموع جمع اضداد هستيم.

13. مهدی:
ایرانیان مردمانی هستند که همیشه از طرف ضعیف حمایت میکنند در فرهنگ ما ایرانیان مظلومیت یک امر پسندیده است و دوست داریم در مقابل قدرت وایسیم اصولا ماها عاشق مظلومیت و در مقابل قدرت هستیم و اینکار رو بدون تفکر و عقل انجام میدیم کافیه که یه طرف ضعیف باشه تا ما جانبش را بگیریم و اگر طرفی قوی باشد حتما به نظر ما ناحق است.

14. ب ک:
سلام. مدتها بود ميخواستم اين مطلب رو جايي مطرح كنم ولي موضوع مرتبطي وجود نداشت. به خدمت شما عارضم كه افراد واحدهاي كوچك سازنده ي اجتماع هستند. يعني ايراني است كه جامعه ايران را مي سازد. ژاپني است كه جامعه ژاپن را مي سازد. اين كه شما ميفرماييد جهان با ملت ژاپن آشنا شد، يعني دانستيم كه فرد به فرد ژاپني ها در مواقع بحراني چگونه به درستي عمل مي كنند و به نوعي هر عضوي كار خودش رو به درستترين شكل ممكن به اجرا ميگذارد. در زمان غير بحران هم جامعه ژاپن زبان زد همه ملل جهان بوده و رفتار اين مردم وجه تمثيل براي نظم و سخت كوشي بوده و هست. اين به اين خاطر است كه «ژاپني ها» افرادي منظم، دقيق، سخت كوش و ... هستند و نيروي خارجي اين افراد را مجبور به اجراي وظايف اجتماعي نمي كند. ولي خواهش ميكنم به چهارراه هاي شهرهامون كه پليسي كنترلش نمكند نگاهي بيندازيم. به صف نان و شير و ... كه با فروشنده آشنا نيستيم يه توجه بكنيم. به روش رانندگي. به اخلاق در جامعه. به هزار جور مشكلي كه وجود دارد بنگريم. و يادمون باشه وقتي اين معايب رو به هم نشون ميديم يك انگشتمان به سوي اين مشكلات و ايرادهاست و سه انگشتمان خودمان را نشانه گرفته است. پس بايد اول از خودمان شروع كنيم. دروغ و فريبكاري را كنار بگذاريم و به حقوق ديگران حتي كوچك. در حد نوبت نان هم كه شده احترم بگذاريم تا ما هم بشويم ملت ايراني كه زبان زد جهانيان باشيم. يادمان باشد كه در و تخته هميشه با هم جور است. كسي انتظار ندارد در طلايي صداي تخته بدهد. پس وقتي ما ادعاهاي جهاني داريم بايد خودمان از تمام كشورهاي جهان سرآمد باشيم. نگاهي كوچك به وضعيت جامعه و رعايت مسايلي مانند قوانين رانندگي، نظم و نظافت، اخلاق و ... فاصله ما را نشان مي دهد. بياييد با هم تصميم بگيريم عوض شويم. ممنون.

15. امیر:
به عنوان کسی که سال هاست مقیم خارج از کشور هستم، میتونم بگم ایرانی ها پراحساس و مهربان هستند. باغیرت و مهمون نواز. اما اخیرا به خاطر مشکلاتی که مملکت ما با اون دست به گریبانه، خودخواه و حسود و زیراب زن شده اند. امیدوارم با حل این مشکلات مردم نجیب ما دوباره به اصل خود بازگردند.

16. مهران:
ویژگی های منفی مان : ما مردمی هستیم که بیشتر احساسی هستیم تا عقلانی. اهل مدیریت و سازماندهی علمی کارها نیستیم.معمولا مشکلاتمان از این ناشی می شود که سرچشمه را به بیل نمی گیریم. بعد که اوضاع بحرانی شد با اقدامات احساسی و ضربتی سعی می کنیم قضیه را جمع کنیم. مثل تیم فوتبالمان تا گل نخوریم به خودمان نمی آییم. تنبل هستیم، نگاهمان به زندگی اینطوری است که "چیزی است که باید گذراندش نه اینکه چیزی است که باید رفت و کشفش کرد." - خیلی غر می زنیم و کمتر راه حل می دهیم - بلد نیستیم داشته هایمان را به دیگران عرضه کنیم و نشان دهیم.
ویژگی های مثبتمان: ارق ملی داریم- اهل کمک کردن به هم در شرایط سخت هستیم - خیلی صبور و فداکار هستیم –

چهارمین بروز رسانی: 16:00

17. علی:
يك خصوصيتي كه ما ايراني ها داريم اينكه خيلي زود خودمون رو وفق ميديم با شرايط جديد،بدون اينكه سعي در فهميدن علت ايجاد شرايط جديد داشته باشيم.اگه بخام يه كم واضح تر بگم ، فكر كنيد كه شما الان پا شيد يك گوني سنگ لاشه خالي كنيد وسط خيابون،به نحوي كه 50 درصد از خيابون رو اشغال كنه،باور كنيد هيچكدوم از ماشينهائي كه رد ميشد سعي نميكنن كه پياده بشن بگن اينجا چه خبره؟همگي سعي ميكنن خودشون و فقط خودشون از اون راه باريكه رد بشن و گاز بدن و برن.درد جامعه ما اينه كه هر شرايطي دوال مردان برامون ايجاد ميكنن فقط به سرعت تلاش ميكنيم خودمون رو وفق بديم،نه اينكه عامل خارجي رو كه شرايط جديد ايجاد كرده،حذف كنيم.فكرشو بكنين..يك نفر 10 سال عرق ريخته ،كار كرده پولاشو پس انداز كرده كه خونه بخره.شب ميخوابه ،صبح پا ميشه ميبينه ارزش پولهاش نصف شده،يعني اگه 100 ميليون تومن پس انداز كرده بود، با اين افت پول ملي ارزشش شده 50 ميليون.از اون طرف چون اين افت تورم ايجاد كرده قيمت خونه 100 ميليوني شده 200 ميليون تومن.در نتيجه تا ديروز كه اين آقا هه ميتونست يك خونه 100 متري به قيمت 100 ميليون بگيره.الاه همون خونه شده 200 ميليون و اين 50 ميليون داره.چيكار بايد بكنه؟...و چون اين دوستمون ايرانيه(اينجاش خيلي مهمه)نبايد سوال بپرسه و اعتراض كنه..بايد خودشو وفق بده.بايد 30 سال ديگه جون بكنه تا بتونه 200 ميليونو جور كنه..و چون ايرانيه اين كارو ميكنه...

18. حمید:
بسم الله الرحمن الرحیم
من ایرانی هستم و به خودم افتخار می کنم چون در بین ملتی زندگی می کنم که همه وقتی می خواهند ویژگی های خود را بگویند خودستایی نمی کنند بلکه عیوب خود را می گویند و خوبی های خودشان را می پوشانند تا خودنمایی نکنند.
به نظر من این ویژگی ایرانی که عیب خود را می جوید و به دنبال چاره برای حل آن است بزرگترین ویژگی ایرانی هاست و شاید به همین خاطر است که اینقدر دشمن پیدا کرده است.

19. بدون اسم:
متاسفانه درد جدیدی به جون مردم ایران و خیلی از کشورای جهان سوم و حتی در حال توسعه افتاده و اون تحقیر نفسه و مقایسه با دنیای خارج در عین شناخت سطحی از آن دنیا (شناخت تنها بواسطه رسانه های تصویری و اینترنت و شنیده های جسته و گریخته).
مردم ایران با خصوصیات اصیلشان با تمام کاستیها قابل تحسین هستند و هم چیزهای بسیاری برای آموزش به دیگران دارند و هم جای بسیار برای فراگرفتن نکات مثبت سایرین.

20. حبیب:
من نظر خودم رو در دو بخش میگم، اول ضعفی رو که بعداز مدتها تفکر به اون رسیدم واون این که چطور در ملت ما با این فطرت پاک واین سرزمین پاک که در اون زندگی میکنن، این همه خصایص ناپسند به وجود آمده؛ که به نظر من ایران وایرانی سال هاست که هویت خود را از دست داده وبه نوعی درگیر مسئله ی هویت وشخصیت است، اکنون هویت ایرانی بودن با هویت اسلامی بودن کاملامنطبق نشده واین در حالی است که در زندگی روزمره ما استفاده از شیوه ها و امکانات فرهنگ های مختلف از جمله غربی که تفاوت بسیار با فرهنگ ما دارند دیده میشود واین باعث سردرگمی برای هدفمند بودن در زندگی می شود؛ البته این مسئله نیاز به توضیح بسیار دارد که در این مقال نمی گنجد،! فقط برای مثال ایران را در زمانی که در دنیا در اوج بوده را درنظر بگیرید مثلا دوره هخامنشیان- البته جدا از علل سقوط- که در آن دوران فرهنگ وتمدن ایرانی حرف های بسیاری یرای گفتن داشت. یادر دوران سرافرازی بعداز حضور اسلام که هنوز فرهنگ غربی در ایران آن دروران نفوذ نکرده بود ودر تکمیل نظر خود این را بگویم که امروزه بیشتر افتخار وتکیه ما برای سربلند کردن در دنیا بر روی فرهنگ و تمدن گذشته ما بوده است.
نکته دوم نظر بنده نیز حس دگر دوستی وتمایل به جمع در میان ایرانی هاست که از شمال تا جنوب کشور ما تقریبا به طور یکسان قابل فهم میباشد وبه نظر من این خصیصه عامل حفظ کشور ما از دسیسه های شیطانی است.

21. حمید ن:
اینجا تنها کشوری است که مردمش پول خرید میوه و لبنیات ندارن اما تا دلت بخواد طلا و دلار و سکه میخرند ؛ اینجا مردم استاد ایجاد تورم و گرونی برای خودشون هستند ؛ الان بازار مسکن راکده اما کسی خونه نمیخره کافیه فردا متری 100تومن گرون شه تا ببینی چطوری مردم طلا و سکه رو بیخیال میشن میرن خونه میخرن ؛ واقعا مردمان جالبی هستیم.

پنجمین بروز رسانی: 16:30

22. هلن:
نظرات را خواندید،دیدید که ..... .مهمترین دلیل این مشکلات اینه که ما ایرانی ها همه از هم توقع رعایت همه چیز را داریم اما از خودمان نه - اگه هرکی از خودش شروع کنه مملکت اصلاح میشه. در ایران بی قانونی را زرنگیه!!!!وقتی چند نفر بی قانونی یا .... میکنند همه به خودشان اجازه بی قانونی یا... میدهند.

23. جامعه شناس:
به نظر من همه صفت ها و تحلیل هایی که شده کم و بیش درست است و این ناشی از عدم وجود امنیت می باشد.طبق سلسله مراتب مازلو ، لازمه که انسانها از دو مرحله اصلی یعنی نیاز های اولیه و امنیت عبور کنند تا به کرامت انسانی برسند(نه لزوما همه ولی برای عموم همینطوره).با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و جهان ،تهدیدات داخلی و خارجی پی در پی که مدت های مدیدی همواره بر سر ایرانیان سایه افکنده خود سبب منفعل بودن جامعه ایرانی(رفتارهای ی مانند درویی و غیره از این پدیده ناشی می شود) در بیان و ارضاء خواست هایشان بوده. از طرفی فرهنگ عمومی ما که بر خواسته از این وضعیت می باشد متمایل به خشونت (منظور خشونت روانی ) می باشد و خروجی این خشونت روانی می تواند یاس ،نا امیدی (انتقاد دائمی به شکل غر زدن)،حرص ،طمع ، تحقیر ،خشونت فیزیکی ، دروغ ف دورویی ،فساد و غیره باشد.بیشتر جامعه ایران در طول شبانه روز مشغول مقابله با تهدید های مختلف ناشی از پدیده های اجتمایی خود هستند که هیچگاه مجال دریافت یک زندگی انسانی سالم و خالی از محدودیت های ذهنی را نمی یابند.به نظر من دلیل اینکه ما ایرانی ها در فضای خشونت هستیم عدم تعادل می باشد. ما صرفا از نیم کره جپ بهره جویی می کنم. نیم کره راست مغز ما که مرکز احساسات زیبا و هیجان است بلا استفاده بوده و به همین دلیل اکثرا از زندگی دلزده و خسته و فاقد نوآوری و هیجان هستیم. چون تعادلمان به هم خورده .لازمه که ما از پردازش دائمی نیم کره چپ(نیازهای اولیه و امنیت) که سبب آن عدم امنیت درونی و شرایطی که از آن سخن رفت باشیم و کمی هم به دنیای غیر عقلانی(غیر پردازشی) و عشق رجوع کنیم.در این بین این مقدار هجمه های (سایت خبری و شبکه های تلویزیونی مثل BBCکه با رویکردی کاملا آگاهانه)خبری و شرایط موجود هم به فضای نا امنی دامن می زند که به نظر من هر جامعه تا یک حدی از فشار را می تواند تحمل کند و دیر یا زود در اثر فشار ها دچار ضعف ،طغیان و یا اضمحلال خواهد شد.این مطالبی که اینجا عنوان شد خلاصه تحقیقات جامعه شناسی و رفتار شناسی اینجانب در سالهای اخیر بر روی جامعه ایران می باشد.

24. بی نام:
از صفات بارز ، تاریخی و مشهود در ما ایرانیان که توصیف حداکثری از اعمال و رفتار ما را در خود مستتر داشته ، "خود مداری " است . . .
خودمداری سبب بزرگی برای خودخواهی و عدم رفتار مناسب ِ جمعی و بی نتیجه ماندن تمام تلاش های رو به جلو در کل تاریخ ماست.سپاس از به چالش کشانیدن ِ علت العلل رفتارهای بد ِ دور از شأن انسانی ما ایرانیان .

25. بدون اسم:
جان عزیزتون، این چیزایی که نوشتین یا بهش مثبت میدین خودتون رعایت میکنید؟!!!! مثلا همه فامیلامون دور هم جمع میشن از پارتی بازی گلایه میکنن ولی وقتی نوبت به خودشون میشه انگار نه انگار که خودشون دارن پارتی بازی میکنن. ملت از دروغ گویی بیزارن اما خودشون ..... ملت میگن تنبلی باعث شده کشورمون عقب مونده بشه بعد خودشون ...
و .... به نظرم بزرگ ترین صفت بد مردم ما اینه که از دیگران توقع دارن خوب باشن ولی وقتی نوبت به خودشون میرسه استثنا قائل میشن!
(البته خودم رو از این قضیه بیرون نمیکشم ولی از وقتی به این مسئله توجه کردم سعی کردم بهتر بشم، امیدوارم شما هم بهتر بشید، انشاالله.)


ششمین بروز رسانی: 17:00

26. فاطمه:
این همه آدم دارند از ایرادات رفتارهای ما ایرانی ها می گویند و این همه هم تأیید می کنند! جالب است. اگر فقط همین تعداد رفتارهای خودشان را اصلاح کنند و نسبت به خانواده خود از این نظر توجه نشان بدهند، نتایج بسیار خوبی خواهد داشت. 
خدا عاقبت ما ایرانی ها را بخیر کند!

27. حسن:
سلام، اگه مطالب دوستانو بخونیم وجه مشترک بیشترشون اینه که خودمون خودمونو قبول نداریم!!!! پس اینم میتونه یکی از ویژگی های ما ایرانی ها باشه!!!!

28. مهدی:
بدنهای سالم گاهی دچار بیماری می شوند و ممکن است صاحب آن بسیار رنجور و نا امید شود ولی بدن قوی این مشکل را پشت سر می گذارد و در این حالت گفته می شود بدن دچار عارضه شده است. مردم ما هم الان دچار بیماری و عارضه شده اند ولی ذات ملت ما سالم است و گذشته ما این را ثابت می کند. ما از مهلکه هایی مثل حمله نظامی و فرهنگی اسکندر و مغول سر سلامت بدر برده ایم و هشت سال جنگ را بدون شکست تمام کردیم. ما وارث افرادی چون فردوسی و سعدی و حافظ هستیم. بیماریهای ملت ما نیز روزی بهبود خواهد یافت به مدد مولی علی و هدایت صاحب الزمان.

29. حمیده:
خود بزرگ بینی ما ایرانی ها ریشه های اسطوره ای و کهن داره. مثلا در شاهنامه ی فردوسی هر جا صحبت از ایران میشه یعنی نشانه ی خوبی و هر جا حرف توران است یعنی مظهر شرارت و پلیدی. وقتی هنوز هم شعر معروف هنر نزد ایرانیان است و بس را زمزمه می کنیم این یعنی خود بزرگ بینی.سرشار از ریا و تظاهر هستیم. برای دروغ گویی فلسفه درست کردیم.منفعت طلب و خودپرست هستیم. حتی غیرت ورزیدن های مان هم گاهی برای ریا و نمایش دادن است. همه چیزمان نمایشی است. بدنبال انرزی هسته ای هستیم هنوز ابتدایی ترین اصول زیستن را بلد نیستیم. حق دیگران را به راحتی پایمال می کنیم و اسمش را می گذاریم زرنگی و با عرضگی.نادانی از سر و کولمان بالا می رود.با عرض معذرت از آدم های درستی که به هر حال در هر جامعه ای هستند.

هفتمین بروز رسانی: 17:30

30. علی:
با اینکه امکان داره دشمنانمون از این مطالب سوء استفاده کنن ولی خصوصیات اخلاقی ما ایرانی ها ربطی به انقلاب نداره و ریشه در هویت فرهنگی شکل گرفته در قرن های اخیرمون داره حقیقت تلخیه ولی ما مردم شریف و نجیبی نیستیم . بیایم از این نظر سنجی بهره برداری مثبت کنیم و اگر هرکدوم از اخلاقیات منفی ذکر شده در نظرات فوق در وجودمون هست از خودمون شروع کنیم و کم کم حذفش کنیم و برگردیم به ریشه تاریخی خودمون در دوران کهن. به امید روزی که نسل ها بعدیمون با برگزاری یه همچین نظر سنجی حس امروز منو که از ایرانی بودنم خجالت کشیدم نداشته باشند.

31. سید منصور:
به نظر من بزرگترین ویژگی ایرانی ها تنبل بودنه اکثرا" فکر می کنن در کشورهای پیشرفته ملت صبح تا شب میخورن و می خوابن و از اینکه مانند اونا زندگی نمی کنن احساس سرخوردگی می کنن یا چون منابع نفت و گاز داریم باید مانند اعراب به عیش و نوش مشغول بشن. "مرد این شهر اساطیر ندارد"

32. بدون اسم:
با تشکر لزوم نقد رفتار جمعی ما ایرانیان بیش از هر زمان احساس می‌شود. اگر چه هر ویژگی‌ جنبه‌های مثبت و منفی دارد اما هدف ما باید توجه به جنبه‌های منفی و تلاش برای بر طرف کردن آن‌ها باشد. در زیر چند نمونه ذکر شده است. عدم پذیرش واقعیت ها و ایده‌آل گرایی مفرط از ویژگی‌های اغلب ایرانیان است که در زندگی روزمره‌ی ما و همچنین در سطح کلان در مدیریت‌های خرد و کلان کشور دیده می‌شود. بی نظمی، احساسی بودن، عدم صداقت و دو رو بودن از کودکی در خانواده و سپس در جامعه به افراد به طور ناخودآگاه آموزش داده می‌شود.

33. ...:
عاطفه ی مختص شرقیها رو کمی غلیظ تر داریم ، زنده کشِ مرده پرست هستیم.(اینکه میگویم عاطفه شدید اعتقاد دارم که ما ایرانی ها شدیدا عاطفی هستیم و بر کسی پوشیده نیست. اما زنده کشِ مرده پرست هستیم چون تا وقتی عزیزانمون در کنارمون هستند قدرشان را نمیدانیم و چه بی حرمتیها که در قبالشان روا نمیداریم، اما تا عزیزی را از دست دادیم بلافاصله آن شخص برایمان تبدیل به بت میشود و کسی حق ندارد نام آنرا بدونِ احترام یا ...... بر زبان بیاورد، یک مثل هم داریم : به جای بوسیدن سنگ سردِ قبرم صورتِ گرمم را بوسه زن) ملت ما ملتِ بی فرهنگی نیست اما فرهنگ مان به قول معروف آپ دیت نیست. یا حق

34. خودم:
با سلام خدمت تمامی هموطنانم.خیلی نظرات ارائه شده که اکثرا درستند اما همشون علت دارن.وقتی حرف از دزدی میشه علتش فقر نبود عدالت بیکاری و اقتصاد ظعیف و رانتی مملکته. نه اینکه ما ایرانیها دزدو دروغگو باشیم.وقتی من از لحاظ اسایش رفاهم تامین نباشه صد در صد با جاهای ناجور پناه می برم. دروغ هست. ریا هست.خود بزرگ بینی هست.چاپلوسی هست. حسد هست. قانع نیستیم. حقمونو نمی دونیم. نمی دونیم ازادی چیه. عدالت چیه. همش دنبال دشمنیم در صورتی که بزرگترین دشمن ما خود ما هستیم. کاش درک و شعور مون بیشتر از اینی بشه که هست.

هشتمین بروز رسانی: 18:00

35. موسی:
آنچه که من در این چند سال اخیر (4 یا 5 سال) بیشتر در مردم دیده ام از خود راضی بودن قشر وسیعی از مردمه. سوار تاکسی، اتوبوس، انواع صفها ، فروشگاهها و .... طوری که وضعیت فرد دیگه براشون مهم نیست و فقط دوست دارن کار خودشون سریع انجام بشه. به عبارتی یه جورایی افتادن رو دور حق گرفتن... توی صفها اغلب رعایت نمیکنند اگر هم رعایت کنند مثلا توی صف نانوایی نمیتونن مرتب توی یک ردیف با رعایت و حفظ فاصله بایستند. تاکسی که هیچ!! هنوز از راه نرسیده میره سوار میشه بی خیال بقیه که وایسادن.... یه جورایی مردم هولن طاقت و صبر و حوصله ندارن ....

36. Ali:
یکی از بارزترین ویژگی ایرانیان نژاد پرستی است هر قومی دیگری را تمسخر می کند فارس ترک و لر و عرب و گیلک را مسخره می کند. اصولا به هم خندیدن ریشه در فرهنگ ایرانی دارد. و البته ریشه در فرهنگ زبانی این ملت فردوسی نمونه بارز نژِاد پرستی در ایران است که به قومیت های مختلف در شاهنامه اهانت کرده. ایرانی ها بیش از اندازه به شخصیت های تاریخی و فرهنگی خود که در حد و اندازه ارزش نیستند ارزش قائلند به عنوان مثال فردوسی و زرتشت و کوروش شخصیت های نژادی و بی ثمری برای ایرانیان هستند.

37. محسن:
مرحوم جمالزاده 40 سال پیش در سری مقالاتی به عنوان "خلقیات ما ایرانیان " کاملا به این موضوع پرداخته...اساتید گرانقدر دیگر هم به کرات به این موضوع پرداخته اند.جامعه ایران جامعه ای سنت زده و خرافی است که احترام به عقلانیت در آن جایگاه درخوری ندارد.لذا مردم ایران مردم زندگی در لحظه اند.نه گذشته را به خاطر می آورند و نه آینده اندیشی می کنند.تنها جایی که عقلانیت به خرج می دهند جایی است که منافع شخصی خودشان مطرح باشد. به طور خلاصه مردمی هستیم دروغگو،خرافاتی،پاچه خوار و زیرآب زن،خودبزرگ بین،بی مسئولیت،ترسو،بی هنر و تنبل...که به قول استاد کاتوزیان در جامعه ای کلنگی زندگی می کنیم.من هرچه فکر می کنم ویژگی ممتازی که شاخصه خاص ایرانیان باشد پیدا نمی کنم.افتخار به تمدن 3000 ساله هم جزیی از خودبزرگ بینی و ناسیونالیسم افراطی ایرانیان است

38. علی:
خصوصیات مثبت، زیاد داریم مثل: حساسیت به مسائل مذهبی، در صحنه بودن، باهوش بودن، شاد بودن، داشتن ارتباطات قوی فامیلی و دوستانه، با مرام بودن و ... اما خصوصیات منفی هم کم نداریم! مثلا زود جوگیر می شویم. دقیقه نودی هستیم. وقت شناس نیستیم. بیخود عجله می کنیم. متاسفانه در برنامه ریزی بسیار ضعیف هستیم. رانندگی ما بسیار بسیار بد هست! حقوق یکدیگر رو مثل وقت و نوبت و ... کمتر رعایت می کنیم. درباره مسائل زود قضاوت می کنیم. بعضا راحت دروغ می گوییم. بین ما چشم و هم چشمی زیاد هست. پشت سر یکدیگر زیاد حرف میزنیم. زیاد در کار هم دخالت می کنیم. در همه موارد اظهار نظر می کنیم در همه موارد خودمان را کارشناس می دانیم و حاضر به پذیرش نظر درستِ طرف مقابل نیستیم. به هیچ وجه در هر جایگاهی که باشیم حاضر به پذیرش و اعتراف به اشتباهاتمان نیستیم. متاسفانه گاهی اینقدر به جزئیات و مسائل فرعی اهمیت می شویم. قانون گریزی، تجملاتی بودن و ....

نهمین بروز رسانی: 18:30

39. بدون اسم:
همه ناهنجاريهاي رفتاري كه تا كنون عنوان شده از آنجا سرچشمه ميگيرد كه بهر دليل ما ايرانيها بزرگترين جامعه اي كه ميشناسيم و در آن به دنبال منافع جمع هستيم خانواده است و نه بيشتر . دركشورهاي پيشرفته مردم خوشبختي خودرا در جامعه اي سعادتمند جستجو ميكنند به عبارت ديگر به سعادتمندي يكديگر مي انديشند و البته همه از اين تفكر سود ميبرند .

40. بدون اسم:
ویژگی مثبت خونگرم بودن و خوشرو بودن ایرانیان است ولی ویژگیهای منفی تعارفات بیش از حد و تظاهر کردن و گاهی اوقات دورویی... از کوره در رفتن که گاهی اوقات با خشونت همراه میشود... و از همه مهمتر افت فاحش وجدان کاری یعنی گرانفروشی و کم فروشی و تقلب (هم در بخش کالا و هم خدمات) و فرار از قوانین و هنجارها و اصول اخلاق و مسئولیت ها...و البته طمع ورزی و حرص مال اندوزی که بوضوح دیده میشود....

41. مجتبی:
من يك ايراني ام : ويژه گيهاي يك ايراني
1- اسلامي بودن و محب اهل بيت 
2- منتظر بودن ( اللهم عجل لوليك الفرج يا صاحب الزمان مهدي عجل الله )
3- با غيرت بودن - نگهبان زن و خانواده
4- افتخار و لياقت در ايران زندگي كردن ( جامعه اي كه به لحاظ امنيتي با آرامش و بدون استرس و چهارفصل و قشنگ براي زندگي است )
5- كم پول اما مهمان نواز
6- مسجدي و نماز اول وقت خوان
7- پايبند اصول و ارزشهاي ديني و اسلامي
8- صادق ، قانع ،با وفا ، شاد ، باهوش ، زرنگ ، قهرمان ، دلسوز و متحد

42. آرتین:
اصولا ما توبه فرمایانی هستیم که توبه نمی کنیم؛ به کامنت های همین مطلب نگاه کنید تا دستتان بیاید تا چه اندازه توبه فرما هستیم؛ من هم یکی مثل سایرین! بگذارید من هم دعوت به توبه کنم به این امید که پذیرفتن ایراداتمان سبب شود که بیماری را قبول کنیم و بعد از آن شاید به سراغ درمان برویم. چه کسی است که نداند دروغ گفتن بد است؟ شاید این بهترین مبنا برای محکوم کردن دروغگو باشد در حالی که این صفت قسمتی از خودمان را هم شکل داده است؛ همان جایی که برای دروغگویی به هر روشی متوسل می شویم ... مثل زمانی که راه نیافتاده‌ایم اما در جواب مخاطب آن سوی تلفن همراه می گوییم: «تو راهم!» یا زمانی که ...؛ حتما شما هم مثال های زیادی از این دست دروغ ها دارید که چون بخشی از روز مره مان شده اند، یا کوچک طبقه بندی می شوند یا اصلا دروغ نیستند! حالا بیایید به ویژگی های دیگری که بپردازیم که از دید عامه محکوم می شوند ولی شاید رایج هم باشند و البته احتمال ابتلای من و شما هم به آن وجود دارد: ریاکاری عملی مذبوح است که به هیچ وجه بدی هایش قابل چشم پوشی نیست، اما آیا از این عمل ناپسند در کارنامه اعمال ما رد و اثری نیست؟ آیا هیچ وقت نبوده که ویژگی مثبتی را به خود نسبت داده باشیم، در حالی که هیچ نشانه‌ای از آن در "من"مان وجود ندارد؟ زمانی که یک چیز دیگر می گوییم و در عمل کاملا متفاوت ظاهر می شویم؟ مثل دست هایی که ادعا داریم گرفته ایم، خیرهایی که رسانده ایم و یا ... "کم کاری" هم البته زشت است اما غالبا فارغ از اینکه خودمان از این نظر در چه وضعی هستیم، روی انتقادمان را به سمت دیگران و شاید مسئولان نشانه رفته و به راحتی می گوییم: «کاری نمی کنند!»؛ انگار نه انگار که خودمان هم بارها دیر سر کار رفته و زود برگشته ایم و حتی ممکن است بارها جیم زده باشیم! "همه چیز را همگان دانند" اما گاه خیلی هایمان همین "همگان" می شویم تا پیچیده ترین نکات را به راحتی به تفسیر نشسته و البته نتیجه دلخواه بگیریم؛ خواه یک جلد کتاب در باره این موضوع خوانده باشیم و خواه از کسی حرفی شنیده باشیم که برایمان موثق است؛ اینجاست که به عنوان مثال بدون دکتر رفتن نسخه می پیچیم و حتی عملکرد پزشکان را هم زیر سوال می بریم، در حالی که در کلام کاملا بر تخصص تاکید می کنیم.

دهمین بروز رسانی: 19:00

43. بدون اسم:
صفات منفی بخصوص در متولدین پس از انقلاب به کثرت مشاهده می شود (البته ممکن است شما استثناء باشید)  چه کسانی انقلاب کردند؟ جوانان متولد سال های 1320 تا 1340 .  چه کسانی در مقابل دشمن جنگیدند؟ همان جوانان  الان کجایند؟ یا عندربهم یرزقون یا در آستانه بازنشستگی یا گم شده در پیچ و خم زندگی  که البته آهسته آهسته از زمره جمعیت فعال کشور خارج می شوند و چه کسانی جایشان را می گیرند فرزندانی بیست ساله و بیست و پنج ساله که روش پدر و مادران خود را قبول ندارند و یک شبه در پی بالا رفتن از نردبام ترقی هستند لذا اخلاقیات تعطیل انسانیت فراموش شده و دوستی با جنس مخالف نه به نیت ازدواج بلکه به قصد اغفال مشکل از انقلاب نبود مشکل در تربیت نسل بعد از انقلاب بود در مدارس به ما معنویت می آموختند در جامعه بی عدالتی آشکار می دیدیم که بدون مجازات می ماند نتیجه آن شد که از کل بینش اسلامی و معارف تنها ترتیب اسم ائمه در خاطر ماند و روز بروز بی اخلاقی بیشتر حالا نیروی انتظامی می خواد فرهنگ حجاب را داخل ون گشت امنیت اخلاقی به بانوان بقبولاند در حالی که آموزش و پرورش توی دوازده سال ظاهرا ناموفق بوده

44. رضا قمی:
هر ملتی یک رشته ویژگیهای محوری و مبنایی دارد که رفتارهای او متاثر از این مبانی و اصول هستند. البته در تمام فرهنگها نکات مثبت و منفی وجود دارد. در فرهنگ ایرانیان مهمترین نکته ی مثبت علم دوستی و انسان دوستی است که مهمان نوازی و غریب نوازی هم ناشی از همین ویژگی اخیر است. ولی ویژگی منفی که گاه بر تمام نکات مثبت سایه می اندازد، روحیه ی استبدادی این مردم است. آدم مستبد در یک کلام همانند یک کودک لوس و ننر و بی ادب است که دوست دارد هر کاری که می کند دیگران او را تحسین کنند؛ دوست دارد به همه بی احترامی کند ولی دیگران احترامش کنند؛ با همه با خشونت رفتار کند ولی دیگران دوستش داشته باشند؛ به حقوق همه تجاوز کند ولی همه حقوق او را محترم شمارند و حتی حق و حقوق خود را دو دستی تقدیمش کنند؛ فرد مستبد کارهایی که دیگران انجام می دهند و به نظرش زشت می آید خودش انجام می دهد و انتظار دارد که دیگران به این کار زشت او به دیده ی تحسین بنگرند. نکته اخیر ترجمان همان شعر مشهور است که : ببری مال مسلمان و چو مالت ببرند...؛ به همین دلیل است که با وجود اینهمه نجابت و حرمت قایل شدن برای خانواده و ناموس، در ایران بیشترین بی احترامی ها نسبت به نوامیس مردم روا داشته می شود چون براساس همان روحیه ی استبدادی هر کس فکر می کند که دیگران نباید کار زشت انجام دهند و خودش مجاز است هر کاری انجام دهد. علت قانون گریزی مردم نیز ناشی از همین روحیه است. همه از نظم و قانون خوششان می آید ولی به شرط اینکه دیگران رعایت کنند و خودشان آزادانه هر کاری بکنند.شایدتمام افراد از مشاهده ی زباله در کوچه و خیابان و جوی آب و ... ناراحت می شوند ولی خودشان خیلی راحت از پنجره ی خانه و اتومبیل زباله به بیرون پرت می کنند و... فکر می کنم تا این ویژگی منفی و بیماری ریشه دار درمان نشود هیچ گشایشی حاصل نخواهد شد و پیش از همه بزرگان جامعه باید در درمان این بیماری بکوشند.

یازدهمین بروز رسانی: 19:30

45. جمشید وحیدا:
انسان در هر جامعه ای محصول فرهنگ حاکم بر آن جامعه است.انسان دروغگو و فاسد پا به عرصه زندگی نمی گذارد بلکه سازمان و ساختار اجتمائی یعنی فرهنگ ناسالم حاکم بر جامعه همانند ماشینی است که از ماده اولیه سالم تولیدی ناسالم میسازد و بیرون میدهد.برای اصلاح جامعه باید از اصلاح فرهنگ شروع نمود.پس بیهوده به محکوم کردن انسانها با و به عناوین مختلف نپردازم و بجستجوی علت ها بنشینیم.

46. احمد:
فک میکنم ایرانیها جزو مغرورترین ملتهای دنیا باشن.به هیچ وجه زیر بار زور نمیرن. نمی تونن ببینن کشوری که تا دیروز هیچی نداشته حالا وضعش از اونا بهتره.با احساس هستن و مواقع بحرانی به همنوعشون کمک میکنن. یک کلام هستن یعنی به هیچ وجه دوست ندارن از حرفی که زدن کوتاه بیان. منافع دیگران رو به منافع خودشون ترجیح میدن.ملتی هوشیار هستند و نمی تونی به راحتی سرشون کلاه بذاری ...

47. فرهاد:
ميخواهيم سريع به نتيجه برسيم و بخاطر همين عاشق ميانبر هستيم و بس، در نتيجه اگه احساس كنيم حالا وقت ميانبره اونوقت غير قابل پيش بين مي شويم و به هر قيمتي كه شده اون كارو انجام ميديم ، حتي با رشوه، چاپلوسي، كپي برداري، زيرابزني، دروغ ، بي قانوني، حق خوري ، بي انصافي، حال گيري ، خفت كردن ، تهديد و خلاصه هر چيزي كه مارو به مقصود برسونه، و سرانجام دست به كمر ايستاده و با لبخندي مليح به خودمان احسنت ميگيم. پس ما ميتونيم در هر چيزي اول باشيم،اين يك تعارف نيست يك حقيقته.

دوازدهمین و آخرین بروز رسانی: 20:00

48. امیر:
گذشته رو نمیدونم. ولی این روزها وقتی میرم بیرون احساس میکنم مردم خیلی پرخاشگر هستند و آستانه تحملشان پایین است. اصلا دوست ندارم این واژه رو بکار ببرم ولی واقعا احساس میکنم یکی از ویژگیهای بارز ما ایرانیها تو این دوره و زمونه وحشی بودن ماست. البته نه همه ولی خب خیلیها. این وحشی گری رو خیلی راحت میتونید تو رانندگی مردم ببینید.
من اگه مدیرعامل یک شرکت خارجی بودم و قرار بود یکی از کارمندام ماموریت بیاد ایران حتما یکی از آیتمهای حق ماموریتش حق توحش بود.

49. ابراهیم:
به نام خدا
سلام، دوستان راجع به این که ما ایرانیها جمع اضداد هستیم نظراتی دادن که من هم قبول دارم. می خواستم یکی از دلایلی که باعث این مغایرت ها شده رو اعلام کنم و اون تعارضاتی هست که از ناحیه اخلاق، دین، فرهنگ و بقیه شئون اجتماعی و شخصی به ما تحمیل شده. حتی تعریف افراد تحصیل کرده ما از پدیده های پیرامون مشابه که نه حتی صحیح هم نیست چون از منابع مختلفی به اون تعریف رسیدن. شاید این مساله تو کل دنیا عمومیت داشته باشه چون بالاخره همه چی نسبی هست و فقط ذات خداونده که مطلق هست اما به نظر من این موضوع در مورد ما ایرانیها به نحو بارزتری وجود داره. ببخشید که خیلی انتزاعی صحبت کردم و مصداق نیاوردم.در نهایت امیدوارم خدا عاقبت هم رو به خیر کنه.

50. علی:
همه این خوصوصیات بد در تمام ملت ها وجود دارد  شمایی که فکر میکنید ما ایرانیها اینقدر بد هستیم چقدر از ملت های دیگر خبر دارید؟ این خصوصیات مربوط به نوع بشر هست و در همه ملت ها وجود دارد ما ایرانیها ملتی بسیار بافرهنگ ، با هنر  با دانش و باهوش هستیم یادمان نرود پایه های پیشرفت بشر را ایرانیها بنا کردند البته به دلیل رخوت و ظلمی که به ما ایرانیها در طی دوره هایی تحمیل کردند باعث عقب افتادگی ما شد مثلا" اگر به یکی از این کشور های پر مدعا حمله ای مانند حمله مغول صورت بگیرد به چه وضعی دچار میشوند و آیا میتوانند بار دیگر برخیزند اکنون که بعد از دوره های ننگین قاجاریه و پهلوی ایرانیها به خودشان آمدند و دنیا مبهوت از وحدت و رشد علمی ما است و برای بسیاری از کشور ها الگو شده ایم تا در مقابل ظلم ایستادگی کنند بهتر است به ویژگی های خوبمان مانند شجاعت، باهوشی ، مهمان نوازی ، نوع دوستی ، فرهنگ و هنر غنی، محبت اهل بیت و شرایط جغرافیایی ویژه ، گفتمان و منطق انقلاب اسلامی که هیچ منطقی در حال حاظر در دنیا با آن برابری نمیکند و ... ببالیم و تکیه کنیم که سحر نزدیک است البته به نظرم مشکل اصلی ما وضع ناقص برنامه های کلان کشور است که در سالهای اخیر کمی بهتر شده است.

با سپاس از همه خوانندگان عزیزی که تکمیل این خبر با ما همکاری کردند با پایان مهلت بروز رسانی این خبر (ساعت 20:00) برای این خبر کامنت جدیدی منتشر نخواهد شد.




اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۶۸
انتشار یافته: ۱۲۷۸
ناشناس
|
Canada
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
دروغ، حسادت ، زیراب زنی (البته منظورم اکثریت نیست ولی این موارد خیلی زیاد در طول روز و در ادارات دیده می شه) البته مهمان نوازی و غریب نوازی هم باید اضافه کرد
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
به نظر بنده یکی از بارز ترین ویژگی های ایرانیان چاپلوسی ، نداشتن عزت نفس و دروغ گویی است به گونه ای که برای حفط موقعیت یا دستیابی به موقعیت های بهتر حاظرند دست به هر کاری بزنند این مسئله در چاپلوسی گاه و بیگاه مسولان و مدیران کاملا مشخص است. البته این موضع در بین مردم عادی نیز بسیار شایع است بگونه ای که می بینم مردم پشت و جلوی دوربین صداوسیما تا چه حد تفاوت موضع دارند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
آنقدر تاریخ ایرانیان بلا سر مون اومده که دروغ تو خونمون رفته . آغا محمد خان قاجار چشمهای یک شهر را درآورد خوب ملومه بعدش مردم چه شیوه ای رو انتخاب می کنند تا الان
گنزق
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
عاطفه ی مختص شرقیها رو کمی غلیظ تر داریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
خلع سلاح بودن در مقابل تزویر و دروغ و شعار زدگی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
الناس على دین ملوكهم
گنزق
| Netherlands |
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
چون فرموده بودید که از اشخاص حقیقی یا حقوقی نام نبریم، شک کردم
رها
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
اتفاقا اکثریت ما ایرانی ها همینطوری هستیم
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
شما ویژگی های خودتون رو به دیگران نسبت ندهید
به نظر شما چند درصد از مردم چنین ویژگی هایی دارند؟
به نظر من کمتر از 8%
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
امام علی فرمود. مردم شبیه والیانشان هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
دروغ
دروغ
دروغ
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
ببخشید اشتباهی منفی دادم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
علی رغم بدی های فراوانی که به چشم میاد و احتمالا همه بهش اشاره می کنن به نظرم ما ایرانی ها ادمای به مهمان نواز و گرمی هستیم، درسته که شاید صفاتی مثل دروغگویی هم تو جامعه زیاد باشه ولی نباید از ویژگی های مثبت ما گذشت
پاسخ ها
ناشناس2
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
مهمون نوازیمون برای خارجیهاست، شایدم به خاطر یه نوع حس خود کم بینی باشه، وگرنه برای خودمون مهمون نواز نیستیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
خصلت زشت دروغ گویی و دو رویی دیگر جایی برای مهمان نوازی و گرم بودن نمی گذارد . چرا که مهمان نوازی مان هم با دو رویی است یا برای چشم و هم چشمی و در آوردن چشم دیگری است یا برای فخر فروشی است یا برای اینکه به منظور و مقصدی برسیم .
این را هم بیاد داشته باشید ملت اصیل ایرانی در طول تاریخ ثابت کرده اند که ، مردمانی صادق ، دین دار ، شجاع ، دلیر و بی باک ، وطن پرست و ناموس دار و غیرتمند ومهمان نواز و عاشق هستند . اما در طی تاریخ و با هجوم اقوام مختلف متاسفانه برخی خصلت های زشت را در ایران نهادینه کرده اند . من به جرات می گویم ملت ایران اگر به اصل خود برگردد هیچ سرزمین و ملتی نمی تواند در مقابل عزم و اراده اش بیاستد و همه دست به سینه و سر تعظیم فرو آورده در برابرش خواهند بود .
کاری که استعمار با ما در طی تاریخ کرد این است که با هر ترفندی ما را از ایرانی بودن دور کرد .
علا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
ناشناس 15:01 چرا باید ملتهای دیگه در مقابل ما سر تعظیم فرود بیارن و دست به سینه وایسن ؟ اینم یکی دیگه از اشکالات ما نیست ؟
ايران دخت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
متأسفانه مهمان نوازي وكرنشمون براي غربيهاست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
مردمی پرخاشجو ، بدبین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
مردم به حاكمانشان بیشتر شبیهاند تا به پدرانشان
ناشناس
| Spain |
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
ودزد 90 درصد دزد
مرتضی 59
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
خودبزرگ بین ، خود عقل کل بین ، ریاکار ، دروغگو ، محافظه کار ، دارای انواع بیماریهای روانی و ..... البته ویژگیهای مثبتی هم میگن وجود داره که من هنوز ندیدم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
جناب مرتضی تمامی خصوصیات خود و خانواده محترمتان را به ملت شریف ایران که بهترین ملت هاست نسبت ندهید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
دمت گرم زدی تو خال!!!
ناشناس
| Germany |
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
این خود عقل کل بین در مورد شاید 80 درصد مردم صدق میکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
پاشو کاسه کوزتو جمع کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
تابناك فايده نداره.دفعه پيش نظرمنو راجع به حج درج نكردي در صورتييكه همه نظرات رو خوندم وهيچكدومشون مشابه نظر من نبود.....
چاره اي نداري حرف حق تلخه...
پاسخ ها
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
كلي نظر دادم تا حالا اما برا تابناك يه خوده سوزش آور بوده هيچ كودومش درج نشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
احساساتي و داراي حس همدردي با همنوع؛غرور ملي لگد مال شده؛نارضايتي از همه چيز!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
غرور ملی را خوب اومدی . آفرین .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
دیکتاتور
خودی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
اکثر ایرانی های امروز به خاطر ناامنی ها اجتماعی و روانی فقط خودش و اطرافیان نزدیکش را می شناسد حتی اکثرا دیگر پدر و مادر را هم نمی شناسند فرهنگ رانندگی خرید کردن و... نشانه بارزی است اگر گفتند برنج گران می شود همه با حمله از دست یگدیگر می قاپند الان ایرانی را دیگر باصفاتی که نام بردید نمی شناسند باور ندارید یک نظر سنجی عمومی بدون غرض بگذارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
هیچی نیستیم فقط ادعا داریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
مردم سزاوار حاکمانشان هستند
ناشناس
| Iraq |
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
باید تیتر میزدن ایرانی با غیرت چه خصوصیتی داره ... نه بی غیرت و خود کم بینی مثل تو
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
گل گفتی
تابناک بمیری انتشار کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
دقیقا. تابناک خبر زد که ناو های آمریکا اومدن خلیج فارس. بعد ملت زیرش کامنت می دن که با قایق موتوری میریم غرقش می کنیم!!!
جابر كاظمي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
اين حرف شما را بايد طلا گرفت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
نژاد پرست،نژاد پرست،نژاد پرست
م
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
توي اكثر نظرات دوستان خود بزرگ بینی،ادعا داشتن ، نژاد پرستی و ... را نام بردند
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
این ها رو هم بهش اضافه کن:
باهوشترینیم و تمام ملل دنیا این رو میدونن!
کل ناسا دست ایرانیاست !
مردم
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
ما به دلیل جبر فرهنگی که در طول تاریخ بر ما حکمرانی نموده، مردمی هستیم که در هنگام دلخوری از بزرگتر ها، قوی تر ها و یا اصحاب حاکمیت، نظرمان را شفاف بیان نمی کنیم و سعی می کنیم با کنایه ها و اشارات غیر مستقیم منظورمان را بفهمانیم که اغلب درست برداشت نمی شود. مانند مطلب خود من که اگر می خواستم صریح و شفاف بیانش کنم آن را منتشر نمی کردید. فی المثل در تعامل بین بنده و سایت تابناک، اشارت کلی بنده معلول است و سیاست شما در قبال نظرات، علت.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
1ایرانیان :
- به راحتی دروغ می گویند .
2- چیزی به نام "حق دیگری" درتصوراتشان هم نمی گنجد .
3- اسطوره پرور و اسطوره پرست هستند .
4- هیچ ابایی از تهمت زدن ومورد قضاوت قرار دادن دیگران ندارند .
5-اگر چیزی شبیه به سونامی ژاپن (خدای ناکرده ) در ایران اتفاق بیفتد ، مردم همدیگر را ابتدا دریده به قطعه های قابل هضم تقسیم کرده و سپس نوش جان می نمایند .

تابناک عزیز :"ما کجا و مردم ژاپن کجا؟؟..."
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
متشکر اقای محمد یکی از صحیح ترین نظراتی بود که خواندم و البته یک مورد دیگر را اضافه میکنم که ملتی قبلا شعر دوست و الان در عالم شاعری تعریف و تمجید از خودمان مثلا اینکه ما باهوش ترین با فرهنگترین و ... ملت دنیا هستیم( اما در واقعیت نمیدانم!)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
khorafe parast va morde parast
بی نام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
تابناک جان ؛ بین ما (ایرانیان) و مردم ژاپن در دنیای واقع و نه در شعار و حرف و . . . تفاوتی به اندازه چند ده سال ِ نوری ست تا آن جا قیاس شما را به غلط راهبر می شود . . .
ای کاش شرفی که ما حرفشو می زنیم و مردم و مسؤولین ژاپنی عملش می کنن ، قطره ای در وجود ِ ما بود . . .
ای کاش
ای کاش
آرش هخامنشی
| Germany |
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
عزیز سونامی در ژاپن فقط 1 روز بود اما در ایران ما سونامی 8 سال دفاع مقدس داشتیم که همه مردم از جان و مال خود گذشتند!!!! الان هم در زیر فشار تحریم های دنیا ! ژاپنی ها مردم سخت کوشی هستند اما قیاس وجدانی بکنبد در طول تاریخ ایرانیها بیشتر زجر و سختی کشیدند سوختن و باز ساختند تا ژاپنیها که بیشتر استعمارگر بودند !! با این نظر و تعداد مثبتهایش میتوان نتیجه علمی گرفت که ایرانیان یک ویژه گی که دارند دید منفی و بدبینی انها هست شاید کمی خوشبین باشیم و خوبیهایمان را ببینیم بهتر باشد(به هر حال مرغ همسایه همیشه غازه)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
الناس بأمرائهم أشبه منهم بآبائهم
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
این رو من به چشم خودم دیدم تو یه تصادف مینی بوس با تریلی تا اورژانس برسه مردم بار تریلی و اموال کشته شده ها رو برده بودن ...
خواهشن نظرمو چاپ کنید چون این عیب بزرگ ما ایرانیاست
ali
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
آرش خان چیزی که نوشتی سرتاپا خلاف واقع هست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
دقیقاً نظر منو گفتی
ناشناس
| Australia |
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
؟؟؟؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟